Beyler iki pc arasında fazlasıyla kararsız kaldım.
1. Seçeneğim
http://tinyurl.com/mjxl7zy Samsung ATIV Book NP550P5C-S05TR özellik olarak gerçekten güzel bir pc. Ekran kartı sadece beni biraz düşündürüyor. Ama i7 2.4 ghz 6mb ön bellek var. 750 gb hdd ve 7200rpm. Bu özellikleri gerçekten çok iyi bence fiyatına ( 2148tl ) bu fiyatlara piyasada başka pc bulamadım diyebilirim. Benim için bi başka önemide teknik servis olayı bozulsa dahi her yerde teknik servisleri var kolayca ulaşabilirim. Kötü yanı bu kadar özellik olmasına rağmen son seviye fps oyunlarda ultra seçeneklerde kasması bu beni düşündürüyor açıkçası.
2. Seçeneğim
http://tinyurl.com/nx8k7ux Msi ge60 Benim için ekran kartı özelliği öne çıkıyor gerçekten iyi bi ekran kartı var. i5 işlemci 2.6 ghz hız var. Ön belleği biraz düşük 3mb. Bu biraz beni düşündürdü. Son seviye fps oyunların hepsini ultrada hiç kasmadan oynatıyor bu çok dikkatimi çekti performans açısından çok iyi. Fakat servis konusu biraz düşündürüyor nasıl ulaşabilirim garantiye bişi olursa diye.
Sizce hangisini seçmeliyim. Benim istediğim pc ne oyun oynarken ne de programlarla çizim yaparken beni engellesin istediğim gibi takılmak istiyorum. Isınma fazla olmasın gerçi soğutucum var ama ısınma pc ye zarar veriyor her türlü. Bozulduğunda bişi olduğunda da rahatça teknik servise ulaşmak istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim yada başka seçenekte sunabilirsiniz bana.
Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Dkan7
kullanıcısına yanıt
İki cihazdaki ekran kartı da her oyunu tam ayarlarda oynatamaz. En üst seviyedeki kartlar bile bazı oyunu tam ayarlarda oynatamıyor. Ayrıca np550 deki gt650m in iki farklı türü var ; biri ddr3, diğeri gddr5. Np5 deki ise ddr3 olan modeli, diğerine nazaran biraz daha düşük randıman sergiler ama abartılacak bir fark değil. Bu arada çizim vs. gibi programlar kullanıyorsan işlemcinin yüksek olması hem performans açısından hem de ileriye dönük olarak daha yerinde seçim olur. Kısaca işlemci gerektiren programlar kullanılacaksa ; ikisi arasından np550 serisini öneririm. Alternatif olarak lenovo y500 serisi ya da n56vz serisine bakabilirsiniz. Eğer zamanınız varsa ; lenovo y510p serisini ya da diğer cihazların gelmesini bekleyin.
Açıkçası doğru söylüyorsun ama oyun performans videolarını izledim onlar beni baya aklımı çeldi açıkçası. Samsungda oyun performansı crysis 3 bf3 ultra sevıyede kasıyordu fakat ge60 da kasmadan oynatıyordu. Yani çizim programlarınıda kaldırır diye düşünüyorum. Öğrenci olduğumdan oyun performansları daha önemli benim için. Lenovo ya güvenemiyorum açıkçası o yüzden hiç bakmadım onlara.