Şimdi Ara

Arkadaşlar acil bakın lütfen pc açılmıyor ssli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar asus update ile bios güncelleyim dedim yapmaz olaydım biosta güncelmişti zaten hata verdi pc kapatana kadar bişiy yoktu pc normal çalışıyordu pc kapayıp açtım ekran gelmedi başta sonra pili söküp taktım bu yazılar geldi yardım edin allah rızası için ne yapmam lazım?

Anakartım Asus M2N68 am se2

Edit: Arkadaşlar herkese teşekkürler flasha son bios sürümünü attım kurdum açıldı pc yardım eden etmeyen herkese teşekkürler bios yazmayıda öğrendik bu sayede birdaha da bios güncellemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 26 Ağustos 2016; 22:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıntı yaparak iletiyorum yazılanları aynen yap geri dönüş sağla lütfen.

ASUS EZ Flash 2, güncel ASUS anakartlarda yer alan ve anakartların BIOS'unu kolay bir biçimde güncellemeye yarayan bir teknolojidir.

EZ Flash 2 ile adım adım BIOS güncelleme:

Öncelikle anakartınıza uygun güncel BIOS'uwww.asus.com'dan indirin ve BIOS'u klasöre çıkartın.
    USB belleği NTFS veya FAT32 dosya sistemiyle biçilendirip BIOS dosyasını belleğe atın.
    Belleği anakartın arkasındaki USB 2.0 portlarına takıp PC'yi başlatın ve Del tuşuna basarak BIOS'a girin.
    BIOS'ta Esc tuşuna basın ve buradan Advanced BIOS Settings'e tıklayın.
    En sağda yer alan Tools sekmesinden EZ Flash 2'yi çalıştırın.
    USB belleğin içindeki dosyayı seçerek güncellemeye başlayabilirsiniz.
    Güncelleme bittiğinde BIOS ayarlarını kontrol ederek ayarları tekrar istediğiniz hale getirebilirsiniz.

• oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Bios uçmuş gibi, hiç bir şeyi tanıyamıyor geçmiş olsun.

O kadar eski bir anakartta bios güncellemesi de nereden çıktı :) çalışıyorsa dokunmayacaktın.
  • FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam cevap için deneyeceğim usbye o dosyayı nerden atcaz şimdi mesele o.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Bios uçmuş gibi, hiç bir şeyi tanıyamıyor geçmiş olsun.

O kadar eski bir anakartta bios güncellemesi de nereden çıktı :) çalışıyorsa dokunmayacaktın.

Adam haklı.
  • 1.fişi çek psuyu 0 konumuna getir
    2.bios pilini çıkar
    3.kasadaki açma tuşa bas elektrik boşalsın(fişi çıkarılmışken)
    4.2dk kadar bekle
    5.cmos clear yazan iki pini bir tornavida yardımı ile birbirine kısa devre yaptırt
    6.2dk daha bekle
    7.bios pilini tak
    8.pcyi fişe tak psu 1 konumuna getir
    9.çalıştır

sırayla yazdım cmos clear tuşu anakartın kitapçığında nerede olduğu yazar 2 tel şeklindedir arada metal temas ettirilirse bios daha rahat sıfırlanır pili çıkarıp fişten çekmeyi sakın unutma
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Ne olacak şimdi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [Kaldırıldı]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yukarıdaki arkadaşın dediğini yap olmazsa mefta gibi geliyor bana.
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Psu yı 0 konumu 1 konumu onu anlamadım hocam birde kısa decre yaptırtırken elektrik olmayacak değilmi?

İyice yakmayalım devreleri.

Mefta olan ne ne değişecek anakartmı mefta bios ayrı bir olaymı?

• quote:

Orijinalden alıntı: FİT GYM

Alıntı yaparak iletiyorum yazılanları aynen yap geri dönüş sağla lütfen.

ASUS EZ Flash 2, güncel ASUS anakartlarda yer alan ve anakartların BIOS'unu kolay bir biçimde güncellemeye yarayan bir teknolojidir.

Kardeşim bunu biliyoruz da sence bu anakart güncel mi :) EZ Flash 2 demişsin kim bilir hangi anakartlardan sonra başladı, benim bildiğim baya yeni.

https://www.asus.com/Motherboards/M2N68AM/

Ez flash 2 vardı normalde anakartta onla güncellemiştim önceden biosu şimdi niye salak gibi asus update ile denediysem kahretsin aklımada gelmişti

bios pilini çıkarıp fişten çekmen lazım aynı zamanda psuyu kapatırsan yanacağını sanmam en üst güvenlik yöntemleri bunlar psuya güvenmedik fişten çektik üstüne psuyu kapattık kasa açma tuşuna bastık ki psuda arta kalan akım anakarta doğru aksın diye daha sonra pili çıkardık kısa devre yaptırmasın diye yani

benimde başıma fast boot olayı gelmişti pc biosa giremiyordu pili çıkarıp 5dk bekledim olmadı ama cmos clear kesin çözümdür bios sıfırlanması için...fişe takılı iken cmos clear yapmayı denersen işte o zaman anakart yanar bu yüzden pcnin içinde kalan tüm elektriğini boşalt pili çıkar psu kapa fişi çek vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Mefta olan ne ne değişecek anakartmı mefta bios ayrı bir olaymı?

Buna kim Bios atmaya/değiştirmeye uğraşır bilinmez, 2.elde satsan para etmeyecek parça zaten geçmiş olsun.
    Psu 0 konumu psu 1 konumunu açarsan deneyeceğim hocam dediğini.

Cmos clear 2 tane pin yan yanamı birbirinemi değdireceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 26 Ağustos 2016; 0:39:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Ez flash 2 vardı normalde anakartta onla güncellemiştim önceden biosu şimdi niye salak gibi asus update ile denediysem kahretsin aklımada gelmişti

Masaüstünden Bios update etmeye çalışmak, bilgisayarda yapılacak en saçma şeylerde ilk 5'e girer bence talihsiz olmuş, benimde eskiden başımdan böyle bir şey geçmişti öyle kendi Update aracı yoktu, nette yazan bir yöntemle başarılı şekilde yapmıştım ama bütün stabilite kaybolup gitmişti, Allah'tan artık her anakart Bios'un içine güncelleme aracını koydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2016; 0:39:19 >

psu aç kapa işte 0 olunca kapalı 1 olunca açık şalteri yani ondan bahsediyorum şalteri yoksa o dediğim kısmı atlayın zaten
    yaşasın gigabyte dual bios diyelim o zaman en ucuz anakartında bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

yaşasın gigabyte dual bios diyelim o zaman en ucuz anakartında bile var

Evet Gigabyte markasında göze çarpan en büyük artı, diğer anakartlara da ilham kaynağı oldu MSI, ASUS'ta arttırdı bu olayı.

Sonuç olarak bu katkısından dolayı teşekkür eder gene Gigabyte almayız, MSI veya ASUS alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Ağustos 2016; 0:47:04 >
    Hocam cmos clean hangi pinler resim atıyorum bi bak.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Arkadaşlar acil bakın lütfen pc açılmıyor ssli Arkadaşlar acil bakın lütfen pc açılmıyor ssli

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.