Arkadaşlar merhaba 0-3 Aylık erkek golden rottweilder sahibi olmak istiyorum ancak şuan apartmandayım haziran ayı gibi müstakil eve taşınıcam Beni düşündüren şu;Tüy dökümü nasıl? Yanlış bilmiyorsam ilk 5 ay çok fazla tüy dökmedikleri ama tam emin değilim bildiklerimin hepsi kulaktan dolma olabilir Birde golden rottweiler hakkında daha fazla bilmem dikkat etmem gereken seylerdi benimle paylaşırsanız sevinirim.
arkadaşım güldürme beni.:)) bence sen hiç köpek bile almaya yeltenme.!! alıcagın köpegin cinsini bile bilmiyorsun çok komik oldu şimdi.:)) golden rottweiler diye bir köpek nesli yoktur.!! bir rottweiler vardır, birde golden retriever vardır.. ikiside ayrı birbiriyle alakası olmayan cinslerdir.!! retriever kelimesini rottweiler'la karıştırdın galiba.:)) senin bahsettigin köpek golden retriever.!! temiz,zeki,sevimli ve uyumlu köpeklerdir.. tüy konusuna gelince yaz aylarında havalar ısınınca bir süre tüy degiştirip dökerler.herhangi bir seyrelme azalma köpekte çok zor farkedilir.!! tüy dökümünün çok fazla bir problem yaratıcanı sanmıyorum.. tahminimce ilk defa köpek besliyceksin, oyüzden tüy sorunundan çok başka problemlerle ugraşırsın.ilk köpek herzaman zordur.yeni ögreneceksin,hergeçen geçen gün neleri yanlış,neleri dogru yaptıgını ögreneceksin.. deneme yanılma yöntemiyle köpekleri tanımaya başlıcaksın..!!
quote:
Orjinalden alıntı: marmaris-auris
Arkadaşlar merhaba 0-3 Aylık erkek golden rottweilder sahibi olmak istiyorum ancak şuan apartmandayım haziran ayı gibi müstakil eve taşınıcam Beni düşündüren şu;Tüy dökümü nasıl? Yanlış bilmiyorsam ilk 5 ay çok fazla tüy dökmedikleri ama tam emin değilim bildiklerimin hepsi kulaktan dolma olabilir Birde golden rottweiler hakkında daha fazla bilmem dikkat etmem gereken seylerdi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Dostum sadece burda bırseyler sorarak ogrenemessın cıddı cıddı kopek alıcak bakıcaksan almadan once baska sıtelerı arastır ozellıkle alacagın turle ılgılı sıtelerı ancak cok fazlada guvenme cunku her uretıcı kendı tıcarı cıkarları dogrultusunda yonlendırmeler yapacaklardır ...Veterıner hekımlere danıs bılgı al ..Keske kopeklerın tek sorunu tuy dokme olsa ..Onlarla cocugunmus gıbı ılgılenmen gerekıcek asısıydı , tuvalet egıtımıydı , genclık donemıydı herseyıyle ılgılenmen gerekıcek bır nevı babalık provası gıbı dusun(cokmu abarttım acaba ) daha sonra off olmuyo beceremıorum dıyıp sokaklara salma hayvanı yazık olur ..Sorumlulugunu alabılceksen besle kı tuy dokme olayındada sorumluluk alma durumun olucak...
@saund arkadaşım çok uzun bi zaman rottweilder baktım (petshop, köpek çifliklerinden vs) çokta istediğim bi köpekti ama istediğim gibi koca kafa bulamadım ve orlardan da güvenipte alamadım.Belkide isimde olan karışıklıkta ordan kaynaklanıyo olabailir ama emin ol ki iki köpek arasında ki farkı (buna isimde dahil) iyi bildiğimi düşünüyorum.
@cumcumx söylediklerin çok doğru bende güvenip alamadım çok yeri gezdim ama hepsi 300-500 satayım da gerisi çokta önemli değil mantıgında ki zihniyetlerdi.Nese ki bu problemi hallettim şuan 60 günlük golden retriever sahibiyim almanya'daki arkadasım Berlin'de 28 yıldır bu işi yapan bi veteriner'den scr'li bi yavru alıp yolladı sağolsun.12 gündür beraberiz ve çocuğum gibi oldu adeta
Ayrıca saund & cumcumx verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim.Sağolun..
Hocam benim 4 yaşında golden retreiver cinsi köpeğim var adı da oscar sorularına kısaca yardımcı olmak isterim her köpeğin olduğu gibi golden lardada mevsim değşiminde tüy dökümü olur tabii tüyleri uzun oldugu içinde evde biraz sıkıntı yaratabilir sana , ama onun arkadaşlığı bu sıkıntıları sana unutturur bundan emin olabilirsin. Benden sana tavsiye tüyleri eger gün aşırı tararsan fazlalık tüyleri üstünden alır fırça buda işini tüy dökümünü en aza indirir.
Saygılarımla Taylan ERTÜM
golden retriever güzel bir kopek cınsıdır.apartman ıcınde yasaması zordur.bahceli bir evde cok rahat yaşayabilir ama geceleri içeri almak kaydıyla.
Golden hakkında pek bılmıyorum sızın bıldıklerınızı bılıyorum sadece.
Ama tek bişey biliyorum cok fena halde koktuklarını.Cünkü daha once 3-4 golden sahibiyle konustum ve 2 haftaya kalmadan kopegın kokusu butun eve yayılıyormus.
Eger evde köpek bakarsan bütün ev köpek kokar bu sadece goldenlara has bişey değildir
Saygılarımla Taylan ERTÜM
sadece goldenlere has bişey değil ama her kopek kokmaz.
@taylanertum
@HolyTurk
bilgi paylaşımı için teşekkür ederim şuanlık öyle çok büyük bi problemimiz yok. Sadece tuvalet konusunda biraz problem var oda zamanla halledicezz.
Labrador da düşünülebilir. Golden'a göre tüy problemi de daha az sanırım.
bir de merak ettiğim, sayın HolyTurk her köpek kokmaz demişsiniz. 1-2 örnek verebilir misiniz? Benim arkadaşlarımdan da köpek almayı düşünenler var, ama bu koku meselesi onları en çok düşündüren konu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme