Şimdi Ara

arkadaşlar,ev sinema sistemi hakkında küçücük bi yardımda bulunabilecek biri var mı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben evime ses sistemi almayı düşünüyorum,çok abartıya kaçmamak şartıla ,bir kere alayım tam alayım taktiğini kullananlardanım:))

ben evime Panasonic SCHT 990 5+1 ses sistemini almaya karar vermiştim kii bi baktım HDMI girişi yokmuş,

ve umarım, ilerde , Allah Büyük, lcd yada plazma aldığımda bu giriş çok işe yarıyormuş

arkadaşlar,size sormak istediğim hdmi gerçekten bu kardar önemli mi,önemliyse yine bana fiyat/performans ne önerebilirsiniz??

http://www.panasonic.com.tr/urun_detay.asp?proid=630

önerilerinizi bekliorummmm , şimdiden teşekkürler...

• HDMI önemli bir olay arkadaşım...özellikle de HD görüntü için önemli..ileride receiverlarda (şimdi de var ama daha çok yaygın değil) çok yaygınlaşacak.
    Çok kanallı dijital sesi ve dijital görüntüyü taşımakta kullanılıyor...bu özellikler yüzünden önemli...plazma ve lcd almayı düşünüyorsan receiver da bu özellik olursa güzel olur ama dvd ni hdmı çıkışlı alıp direkt tv'ne de bağlayabilirsin...bunu da unutma...zaten gerçek 7.1 kanallı ses formatlarını destekleyen receiverlar ve filmler de daha çıkmadığı için pek bi kaybın olmaz....ama bu teknolojiyle bu ne kadar sürer o da bir muamma tabii....
    Bir HDMI lı sistem konusunda da sana 1 haftaya kadar bilgi iletirim.Daha cihazı bekliyoruz çünkü.ama LG nin ve başka markaların forumlarda diğer arkadaşlar tarafından incelenen paket sistemleri vardı...gözüme ilişmişti...istersen onları bir incele derim.

• TÜRKİYE de allah bilir ne zaman HD görüntüye geçilir meçhul ... ben olsam çok büyük paralar verip illa HDMI var,bunu alacam diye tutturmam ...

ama yine de tercih meselesi tabiki !!!
  • dostum şurada bunlarla ilgili bir araştırmamız vardı lütfen inceleyin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10124095/mpage_2/tm.htm

fiyat konusunu da fazla kafana takma çünkü gitgide ucuzluyor.en son linkini verdiğim panasonic fena değil

quote:

TÜRKİYE de allah bilir ne zaman HD görüntüye geçilir meçhul ... ben olsam çok büyük paralar verip illa HDMI var,bunu alacam diye tutturmam ...

ben sizin yerinizde olsam bu kadar iddaalı konuşmam.gelişmeler çok hızlı gelişiyor,fiyatlar cazip hale geliyor

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110100233&CS_Category=_DVD_LI94&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 6 Aralık 2006; 21:34:56 >

• umarım siz haklı çıkarsınız ve yakın zamanda da bizler de bu nimetlerden faydalanabiliriz ...

teşekkür ederim ...
  • teşşekkürler arkadaşlar,

cevaplarınızdan anladığım kadarıyla; hdmi çıkışı olan bi dvdli ev sistemi almam daha iyi olucak gibi gözüküyor.

çünkü ilerde ve sanırım çok kısa bir süre sonra hdmi baya bir yaygınlaşacağından skartlı dvdler çöpe atılacak:)

budurumda sanırım lg baya bir öne çıkıyor,bu panasonic de anlamıyorum,mükemmel bir sistem yapıyorsun ama een önemli şeyi eksik bırakıyorsun:((

tekrar herkese teşekkür ederim,

tabi bu arada ürün tavsiyelerinize de daima açığım,

iyi günler arkadaşlar...
  • Öncelikle hemen önemli bir detayı bildireyim!

Özellikle Lg Dvd playerlerin görüntü kalitesini direct olarak ilgilendiren görüntü işlemcisini 12/54 bit işlemciyle geçiştiriyor.

Halbuki HDMI çıkış kalitesinde en önemli şeylerden biri de ses ve görüntüyü hiç bir kayba uğratmadan digital olarak taşıması. Ancak Lg HDMI çıkışlı modelinde bile 12/54 bit görüntü işlemcisinden daha üstünü bu güne kadar kullanmadı.

Özellikle günümüzde 12/108 bit görüntü işlemcisi veya yukarısına sahip player satın alınmalı. 12/54 bit görüntü işlemcisi çoktan tarih olmak üzere. Bu hususa önemle dikkat edin.

Gelelim konunun nispeten dışında olarak, technisian77 arkadaşımızın Türkiye de HD yayınların başlamasına çoook var dediği yazıya!

Çoktan başladı bile. Kanal d, Trt ve yeni yeni bir çok yerli ve yabancı tv 1 seneden fazladır Hd yayın yapıyor.

Kaldı ki Digiturk bile 1-2 ay içinde alt yapısını tamamen bitirdiği yeni Hd yayınlı Receiverlerini piyasa sürüyor.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 8 Aralık 2006; 17:48:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: izmitli1984m

lg baya bir öne çıkıyor,bu panasonic de anlamıyorum,mükemmel bir sistem yapıyorsun ama een önemli şeyi eksik bırakıyorsun:((

dostum yukarıda linkini verdiğim panasonic de hdmi var
  • quote:

Çoktan başladı bile. Kanal d, Trt ve yeni yeni bir çok yerli ve yabancı tv 1 seneden fazladır Hd yayın yapıyor.

Kaldı ki Digiturk bile 1-2 ay içinde alt yapısını tamamen bitirdiği yeni Hd yayınlı Receiverlerini piyasa sürüyor.

Saygılar...

dört gözle bekliyoruz ama şimdilik mesele receiver maliyetleri
  • Çoğu yeni plazma Lcd'de standart olarak karasal digital yayın alıcısı var artık. Yeni yeni pek çok model standart koyuyor. Tabiki diğer Hd uydu yayınlarını almak için Receiverlerin biraz düşmesini ve Hd kanalların da çoğalmasını az bir zaman da olsa beklemek üzücü.

Saygılar...
  • türkiye hd yayına geçene kadar senin sistem eskir
  • bence de arkadaşlar,o kadar karamsar olmayın ya:)

tamam hergün kötü şeyler oluyor malesef bu ülkede ama iyi şeyler de olduğunu unutmayalım:) hd yayınlar kanald digitürk ve trt de başladı başlıycak,az kaldı yani:)

peki teknika arkadaşım,panasonic in SC-HT855 EV SİNEMA SİSTEMİ modeline ne dersin,gerçi ses çıkış gücü 850w. ama... hdmi si de var ,iyi gibi duruyor,sen dersin?

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110100233&CS_Category=_DVD_LI94&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

bu arada 1000w ses çıkış gücüyle,850w çok fark ediyor mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitli1984m -- 11 Aralık 2006; 17:27:52 >

• benim burada söyleceğim tek şey hiç bir ürün ( ev sinema sistemleri için geçerli ) 600-700-850-1000 watt vs. ses vermez ...
    verdiğini farzedersek bile kesinlikle ve kesinlikle en geç 3dk içinde sağır oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technician77 -- 11 Aralık 2006; 22:54:48 >
  • tabbiii doru:)

1000w. gerçekten verdiğini varsayarsak,sağır olmamız elde değil:)))

o yüzden de 850w. 1000w. çook büyüük bir önemi olduğunu sanmıyorum açıkçası ben de, önemli olan görüntü kalitesi...

herkese tekrar çok teşekkürler...
  • HD sistemler o kadar da uzak değil.Çok çok büyük meblalar ödenmediği sürece HD desteği için bir kaç kuruş fazla verilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.