|
Bildirim
|
"Cahil" tanımı kim için geçerlidir ?
İnsan bilmediginin cahilidir efendim.Genel kültür derken neyin genel kültürü uluslararası ortak bir genel kültür mu var da bizim haberimiz yok ? Şahsen din,dinler tarihi ve mantık ilmine yıllarımı verdim kolay kolay affetmem gelen soruları velhasıl kelam bir su borusu patlasa nasıl tamir edicem bilmem,evin içinde bir eşya veyahut alet arzalansa çoğunu nasıl tamir edicem bilmem musluk olsun kalorifer olsun vs. Bu cahil ithamı yapmak ancak insanın cahilliğini gösterir. Her şeyi bilemeyiz merak ve tecrübeleri herkesin birbirinden farklı olabilir ama cahil olduğu anlamına gelmez. Şurada kalksam Platon'un mağara ireolojisinden Marx'ın özel mülkiyetine ordan Thomas Hobbes'in korku ve endişe yaşamında devlet rolü bağlantısı sizce nedir desem apışır kalırsınız. Bana da biri dese ki dilbilgisi kuralları için çok hata yapıyorsun bende apışır kalırım. Yaşınız ya çok genç ya da beyninizde bir sorun var (Halil İnalcık'ın dediği gibi) insanları sizin bildiklerinizi bilemedikleri için yargilamayin. Fatih'in felsefe hocası birgün sinirlenip dönmüş ve demiski: Cahillik ne kadar güzel her şeyi bildiğini sanıyorsun. |
|
|
|
|