PS3'ün içini açmayı öğrendim. Kendim tamir edicem sanırım. Tamire falan para veremem. Bu ay çok açıldım zaten.
FAT PS3'ü de biliyordum açmasını zamanında ama açmalık bi durum olmadı. Darısı Slim'in başınaymış. Pazar günü tamir olayını denicem.
bnce içini açıp kurcalanacak bir cihaz değil, tavsiye etmiyorum.
Denicez bakalım bakarsın büyük bi sorun değildir. Şans artık.
Zamanında Gamecube ve Dreamcast tamir etmişliğim var.
quote:
Orijinalden alıntı: AN-KER
İlk olarak merhaba arkadaşlar 3 gün önce açıp oynadığım ps3üm bugun açmaya kalktığımda açılmadı makineye hiç elektirk gitmedi kabloyu çıkardım taktım yine aynı , arkadaki tuşu kontrol ettim hala elktrik yok Anlamadım neden olduğunu arada bir ps3 ün fişini takıp çıkarıyordum televizyon izlemek için belki o yüzden oldu bu yardım edebilcecek veya bir şey önerebilecek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum
Geçmiş olsun garanti kapsamındaysa umarım hemen yenisini verirler.Değilse de umarım kendiliğinden çözülür.Tekrar çok geçmiş olsun.
hepiniz ilgilendiniz teşekür ederim ama çözdüm sorunu arkadaşlar , sorun ps3 ün ana koblosundaymış kabloda büyük bir temassızlık var sanırım yanmış , gidip bende yeni bir kablo aldım sorun çözüldü neyseki başka sorun yokmuş rahatladım hepiniz çok sağolun..
şimdide h.o diyelim
quote:
hepiniz ilgilendiniz teşekür ederim ama çözdüm sorunu arkadaşlar , sorun ps3 ün ana koblosundaymış kabloda büyük bir temassızlık var sanırım yanmış , gidip bende yeni bir kablo aldım sorun çözüldü neyseki başka sorun yokmuş rahatladım hepiniz çok sağolun..
İyi bari ucuz atlattın
sürekli fişi çekip takıyordum sanırım bu yüzden oldu yanmış fiş..
quote:
Orijinalden alıntı: emmyayla
quote:
Orijinalden alıntı: hougras
quote:
walla benımkıde ntsc-u makıne voltaj dusurucu almıstım aldıgımda makınyı kapatıorum arkasından bıde voltaj dusurucunun de dugmesı war onuda kapatınca makıneye elektrık gıtmıo acıkkende alet voltajı 110 volta cevırdıgı ıcın sabıt akım dalgalanmada yapmıo voltaj dusurucu yada onun gıbı bısı kullanının benım makıne 110 volt oldugu ıcın ben mecbur kullanıorum ama faydası war arkadaslar
arkadaşım ntsc dahi olsa makinan ps3 için voltaj düşürücü almana gerek yok hangi model hangi boy olursa olsun ps3 lerin hepsi universeldir elektrik k ihtimalle sigortası atmışkonusunda. abd'dede çalışır türkiyedede xbox gibi değil anlaacağınız. bu yüzden voltaj dönüştürücü ile kullanmana gerek yok
diğer konuya gelirsek ps3 e hiç elektrik gelmiyorsa büyük ihtimalle sigortası atmıştır ama ps3 lerde sigorta nerededir hiç bakmadım daha önce...
ııde unıversal dıosun bazısının arkasında 120 240 colt aralıgı yazıo bazısında benımkınde oldugu gıbı 110 120 volt aralıgı yazıo ben kendım son y servısıne goturdum adamlar donusturucu kullancan dıo yoksa makıneyı yakarsın dedıler bayada bı arastırdım 120 240 yazanlar fıs donusturucusu kullanıyor sadece
valla ilk defa duydum abd den falanda daha önce almıştım ps3 hep 110-240V yazıyordu anlamadım seninkisinde nasıl yok....
Yorumları ve konuları okudukça korkuyorum valla Geçmiş olsun.PS3 lerde de (SLİM) sorun yok dedik bunlarda hata vermeye basladıı
quote:
aklımada gelmedi değil heee ama koca konsolu kullanan kişi bunu unutmaz dedim ama insanlık hali
quote:
quote:
quote:
quote:
walla benımkıde ntsc-u makıne voltaj dusurucu almıstım aldıgımda makınyı kapatıorum arkasından bıde voltaj dusurucunun de dugmesı war onuda kapatınca makıneye elektrık gıtmıo acıkkende alet voltajı 110 volta cevırdıgı ıcın sabıt akım dalgalanmada yapmıo voltaj dusurucu yada onun gıbı bısı kullanının benım makıne 110 volt oldugu ıcın ben mecbur kullanıorum ama faydası war arkadaslar
arkadaşım ntsc dahi olsa makinan ps3 için voltaj düşürücü almana gerek yok hangi model hangi boy olursa olsun ps3 lerin hepsi universeldir elektrik k ihtimalle sigortası atmışkonusunda. abd'dede çalışır türkiyedede xbox gibi değil anlaacağınız. bu yüzden voltaj dönüştürücü ile kullanmana gerek yok
diğer konuya gelirsek ps3 e hiç elektrik gelmiyorsa büyük ihtimalle sigortası atmıştır ama ps3 lerde sigorta nerededir hiç bakmadım daha önce...
ııde unıversal dıosun bazısının arkasında 120 240 colt aralıgı yazıo bazısında benımkınde oldugu gıbı 110 120 volt aralıgı yazıo ben kendım son y servısıne goturdum adamlar donusturucu kullancan dıo yoksa makıneyı yakarsın dedıler bayada bı arastırdım 120 240 yazanlar fıs donusturucusu kullanıyor sadece
valla ilk defa duydum abd den falanda daha önce almıştım ps3 hep 110-240V yazıyordu anlamadım seninkisinde nasıl yok....
walla hocam haklısındır dedıgın gıbı ole modellerde war ama benımkınde yazmıo ıste bı cok forumdada okudum 110 120 volt yazıosa voltaj dusurucu alıcaksın dedıler hanı abım getırdı makıneyı amerıkadan baskasında alsam tereduttum olurdu ama amerıkadan geldı makıne benımkı son cıkan 80lık fat kasa son uretımden olanlar yanı belkı ondandır oncekılerde yazıosa 120 240 dıe belkı son uretımde bole bısı yapmıslardır
fat modelleri bilmiyorum kullandığım fat model 80 gb ntsc-j modeldi ondan bilmiyorum fatlerde amerika ps3 voltajlarını. ama slim modellerin hiç birisinde yok amerikadan banada gelmişti tr ye çevirici kullanmadım. şu andada amerikadayım tr ye gelirken bir tane daha alacağım slim ps3 ondada sorun olacağını sanmıyorum
xboks lar daha cok bozuluyo ben dukkana gitim bugun tahtakale de bi suru bozuk xbox vardı raf raf ama ps3 sadece 1 tane vardı bozuk okdar da olur
Tüm ps3 modelleri fat slim universal power supply içerir.
Fat için klasik pc power kablosu,slim içinde klasik radyo teyp kablosu ile rahatlıkla bağlayabilirsiniz.
Ülkelerin yasaları gereği cihazların üzerine ülke standartları yazılır.
Örnek verecek olursak Amerikan model ps3 slim modelde konsol arkasında 100 volt yassada(yasa gereği),konsolun içinde power supply kasasının