Arkadaşlar sigaracıların kullandığı bir sistem var az çok bilirsiniz. elindeki pda veya ona benzer cihaza verileri giriyor siparişleri, verdiklerini aldıklarını falan ondan sonra arabasındaki yazıcıya gönderiyor ve faturasını fişini siparişini kesiyor. ben bunun pda sını ve programını nerden bulabilirim ? yani google dan arattığımda herhangi birşey bulamıyorum bildiğiniz bir firma ismi, yazılım ismi, otomosyon sistemi vs. varmı ?
Benım daha once calıstıgım yerde vardı restaurand ta sıparıs alınırkken benım ekranımda cıkıyordu mutfakta bende yemeklerı hazırladıgımda onay verıyordum hemen garson gelıp alıyordu ve masaya servıs yapıldıgında otamatıkman kasadakı hesap pusulasına işlenıyordu ...Musterı hesap dedıgınde herhangı bırı kasadan masa hesap dugmesıne bastıgında ufak bır kagıda dokuman olarak cıkartıyordu ve bunu musterıler cok sevıyordu servıs o kadar hızlı ıslenıyordukı anlatılacak gıbı degıl... Gelelım bu nasıl işliyor ... Bir adet Pda ve java yazılımı ve Wi-Fİ bu kadar baska bır sey yok ... Herhangı bır yazlımcı javada yazıyor programı ve pda a yukluyor kablosuz bır tane prınter WI-Fi ıle calısan o kadar basıt ama dedıgm gıbı yazılımı bızımkınde bır fırmaya yaptırmıslar bende cok merak etmıstım nerede yapıldı dıye ama gercekten cok merak edersen bır kac kısıye sorabılırım ..
Bu sistemler Barcod 'lu çözüm üreten firmalar tarafından kurulmakta ve destek verilmektedir. Bizim çalıştığımız firma Bilkur firmasıdır. Onun dışında bir sürü daha barcod firması var. Ararken Barcod çözümleri diye arayın bulursunuz.
arkadaşlar sistemi kurdum yazılım firmasıyla anlaştım hatta bayilik bile aldım :) yanlız bir problemim var. elimdeki pda ya program gerekiyor. bluetooth veya wifi den yazıcıya yazı yazdırmak için. bir program buldum o da 50$ para istiyor. bunun daha ucuzu yokmu. çünkü bayağı para harcadım. bide bu programa para vermeyelim diyorum ya. ulaşabileceğim görüşebileceğim birinin mail adresini veya telefonunu verirseniz çok minnettar kalırım.