Şimdi Ara

Arkadaşımla aynı konuda dava açtık. O kazandı ben kaybettim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Arkadaşımla aynı avukatla aynı konuda 2 hafta arayla işe iade ve tazminat davası açtım. O kazandı ben kaybettim. İkimizde aynı konuda işten atıldık. Şuan bir üst mahkemede. Bana çok saçma geldi bilip yorumlayabilecek varsa çok sevinirim. Böyle adeletin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbezi -- 19 Temmuz 2019; 17:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu merak edenler için 2.5 sene çalıştığım bir iş yerinde 20 kişilik bir ekipte aynı konudan herkes uyarı aldı. Performansımızın düşük olduğu için iki arkadaşımla sadece bizi çıkardılar. Çağrı merkezi manuel arama yapıyorduk faizli kredi satın dendi satmadık müşteri arayıp kapatrigimizi beyen etti işyeri o yüzden 25/2 en kotu maddeden kovulduk. Bu arada 6 ay sonra işyeri o bolumu kapattı benden az çalışanlar 20 bin üzerinde tazminat aldı.

• Up

• Mahkeme kararları bağlayıcı değildir. Hakim bir önceki verdiği karara uymak zorunda değildir, başka mahkeme kararına uymak zorunda değildir, yüksek mahkeme kararlarına dahi uymak zorunda değildir (içtihadı birleştirme,Yargıtay genel kurul müstesna) bu bir. İkincisi iki davanın içeriği delilleri , kisilerin statüsü,, işleyişiı olmayabilir. Kanun hakimi vicdanıyla baş başa bırakır vicdanida iki olaya aynı gözle bakmayabilir. Ki is hukukunda bu işe geri dönüş tazminat vs durumlarında dava içerikleri aynı olmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jokerzalim J kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim. Benim kaybettigim dosyayı ben istinafa götürdüm(Nisan'da dava açıldı). Arkadaşımın kazandığı dosyayı işveren avukatı istinafa goturdu( bu hafta) hala hakim atanmadı dosyamda. Değerlendirilirken sıfırdan mi incelenecek ve geçmiş, benzer ve aynı konu olması sebebiyle arkadaşımın dava sonucu benim durumumu etkiler mi ?

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.