Şimdi Ara

Arkadaşlar bir konu hakkında fikir almak istiyorum ( Ar- ge ) içerir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konuyu buraya açtığım için özür dilerim.

Aslında çok basit bir şey istiyorum: Bir motorun itme ve çekme gücüyle elde edebileceğim, açılır ve kapanır bir sistem elde etmek istiyorum.
    Yani mantık: İtme çekme
    Sonuç: Açma- kapama.

Yani A noktasından B noktasına nasıl gidilirden ziyade nasıl orada olunur gibi.

Öncelikle Resimde gördüğünüz gibi bu sistemin olabilirlik açısından en önemli yanı; giydirileblir olması.
    Yani ben bu motoru herhangi bir makasa giydirilebilirlik ekleyeceğim.
    Ve bana sadece açma kapama görevini üstlencek ama N gücü yüksek olmalı.

işte burada hidrolik ve pnomatik veya elektrikli motorların yeterliliği devreye giriyor. Hangi motor nereye ne kadar harcar çok fazla teknik detaya sahip değilim. O yüzden siz DH üyeleri bana yardımcılarınızı eksik etmeyin.

Eğer ki ciddi yorumlar gelirse, bu konu da yatırım yapabileceğim ve bunun finansesini sağlayacağım yerler arayacağım. En azından deneyeceğim.

Bunun yerine kesme biçme makineleri önerirsiniz fakat sonuç kesme biçme değil açma kapama :)

O sebeple bunu en kısa nasıl yapabilirim hangi motoru kullanabilirim bilmiyorum.
    Motor ne kadar ufak olur ve ne kadar güçlü olursa o kadar iyi olur çünkü eli yormaz.

Dediğim gibi farklı sanayi makasları var bu makasların boyutları genelde 30,40,50 cm aralığında değişmektedir.

Ben bunu bir makasa sabitlemek yerine giydirilebilir yaparsam, farklı makaslara uygulayabilirim.
    Yani tek bir makasa bağlı kalmamış olur.

Normalde kaynatılırsa tek makasa entegre edilir o da zaten o makasa özel olduğundan tutum sağlamaz.

Sizlerden ricam bu konuda nasıl bir genişleme yapılabilir.

Yurtdışında bir kaç sitede motor araştırdım fakat bu motorun işlevlerini teknik olarak bilmemekteyim.
    Misal:
    https://tr.aliexpress.com/item/Multi-function-Linear-Actuator-Motor-DC12V-20mm-Stroke-Heavy-Duty-500N-load-electric-linear-actuator-linear/32705318164.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.5GrgqU

Şöyle bir motor bana ne kadar yardımcı olabilir istediğimi verir mi?

Dediğim gibi motor hidrolik olabilir elektrikli de olabilir pnomatik de olabilir ama pnomatik farklı bir sistemin şeması ve çalışması geniş kapsamlı.

Tekrar söylüyorum sonuç sadece güçlü bir açma ve kapama ve bunu makasa uygulama :)

Şimdiden teşekkürler.

Aklıma sorular takılırsa, konuyu güncelleyeceğim.

Sizde sorular sorabilirsiniz :)

Boş konulardan iyidir emin olun.

Arkadaşlar bir konu hakkında fikir almak istiyorum ( Ar- ge ) içerir.Arkadaşlar bir konu hakkında fikir almak istiyorum ( Ar- ge ) içerir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katkı -- 11 Ağustos 2017; 14:49:8 >

• Bilgim yok ama up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılabilir bir sistem aslında mantıklı bende yorumları takp edeceğm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşünce güzel. ama kullanılabilirlik sıfıra yakın malesef.

piyasada bulunan makaslar 30-40-50 cm demişsin. zaten bu makaslar belirli işler için tasarlanmışlar, ağız açıklığı, kesme ağzı, tutma kolu vs. kesilecek malzemeye göre makas seçimi yapılıyor.

Ben makina tasarım üzerine çalışıyorum. Ama iş bulana kadar tanıdık bi atölyede deri kesim dikim üzerine çalıştım ve kullanığım 3 farklı makas vardı. hızlı ve pratik kullanım esas. sen buna motor takayım dersen ekstra ağırlık ve kablo karmaşası, hidrolik ekleyim dersen yağ boruları pistonlar ve birçok malzemeyi üzerine eklemek demek.
    Çalışan kişiyide düşün biraz. adam 3cm lastik kesicek elinde 50kg makas var :)

Büyük parçalar veya sert malzemeler için zaten sanayi tipi kesiciler mevcut ( SAC makası, giyotin vb.)

bunların çalışma sistemlerine bakıp ilk önce nasıl geliştirebilirim diye bakabilirsin

• Ne için kullanıcaksın bu sistemi merak ettim.
    Kumaş vs. kesmek içinse onun için testere görmüştüm titreşimle kesiyordu.
    yada lazer kesim aletleri var çok fazla çeşitli malzeme kesecek.
    Üstteki arkadaşı dediği gibi normal bir makasa motor, piston vs. eklemek kullanan için ağırlık yükü demek.
  • Clibretto kullanıcısına yanıt
    Ağaç budamak için
  • izzmarit kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler.

Neden sıfır olur peki. İzahati yapabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağaç budama için özel saplı benzinli testereler var bence onları incele belediyenin elemanlarında görmüştüm ağaç budarken kullanıyorlardı.Arkadaşlar bir konu hakkında fikir almak istiyorum ( Ar- ge ) içerir.
    örnek mesela

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.