Öncelikle herkeze merhabalar. Knight online , WOW vs derken hayatımın oyunu olan silkroad online'i buldm gerçekten bir oyun ancak bu kadar güzel bir atmosferde yaratılabilirdi umarim geliştikce ufak tefek olan negatif yönleride tükenecektir. Sizden bir kaç konuda bilgi almak istiyorum forumda belki dağınık olarak bu bilgilere parça parça erişmek mümkün olabilsede tam anlami ile bir kaynak bulamadim hepsinden önemlisi bilgiden ziyade yorum gerektiricek konular oluşuyor ve bu bağlamda foruma sunmanın anlamlı olacağını düşünüyorum her neyse sözü çok dolaştırmadan öncelikle benim bilmediğim ama öğrenmek istediğim bir kaç noktaya deyineceğim sonrasında yorumunuza bir takim şeyler sunacağım.
İlk olarak item mall kullanan 24 lvl bir char'ım var ve bu aralar hırsızmı hunter mi trader mi seçiminin sancılarını yaşiyorum işin aslı neyin nasil olduğunuda idrak edebilmiş değilm örnek olarak ben normal modumdayekn bir hırsız gelip bana saldırabiliyor. Zira bende gidip hirsiz elbisesi alip ayni işlemi denediğimde invalid target uyarisi aliyorum neden başkalari invalid de ben valid im? açikcasi anlam verebilmiş değilm yani şöyleki hunter kimlere saldirabilir hirsiz kimlere saldirablir anlam vermiş değilm. Yada hırsız hırsıza saldırabilirmi :) Noob lari öldürerek eylenen çok fazla hırsız gördüm nasil olduğunu anlamış değilm. Bu konuya bi açıklık getirirseniz sevinirim. Akabinde bazi insanlarin ayaklarının dibinde dumanlar oluşturan ışıklı bir çember mevcut bu bir guard skill imidir yoksa başka bişi mi anlayamadim eğer oyun açısından değerli ise bunun hakkindada görüşlerinizi merak ediyorum.
Sonrasinda SOS SOS diye satilik anonslar yapanlar var bu sos ne olaki :) demekten kendimi alamiyorum. Envayi çeşit elixir var elimde ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum knight ve wow dan kalan tecrübelerim ile sazan gibi atlayip bir npc ye satmadim ama ne iş gördüklerini açikcasi çözebilmiş değilm elixir protector elixir weapon vs daha çok bir pot şişesi gibi görünüyorlar.
Sonrasinda haritanin genişliği hakkinda bir bilgi bulamadim sadece jangan ve çevresimi mevcut şuanlik yoksa sağa sola aşağı vs doğru açiliyormu buda bi merak konusu oyunun geliceği açisindan.
Elbiseler vs baya değişik bazilari kırmızı yaniyor üzerindeki bazi seyleri çıkartmadan giyemiyorsun acaba bunda önce bir içlik sonra üzerinde bir zırh vs şeklinde bir durummu var yoksa knight online modeli ya kumaş ya zırh vs şeklindemi bunuda çözmüş değilm.
Oyunda thief hunter trader vs lvl leri var bu levellerin artması ile ele geçen nedir oda pek ortada olan bişi değil bu konudada bilgileriniz var ise paylaşırsanız sevinirim.
Ve en önemlisi en çok merak ettiğim daha doğrusu silahımı nerde update ediyorum bu oyunda update nasil oluyor bazi kişilerin silahlari yaniyor vs muhtemel olarak update ediliyor bi kaç forumdada buna benzer bisiler görmüştüm ama hangi scroll ile nasil oluor poweder vs ile tam anlami ile ne tolarak bilmiorm detaylari sunan bir kaynağada erişemedim tam anlami ile. Sonrasinda silahlari alabilmek için sadece lvl lerinin uyuşması yetiyormu yoksa str mp vs isteyecekmi ki şuana kadar istemedi sadece lvl ile aldik ama ileride değişirmi iblemiyorum.
Ve son olarak stat point ler elbette bu konu hakkinda çok fazla teknik bilgiye gerek yok ama görüşlerinizi merak ediyorum örnek olarak herhangi bir weapon skill i ile full fire vermiş birinin damage i ne olur veya ice bu oyunda elektrikde bir başka diğerlerindeki gibi değil ben weapon olarak kılıç skill force olarak da ice seçtim diğer oyunlardan olan basitce mantığım ile buz ile yavaşlatır kılıç skilleri ile doğrarım diye duşunmuştum :) ne derece mantıklıdır bilemem ama bu konuyuda yorumlarınıza sunmak isterim. Ve tabiki bu stat pointler knight daki gibi yada herhangi başka bir şekilde ilerleyen lvl lerde 0 lanabiliyorlarmi pek 0 lancak gibi durmuyolar ama mümkün olup olmadığı hakkındada açıkcası net bir bilgim yok zahmet edip bu yaziyi okuyabildiğiniz için teşekkür ediyorum iyi eğlenceler ve şanslar :)
Teşekkürler
beni afftet ama söylemeden edemiycem arkadaşım.bu kadar uzun bir msj yazacağın sürede forundaki konulara bir göz atsaydın(özellikle ilk 4-5 konuya) eminim herşeyi daha iyi anlardın.silk road a ilk başaladığımızda ne forum vardı nede bilgi alabileceğimiz başka biryer.bu demek değilki insanlara soru sormak yasak.tabiki karşılıklı fikir alışverisi olacak.ama yukarıda yazdığın destansı yazının bütün cevapları bu forumda var zaten.sadece bakmayı bil yeter.bunların haricinde sana tek bir tavsiye verebilirim.bu oyunda kasacağın karakter tamamen senin yorumuna kalmış aslında bunu zamanla anlayacaksın.hiçbir skill diğerinden ezik deil.herşeyin bir antisi var.bu oyunda bir kalıp yok.istiyen istediğini kasabilir ve başarılı olabilir.bunu bil yeter.şimdiden başarılar.
quote:
Orjinalden alıntı: Core0x7bf2
Öncelikle herkeze merhabalar. Knight online , WOW vs derken hayatımın oyunu olan silkroad online'i buldm gerçekten bir oyun ancak bu kadar güzel bir atmosferde yaratılabilirdi umarim geliştikce ufak tefek olan negatif yönleride tükenecektir. Sizden bir kaç konuda bilgi almak istiyorum forumda belki dağınık olarak bu bilgilere parça parça erişmek mümkün olabilsede tam anlami ile bir kaynak bulamadim hepsinden önemlisi bilgiden ziyade yorum gerektiricek konular oluşuyor ve bu bağlamda foruma sunmanın anlamlı olacağını düşünüyorum her neyse sözü çok dolaştırmadan öncelikle benim bilmediğim ama öğrenmek istediğim bir kaç noktaya deyineceğim sonrasında yorumunuza bir takim şeyler sunacağım.
1) İlk olarak item mall kullanan 24 lvl bir char'ım var ve bu aralar hırsızmı hunter mi trader mi seçiminin sancılarını yaşiyorum işin aslı neyin nasil olduğunuda idrak edebilmiş değilm örnek olarak ben normal modumdayekn bir hırsız gelip bana saldırabiliyor. Zira bende gidip hirsiz elbisesi alip ayni işlemi denediğimde invalid target uyarisi aliyorum neden başkalari invalid de ben valid im? açikcasi anlam verebilmiş değilm yani şöyleki hunter kimlere saldirabilir hirsiz kimlere saldirablir anlam vermiş değilm. Yada hırsız hırsıza saldırabilirmi :) Noob lari öldürerek eylenen çok fazla hırsız gördüm nasil olduğunu anlamış değilm. Bu konuya bi açıklık getirirseniz sevinirim. Akabinde bazi insanlarin ayaklarının dibinde dumanlar oluşturan ışıklı bir çember mevcut bu bir guard skill imidir yoksa başka bişi mi anlayamadim eğer oyun açısından değerli ise bunun hakkindada görüşlerinizi merak ediyorum.
2) Sonrasinda SOS SOS diye satilik anonslar yapanlar var bu sos ne olaki :) demekten kendimi alamiyorum. Envayi çeşit elixir var elimde ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum knight ve wow dan kalan tecrübelerim ile sazan gibi atlayip bir npc ye satmadim ama ne iş gördüklerini açikcasi çözebilmiş değilm elixir protector elixir weapon vs daha çok bir pot şişesi gibi görünüyorlar.
3) Sonrasinda haritanin genişliği hakkinda bir bilgi bulamadim sadece jangan ve çevresimi mevcut şuanlik yoksa sağa sola aşağı vs doğru açiliyormu buda bi merak konusu oyunun geliceği açisindan.
4) Elbiseler vs baya değişik bazilari kırmızı yaniyor üzerindeki bazi seyleri çıkartmadan giyemiyorsun acaba bunda önce bir içlik sonra üzerinde bir zırh vs şeklinde bir durummu var yoksa knight online modeli ya kumaş ya zırh vs şeklindemi bunuda çözmüş değilm.
5) Oyunda thief hunter trader vs lvl leri var bu levellerin artması ile ele geçen nedir oda pek ortada olan bişi değil bu konudada bilgileriniz var ise paylaşırsanız sevinirim.
6) Ve en önemlisi en çok merak ettiğim daha doğrusu silahımı nerde update ediyorum bu oyunda update nasil oluyor bazi kişilerin silahlari yaniyor vs muhtemel olarak update ediliyor bi kaç forumdada buna benzer bisiler görmüştüm ama hangi scroll ile nasil oluor poweder vs ile tam anlami ile ne tolarak bilmiorm detaylari sunan bir kaynağada erişemedim tam anlami ile. Sonrasinda silahlari alabilmek için sadece lvl lerinin uyuşması yetiyormu yoksa str mp vs isteyecekmi ki şuana kadar istemedi sadece lvl ile aldik ama ileride değişirmi iblemiyorum.
7) Ve son olarak stat point ler elbette bu konu hakkinda çok fazla teknik bilgiye gerek yok ama görüşlerinizi merak ediyorum örnek olarak herhangi bir weapon skill i ile full fire vermiş birinin damage i ne olur veya ice bu oyunda elektrikde bir başka diğerlerindeki gibi değil ben weapon olarak kılıç skill force olarak da ice seçtim diğer oyunlardan olan basitce mantığım ile buz ile yavaşlatır kılıç skilleri ile doğrarım diye duşunmuştum :) ne derece mantıklıdır bilemem ama bu konuyuda yorumlarınıza sunmak isterim. Ve tabiki bu stat pointler knight daki gibi yada herhangi başka bir şekilde ilerleyen lvl lerde 0 lanabiliyorlarmi pek 0 lancak gibi durmuyolar ama mümkün olup olmadığı hakkındada açıkcası net bir bilgim yok zahmet edip bu yaziyi okuyabildiğiniz için teşekkür ediyorum iyi eğlenceler ve şanslar :)
Teşekkürler
1)Hırsız elbisesi giyerek herkese dalamassın sadece hunter kıyafeti giyenlere dalabilirsin.. Vede sana dalanlar muhtemelen NPC thief lerdir onlar kervanın yıldızına göre çıkar ve kervanı yıkmaya çalışır çok yakınından geçersen sanada dalarlar :D 2)SOS ler yaratıklardan düşen değerli itemlardı .. Normal itemların yaklaşık olarak +7 sine eşittirler.. Ve item eğer silah ise mavi bir ışıkla yanar ... 3)Wow a göre haritası biraz küçük ama sadece jangan ve çevresi deil haritaya basıp sağa sola çektiğinde 2 daha olduğunu görürsün ..... Çok ta küçük sayılmaz aslında 4)Onlar Garment ... Magical attacklara karşı en dayanıklı settir.. Ayrıca %20 hız ve %20 daha az mana harcamanı sağlar genelde full str lerin giymesi mantıklıdır çünkü onların doğuştan bi physical defense ları wardır ve mana ları çok azdır... 5)Trader level ın arttıkça daha çok mal almana rağmen yıldız artmıyor dierlerindeki avantajı bilmiyorum 6)A ya bastığında actions penceresi açılır orada alchemy war oradan upgrade edebilirsin itemlarını ..up lıyacağın item a göre elixirinin olması lazım mesela bir silahını +1 den +2 ye basarken bir tane weapon elixir koyman gerek.. 7)Sword magical attackı yüksek bir silahtır bu yüzden full int gitmen ve armor giymen gerekir ..İce ı seçerek doğru yapmışsın..
Bildiklerimce yardımcı olmaya çalıştım... Başka sorun olursa seve seve cevaplarım..
Valla eline sağlik morfildor çok teşekkür ederim. Son olarak şu bazı kişilerin ayaklarının dibindeki dumanli ışıklı çemberi merak ediyordum ona deyinmedin sanırım mükkemel ötesi açıklayıcı bir yazı yazmışsın tekrardan ellerine emeğine sağlık teşekkür ederim. iyi çalışmalar
Bişey deil bir ay önce ben de senin gibi topic açıyordum :D ... O dediğin lightning in level 12 de açılan skilli .. Grasswalk olması lazım adı ... %20 daha hızlı koşmanı sağlıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme