Şimdi Ara

Benzin pompası arızası olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 170 binde jetta. Biyere gidip arabayı park ettikten sonra tekrar çalıştırmak istediğimde marş basıyor ama çalışmıyor. . 15-20 sefer denememe rağmen. Çok sonra denediğimde çalışıyor. Bu arızayı son 1 ayda 3 kere yaptı. Son ikisi aynı gün. Ve bugün aracın yakıt tükeriminde artış da farkettim. Eskisi gibi hızlanmıyor gibi. Bujileri kontrol ettirdim sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 27 Eylül 2023; 17:20:4 >

• Benim başıma geleni anlatayım belki yardımı olur. Birkaç yıl evvel (korona dönemi) arabayla bir yere gittim sonra işim bitince arabaya geldim marş basıyor ama çalışmıyordu. Çekici ile ustaya gittik kaputu bile açmadan benzin pompası bu dedi. Benim araçta arka koltuğun altındaymış bu. Koltuk söküldü oradan benzin pompası değişti. Orjinali Bosch çıktı biz de yine Bosch taktık.

Yalnız ben bununla ilgili bir şey diyeyim. Usta dedi ki benzin pompası benzinin içinde dururmuş yani kendini benzin ile soğuturmuş bir nevi. Eğer sen sürekli çeyrek veya çeyreğin altı geziyorsan benzin pompası daha çabuk bozulur demişti. Bende de fobi gibi bir şey oldu yarıdan aşağı indirmiyorum genelde yine bozulur diye.

Mesela ben o dönem bu sıkıntıyı yaşarken şöyle oluyordu, diyelim araba baş yukarı yokuşta durdu çalışması çok zorlanıyordu bir de şöyle bir sıkıntımız vardı mesela evden çıktım marketin önünde durdum demi, marketten çıkıp geri gelince araba marşa aşırı isteksiz basardı nasıl desem titreşime girerdi motor böyle titreştirirdi arabayı.

Benzin pompası değişince düzeldi işte bunlar. Birkaç senedir bununla ilgili sıkıntım olmadı ama bu tarz şeyler fobiye neden oluyor.

Bu arada benim bujilerimi de o benzin pompası değiştiği dönem yeniledik ama usta dedi ki bujilerin en baba ömrü 2-3 yıl imiş. Yani değişmek lazım dedi sağlam olsa bile. Bilmiyorum bu biraz tartışma açık bir konu ama zaten buji değişmesi çok basit, yani değişir insan bunları çok masraf değiller.

Benim şu an arabayla ilgili en büyük sıkıntım şu ki, egzoz borusunun motora bağlandığı yerin altında böyle boruya sarılı bir şey var adını bilmiyorum. O eskimiş, o da ses yapıyor. Ben de değişeyim dedim dünya para istedikleri için vazgeçtim ama en kısa zamanda baktırmak istiyorum esasen.

Bu arada hocam günün birinde benim marş motoru kömürüm bitmişti. O da fobi gibi bir şey oldu, bakıma gidince onu da söktürüp baktırıyorum kömürü var mı yok mu diye. Marş motoru sökülüp takılması da çok kolay yani usta zorlanmıyor hiç. Velhasıl yani bu araba işi insanı manevi olarak yoruyor çok.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Arabanın çekişi azaldı özellikle vites geçişlerini hissetmeye başladım ve yakıt tüketimi arttı. Bunlar benim hüsnü kuruntum da olabilir. yine de benzin pompasını değiştirmekle başlayacam.

• O dediğin arızayı krank pozisyon sensörü de yapar, benzin enjektörleri de. İyi bir usta bulun, ezbere şunu değiştireceğim diye araca girerseniz masrafın sonu gelmez, bir de takılan parçalar genelde yan sanayi olacak, içinden bir tanesinde sorun varsa arızanın içinden çıkmak iyice zor hale gelir.

Benzin pompası arızalı ise araç çalışmaz, hadi diyelim tam arızalı değil kontağı açıp 10 sn kadar bekleyip bu işlemi birkaç defa aç-kapa şeklinde yaparsan araç çalışması lazım. Yine benzin pompası basıncı düşük ise araç yokuşa geldiğinde ciddi yığılma yapar.

• ravrav kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Çekiş olayını bilmiyorum dikkat etmedim veya hatırlamıyorum.

Hocam bu araba konusu öyle bir konu ki, ben Google da arabayla ilgili vs bir şey araştırmıyorum. Bazen en basitinden bir şey olur sağlıkla ilgili, Google da ararız da karşımıza "kanser olabilirsiniz" çıkar ya hep bildin demi? İşte araba konusunda da ne yazarsan yaz "motor inecek" modu var. Bu yüzden hiç kafa yormaya, kendini yormaya gerek yok deyip kimsenin yorumlarına bakmıyorum veya arabayla ilgili bir şey araştırmıyorum Google dan. Zira insanı arabasından soğutmak üzerine amaç edinmiş çok insan var. İnsanlara yardımcı olanları ayrı tutuyorum tabi.

Mesela Youtube da araba tamir kanallarını çok severim ama her izlediğimde arabadan soğuyorum. Bende ters etki yaratıyor bu mevzular. Tamam bilgilenmiş oluyoruz vs ama etkisi bende "kardeşim uğraşılmaz bin git belediye otobüsüne/minibüse" oluyor çoğu kez. Acaba diyorum bunda Youtube oto kanallarının da etkisi var mı? İşte bu yüzden hiçbir şey okumak, izlemek istemiyorum arabamla ilgili ya da arabalarla ilgili. Diğer türlü yolda giderken arabadan bir ses geliyor sonra obsesifleşiyorsun acaba neydi diye. Bunlar manevi olarak aşırı yük durumuna dönüşüyor bir süre sonra ve huzurla binemiyorsun arabana.

Mesela çok uzun zamandır kullandığım araçla ilgili hiçbir şey araştırmadım veya izlemedim. Eskiden çok izlerdim, araştırırdım. O zamanlar obsesif gibi arabadan gelen seslere kulak kabartıp izlediğim veya araştırdığım şeylerle bağdaştırmak gibi tamamen normalite dışı bir halim vardı kısa süreli de olsa. Arabayı ilk aldığım zamandan söz ediyorum. Aslında normal evet ilk alınca. Sonra dedim ben napıyorum, bıraktım hepsini. Ustaya gidiyorum bakıma misal, diyorum her yerine bak işte bakıyor şu şu diyor usta diyorum ne gerekiyorsa yap sana zahmet. Pahalı ucuz diye bir şey de sormuyorum bu arada. Bazen de yetkili servise gidip arabayı şımartıyorum.

Velhasıl kelam, internet doğru kullanılınca insanın bilgisin arttırıyor ya hani, Dostoyevski de demiş ya fazla bilgi insanı huzursuz eder diye diyorum bu konuları mı öngörmüş ne yapmış :)

Aslında sadece otomobil değil, elektronik olsun veya başka şeyler olsun insanlar birbirinin moralini çok bozuyor. Ben arabayı ilk aldığımda "bu araba alınır mı yaaaaaaaaaaavvvvv" diyen çok oldu. Aldım işte kardeşim, hayırlı olsun de geç sana mı sordum alırken veya sen mi ödedin? İnternet de böyle, arabanla ilgili bir şey araştır altı hep "bu arabayı alan enayidir, bu arabayı alanda akıl yoktur" vs vs yorumlarla dolu.

Ayrıca bildiğin gibi, ülkemizde herkes mühendistir. Örneklendirelim.

Konu: Arabayla yolda giderken ses geldi

İçerik: Yolda gidiyordum motordan bir ses geldi sizce ne olabilir? (herhangi bir ses kaydı veya video yok)

Yorum: Kardeşim şanzıman diş atlamış o yüzden gelir o ses masrafı çok tutar ayrıca o araçlarda kroniktir o arabayı alan da enayidir ama neyse yapmışsın bir hata kırk kere yazdık yavv bilmem nerede şanzımancı usta var ona götür en iyi o yapar

İşte hal böyle dostum. Senin konuyu da bir nevi içimizi dökme aracı olarak kullandık hakkını helal et. Götür baktır usta der bir şey zaten. Ayrıca demese bile benzin pompasının değişimi çok basit eğer benim üstte dediğim gibi bir yerde ise. Pahalı bir parça değil bu arada. Kafan rahat etsin dersen değişirsin öyle.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Eylül 2023; 22:52:25 >

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Bilgisayara soktırlar. Yedek krank mili sensörü değişecekmiş. Meğer vites geçişleri ondan sorunluymuş. Araç otomatik

Yakıt ve ateşleme sisteminin düzgün bir şekilde çalışmaması

Aracın seyir halindeyken stop etmesi

Kaptör kısmının iletim yapmaması

Motorun gürültülü bir şekilde çalışıp yüksek devirlere çıkmaması

Marşa basıldığı halde motorun çalışmaması

Vites geçişinin düzgün bir şekilde ayarlanmaması

Eksantrik mili parçasının işlevini yerine getirmemesi ve egzoz supaplarının zamanında açılmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 28 Eylül 2023; 14:17:40 >
  • ravrav kullanıcısına yanıt

Ben motor sıcakken çalışmıyor ise Krank mili sensörü olabilir diyecekken cevap gelmiş. Lpg li araçta benzin deposu full olsun fakat benzinli araçta gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.