Şimdi Ara

ARKADAŞLAR BİR EL ATIN TSSTcorp cd/dvdw SH-S182D SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
14.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben geçenlerde samsung cd/dvd writer aldım fakat alet normal cd leri okuyor dvd leri okumuyor.ne yaptım ettim sorunu çözemedim.aldığım yere götürdüm format atılınca düzelir dediler fakat format atmak istemiyorum.bu sorun formatlamadan çözülemez mi?başka bilgisayarlarda alet tıkır tıkır çalışıyor.buna benzer problemleri olan arkadaşlarımın konularını forumda okudum fakat çoğunda hem cd hemde dvd okumuyor.benimde biligsayar hakkında fazla bilgim yok ama ilgilenen arkadaşlara gerekli bilgileri verebilirim.şimdiden teşekkür ederim...

• İyide bunun formatla ne alakası var anlamadım???Cihazdan kaynaklanan bir sorun olma ihtimali daha yüksek
  • Donanımınızı HDD ile birlikte bağlıyorsanız HDD'den ayırıp tek başına bağlayın. Direkt anakartın üzerinden IDE kablosun CD/DVD Writer'a gitsin yani..
    Ayrıca BURADAN donanımınızın güncel firmware dosyasını indirip bu dosya ile tanıtın donanımınızı.

Umarım faydalı olur,

Kolay gelsin..
  • bende de aynı sorun olmuştu,sadece cd okuyabiliyordu , güncelleyince düzeldi
  • 9 Mart'ta yeni bir firmware'i çıkmış,http://www.cdrinfo.com/Sections/Firmware/SingleModel.aspx?DriveId=1347 adresinde en üstteki firmware'i indirip bir güncelle ondan sonra sorun düzelmezse garanti kapsamında aldığın yere danışman yerinde olur.
  • ilginize teşekkür ederim dediklerinizi yapıyorum sonucu haber vereceğim.
  • yaptım ve versiyonu SB05 oldu.herhalde doğru yaptım eskisinde SB04 yazıyordu yanılmıyorsam ama sorun düzelmedi.normal cdleri okuyor dvdleri boş cd olarak gösteriyor.başka bilgisayara taktığımda herhangi bir sorun yok donanımla ilgili anladığım kadarıyla.aldığım yer format atınca düzelir dediler ama ben format attırmak istemiyorum başka yapılacak neler var arkadaşlar?ilginize teşekkür ederim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üstteki arkadaşın dediğni yaptın mı?
    yani hard disk ile aynı kabloya mı bağlı bu dvd-rw??

birde başka bigisayarda çalışıyor derken
    dvd yazıcı mı başka bilgisayarda dvd leri okuyor
    yoksa
    dvd ler başka dvd yazıcı tarafından mı okunuyor?
  • yok hayır hard disk ile dvd nin kabloları ayrı 2 hattan anakarta gidiyor.aynı kablo üzerinden değil.benim dvd writer arkadaşın bilgisayarında her cd yi ya da dvd yi okuyor demek istedim.yani alette bir sorun yok.
  • aygıt yöneticisinde dvd room sürücünü kaldır ve yeniden başlat ayrıca IDE / ATA /ATAPI denetleyicilerini 1cil ve 2 cil olanları kalddırıp yeniden başlat ve dene olmadı bios default dene
  • yok arkadaşlar banamısın demiyor.aygıt yöneticisinden dvd yi kaldırdım olmadı,birincil ve ikincil IDE kanalları da kaldırdım olmadı.biosada load default setting deyip save deyip çıktım olmadı.nasıl bişeydir bu yaw?fırlatıp atasım geldi...
  • Bu sorun sürücü dosyalarıyla alakalı, yani windows'la.. Sisteminizi onarmayı denediniz mi peki..? Scf /scannow komutu yardımıyla yapabilirsiniz.
  • yok hayır denemedim biraz daha ayrıntılı yazarsan sevinirim nasıl yapıcam,nereye yazıcam scf/scannow komutunu?
  • Öncelikle SP2'li bir Windows XP CD'si bulup CD/DVD-Rom'a yerleştirin, akabinde Başlat - Çalıştır'a tıklayıp açılan pencereye scf /scannow yazıp enter'a basın..

Kolay gelsin..
  • arkadaşım cd yi koydum ama çalıştıra dediklerini yazıyorum ama windows tarafından bulunamıyor diye hata veriyor.başka bir yolu var mı söylediğini yapabilmem için?
  • Yaw kusura bakmayın imla hatası var sfc /scannow olacak. 12 saat PC başında kalmaktan heralde..

Kolay gelsin..

[Edit] Ayrıca şu yolla da yapabilirsiniz;

XP'yi CD'den boot edip, kurulum kısmına kadar devam edin. F8 ile sözleşmeyi kabul edin ve kurulum ekranına gelince R ile onarımı seçin.

Tekrar kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi credo -- 11 Nisan 2007; 2:47:56 >
  • allah allah bende de bişey var herhalde ama ikisindede hata veriyor.
  • bendeki cd ile bilgisayarımdaki versiyon uyuşmuyor herhalde ondandır artık cd bulacağız biyerlerden
  • "sfc /scannow" bu çalışıyor
  • arkadaşlar baktım iyice bendeki windows cd si sistemdekiyle uyuşmuyor.biri home biri pro herhalde.arkadaşımın önerdiği kuruluma kadar gelip sonra onarmak hataya yol açmaz mı?bide ben uygun cd yi bulana kadar başka önerileri olan varsa sevinirim.sorunumla uğraşan ve ilgilenen herkese teşekkür ederim.mesela aldığım yer format atınca düzelir dediler format atmadan üstüne kursak olur mu?bide başka marka dvd ile değiştirsem yine aynı sorun olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.