Şimdi Ara

Arkadaşıma Borç Vereceğim. Yasal Olarak Ne Yapabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
13.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu çok saçma bi olay bence....çünkü arkadaşından hiç kazık yemeyen bi adam bunun yanlış olduunu söler..fakat burdada gördüümüz gibi daha önce en yakın arkadaşından kazık yiyenlerde bunun yane senet cart curt olayının doğru olduunu söler...yani çok karmaşık
  • arkadaşlar borç verekseniz en azından elinizde yazılı bir belge olsun;
    ayrıca artık senetlere pul yapışmıyor
    tuvalet kağıdına bile yazsanız senet geçerlidir,hatta duvara bile yazabilir(derslerde verilen bir örnektir)belki imzasını reddeder,ona önlem olarak da adını ve soyadını kendi el yazısıyla yazdırın;
    ancak tahsil edebilir misiniz onu bilemem.mal varlığı varsa sorun olmaz....

yakın dediğiniz kişinin ne kadar yakın olduğundan emin olamazsınız;kaç kişinin arası bozuluyor alacak sorunundan dolayı
  • Hocam sen belki doğru olanı yapıyorsun ama bana ne bileyim çok garip geldi. O kadar yakın birine ben de bu tarz şeyler yapamam ama hiç vermemekten iyidir herhalde.
  • şahsen beni kardeşi gibi seven biri bana borç verirken al bu senedi imzala. sana güveniyorum ama dünya hali bu dese;

1.ala paranı başına çal derim
    2.arkadaşımı tanımış olurum
    3.bir daha yüzüne bakmam
  • yaww bırakın arkadaşlık dostlugu boşverin sen bildigini yap izmir_sevdalı boşver senedini yap hatta ben senin yerinde olsam bir bahane uydurur bu borç para verme işinden vazgecerim .
    NE BORÇ ALIRIM NEDE VERİRİM
  • unutmayın en yakınınıza bile borç verirken bunu belgeleyin. çünkü ölüm var kalım var,böyle durumlarda senet alın diye hadis var,senet olayı güvensizlik olayı değil sadece her türlü olaya karşı bir güvencedir.
    ne gerek var senede diyenler hayatı tam tanımayanlardır, en yakınından, kardeşinden,en güvendiğinden tokat yiyenler o kadar çokki, ancak başa gelince anlıyor insan ama çok geç oluyor.
    en güvendiğim arkadaşlarıma kefil oldum, hepsinden kazık yedim ve borçlarını faizleriyle ödedim. o arkadaşlarım ortadan kayboldu ve yıllardır izlerine rastlamadım.onun için olayı duygusal değerlendirmeyin,mantıklı düşünün. ben 52 yaşındayım çok şeyler gördüm,bende sizler gibi düşünüyordum senede ne gerek var yahu biz yabancımıyız falan , ama derler ya insan oğlu çiğ süt emmiş boşuna dememişler.yanlış anlamayın tabiki melek gibi insanlar var ama senet olayı güvensizlik değil her türlü olaya karşı bir belgedir ve çok normal bir uygulamadır......

• quote:

Orjinalden alıntı: emekli1955

unutmayın en yakınınıza bile borç verirken bunu belgeleyin. çünkü ölüm var kalım var,böyle durumlarda senet alın diye hadis var,senet olayı güvensizlik olayı değil sadece her türlü olaya karşı bir güvencedir.
    ne gerek var senede diyenler hayatı tam tanımayanlardır, en yakınından, kardeşinden,en güvendiğinden tokat yiyenler o kadar çokki, ancak başa gelince anlıyor insan ama çok geç oluyor.
    en güvendiğim arkadaşlarıma kefil oldum, hepsinden kazık yedim ve borçlarını faizleriyle ödedim. o arkadaşlarım ortadan kayboldu ve yıllardır izlerine rastlamadım.onun için olayı duygusal değerlendirmeyin,mantıklı düşünün. ben 52 yaşındayım çok şeyler gördüm,bende sizler gibi düşünüyordum senede ne gerek var yahu biz yabancımıyız falan , ama derler ya insan oğlu çiğ süt emmiş boşuna dememişler.yanlış anlamayın tabiki melek gibi insanlar var ama senet olayı güvensizlik değil her türlü olaya karşı bir belgedir ve çok normal bir uygulamadır......

bravo valla yazmak istediklerimi yazmışsın başka bişi demiyorum .

haklısınnnnn+100000000000

• quote:

Orjinalden alıntı: ghostly

yaww bırakın arkadaşlık dostlugu boşverin sen bildigini yap izmir_sevdalı boşver senedini yap hatta ben senin yerinde olsam bir bahane uydurur bu borç para verme işinden vazgecerim .

Zaten kız benden borç istemedi. Ben düşünüyorum ve kendine de net bir şey söylemedim henüz. Bankalarla görüşüyor devamlı 1.500 YTL kredi almak için ancak bankalar çeşitli nedenlerden dolayı vermiyorlar.
  • yaa eğer çok seviyosan senet falan yapmayı düşünmemen lazım.yok sevmiyorsan zaten bence o parayı ona hiç verme.......OLSADA ELİNDE EN BÜYÜK KUDRET VERİRKEN TİTREYEN ELDEN İSTEMEM!!!!.arkadaşım unutmaki gerçek dostluklar karşılık beklenmeyenlerdir.bi gün sende aynı duruma düşebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmir_sevdalısı

quote:

yaww bırakın arkadaşlık dostlugu boşverin sen bildigini yap izmir_sevdalı boşver senedini yap hatta ben senin yerinde olsam bir bahane uydurur bu borç para verme işinden vazgecerim .

Zaten kız benden borç istemedi. Ben düşünüyorum ve kendine de net bir şey söylemedim henüz. Bankalarla görüşüyor devamlı 1.500 YTL kredi almak için ancak bankalar çeşitli nedenlerden dolayı vermiyorlar.

ohooo o zman dostum sen buişten vazgeç hatta sıyırmanın yollarına bakk bilmiyordum .isteyenin kız oldugunu boşver hiç bulaşma derim olan 1 milyarına olur başkada bişi olmaz

• Kardeşim kadar sevdiğim birisi çok zor durumda olsun ona borç vermem , tüm kişisel lükse giren eşyalarımı satar , elde edeceğim parayı ona hibe ederdim. Benim kardeşlik anlayışım böyledir , aksini düşünen varsada kendinde arasın garipliği.
  • quote:

Merhaba.
    Çok sevdiğim bir arkadaşım kredi kartı yüzünden borçlu durumda. Babası ile annesi ayrılmış ve 4 kardeşine ve annesine bakmak zorunda. Kardeşim gibi sevdiğim bir kız ve yardım etmek istiyorum. Yaklaşık olarak 1.000 YTL borç vereceğim ama ne kadar güvensem bile dünya hali. İşi garanti altına almak yani bu borcu yasallaştırmak istiyorum. Ne yapabilirim ve nasıl yapabilirim özellikle avukatlık yapan ya da hukuk okuyan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    İyi günler.

Senet yap, tarihini boş bırak. Madem bir iyilik yapacaksın tam yap.
    İyilik= Karşılığı gelmeyeceği bilindiği halde yapılması gereken bir çeşit kerizliktir. Yapılanın değil, yapanın maneviyatını düzeltmekten başka hiç bir işe yaramaz. Son yıllarda yapılan iyiliklerin azaldığı rivayet edilmektedir. Apartman diktikleri bilindiği halde insanlar, sokaktaki dilencelere para vererek iyilik adına kendilerini aldatarak geçici idare etmektedirler. Bu tip kerizliğe ise, " sevap " adını vermektedirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi science_is_4_ever -- 6 Nisan 2006; 0:18:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Kardeşim kadar sevdiğim birisi çok zor durumda olsun ona borç vermem , tüm kişisel lükse giren eşyalarımı satar , elde edeceğim parayı ona hibe ederdim. Benim kardeşlik anlayışım böyledir , aksini düşünen varsada kendinde arasın garipliği.

Eğer bu kadar sevdiysen bu insanı, demek ki bunu hakedecek birşeyler yaptı... ve dediğin tarzdan sevgiyi hakeden biri için verilecek paranın geri nasıl döneceği hesaplanmaz... En baştan o paraya hibe gözüyle bakman lazım... Ha, imkanı olur da verir o başka... ama senetti sepetti hiç yakışık alacak şeyler değil... hiçbir arkadaşımın bana böyle birşey yapmasını istemezdim.. bunun yerine evime icra gelmesini tercih ederdim...

Evet konuşmakla olmuyor diyen varsa da... ben bunu yaptım... zor durumda bir arkadaşıma 1500YTL borç verdim... ne zaman istersen öde, ödeyemezsen de canın sağolsun dedim... ha noldu, durumunu düzeltti, 1-2 yıl içinde bana taksit taksit de olsa geri ödedi... ödemese de 1 gram pişmanlık duymazdım o parayı verdiğim için...

• quote:

quote:

sen var ya.........................

• www.ankahukuk.com dan orda ucretsiz danısman bulabilirsin az cok yollarını kanunlar cercevesinde soylerler.
  • kimse kusura bakmasın ne borç veririm ne kefil olurum.benim parayı kazanmak için neler çektiğimi kimse bilmiyor.manevi olarak herkese hertürlü desteği veririm maddi olarak kapik çalışmaz benden
  • Senetin ve çekin resmi olarak hiçbir yaptırımı yok.Enfazla 2-3 yıl mahkemede uğraşısın.Sadece resmi şirket çek ve senetlerin yaptırımı var.
  • paraya sıkıştığında elindeki senedi belli bir komisyon karşılığında bankaya verip para alabilirsin orası ayrı mesele, bankada vade bitiminde tahsil eder.

alt tarafı 3 yıl geçti kıymetli evrak hukukunu unutmuşum be, ayrıntılı yazacaktım olmadı, hatırladıklarım bu kadar.
  • @RccP

sana kesinlikle katılıyorum.

ya o senin en yakın arkadaşın değil yada sen parayı çok seviyorsun."---çok doğru.çünkü ya düşünsenize en yakın arkadaşının çok büyük derdi var senin 1000 ytl olsa noolur olmasa noolur.madem verme imkanın var eğer gerçekten çok sevseydin o parayı çoktan götürüp hesabına yatırmıştın arkadaşının.yeterince sevmiyosun demekki.

bide şöyle düşün bu gece yatarken evine hırsız girse ve senden 1000 ytl çalsa.ne düşünürsün çok merak ediyorum.
  • türk hukukunda herşeyin çaresi vardır.senedi kullanıp (tabiki tanıdığın ve güvendiğin bir kişiye) resmi hale sokabilirsin senden senedi alan kişide söke söke parayı alır hemde çek gibi sadece üzerinde yazan miktarı deil faizini de.sizin anlıycanız resmi olarak düzenlenmiş bir senet çekten daha geçerlidir.artı bir kağıda el yazısıyla ve imzasıyla "falan kişiden şu tarihte şu kadar parayı aldım " şeklinde belge alınması bile yeter.üç şahit le ve iyi bir avukatla paranı sökesöke alırsın.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.