Şimdi Ara

Arkadaşlar ekran kartından mı bu sorun ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben sorunun işlemci ısınmasından olduğunu düşünüyorum çünkü derecesi çok fazla (tozlanma var işlemcide ) o tozları temizleyip tekrar deneyeceğim olmasa bunları denerim (çoğu yapılı durumda zaten)
  • Mrb.
    80 Derece o işlemci için normal bi ısı değeri değil. Intel in söylediğine göre o işlemci stok fanla max 72 derecede stabil çalışıyormuş. Aşırı tozlanma varsa temizlemen çok fayda eder. Fan bacaklarınıda kontrol et biri bırakmış olabilir. Biostan işlemci ayarlarının hepsini otomatik yapıp dene. Aynı şey 2600k ile benim başıma gelmişti biosu default yaptım 40 küsür dereceye düştü düzeldi. Birde 32Bit windows Kullanıyorsan büyük hata yapıyorsun hemen 64Bit yükle. Cipset ve Ekran Kartı driverlarının güncel olsun. Sistemin güzel kasmaması lazım olmadı oyunun grafik oyarlarını düşürüp dene. Kolay gelsin.
  • kuxu K kullanıcısına yanıt
    Toz bayağı var biraz fırçayla temizlemeye çalıltım yarın biri yardınıyla daha detaykı temizleyeceğüm, biosu hiç ellemediğim için defaulttur zaten ama bakayom yinede neyi default yapmalıyım biostan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuxu K kullanıcısına yanıt
    Io bit monitor, cpu sıcaklığını bir 34 bir 24 derece gösteriyor saniyede nasıl olabilir ki bu

• Hocam bilgisayara bişeyler oldu, klavyeden bişeye bastığımda saçma sapan şeyler yapıyor

• Son mesajımdaki sorun resetle düzeldi
  • intel bile olsa 80 derecenin çok olduğunu düşünüyorum stok soğutma mı var?soğutucuyu çıkarıp temizlemende ve macunu iyi bir şey sürmende fayda var.
  • Stok evet , soğutucuyu nasıl çıkaracağım ? , birde macun hiç sürmedim nasıl sürülür , birde dünküçük bir fırçayla biraz tozları aldım 5-6-7 derece civarı azalma oldu , bu gün 3.4. oyunda pek sorun olmadı fakat baştan beri şu drawgraph ile baktığım sarı çizgiler arada bir full tavan yapıyor tavan yapınca anlık donmalar oluyor onun dışında 70 derece civarından işlemci ama o sarı çizgide olan donma sorunlarını çözmem gerek nasıl çözerim ?
  • 70 yinede fazla 65i geçmesin. Genleşme arttıkça işlemci ömrü azalacaktır.
  • 80 derece fazla ısıyı düşürmeniz gerek.Kasa temizliği macun değişimi ve ardından sistemi benchmarka sokun cpu değerlerini atın bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BayKratos

Stok evet , soğutucuyu nasıl çıkaracağım ? , birde macun hiç sürmedim nasıl sürülür , birde dünküçük bir fırçayla biraz tozları aldım 5-6-7 derece civarı azalma oldu , bu gün 3.4. oyunda pek sorun olmadı fakat baştan beri şu drawgraph ile baktığım sarı çizgiler arada bir full tavan yapıyor tavan yapınca anlık donmalar oluyor onun dışında 70 derece civarından işlemci ama o sarı çizgide olan donma sorunlarını çözmem gerek nasıl çözerim ?

intel stok fanların mantığı değişmediyse 4 tane çubuk olması lazım tutup sağa çevirdiğin yani çok zor değil çıkarmak.takması biraz zor olabilir.macun sürmenin videoları var çeşitli şekillerde yapılabiliyor ortasına çok az sürüp bastırabilirsin soğutucuyu ya da kredi kartı gibi bir şeyle sürdüğün macunu yayabilirsin.vatan gibi bir yerden cooler master marka mesela bir macun alabilirsin çok pahalı değil 10-15 lira.stok fanın üzerinde kendinden macun vardır ve bu macun kaliteli değildir.macunlamayı yapıp soğutucuyu da oturtabilirsen sıcaklık sorunun büyük ölçüde çözülecektir yine olmazsa ucuz bir intel soğutucu alabilirsin.

• The@Thing kullanıcısına yanıt
    Nasıl sokarım ki teste
  • Teşekkürler bakacağım
  • The@Thing kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir programla teste soktum (temizlik yapmadım daha)
     Arkadaşlar ekran kartından mı bu sorun ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.