öncelikle herkese hayırlı ramazanlar bugün ufak bir kaza geçirdim. önümdeki araç u dönüşü yasak olan bir yerden dönüş almaya çalıştı tek manevrada alamadı bende arkasından geçmeye çalışırken araç hiç arkasına bakmadan hızlıca geri geri geldi ve bana çarptı. aslında kendime de kızdım böyle durumlarda genelde beklerdim ama bir anlık dalgınlık diyelim ama şuç karşı tarafta , neyse polis çağırdım karşı taraf u dönüşü yapmadığını yan yoldan çıkıp geldiğini falan söyledi ama polis yemedi çünkü yan yoldan çıksa bir hamlede rahat çıkılabilecek bir yol ,adam yalanını itiraf etmek zorunda kaldı ve 277 lirada trafik cezası yedi.
resimleride ekliyorum . şimdi sorum şu ki aracı serviste yaptıracağım sol arka kapıda çok hafif bir göçük var onu elletmek istemiyorum, sol arka çamurluk değişir mi? yani servis benim istediğim doğrultuda mı yapar yoksa kendi bildiğine mi? birde karşı tarafın trafik sigortası karşılayacağı için kasko bana geçici araç verir mi?
arka kapı komple boya ve çamurluk değişir toplam 2000 lira masraf
Kendi kaskondan yaptırıp karşı tarafın sigortasından parasını alıyorlar böylelikle ikame araç alma şansında oluyor diye biliyorum senin kaskon bozulmuyo.
ozgur_gs_91O
kullanıcısına yanıt
tramerde göründüğü için kasko bozuluyor
BatuKırB
kullanıcısına yanıt
Fazla abartmissin bence direk pert olur ...
Geçmiş olsun hocam bu troll arkadasa takılma en fazla 200 liraya hal olur canını sıkmana değmez
quote:
Orijinalden alıntı: TroubleTrouble
Fazla abartmissin bence direk pert olur ...
Geçmiş olsun hocam bu troll arkadasa takılma en fazla 200 liraya hal olur canını sıkmana değmez
Perti geçtim bu arabadan sağ çıkabilmek bile mucize.
cevaplar için teşekkürler , bende aracın orjinalliği bozulsun istemem ama servislere güven olmuyor , bazen olmadık işler yapıyorlar o yüzden sordum.
quote:
Orijinalden alıntı: BatuKır
Saçmalamışsınız karşı yaraf suçluysa sizin kaskonuz bozulmaz sadece kasko sizin işinizi halleder parasınıda karşı tarafın sigortasından alır. % 100 haklı oldugunuz kazalarda kasko bozulmaz kaskonuz yoksa cebinizden para çıkmaz tramere işler fakat kasko ve sigorta yaptırırken hasarsızlıgınız bozulmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: sound_of_silence!
quote:
Saçmalamışsınız karşı yaraf suçluysa sizin kaskonuz bozulmaz sadece kasko sizin işinizi halleder parasınıda karşı tarafın sigortasından alır. % 100 haklı oldugunuz kazalarda kasko bozulmaz kaskonuz yoksa cebinizden para çıkmaz tramere işler fakat kasko ve sigorta yaptırırken hasarsızlıgınız bozulmaz.
eksper %100 kusuru karşıya verdi ama 860 liralık kaskoyu 1120 liraya yenileyebildim saçmalık
Lokal boya yaptırın servis yerine sanayide anlaşmalı bir yere verin en azından hasar kaydı az olur.. Zaten beyaz arabanın avantajı lokal boya...
quote:
quote:
quote:
eksper %100 kusuru karşıya verdi ama 860 liralık kaskoyu 1120 liraya yenileyebildim saçmalık
O sizin sigorta şirketinizle ilgili olabilir 2 yılda 2 kaza atlattım ikisindede karşı taraf suçluydu arabamı karşı tarafın sigortası yaptırdı benim yıllık ödediğim tutar 240tan 180e düştü
quote:
quote:
quote:
quote:
O sizin sigorta şirketinizle ilgili olabilir 2 yılda 2 kaza atlattım ikisindede karşı taraf suçluydu arabamı karşı tarafın sigortası yaptırdı benim yıllık ödediğim tutar 240tan 180e düştü
1000 liralık değer kaybı istedim
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
1000 liralık değer kaybı istedim
Alıntıları Göster
sizin kaportada gözüken çizikler adamın kaportasının rengi pasta ile orayı silin bence boyatmaya falan gerek yok
Cok gecmis olsun hocam
Karsi tarafa deger kaybi davasi acin
quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***
Cok gecmis olsun hocam
Karsi tarafa deger kaybi davasi acin
Arka çamurluklar aracın gövdesiyle bütün değil mi nasıl değişecek? Benim bildiğim ya doğrultulur ya da kesilir yeni yapılır.
Bu hasar için kestirmeye değmez. oto king tarzi bir yerde yaptırın derim şahsım adına
Geçmiş olsun araç perte çıkmış kaskodan paranızı alınız
quote:
Orijinalden alıntı: Pipisipispis
Geçmiş olsun araç perte çıkmış kaskodan paranızı alınız
Bizim aracın başına daha beteri geldi, hiç bir parçası değişmeden kaportacı eski haline getirdi.
quote:
Orijinalden alıntı: surfcasting
Bizim aracın başına daha beteri geldi, hiç bir parçası değişmeden kaportacı eski haline getirdi.
Alıntıları Göster
Bundan daha ağır bir şekilde bir araca sürtmüştüm ben de, aynı 2 parça hasar görmüştü daha derin bir şekildeydi üstelik. Parça değişmedi, boya yapıldı 800TL tutmuştu.
quote:
Orijinalden alıntı: Diablo
Bundan daha ağır bir şekilde bir araca sürtmüştüm ben de, aynı 2 parça hasar görmüştü daha derin bir şekildeydi üstelik. Parça değişmedi, boya yapıldı 800TL tutmuştu.
Alıntıları Göster
orayı iyi bir kaportacı düzeltir, macunlar ve boyar. kapı dahil lokal boya olur, yaklaşık 800 TL gibi bir rakam alırlar. işin içine sigorta kasko girince olmayacak işlere giriyorlar ki daha fazla para alsınlar... malesef durum böyle. Aracınızda ciddi bir şey yok, geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Diablo
Alıntıları Göster
Kaporta işinde yetkili servise gitmeyin, ya da en azından gidip teşhisi koydurun, sonra bir de işinin ehli bir kaportacıya gidin ki yetkili servisin çoğunlukla değişim dediğini, halbuki lokal işlemle çözüldüğünü görün. Çok hassas insanlar var, aracını her konuda yetkili servise götürmesi gerektiğini düşünüyor ama kaporta için yetkili servise gitmenin hiç bir gerekliliği yok. Çoğunlukla da araçta daha fazla değer kaybına sebep olacak parça değişimleri, tam parça boyamalar ve daha yüksek tramer kaydı oluşmasına sebep oluyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme