Şimdi Ara

Arkadaşıma Borç Vereceğim. Yasal Olarak Ne Yapabilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
13.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm birikimini arkadaşının borcu için veren tanıdıklarım var 50.000 YTL kadar... Yani arkadaşlık var arkadaşlık var.. konuyu açan arkadaş sana lafım yok ama şunuda unutma o kişinin o parayı alacağını pek sanmıyorum ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

Merhaba.
    Çok sevdiğim bir arkadaşım kredi kartı yüzünden borçlu durumda. Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda. Kardeşim gibi sevdiğim bir kız ve yardım etmek istiyorum. Yaklaşık olarak 1.000 YTL borç vereceğim ama ne kadar güvensem bile dünya hali. İşi garanti altına almak yani bu borcu yasallaştırmak istiyorum. Ne yapabilirim ve nasıl yapabilirim özellikle avukatlık yapan ya da hukuk okuyan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    İyi günler.

dostum eğer böyle senetti sepetti karıştırıcaksan işe, hiç yardım etme bence karşındaki insanı kırar bu aynı şeyin sana yapıldığını düşünsene direk sana yardım edicem ama sana güvenmiyorum tarzı bişey olmuş bu

fazla akıl vermek iyi değildir ama..."İYİLİK YAP DENİZE AT BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR" demiş atalarımız

• aynı fikirdeyim ööle yardımda bulunacaksan hiç bulunma karşındaki kişi kendini çok güvensiz biri olarak hissedecektir açıkçası bana saçma geldi vermezse ne yapıcaksın hacizmi getirticeksin evine dava mı açıcaksın ki zaten tanıorsan nasıl bir insan olduğunu bilirsin bence çok saçma
    quote:

Orjinalden alıntı: boraaa

quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

Merhaba.
    Çok sevdiğim bir arkadaşım kredi kartı yüzünden borçlu durumda. Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda. Kardeşim gibi sevdiğim bir kız ve yardım etmek istiyorum. Yaklaşık olarak 1.000 YTL borç vereceğim ama ne kadar güvensem bile dünya hali. İşi garanti altına almak yani bu borcu yasallaştırmak istiyorum. Ne yapabilirim ve nasıl yapabilirim özellikle avukatlık yapan ya da hukuk okuyan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    İyi günler.

dostum eğer böyle senetti sepetti karıştırıcaksan işe, hiç yardım etme bence karşındaki insanı kırar bu aynı şeyin sana yapıldığını düşünsene direk sana yardım edicem ama sana güvenmiyorum tarzı bişey olmuş bu

fazla akıl vermek iyi değildir ama..."İYİLİK YAP DENİZE AT BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR" demiş atalarımız

• quote:

Orjinalden alıntı: emekli1955

unutmayın en yakınınıza bile borç verirken bunu belgeleyin. çünkü ölüm var kalım var,böyle durumlarda senet alın diye hadis var,senet olayı güvensizlik olayı değil sadece her türlü olaya karşı bir güvencedir.
    ne gerek var senede diyenler hayatı tam tanımayanlardır, en yakınından, kardeşinden,en güvendiğinden tokat yiyenler o kadar çokki, ancak başa gelince anlıyor insan ama çok geç oluyor.
    en güvendiğim arkadaşlarıma kefil oldum, hepsinden kazık yedim ve borçlarını faizleriyle ödedim. o arkadaşlarım ortadan kayboldu ve yıllardır izlerine rastlamadım.onun için olayı duygusal değerlendirmeyin,mantıklı düşünün. ben 52 yaşındayım çok şeyler gördüm,bende sizler gibi düşünüyordum senede ne gerek var yahu biz yabancımıyız falan , ama derler ya insan oğlu çiğ süt emmiş boşuna dememişler.yanlış anlamayın tabiki melek gibi insanlar var ama senet olayı güvensizlik değil her türlü olaya karşı bir belgedir ve çok normal bir uygulamadır......

Abimize sonuna kadar katılıyorum.

Ticari amaçlı olmadığı sürece babanıza bile borç vermeyin, arkadaşlık ilişkinizin tehlikeye girmesi bile söz konusu olabilir.
    Odeme planı yapamayacak birisinin borcunu odemesi de doğaldır ki pek kolay değildir.

Arkadaşınıza tavsiyem kredikartı faizleriyle kıyaslanmayacak kadar düşük faizlere sahip olan tüketici kredilerine bakmasıdır, bir yerde asgari ücretle dahi çalışıyorsa bile çok rahat biçimde bu miktardaki krediyi uzun vadeler ile alabilir.
    Gostereceği bir geliri yoksa başka bir sorun oluşuyor, o sorumsuz banka geliri olmayan bir insana nasıl kredi kartı vermiş??

Tıbbi nedenler harici ödeyemeyeceği bu kadar borcu yapan bir insanın mali açıdan kendini kontrol edemediği, zaafı oldugu ortadadır; para oyuncak değildir.

Bu nedenle onun eline balığı vermek yerine,çevresindeki imkanları kullanarak nasıl borc çevireceğini yani balıgı nasıl tutacagını öğretmek daha mantıklı olacaktır, hele hele bu yolla arkadaşınıza mali açıdan kendini kontrol etmeyi öğretirseniz ona en büyük iyiliği yapmış olursunuz.

• kardeş borç vermek gerçekten büyük bir erdemdir...ama şunu unutmamak lazımki nefsinin senin üzerinde hakları var...bu doğrultuda aranızda yazışıp paranı yasal güvence altına almalısın...bunu yaparken bir avkata danış...Not( borç verdiğin kişinin üstünde bir mal yoksa yaptığın senet değersiz bir kağıt parçasından ibarettir ...)
  • Topic i açan arakadaşa katılıyorum. Benim bile en yakın arkadaşım benden 3 sene önce 60 ytl borç istedi çekinmedim hemen verdim. ama o parayı vermemek için türlü bahaneler uydurdu ve sonunda kaçtı gittim buldum yakaladım. başımın sadakası olsun ulen dedim para için küçülmeye değermi dedim. baktım 1 hafta sonra borcunu getirmiş. insanlara güvenmek zor bu devirde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Kardeşim kadar sevdiğim birisi çok zor durumda olsun ona borç vermem , tüm kişisel lükse giren eşyalarımı satar , elde edeceğim parayı ona hibe ederdim. Benim kardeşlik anlayışım böyledir , aksini düşünen varsada kendinde arasın garipliği.

+1
  • bırakın bu arkadaşım,kankim ayaklarını... Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye boşa dememişler..!!
    10 yıllık arkadaşım, yediğimiz içtiğimiz bir olan biriydi.. ne yaptı??? bi iş yeri açtı,gayet güzel kazanmaya başladı..daha sonra benden borç para istedi.. ve aradan 2 sene geçti,ne gelen var ne giden... beni enayi yerine koyması da cabası... sonra duydum ki,tek keriz ben değilmişim.. milletin kenarda köşede olan birkimini de sömürmüş..! bi abimiz,araba alacaktı,hatta bi yere gidip,küçük bi araba da beğenmiştik..haftaya alacaktık.. sonra o abimizden de para istemiş.. adamda samimiyetimize güvenip,bütün araba parasını ona vermiş.. bu kadarla da bitmemiş,bi arkadaşımdan,bi seyahati için,kredi kartını istemiş.. sonra ne olmuş dersiniz???? arkadaşımız,dostumuz,kardeşimiz dediğimiz adam, milletle alay edercesine,başka şehire kaçmış.. geriye de enayi insanlar bırakmış..!!! nasıl ama???? dostluk böyle bişey dimi???

ARKADAŞIM,MADEM O KIZ SENDEN PARA İSTEMEDİ,SAKIN SEN KAŞINMA!!! EĞER İSTER GİBİ OLURSA DA YOK DE... SENİNDE BORCUN OLDUĞUNU SÖYLE..!! 1 MİLYAR AZ PARA DEĞİL... HA ÇOK ZENGİNSEN,ETRAFINA PARA SAÇ, KİMİN GERİ ÖDEDİĞİNİ GÖR Bİ SÜRE SONRA..!

NE DEMİŞLER, BORÇ İSTEME BENDEN,DOST KALALIM SENLEN..!!! DOĞRU SÖZE NE DENİR..! DİMİ AMA...!!!?

• bende cok sevdigim bir arkadasıma araba alması için 7.500ytl verdim..insandan insana fark var işte

bana ödeyebilcegi şekilde sekilde 5 senet yapmış getirmiş..ne olur ne olmaz dedi eyvallah dedik..

sünnettirde alış verişte yazmak sahit tutmak..

cevremde cok insan kefillik borç para vermek yüzünden dara düştü..

kendinizi zor duruma düşürebilecek sekilde iyilik yapmak iyilik degildir..
  • bence arkadasım mutlaka ama mutlaka senet al .Benım canım dedıgım kardesten ote olan ( 5 senelık bır arkadaslık )yedıgım ıctıgım ayrı gıtmeyen ınsana gecen sene 3-4 milyar para verdim.Verdiğimin 2.haftası cocuk ortalarda yok.Ne annesıne ne babasına nede oturdugu eve ulasabıldım.Sonuc dolandırıldım.Bu devirde kimseye güven olmaz.Hani diyosunuz ya ınsanlık öldümü.Kendını guvene almak ne zamandan berı ınsanlık ayıbı oldu.Arkadas hem yardım edıyor kotu gununde hemde kendını garantıye alıyor.Bnece cok haklısın.mutlaka senet yap
  • konu çok karışık ama söyleyeceğim tek şeyarkadaşım bana gelse para vereyim ama senet yapalım dese al o paranı
    k...s... derim
  • başkasına yardım etmek iyidir, darda olana yardım etmek şarttır. varsa kenarda köşede 20-30 milyar kuru paran çekinmeden ver.ama zaten bütün toplayabildiğin ,varın yoğun 1-2 milyarsa sen bilirsin.sabahlara kadar çalışıp kazandığım ,annemin babamın rızkını riske atamam ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: arghhh

başkasına yardım etmek iyidir, darda olana yardım etmek şarttır. varsa kenarda köşede 20-30 milyar kuru paran çekinmeden ver.ama zaten bütün toplayabildiğin ,varın yoğun 1-2 milyarsa sen bilirsin.sabahlara kadar çalışıp kazandığım ,annemin babamın rızkını riske atamam ben

Sence o kadar param olsa 20'de 1'i için böyle bir şey yapar mıydım?
  • Benim bu topicte anladığım şey arkadaşlık ve dostluk çok basiti algılanıyo benim için arkadaş-dost candır yoldaştır. Kötü gününde yanında olacak kişidir. vs.. diye uzar gider böyle birisine nasıl senet teklif edebilirsinki.manevi değerlerimiz 0 olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

Benim bu topicte anladığım şey arkadaşlık ve dostluk çok basiti algılanıyo benim için arkadaş-dost candır yoldaştır. Kötü gününde yanında olacak kişidir. vs.. diye uzar gider böyle birisine nasıl senet teklif edebilirsinki.manevi değerlerimiz 0 olmuş

ewet ama sen iyi okumuyorsun yazdıklarımızı galiba.. dost bildiklerimizden kazık yemişiz.. bizde senin gibi düşünüp,gözümüz kapalı paylaştık herşeyimizi.. ama yediğimiz kazıkla kaldık...!!!
  • bence borcuda var senedide imzalat sen arkadaşın zor durumda ise bunu yap enazından.
  • Arkadaşa verilen para risk değildir.

Ayrıca okuduğum kadarıyla aranız çok iyi bu kızla ve zor duruma düşmüş.Şimdi sen senet götürsen verme dicek.Güvenmiyorsan boşver verme dicek ki bende öyle yaparım.Kendini güvenceye almak güzel bir düşünce ama bunu yaparken karşıdakini kırmamak lazım.Şimdi bunu yaptığında arkadaşını kaybetmekte var.
    Ben bugüne kadar verdiğim paranın hesabını sormadım.Sadece ihtiyacı var diye cebimdeki son paramı bir arkadaşıma verdim ki bu yakın bir arkadaşım değil sadece arkadaşımdı.Şimdi istemiyorum ki istersem yüzsüzlük yapcağımı düşünüyorum.Durumun olunca verirsin dedim bitti kapandı.Arkadaşlık ilişkilerini maddiyata bağlamamak gerekir.Ama herkesin fikri kendine tabi.Sen nasıl rahat olacağını düşünüyorsan öyle hareket et derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thyme

quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

Benim bu topicte anladığım şey arkadaşlık ve dostluk çok basiti algılanıyo benim için arkadaş-dost candır yoldaştır. Kötü gününde yanında olacak kişidir. vs.. diye uzar gider böyle birisine nasıl senet teklif edebilirsinki.manevi değerlerimiz 0 olmuş

ewet ama sen iyi okumuyorsun yazdıklarımızı galiba.. dost bildiklerimizden kazık yemişiz.. bizde senin gibi düşünüp,gözümüz kapalı paylaştık herşeyimizi.. ama yediğimiz kazıkla kaldık...!!!

ben gayet iyi okuyorum arkadaşım merak etme sen Olay şudur diyorum sen eğer yakın arkadaşım diyorsan bu kişi ona senet imzalattığında arkadaşalık ilişkiniz aynı sıcaklıkta mı olacak tabiki hayır. Bi kişiden kazık yediğin için herkse aynı gözle bakmak ayıp bence. Bu ken düşüncelerim üstüne alınma lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: RccP
    ya sen parayı çok seviyorsun ya da çok sevdiğin bir arkadaşın değilmiş

quote:

Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda.

hele bu dogruysa sen ver 1000ytlyi ödeyemezse biz forumdan 5er 10ar toplar öderiz

ARkadaş sen en iyisi bu borç verme işini aklından sil..

Çünkü parayı verdiğin günden başlamak üzere geri alacağın güne kadar için içini yer ya vermezse diye..

Geceleri kabus görürsün..

Verip de kötü olacağına vermeden kötü ol dahi iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxu -- 6 Nisan 2006; 15:54:44 >

• Kardeşim bak okadar seviyorsan ve samimi arkadaşın ise ver gerisini arama bence.

Eğer okadar para veremem diyorsan daha az ver ama böyle durumlarda senet olmaz. Çünkü sana geri ödeyebbilme şansı yok gibi kızcağızın.

İisimi 5 ytl de olsa karşılıksız ver.

ama 1000 ytl yi senetle verme...

O paraya şiddetle ihtiyacı varsa ve geri ödeme şansı varsa senet olabilir.

Ödeyemeyecekse dostluğunuz baştan bozulmasın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.