Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Arkadaşlar çok ciddi yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 3-4 hafta önce kadar forumdaki araştırmalarım ve pm yoluyla edindiğim bilgilere göre sistem topladım. Sistem 3600tl yi geçti. Fakat kasamdan çok ses geliyor. Düşünün film izliyorum ve kasamdaki fan sesleri filmin sesini bastırıyor. Parçaları yanlış mı taktılar vidalarımı tam sıkılmadı fanlarda sıkıntı mı var anlayamadım. Vatana gidip sorduğumda işlemcinin üstündeki fandandır %100 başka bir seçenek yok kesin ondandır dedi. Eve gidip kasayı açıp pcyi çalıştırdım ve işlemcinin üstündekinden gelmiyordu ses. Fanları ellerımde durdurduğumda ses hala devam etmekteydi. Ekran kartımda cw sorunu yok. Masaüstündeyken hiçbir program açık değilken ses ile oyunlardaki ses aynı. Kesinlikle oyunlardaki performansı tartışılmaz. Sistem harika. Tek sorunum ses. KASAMDAKİ O NEREDEN GELDİĞİ BİLİNMEYEN SES

Sistemim şöyle

AOC E2461FWH 23.6" 2ms (Analog+HDMI) Full HD LED Monitör ( hepsiburadadan almıştım ölü pixel çıkmadı tavsiye ederim harika bir monitör)
    ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
    g skill 8gb (2x4gb) ripjawsx ddr3 1866mhz
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    FSP RAIDER SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI
    Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı (sanalmarketimden aldım)

Öncelikle belirtmediğim parçaları vatandan aldım. Kasayı toplayıp verdiler. HDD ile Ekran kartını kendim taktım. Forumdaki herkesin önerdiği anakart fakat kasanın önündeki usb 3.0lar için anakarta takılan giriş yeri kablosu o kadar gergin duruyorduki ekran kartını takmak için çıkartmıştım fırlattı kendini resmen geriye takmaya çalıştığımda bir türlü girmedi dişleri yamulmuştu anakarttaki girişin uğraştım dahada beter yaptım ve takamadım. Kasamdaki öndeki usb 3.0ları kullanamıyorum şuan. Kasanın etrafında elinize gezdirdiğinizde buz gibi sıcaklık değerleri çok iyi. Ekran kartını sanalmarketimden aldım diğer mağazalara göre 200tl e yakın daha ucuz. Ekran kartımda cw sorunu yok. Kasada toplam 9 fan var tüm parçaların fanlarıyla dahil yani. Vatandaki görevlilerin amacı işlemci soğutucu aldırmak bana ama ses oradan gelmiyor tam nereden geldiğide belli değil çıldırmak üzereyim.

• kardeş PSU güç kaynaginda fanina baktinmi oda cok ses cikarabilir ,fan sorunlu olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi PSU'dan geliyor olabilir. Bir de bakabilirseniz BIOS'tan fan ayarlarını kontrol edin her zaman tam performansta çalışma gibi bir seçenek aktif olabilir.
  • Yardımcı olabilmemiz için ilk önce ses nerden geliyor tam bulmanız lazım. Kasanızda 9 fan varsa, hepsini tek tek elinizle durdurun yada fanların güç kablolarını çekin. Ayrıca @vedatın dediği gibi PSU fanınızdada sorun olabilir, onu iyice dinleyin. Hangi fanlardan çok ses geldiğini bulabilirseniz daha rahat yardım edebiliriz.
  • SS10 kullanıcısına yanıt
    Konuyu okuduğumda bu cevabı vermek için aşağıya indim. Arkadaşın dediği gibi kontrol edin bence de
  • Harddiskte olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım harddiskten okadar ses gelmez arkadaş ların dediği gibi fanlarını kontrol et kardeşim onlarda sıkıntı yoksa eğer power supley yani kasanın güç kaynağından geliyordur ses.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hdd den ses gelmiyor. Bilgisayar açılırken bi 10 sn böyle bilyelerin çarpışması gibi ses geliyor sonra geçiyor tüm parçaları sökücem kendim iyice takıcam yeter sorun hala devam ederse yazıcam tekrar buraya bu nedir abi ya
  • Fanların birinde balans problemi gibi bişi var, hatta ilk başta gelen ses kesildiğinde o fan duruyor bile olabilir.
  • http://yourlisten.com/frostt12/ses-001
    arkadaşlar bu ses çıkıyor pc yi açınca hep değil bazen oluyor bir kerede oyun oynarken ghost u çıkmaya başladı res attım çıkmadı kafamdaki sesin çoğunluğu yukardaki 2 büyük fandan geliyor onları susturunca yine ses var kaynağını hala bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.