Arkadaşlar yakınlarda bi makina almayı düşünüyorum fakat kararsız kaldığım noktalar var.
Nikon D3100: yeni bir sensör ve yeni bir algoritma, FullHD 1080p video (benim için önemi yok ama...), iso yönü de yadırganır değil
Pentax K-X : Sensörü daha büyük, dolayısıyla iso konusunda daha başarıı olduğu söyleniyor. HD 720p video
Şimdi görünürde ikisinin de farklı noktalarda artıları ve eksileri var. Olması da normal fakat benim önemsediğim nokta çekilen fotoğraflardaki kalite. Biliyorum fotoğraf kalitesi sadece body ile alakalı değil, lensin çoook büyük etkisi var fakat sensörün renk algılama doğruluğu ve kalitesi de çok önemli.
Ben fotoğraf kalitesi ve başarılı renk tespiti arıyorum, sizce bu makinalardan hangisini tercih etmeliyim (ufak tefek de neden belirtirseniz daha iyi olur).
İlk defa DSLR makinam olacak, bu nedenle aldığımda makinamdan soğumak istemiyorum.
Bu iki makinanın karşılaştırıldığı ufak da bir link vereyim sizlere : http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Pentax_K-x
Yardımlarınız için şimdiden çoook çoook teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme