Şimdi Ara

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL TAVSİYE LÜTFEN Canon 50mm f1.8 ve canon 24mm 2.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar durumu şöyle anlatıyım lensten pek anlamam 1 senelik 600d kullanıcısıyım bu makine ceop body'miş bende baya araştırdım bütçem 500-550 civarı idi ve 18-55 den sıkıldım artık bokeh olarak ve diyafram olarak 50mm 1.8 buldum sipariş verdim fakar benim makine crop olduğu için fotoğrafı geniş açı almayacak bende ayrıca 75-300 lens var zoom yapmadığım halde crop body olduğu için dar açı kalıyor ve zoomsuz bile istediğim kare sığmıyor bu aldığım 50mm lens de EF olduğuna göre dar açı ve 50x1.6 yaparsak 80mm oluyor yani 75-300 lensle aynı açıda oluyor sizce 50mm f1.8 yerine 24mm 2.8 almak daha mı mantıklı 1.8 ile 2.8 arasında gece çekiminde , keskinlikte ve bokeh konusunda çok fark olur mu lütfen yardımcı olun iade süresi dolmadan iade ediyim gerekirse herşey yorumlarınıza bağlı nereye baktıysam türkçe karşılaştırma bulamadım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lensin ef olması yada olmamasının sizin için bir onemi yok.

Crop bodye hangi lensi takarsanız takın 1.6ilr çarpıp kırpar.

70-300 ff bodyde 70-300 verir sizinkinde 112-480 gibi davranıyor zaten.

Dolayısıyla 50mm aynı darlıkta olmayacaktır.

50mm portre için idealdir.

24mm crop govdede tak gez kıvamına gelecektir.

Ornek verecek olursak 24mm ile sadece kafayı çekerseniz bozulma olur şişman gosterirsiniz govdeden almanız lazım.
    50mm ile sadece kafa çekebilirsiniz daha geniş alırsanızda uzaklaşmanız gerekir buda modele daha rahat olmasını sağlar.

Ben crop ekipman dizecek olsam 24 ve 50mm alırdım zoom lensleri kullanmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 9 Aralık 2016; 18:26:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.