Şimdi Ara

arkadaşlar özellikle ustalar elyapımı wifi anten dbi yi nasıl ölçüyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar özellikle ustalar elyapımı wifi anten dbi yi nasıl ölçüyoruz yani yaptığımız wifi antenin dbi sini nerden biliyoruz ben yaptım ama kaç dbi bilmiyorum bir yazılım veya ölçüm cihazınamı takıyoruz bunu

• yanıt yokmu e yapanlar dbi yi nasıl ölçüyor peki anlamadım ben şimdi
  • netsumbler ile sinyal seviyesini görüp ne kadar verimli olduğu hakkında bir bilgi ashibi olabilirasiniz. sitesinden indirebilirsin
  • verim mükemmel onu biliyorum ama millet yaptığının dbi ölçümünü nerden biliyor onu anlamadım ben ufacık antenle 18 dbi nin gördüğü yeri görüp bağlanıyorum acaba şimdi bendekidemi 18 dbi oldu merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

verim mükemmel onu biliyorum ama millet yaptığının dbi ölçümünü nerden biliyor onu anlamadım ben ufacık antenle 18 dbi nin gördüğü yeri görüp bağlanıyorum acaba şimdi bendekidemi 18 dbi oldu merak ediyorum

Selam,

Anten güçleri Real-Time Spectrum Analyzer denilen cihazlarla ölçülür, bizim gibi amatör kullanıcılar ise genelde simülasyon programlarına göre karar verir.
  • valla o isimde bir program bulamadım siz onumu kullanıyorsunuz veya yapan arkadaşlar yaptıkları anteni bununlamı test edip dbi sini anlıyorlar şimdi eğer bu programı kullanan varsa download linkini verebilirmi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: BEYLİKDÜZÜ

valla o isimde bir program bulamadım siz onumu kullanıyorsunuz veya yapan arkadaşlar yaptıkları anteni bununlamı test edip dbi sini anlıyorlar şimdi eğer bu programı kullanan varsa download linkini verebilirmi acaba

Selam,

Program değildir bu, osiloskoba benzer bir cihazdır, program ile ancak simülasyon yapabilirsin, ücertsiz bir program olan 4NEC2 en çok kullanılan programdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BAKALIM İNDİRİYORUM NE İŞE YARIYORMUŞ BENİM TEK İSTEDİĞİM YAPTIĞIM ANTENİN DBİ SİNİ BİLEBİLMEK BU ARADA 500MW GÜCÜNDE BİR CİHAZ TAKTIM UÇUYORUM YAHU
  • bo programdan hiçbirşey anlamadım ben karmakarışık
  • Selam,

RF simülasyon programları hakkında bilgin varmı öncelikle onu söylersen daha iyi yardımcı olabilirim, birde eğer bu iş hakkında tmele bilgin varmı? ona göre yönlendireyim.
  • hayır dostum öle bir birgim yok ben sadece yapmış olduğum antenin dbi sini öğrenmek istiyorum okadar [DHVideo=]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.