arkadaşlar sorunumu anlatmam zor ama elimden geldiği kadar anlatmaya çalışcam.şimdi olay şu: perşembe günü bilgisayarımı kapadım ve bursadan istanbula geldim.laptop var bende,toshiba a300-15b.geldiğimde bilgisayarı açtım sonra kapatacaktım fakat bi türlü "oturum kapatılıyor"yazısı gitmedi.bende bekledim ama 1-2 saat geçti yine kapanmadı.sonra bende mecburen power off/on tuşuna basılı tutarak kapattım.işte herşey bundan sonra başladı.bilgisayarı açtığımda oturum/hesap açma kısmına kadar hiçbir sorun yok fakat oturum açınca ekran simsiyah oluyor reset atıyorum düzeliyor,kafasına göre değişiyor ama.bazen 3-4 resetten sonra oturumuma giriyor.bu olaydan sonra ne program yükleyebiliyorum ne kaldırabiliyorum ne internete girebiliyorum.format demeyin formatta atamadım.şu an 21 şubat back up ı yaptım ve internete girebiliyorum.fakat bendeki antivirüs programını kaldıramıyorum,kaldıracakken "windows sürücü modeli"nde takılı kalıyor.büyük ihtimalle büyük bir virüs girdi ama bişey yapamıyorum.laptopla birlikte vista cd side vermediler bende şu an back-up cd si oluşturamıyorum onda da hata veriyor.xp ye geçmek istemiyorum..bi yardım edin,vallahi çözene sevaplarımı bağışlıcam :(:(:( üzüldüğümde daha yepisyeni laptop...
Valla durum baya karışmış.Geri yükleme yaptım diyosun virüs girmiş sanırım diyorsun.
Pek istemiyosun ama format tek çare gibi görünüyor.Herşey birbirine girmiş.
vista dan xp ye geçince perfonmansı düşer mi laptopun?en fazla 2 gb ram kullanabiliyor diye duymuştum xp için.yanlışsam kusura bakmayın...bide format atıp xp ye nasıl döncem bunun linki varsa atabilir misiniiz?
Eğer XP'nin 32 bit versiyonunu kurarsan 4 gb'ta kadar kullanabilirsin ram'i.Aslında tam 4 gb'ta değil 3 küsür falan.4 gb ve üstü ram için 64 bit versiyonunu kurman lazım.Performans falan düşmez.Aksine hızlanır XP daha hızlı Vista'dan.
XP kurmak için herhangi bir XP cd'si olsa yeter.Service pack 3 olsun ama.Formata başladıktan sonra biçimlendir harddiski sonra normal kurulum devam edicek zaten.Biçimlendirmeden kuramazsın.Vista izin vermez XP daha düşük bir işletim sistemi olduğu için.
formattan başka bi çözüm yok mu :(
en iyisi format gibi görünüyor aslında sende kurtarma cd olması lazım bende hem xp hem vista hemde win 7 var sistemim iyi fazkat xp kurulu partitionda oyunlarda vistda aldıgım performansı alamıyorum nedendir bilinmez directx 10 dan olabilir sen bence vistane devam etr yani xp kurma...kolay gelsin
Formattan neden bu kadar korkuyosun ki? yedeklemek için 1-2 saat uğraşırsın eğer tek bölümse harddiskin sonra rahat edersin.