Şimdi Ara

arkadaşlar lütfen yardım edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorunumu anlatmam zor ama elimden geldiği kadar anlatmaya çalışcam.şimdi olay şu:
    perşembe günü bilgisayarımı kapadım ve bursadan istanbula geldim.laptop var bende,toshiba a300-15b.geldiğimde bilgisayarı açtım sonra kapatacaktım fakat bi türlü "oturum kapatılıyor"yazısı gitmedi.bende bekledim ama 1-2 saat geçti yine kapanmadı.sonra bende mecburen power off/on tuşuna basılı tutarak kapattım.işte herşey bundan sonra başladı.bilgisayarı açtığımda oturum/hesap açma kısmına kadar hiçbir sorun yok fakat oturum açınca ekran simsiyah oluyor reset atıyorum düzeliyor,kafasına göre değişiyor ama.bazen 3-4 resetten sonra oturumuma giriyor.bu olaydan sonra ne program yükleyebiliyorum ne kaldırabiliyorum ne internete girebiliyorum.format demeyin formatta atamadım.şu an 21 şubat back up ı yaptım ve internete girebiliyorum.fakat bendeki antivirüs programını kaldıramıyorum,kaldıracakken "windows sürücü modeli"nde takılı kalıyor.büyük ihtimalle büyük bir virüs girdi ama bişey yapamıyorum.laptopla birlikte vista cd side vermediler bende şu an back-up cd si oluşturamıyorum onda da hata veriyor.xp ye geçmek istemiyorum..bi yardım edin,vallahi çözene sevaplarımı bağışlıcam :(:(:( üzüldüğümde daha yepisyeni laptop...

• Valla durum baya karışmış.Geri yükleme yaptım diyosun virüs girmiş sanırım diyorsun.

Pek istemiyosun ama format tek çare gibi görünüyor.Herşey birbirine girmiş.

• vista dan xp ye geçince perfonmansı düşer mi laptopun?en fazla 2 gb ram kullanabiliyor diye duymuştum xp için.yanlışsam kusura bakmayın...bide format atıp xp ye nasıl döncem bunun linki varsa atabilir misiniiz?
  • Eğer XP'nin 32 bit versiyonunu kurarsan 4 gb'ta kadar kullanabilirsin ram'i.Aslında tam 4 gb'ta değil 3 küsür falan.4 gb ve üstü ram için 64 bit versiyonunu kurman lazım.Performans falan düşmez.Aksine hızlanır XP daha hızlı Vista'dan.

XP kurmak için herhangi bir XP cd'si olsa yeter.Service pack 3 olsun ama.Formata başladıktan sonra biçimlendir harddiski sonra normal kurulum devam edicek zaten.Biçimlendirmeden kuramazsın.Vista izin vermez XP daha düşük bir işletim sistemi olduğu için.

• formattan başka bi çözüm yok mu :(
  • en iyisi format gibi görünüyor aslında sende kurtarma cd olması lazım bende hem xp hem vista hemde win 7 var sistemim iyi fazkat xp kurulu partitionda oyunlarda vistda aldıgım performansı alamıyorum nedendir bilinmez directx 10 dan olabilir sen bence vistane devam etr yani xp kurma...kolay gelsin
  • Formattan neden bu kadar korkuyosun ki? yedeklemek için 1-2 saat uğraşırsın eğer tek bölümse harddiskin sonra rahat edersin.

quote:

Orjinalden alıntı: thewall

formattan başka bi çözüm yok mu :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım edin lütfen
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Formattan başka bir çözüm yok gibi.Olsada sağlıklı birşey olmaz çok karışmış çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.