Bildirim
ARKADAŞLAR BU SORUYA BAKARMISINIZ
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
1/10 üzeri 2 nereden geldi -
standart hücre potansiyeli 0,93
Ehücre=E0-(0.06/n).logQ
tepkime---> Pb+2Ag*+1--->Pb*+2+2Ag
Q=(Yükseltgenen maddenin derişimi)*yükseltgenen katsayısı/(indirgenen maddenin derişimi)*indirgenen maddenin katsayısı
n=yükseltgenen maddenin yükseltgenme katsayısı
Q=1*1/(0,1)*2=100
E0=0,93
n=2
Ehücre=0.93-(0,06/2).log100=0,93-0,03.2=0,93-0.06=0,87 -
Baştaki ikiyi yazmayı unutmuşum onu düzelttim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ag anot, indirgenme potansiyeli verilmiş ters çevirip yükseltgenme yapmamız lazım değil mi? -0,8-0,13 şeklinde olması gerekmiyor mu? -
Hoca konuyu anlatırken derişim üzeri diye bişey vermedi her zaman derişimini aldığımız maddelerin kat sayılarını alacak mıyız -
Hocam anotlar yükseltgenir katotlar indirgenir
İndirgenme potansiyeli 0,8 yazmışlar hocam bizim bunu ters çevirip Ag>Ag+e yükseltgenecek şekilde ters çevirmemiz gerekmiyor mu? Çünkü ag yükseltgenecek ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksoldier -- 9 Nisan 2020; 13:49:9 > -
Trpkimeyi ters yazmışım hocam pardon ondan tam tersi olacak düzelteyim
-
logQc yi bulmak için Qc(pil tepkimesinin derişimler türünden denge kesri)ni bulman gerekiyor.
Qc zaten denge konusunda işlendiği için hoca anlatmamış olabilir. -
Onu sormuyorum log derişimler formülündeki derişim üzeri sayıyı soruyorum -
Katsayısı 2 çünkü
tm onu anladım hoca formülü verirken kat sayı felan demedi her zaman kat sayıyı yazacak mıyız -
Denge Kesri(Qc)
Tepkimenin herhangi bir anındaki madde derişimleri, denge bağıntısında yerine yazıldığında elde edilen değere denge kesri denir.
Bu tepkimenin denge bağıntısını yazıyorum.
tepkime--->Pb(k)+2Ag*+1(suda)--->Pb*+2(suda)+2Ag(katı)
denge bağıntısı(Kd)
[Pb*+2]/([Ag*+1]*2)
bize verdiği derişimleri denge bağıntısında yerine yazıyorum
(1*1)/(0,1)*2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micropatato -- 9 Nisan 2020; 14:55:14 >
Benzer içerikler
- ip gerilmesi formülü
- çözüm dershanesi yorumlar
- hcl iyonik mi
- hukuk okumak zor mu
- negatif sayılarda teklik çiftlik var mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X