Şimdi Ara

Arkadaşla beynim Patlamak üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaa neredeyse 2 aydır fuji finepix s9500 ü araştırıyorum.Tam alayım dedim bir arkadaşımdan fujinin kalitesiz olduğunu duydum.Delirecem nikon coolpix8800 tavsiye ediliyor.olypus 8080 var bu ararda.3 saattir internetteyim beynim patlamak üzere.Ne yapacağım ben.Aslında ben çok istiyorumn s9500 almayı ama aldıktan sonrada elimde patlamazsa sevinirim.Delirmek üzereyim.Asa değeri çok şey değiştiriyor mu?s9500 1600 100 asa arası değişiyor.coolpix 100 400 arası.9500 28 mm den başlıyor coolpix 35mm den.off ne zormuşl para harcamayı düşünmek.ben makinayı bir kere alabileceğim bir yıl borç ile yaşayacağım

• quote:

Orjinalden alıntı: Mertkan

Sevgili @XRaiN

Seçim listendeki fotoğraf makinelerinin biribirilerine karşı üstünlük gösteren genel özelliklerine göre kısaca karşılaştırmaya çalışayım. (8700'ü 8800 ile değiştirdim)

Canon PowerShot Pro1'in artıları: 28mm'lik geniş açılı objektife sahip olması (Nikon hariç hepsi aynı), daha hızlı max. perde hızı (S9000Z ile aynı), kutu içeriğinde daha büyük kapasiteli CF kart ile birlikte gelmesi, ayrıca kutu içeriğinde uzaktan kumanda olması (8800 ile aynı), daha büyük LCD ekran.

Fujifilm FinePix S9000 Z (S9500)'ün artıları: 1,1MP fark ile daha büyük boyutlarda fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alma imkanı, daha iyi macro odak mesafesi, daha hızlı max. perde hızı (Pro1 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı (8800 ile aynı), daha geniş ISO yelpazesi, daha etkili flash mesafesi, kalem pil ile çalışıyor olması.

Nikon Coolpix 8800'ün artıları: Daha fazla zoom kabiliyetine sahip objektife sahip olması, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı (S9000Z ile aynı), beyaz dengesinde ince ayar bulunması, min perde hızında BULB modunun bulunması, daha fazla fotoğraf sıkıştırma seçenekleri, kutu içeriğinde uzaktan kumanda olması (PRO1 ile aynı), optik kaydırmalı titreşim engelleme özelliğinin olması (VR=Vibration Reduction)

Sony DSC-F828'in artıları: Sadece 28mm'lik geniş açılı objektife sahip olması (Nikon hariç hepsi aynı)

Sonuç: Yukarıdaki makinelerin ayrıca biribirilerine karşı eksi yönleri de vardır. Örneğin S9000'de optik kaydırmalı titreşim engelleme özelliği yerine konan Anti-Blur fonksiyonu açıkken titreşimi bir miktar azaltırken aynı zamanda noise oluşmasına sebep olmaktadır. Oysa ki bu durum 8800 için geçerli değildir. Nikon 8800 hariç diğer makinelerde objektif üzerinde zoom ya da netlik halkaları bulunmaktadır ki bu bir artıdır. Nikon 8800 full manuel ayarlara sahiptir, oysa ki diğer makineler full manuel özelliklere sahip değildir (Bulb özellikleri yoktur), S9000Z'nin max perde hızına sadece "M" Manuel modunda ulaşabilmektedir. Sony DSC-F828 malesef ortalamanın üzerinde noise seviyesine ve purple fringing'e sahiptir. Canon Pro1'de bir miktar kırmızı göz sorunu vardır ve AF Assist ışığına sahip olmadığı için düşük ışık altında focuslama problemi yaşanmaktadır... Örnekler çoğaltılabilir.

Görüldüğü üzere yukarıdaki makinelerin biribirilerine karşı hem artıları hem de eksileri vardır. Ancak senin öncelikli çekmek istediğin fotoğrafları göz önünde bulunduracak olursak (Geniş açı-manzara/macro gibi) bu özellikleri aynı anda barındıran Fujifilm FinePix S9000 Z öne çıkmaktadır. Ancak fotoğraf kalitesi açısından benim oyum (aynı zamanda eski bir Nikon 8700 kullanıcısı olarak) Nikon 8800'den yana. Nikon 8800 için bir miktar geniş açıdan feragat etmek gerekiyor, ancak sonradan üzerine alınacak bir geniş açı converter'ü ile bu durum tamamen ortadan kalkmış olacaktır.

Forumda dahi olsa biraz araştırma yapman işini epey kolaylaştıracaktır.

Ayrıca fuji kalitesiz lafını kesinlikle kabul etmiyorum, böyle bi genelleme en başından yanlış olur.

Birde asa dediğin iso olsa gerek, burda fuji daha geniş aralığı ile öne çıkıyor dikkat edersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @tEnDEr -- 7 Aralık 2005, 15:00:20 >

• Sevgili @tEnDEr,
    Alıntı yaptığın için teşekkür ederim.
    --------------

Lütfen biraz vakit ayırıp forum ve bölüm kurallarımızı okuyalım...
    http://forum.donanimhaber.com/m_4473367/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç Gündür Bu Haldeyim
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.