Şimdi Ara

Arkadaslar Gothic Metal Tavsiyeleriniz Buraya (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sibercin

Arkadaslar nette DC++ programında bi Adamda Gothic klasörü altında su grupları buldum Belki bilmedikleriniz Vardır sizede yardım etmiş olurum.

Alice In Darkland ( deathy goth)
    Before the Dawn
    Beseech
    Crematory(Gothic Death)

Bi de Benim Hoslandıgım bazı metal grupları sunlar sizce başka Hangi metal tarzından hoslanabilirim o tarzada yogunlasmalıyım Bu konudaki Tavsiyelerinizi de yazarsanız cok memnun olurum..

EPICA
    HAGGARD
    DISTURBED
    MOONSPELL

SAYGILAR

bulduğu gothic gruplar gerçekten çok sağlam yalnız crematory sonradan tarzına elektronik öğelerde kattı daha önce dinlemediysen crematory i kaçırma.
    galiba death vokal ve senfonik ezgiler ile yapılan gothic metal daha bir güzel geliyor sana o zaman Sirenia , After Forever , Trail Of Tears , Darzamat , nightfall (gothic/black) , Penumbra , Tristania , Sunterra , Tvangeste (senfonik gothic/black) mutlaka dinle. Disturbed de dinliyormuşsun ama Thrash konusunda pek öneride bulunamayacağım çünkü pek dinlemem thrash metali.

• ya bu yasak mı emin diilim o yüzden google a last.fm yazıp aramanızı söylemekten daha ileri gidemiyorum:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikoraist

ya bu yasak mı emin diilim o yüzden google a last.fm yazıp aramanızı söylemekten daha ileri gidemiyorum:)

Yasak değil çünkü bildiğim kadarıyla oradan mp3 indiremiyorsun sadece dinleyebiliyorsun o da 30 sn lik dinlemeler
  • hyr mp3 indiremiyorsun ama orası sayesinde bi sürü kıyıda köşede kalmış grupları keşfettim harika bi yer hangi grubun hangi şarkısı çoğunlukla dinleniyo bakabiliyor fikir edinebiliyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

ta
    quote:

Orjinalden alıntı: plectruum

quote:

Orjinalden alıntı: ozkulse

quote:

Çok bilmişlik yapmasan açıklayacaktım ne bu tarz belirleme hevesi ne onu çözemedim Metallicanın bile tarz deiştirdiği albümlerinin olduğunu biliosundur peki hangi tarz olduğuna kim karar verecek.

Doomla Goth metal arasındaki ilişkiyi bilemicek kadar cahilsen benimle tartışma bile
    internetten indirme bilgilerle burda insalara gösteriş yapma

sen de diğer bölümlerde ki arkadaşlar gibi tartışma yaratmaya çalışıp konunun kapanmasına neden olma. bu müziğe yeni başlamış ve gothic i sevmiş bir adama gothic önerirsin doom önerirsen kafası karışacaktır belki sevmeyecektir.

Dikkat ettiysen arkadaş kendide Gothic olmayan bi grup yazmış bunu sende onayladın o sadece hoşlanabileceği grupları önermemizi istiyo ayrıca eğer metal dinleyicisi olacaksa en azından bunları ayırt edecek düzeyde olması lazım o zaman hepimiz bi defter yazıp ezberleyelim şu grup şu tarza aittir diye.
    Tarzların ne anlatmaya çalıştığı, kullanılan enstrümanlar ve müziğin genel yürüyüşü hakkında biraz bilgisi olan bi insan bunları rahatça ayırt edebilir.
    İnternetten indirme bilgi dediğimde buydu zaten allah bilir google'a gothic(metal) yazmışsındır ve çıkan grupları burada tavsiye etmişsindir

google dedin madem taryıcına bu linki kopyala ilk çıkan siteye gir orada benim nickim ArsoN nekadar bilgim olduğunu orada daha iyi anlarsın :
    http://www.google.com.tr/search?hs=xZI&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Atr-TR%3Aofficial&q=lastnightmare+default&btnG=Ara&meta=

çoluk çocuk işte

Çoluk çocuk dediğin adam ankara barlarında çalıyo... Gel bi dinle diycem ama anlamican nasilsa

Düşündümde ne ben senin verdiğin linklerden internet hayatına göz atmaya tenezzül edecem ne de sen beni dinleyebilecen. Benim yarıştıracak bişeyim yok zaten kapatalım artık bu konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plectruum -- 30 Haziran 2006; 23:57:19 >

• @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METALLICA -- 2 Temmuz 2006; 22:49:58 >
  • Komik mi
  • EN İYİSİ EPICA (AYRICA metallica nıcklı boy çok komik .... )
  • quote:

Bence Anathema iki tarafada dahil edilebilir

• Gothic Metal ne ya ...
    daha doğrusu gothic ne demek????
  • doğrusu gothic metali çok hazetmem ama crematory severim
  • gothic metal denince akla macbeth gelir arkadaşlar dinlemeden gothic metal tartışması yapmayalım lütfen
    tamam kızmayın

bi de nedir bu şu grup gothic bu grup diil tartışması anlamadım bi albümünde gothic yapan diğer albümünde melodik death yapar bir diğerinde senfonik rock bu hep böyle olmuştur. hatta gothic rock yapıp hep o tarzda kalan grup tanımıyorum bile diyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer Tuğrul

Gothic Metal ne ya ...
    daha doğrusu gothic ne demek????

Gothic; 12-16 yy gibi oluşmaya başlamış, 18. yy gibi kontrolden çıkmış bir akım. Gothic mimari'de gargoyl'lar, acı çeken insan tasvirleri, kasvetli katedraller gibi temalar kullanılır. Edebiyat açısından ise genelde grotesk işler. H.P. Lovecraft ile tahminimce yazınsal olarak son noktaya ulaşmıştır. Haliyle 18. yy avrupasında oluşan bir akımın MÜZİĞİ de o döneme uygun olacaktır. Yani dinlediğin zaman kasvetli bir hava ile durumuna göre 17. yy Londrasında bir şatodaki partiyide hissettirebilecek şekildedir. Bu açıdan bakılıdığında Moonspell gibi bir gruba gothic demek tamamen yanlış olacaktır. Fakat burada ikiye ayrılıyor olay. Çünkü gothic'in bir diğer yanı ise vampirler, kurtadamlar, gece dolaşan doğa üstü varlıklar gibi yine 12 - 16 yy avrupasında ortaya çıkmış temalardır.

Yani mesela bir London after Mindight ilk temayı işlerken, bir Moonspell 2. temayı işler. Müzikal olarakta haliyle arada çok fark olur. L.A.M. genel olarak daha hafif bir gitar tonu, daha senfonik vokaller, klavye, derin sesler kullanırken; Moonspell daha sert gitar tonları Brutal vokal, akıcı riffler, kasvetli sözler kullanır. "Vampiria" gibi şarkılar yapar.

Alıntı değildir.

• Komikmi?

quote:

Orjinalden alıntı: Empyrium

quote:

İnsanları aşağılamaya çalışmadan önce dinlemeyi öğrenin

Şöyle bişeyden bahsediyorum;
    Goth Metal doom metal, heavy metal ve orjinal gothic tarzının arasındaki geçiş gibidir. 1990’ların sonunda Avrupa ve A.B.D. topraklarında ortaya çıkan bu tarzı aslında kategorize etmek çok zordur. Bazı dinleyiciler ve müzisyenler, metalin konsepti hakkında çok katıdırlar; onlar için belli bir tür ve o türlerin alt kolları vardır. Fakat bazı dinleyiciler ve müzisyenler de böyle ayrımlara sonuna kadar karşı çıkarlar. Metal ezgileri barındırmayan türlerden etkilenip, onları metal ile harmanlayan bir türdür gothic metal. Aslında Gothic metal; Celtic Frost, bir kaç yıl sonra Paradise Lost ve Theatre of Tragedy gibi, bayan vokal, melodik klavye ve ağır doom riffleri kullanan gruplardan evrimleşmiştir. Type O Negative, My Dying Bride ve ANATHEMA gibi gruplar da temel olarak insanı ürperten klavye ezgileri ve ağır hüzünlü havasıyla dikkat çeker. Bayan vokalleri ve death metal gırtlağıyla metal tarihinin ilk gothic şarkısı olarak Paradise Lost’un “Gothic” albümündeki aynı isimli "Gothic" gösterilir. Albüm, The Gathering gibi gruplara hatta Paradise Lost’un kendisine bile ilham kaynağı olmuştur. Theatre of Tragedy, Tristania ve Sins of Thy Beloved gibi Norveçli gruplar, zaten müziğin var olan karanlık ve iç acıtan havasına eşsiz vokaller ekleyerek goth metali bambaşka boyutlara taşıdılar. Ortaçağa ait klasik öğelerin de - Gregorian İlahi koroları, kilise orgları, yan flütler, viyolonlar ve operatik bayan vokaller- eklenmesiyle doom metal riffleriyle bezenmiş olan müzik, kendi sağlam yapısının üzerine bir kat daha çıkarak büyüleyici bir tarza dönüştü. “İskandinav Goth Metal” olarak bilinen tarz sık sık black metale kaymasıyla birkaç tür dinleyicilerinin dikkatini çekti. tarzı çıktı. Bu tarzı benimseyen gruplar da temel olarak kendilerine bayan vokali belirlediler ama doom metal öğelerinden ve erkek death vokallerden uzak durdular. The Gathering, Within Temptation, Lacuna Coil ve Lacrimosa gibi gruplar b1990’ların sonlarına doğru gelirken ortaya daha yumuşak bir goth metal u tanıma uyan soft gothic gruplarıdır. Bu gruplardan bazıları aynı zamanda müziğe elektronik sesler veya klasik rock müziğini ekleyerek daha geniş kitlelere yayılma amacı güttüler. Genel olarak Gothic metal’in sözleri de belirli konular üzerine sabitlenmişti; din ve Tanrı, cennet-cehennem, romantizm, korku, depresyon, matem, boşluk ve ölüm. Dünyayı baz alacak olursak, Gothic Metal genel olarak Kuzey Avrupa’da özellikle de Norveç’te metal türleri arasınada en yaygın olanıdır.

Bana Anathema deseler bende Doom derim ancak benim anlatmaya çalıştığım arada çok derin uçurumların olmadığıdır. Yukardada dediği gibi bazı insanlar sizin gibi bazılarıda benim gibi düşünebilir bunda gülünecek yan yok Anathemanın bi dahaki sefere tam bi Gothic albümü yapmayacağınıda kimse garanti edemez. Ayrıca çok gülmek istiosan mizah bölümündeki fıkraları oku.

Bu arada umarım derdimi anlatabilmişimdir.

muhtemelen nerden Copy/paste yaptın denecek şimdiden cevap vereyim bunun fazla önemi yok sadece benim düşüncelerimle paralel olduğu için aldım çok merak ederseniz bulursunuz.(hatta siteyede bok atabilirsiniz)Beni ilgilendirmez

• güzel yazı eline sağlık
  • quote:

Komikmi?

quote:

Orjinalden alıntı: Empyrium

quote:

İnsanları aşağılamaya çalışmadan önce dinlemeyi öğrenin

Şöyle bişeyden bahsediyorum;
    Goth Metal doom metal, heavy metal ve orjinal gothic tarzının arasındaki geçiş gibidir. 1990�ların sonunda Avrupa ve A.B.D. topraklarında ortaya çıkan bu tarzı aslında kategorize etmek çok zordur. Bazı dinleyiciler ve müzisyenler, metalin konsepti hakkında çok katıdırlar; onlar için belli bir tür ve o türlerin alt kolları vardır. Fakat bazı dinleyiciler ve müzisyenler de böyle ayrımlara sonuna kadar karşı çıkarlar. Metal ezgileri barındırmayan türlerden etkilenip, onları metal ile harmanlayan bir türdür gothic metal. Aslında Gothic metal; Celtic Frost, bir kaç yıl sonra Paradise Lost ve Theatre of Tragedy gibi, bayan vokal, melodik klavye ve ağır doom riffleri kullanan gruplardan evrimleşmiştir. Type O Negative, My Dying Bride ve ANATHEMA gibi gruplar da temel olarak insanı ürperten klavye ezgileri ve ağır hüzünlü havasıyla dikkat çeker. Bayan vokalleri ve death metal gırtlağıyla metal tarihinin ilk gothic şarkısı olarak Paradise Lost�un �Gothic� albümündeki aynı isimli "Gothic" gösterilir. Albüm, The Gathering gibi gruplara hatta Paradise Lost�un kendisine bile ilham kaynağı olmuştur. Theatre of Tragedy, Tristania ve Sins of Thy Beloved gibi Norveçli gruplar, zaten müziğin var olan karanlık ve iç acıtan havasına eşsiz vokaller ekleyerek goth metali bambaşka boyutlara taşıdılar. Ortaçağa ait klasik öğelerin de - Gregorian İlahi koroları, kilise orgları, yan flütler, viyolonlar ve operatik bayan vokaller- eklenmesiyle doom metal riffleriyle bezenmiş olan müzik, kendi sağlam yapısının üzerine bir kat daha çıkarak büyüleyici bir tarza dönüştü. �İskandinav Goth Metal� olarak bilinen tarz sık sık black metale kaymasıyla birkaç tür dinleyicilerinin dikkatini çekti. tarzı çıktı. Bu tarzı benimseyen gruplar da temel olarak kendilerine bayan vokali belirlediler ama doom metal öğelerinden ve erkek death vokallerden uzak durdular. The Gathering, Within Temptation, Lacuna Coil ve Lacrimosa gibi gruplar b1990�ların sonlarına doğru gelirken ortaya daha yumuşak bir goth metal u tanıma uyan soft gothic gruplarıdır. Bu gruplardan bazıları aynı zamanda müziğe elektronik sesler veya klasik rock müziğini ekleyerek daha geniş kitlelere yayılma amacı güttüler. Genel olarak Gothic metal�in sözleri de belirli konular üzerine sabitlenmişti; din ve Tanrı, cennet-cehennem, romantizm, korku, depresyon, matem, boşluk ve ölüm. Dünyayı baz alacak olursak, Gothic Metal genel olarak Kuzey Avrupa�da özellikle de Norveç�te metal türleri arasınada en yaygın olanıdır.

Bana Anathema deseler bende Doom derim ancak benim anlatmaya çalıştığım arada çok derin uçurumların olmadığıdır. Yukardada dediği gibi bazı insanlar sizin gibi bazılarıda benim gibi düşünebilir bunda gülünecek yan yok Anathemanın bi dahaki sefere tam bi Gothic albümü yapmayacağınıda kimse garanti edemez. Ayrıca çok gülmek istiosan mizah bölümündeki fıkraları oku.

Bu arada umarım derdimi anlatabilmişimdir.

muhtemelen nerden Copy/paste yaptın denecek şimdiden cevap vereyim bunun fazla önemi yok sadece benim düşüncelerimle paralel olduğu için aldım çok merak ederseniz bulursunuz.(hatta siteyede bok atabilirsiniz)Beni ilgilendirmez

doğru düşünmüş olabilirsin ama bence Anathema'nın gothicle uzaktan yakından alakası yok.
    belki de gothic'i sevmediğimdendir ya da anathema'yı çok sevdiğimdendir.

• quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

Ne sapıksınız ya metal dinlerken bile şey metal dinliyosunuz.

G..tik Metal miş.

Gothic metal cok güzel kulaga hem semfoni hemde metal ezgileri birleştirerek hos bir müzik getirir.Simdi sen Trash metale de berber trası dersin Tıh Tıh Tıh
  • Tiamat ve Epica
  • TABİKİ EPICA

AMA THERION U DA UNUTMAMAK GEREK.VE BİRAZDA STRATOVARIUS
  • quote:

Orjinalden alıntı: LORD_WESTSIDE

TABİKİ EPICA

AMA THERION U DA UNUTMAMAK GEREK.VE BİRAZDA STRATOVARIUS

Arkadaşım yine bana Prectuum kızacak ama epica haricinde yazdığın grupların gothicle pek bir alakası yok. önerilemez mi ? önerilir ama metal müzik dinlemeye yeni başlayan arkadaşların istekleri bir tarz yönündeyse tavsiyelerimizi isteğine göre yapsak iyi olur çünkü tersi durumlarda metal müzikten vazgeçen bir kaç kişiyi tanıdım. Bilmem anlatabildim mi. Therion önceleri Death metal yaparken şimdi Senfonik operatik metal yapıyor senfonik gothic seven arkadaşlar dinlemeye son albümlerin geri giderek başlarsa daha iyi olur. Stratovarius un ise zaten gothic ile hiç ilgisi yok melodik Power metal yapan bir grup ama gothic haricinde farklı türler arayanlar varsa önereceğim grupların başında gelir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.