Şimdi Ara

Arkadaşıma Borç Vereceğim. Yasal Olarak Ne Yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
13.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok sevdiğim bir arkadaşım kredi kartı yüzünden borçlu durumda. Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda. Kardeşim gibi sevdiğim bir kız ve yardım etmek istiyorum. Yaklaşık olarak 1.000 YTL borç vereceğim ama ne kadar güvensem bile dünya hali. İşi garanti altına almak yani bu borcu yasallaştırmak istiyorum. Ne yapabilirim ve nasıl yapabilirim özellikle avukatlık yapan ya da hukuk okuyan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    İyi günler.

• senet imzalatırsın ödeyemese icraya verirsin ama tabi çok sevdiğin arkadaşının evine icra gider eşyalarını alır
  • ya sen parayı çok seviyorsun ya da çok sevdiğin bir arkadaşın değilmiş

quote:

Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda.

hele bu dogruysa sen ver 1000ytlyi ödeyemezse biz forumdan 5er 10ar toplar öderiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 5 Nisan 2006; 18:39:50 >
  • senet yap.. tutarina gore de pul yapistir. her 500 ytl icin 5ykr'lik pul gerekiyor bildigim kadariyla..
    senet cok cetrefilli dersen arkadasinin kimlik detaylari ile birlikte bir kagida dilekce gibi su kadar borc aldim diye yaz imzalattir..
    imzasi gercek ise kanun onunde bu bile gecerli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

ya sen parayı çok seviyorsun ya da çok sevdiğin bir arkadaşın değilmiş

quote:

hele bu dogruysa sen ver 1000ytlyi ödeyemezse biz forumdan 5er 10ar toplar öderiz

Parayı ağaçtan toplamıyoruz. Benim de düşünmek zorunda olduğum bir geleceğim var..

quote:

Orjinalden alıntı: ned johnlansen

senet yap.. tutarina gore de pul yapistir. her 500 ytl icin 5ykr'lik pul gerekiyor bildigim kadariyla..
    senet cok cetrefilli dersen arkadasinin kimlik detaylari ile birlikte bir kagida dilekce gibi su kadar borc aldim diye yaz imzalattir..

Teşekkürler.
    Senedi nereden bulabilirim?

• Parayı teslim ederken video kaydı yap.
  • sonuçta seviyorum diyosun yani çok sevdiğine göre bayaa yakınsınız demek ben böle dediğim birine senet falan yaptıramam ama yinede sen bilirsin mebla bayaa büyük çünkü........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla 1 ay sonra veririm filan diyenlere hiç güven olmaz.en iyisi yasallastırmak.aferin @izmir_sevdalısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

quote:

quote:

Parayı ağaçtan toplamıyoruz. Benim de düşünmek zorunda olduğum bir geleceğim var..

quote:

Orjinalden alıntı: ned johnlansen

senet yap.. tutarina gore de pul yapistir. her 500 ytl icin 5ykr'lik pul gerekiyor bildigim kadariyla..

Teşekkürler.
    Senedi nereden bulabilirim?

iyi o zman senet yap..ödeyemezse sevdiğin arkadaşından parayı alabilmek için icra takibi başlatırsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

sonuçta seviyorum diyosun yani çok sevdiğine göre bayaa yakınsınız demek ben böle dediğim birine senet falan yaptıramam ama yinede sen bilirsin mebla bayaa büyük çünkü........

Senet yapsam bile vadesini 2007 yapacağım zor durumda kalmasın diye.
    Şunu da düşünmek lazım. Allah korusun ona ya da bana bir şey olursa nasıl kanıtlayacağız borcu olduğunu?
  • quote:

iyi o zman senet yap..ödeyemezse sevdiğin arkadaşından parayı alabilmek için icra takibi başlatırsın...

sen ihtiyacı olan bir arkadaşına 1.000 ytl vermeyi düşündün mü
    böyle bir şeyi düşünüyorsa iyi niyetli biridir heralde
    karşıdakinin durumunu bilmeden niye yargılıyorsun ki
  • quote:

quote:

• Ayıp kardeş ayıpya..o kdr sevdiğin arkadaşına borç verirken senet mi yapıyorsun.hemde o şartlarda olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

sonuçta seviyorum diyosun yani çok sevdiğine göre bayaa yakınsınız demek ben böle dediğim birine senet falan yaptıramam ama yinede sen bilirsin mebla bayaa büyük çünkü........

Senet yapsam bile vadesini 2007 yapacağım zor durumda kalmasın diye.
    Şunu da düşünmek lazım. Allah korusun ona ya da bana bir şey olursa nasıl kanıtlayacağız borcu olduğunu?

abi yuh diorm kusura bakma kardeş gerçekten kusura bakma ama 1 milyar için kardeşim gibi sevdiim arkadaşıma senet yapçam diosun...tamam bu biraz mantıklı BENCE sonra bide Allah korusun ona yada bana bişi olursa nasıl kanıtlicam diyosun...walla çok garip..tamam parayı ağaçtan toplamıosun ama bu kadarda olmaz....tamamen benim fikrim bunuda söliim....sadece kendi çapımda eleştiri yapıorm....

• ben olsam senet yapmam; ama herkesin kendi hayatı kendi arkadaşlık ilişkileri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: megi21

quote:

sen ihtiyacı olan bir arkadaşına 1.000 ytl vermeyi düşündün mü
    böyle bir şeyi düşünüyorsa iyi niyetli biridir heralde
    karşıdakinin durumunu bilmeden niye yargılıyorsun ki

daha 4-5 ay önce ögrenci olmama ragmen burslarla tatil için biriktirdiğim 450ytl yi sırf arkadşımın kredi kartı için borç verdim..ne bi senet geçti aklımdan ne bir imza..hem sevdiğim diyor hemde senet diyorsun..sizin insanlıgınız ölmüş haberiniz yok..

bide başımıza birşey gelirse borclu oldugunu nasıl ispat ederim demiş..birşey olursa borç verdiğin arkadaşa bizzat bana ulaş burdan paranı veririm..

''her kim ölülerin borçlarını örterse Allahta ahiretteve dünyada onun borçlarını ve günahlarını örter''...

dahada birşey yazmayacagım..bari tanımadığım birine de..buradaki yazılanları okudukça insanlığımdan utanıyorum

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megi21 -- 5 Nisan 2006; 19:24:46 >
  • benim evime " çok yakın arkadaşım " dediklerim yüzünden kaç kere icra geldi bilen varmı ? kaç kere sinirimden ağlayıp sabahlara kadar kahrettim bilen varmı ?

izmir_sevdalısı birader yap sen senetlerini.yerim arkadaşlığı sevgiyi dostluğu.
  • arkadaşlar,knu yıne amacından sapıyor, nezaketı elden bırakmayalım ..lütfen.....
  • Etik olarak bu iyi bir şey deil ama senin tercihin kimseyi bağlamaz...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.