Şimdi Ara

Arkadaşlar PS3 Uctu Sanırım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak merhaba arkadaşlar 3 gün önce açıp oynadığım ps3üm bugun açmaya kalktığımda açılmadı makineye hiç elektirk gitmedi kabloyu çıkardım taktım yine aynı , arkadaki tuşu kontrol ettim hala elktrik yok Anlamadım neden olduğunu arada bir ps3 ün fişini takıp çıkarıyordum televizyon izlemek için belki o yüzden oldu bu yardım edebilcecek veya bir şey önerebilecek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AN-KER -- 15 Ocak 2010; 21:35:29 >

• Geçmiş olsun hocam.Aynı olay bir arkadaşımın başına geldi daha 2-3 gün önce.
  • O arkadaş ben oluyorum.

Aynı olay benim başıma geldi. Slim PS3 120 GB.

Eve geldim PC takıldım bi süre bi PS3 yapayım dedim stand by vaziyetinde ışık yoktu konsol üzerinde. Dedim herhalde kablosu gevşedi kabloya baktım sorun yok. Hatta başka kablo ile denedim onda da durum aynıydı.

1-2 gün üzüldüm sonrası s.... a... k.... durumlarına döndü. Keyfimi bazı şeyler yerine getirdi.

Ay sonuna doğru baktırıcam gibi bi yere olmadı yatar öyle konsol. Zaten birkaç oyunuda satmıştım. Keyfimi hiçbirşey bozamaz. S..... a...... k..... durumu yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

O arkadaş ben oluyorum.

Aynı olay benim başıma geldi. Slim PS3 120 GB.

Eve geldim PC takıldım bi süre bi PS3 yapayım dedim stand by vaziyetinde ışık yoktu konsol üzerinde. Dedim herhalde kablosu gevşedi kabloya baktım sorun yok. Hatta başka kablo ile denedim onda da durum aynıydı.

1-2 gün üzüldüm sonrası s.... a... k.... durumlarına döndü. Keyfimi bazı şeyler yerine getirdi.

Ay sonuna doğru baktırıcam gibi bi yere olmadı yatar öyle konsol. Zaten birkaç oyunuda satmıştım. Keyfimi hiçbirşey bozamaz. S..... a...... k..... durumu yine.

Arkadaşa teselli olarak Wii verdiler, hatırlatalım.

Geçmiş olsun dostum, PlayStation 3 harika bir konsol ama bazen anlamsız hatalar veriyor..

• xbox da 3k ve ps3 de benzeri sorunlar ulkemizdeki elektrik sebekesinin duzensiz voltaj degisikliklerinden kaynaklaniyor.

elektronik aletleriniz icin her zaman voltaj koruma özelligine sahip prizler kullanin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluet

xbox da 3k ve ps3 de benzeri sorunlar ulkemizdeki elektrik sebekesinin duzensiz voltaj degisikliklerinden kaynaklaniyor.

elektronik aletleriniz icin her zaman voltaj koruma özelligine sahip prizler kullanin

Aynen , uyurken dahi cihazı stand byda bırakmıyorum kablo , fiş ne var çekiyorum ; zira geceleri özellikle bir hayli elektrik kesintisi yaşanıyor .
  • PS3 Slim'de de anahtar olsaydı keşke. Böylece voltaj dalgalanmaları sonucu konsola zarar verme olasılığı olmazdı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Yeni laptop aldım ama kasıyor.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ntsj makine ve ucunda aparatı olansa aparatı çıkarın yenisini alın takın ( ingiliz fişi iki ağızlı fiş yapma) bende olmuştu, yenisini takınca düzeliyor , ama pal makina zaten iki ağızlı fişse ve çalışmıyorsa bir sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soma zeybegi -- 15 Ocak 2010; 23:12:29 >
  • walla benımkıde ntsc-u makıne voltaj dusurucu almıstım aldıgımda makınyı kapatıorum arkasından bıde voltaj dusurucunun de dugmesı war onuda kapatınca makıneye elektrık gıtmıo acıkkende alet voltajı 110 volta cevırdıgı ıcın sabıt akım dalgalanmada yapmıo voltaj dusurucu yada onun gıbı bısı kullanının benım makıne 110 volt oldugu ıcın ben mecbur kullanıorum ama faydası war arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmyayla

walla benımkıde ntsc-u makıne voltaj dusurucu almıstım aldıgımda makınyı kapatıorum arkasından bıde voltaj dusurucunun de dugmesı war onuda kapatınca makıneye elektrık gıtmıo acıkkende alet voltajı 110 volta cevırdıgı ıcın sabıt akım dalgalanmada yapmıo voltaj dusurucu yada onun gıbı bısı kullanının benım makıne 110 volt oldugu ıcın ben mecbur kullanıorum ama faydası war arkadaslar

arkadaşım ntsc dahi olsa makinan ps3 için voltaj düşürücü almana gerek yok hangi model hangi boy olursa olsun ps3 lerin hepsi universeldir elektrik k ihtimalle sigortası atmışkonusunda. abd'dede çalışır türkiyedede xbox gibi değil anlaacağınız. bu yüzden voltaj dönüştürücü ile kullanmana gerek yok

diğer konuya gelirsek ps3 e hiç elektrik gelmiyorsa büyük ihtimalle sigortası atmıştır ama ps3 lerde sigorta nerededir hiç bakmadım daha önce...

• dostum o power arızası ölümcül bi arıza değil :)

ilk yapacağın şey düşürücüyü bi kontrol ettir bi tv tamircisinde çıkış voltajını ölçsünler eğer 110v varsa sorun ps3 de demektir bu durumda iyi bi teknik servise götür makinanı çöz fazla maliyet çıkarmaz meraklanma

eğer batıkaradeniz bölgesindeysen bende yardımcı olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

PS3 Slim'de de anahtar olsaydı keşke. Böylece voltaj dalgalanmaları sonucu konsola zarar verme olasılığı olmazdı.

Fişi çekmek çok mu zor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rude.

quote:

PS3 Slim'de de anahtar olsaydı keşke. Böylece voltaj dalgalanmaları sonucu konsola zarar verme olasılığı olmazdı.

Fişi çekmek çok mu zor??

Doğru zor değil ama mesela benim tv sisteminde 10 fiş var hangisini çekeyim hocam
  • Oynamadığınız zaman mutlaka fişini çekin.Voltajda inme çıkma felan olunca güç kaynağı zarar görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

quote:

quote:

Fişi çekmek çok mu zor??

Doğru zor değil ama mesela benim tv sisteminde 10 fiş var hangisini çekeyim hocam

10 tanesini de çek dermişim :) Arkadaşlar eğer böyle olaylarla karşılaşmak istemiyorsak çekeceğiz..

Buldum senin sorununa çözümü, ps in arkasından çek güç kablosunu sende

• quote:

Orijinalden alıntı: hougras

quote:

Orijinalden alıntı: emmyayla

walla benımkıde ntsc-u makıne voltaj dusurucu almıstım aldıgımda makınyı kapatıorum arkasından bıde voltaj dusurucunun de dugmesı war onuda kapatınca makıneye elektrık gıtmıo acıkkende alet voltajı 110 volta cevırdıgı ıcın sabıt akım dalgalanmada yapmıo voltaj dusurucu yada onun gıbı bısı kullanının benım makıne 110 volt oldugu ıcın ben mecbur kullanıorum ama faydası war arkadaslar

arkadaşım ntsc dahi olsa makinan ps3 için voltaj düşürücü almana gerek yok hangi model hangi boy olursa olsun ps3 lerin hepsi universeldir elektrik k ihtimalle sigortası atmışkonusunda. abd'dede çalışır türkiyedede xbox gibi değil anlaacağınız. bu yüzden voltaj dönüştürücü ile kullanmana gerek yok

diğer konuya gelirsek ps3 e hiç elektrik gelmiyorsa büyük ihtimalle sigortası atmıştır ama ps3 lerde sigorta nerededir hiç bakmadım daha önce...

ııde unıversal dıosun bazısının arkasında 120 240 colt aralıgı yazıo bazısında benımkınde oldugu gıbı 110 120 volt aralıgı yazıo ben kendım son y servısıne goturdum adamlar donusturucu kullancan dıo yoksa makıneyı yakarsın dedıler bayada bı arastırdım 120 240 yazanlar fıs donusturucusu kullanıyor sadece

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

quote:

quote:

Fişi çekmek çok mu zor??

10 tanesini de çek dermişim :) Arkadaşlar eğer böyle olaylarla karşılaşmak istemiyorsak çekeceğiz..

Buldum senin sorununa çözümü, ps in arkasından çek güç kablosunu sende

Fişi çekmektense anahtar ile kapatırım daha iyi.

• Çözümü bulduk
  • regülatörünüz yoksa dalgalanmaya hiçbir çözüm olmaz. tek faz kullanan elektrikli cihazların 5-10v luk dalgalanmadan zarar göreceğini sanmam. Evinizde toprak bağlantısı olmaması ve odada kullanılan cihazlarında etkisi olabilir(süpürge,elektrikli soba,klima vs.) bu gibi cihazlar var ise ayrı bir prizden kullanmak ve kapatınca fişi çekmek gerekir.
  • Elektronik mühendisliği okumuş yurt dışında master yapmış ve şu an Çin"de şirket sahibi olan bir arkadaşım uzun yıllar önce üniversite zamanlarında bana bu konu ile ilgili bişeyler söylemişti.Elektronik cihazlar belli voltaj dalgalanmasına kadar zaten korumalı gelir,kendi sigortaları ve içlerinde belli bir seviyeye kadar bu dalgalanmaları kaldıracak işlevlere hakim malzemeler bulunur.Elektronik cihazlara yapabileceğin en kötü olay her seferinde fişini çekmen ya da düğmesinden kapatmandır demişti.Bende ne alaka olum fişe takılı değilken elektirik olmayınca bişey olmaz yanlışın var demiştim koskoca mühendislik okuyan adama

Sök çıkart yaptığın her an,o fişi prizden çıkartıp taktığın her an makina cihaz sıfırdan yüklendiği için normal şehir akımından daha fazlasını her seferde alıyor,yani fişteyken içinde elektirik dolaşması ile sıfırdan fişe takman aynı şey değil demişti.Her defasında prize takman zaten sıfırdan ve fazlaca bir yüklenmeye sebeb oluyor.Elektronik cihazlarını fişten çıkartma sen fişten çıkarttığında içini boşaltıyorsun ve her fişe taktığında gene içini dolduruyorsun bu cihazları yıpratan en büyük faktör deneyler ile kanıtlanmadan önce bende inanmazdım aramızda kalsın demişti

O gün bugündür yaklaşık 12 seneden fazla oldu,ne konsollarımı ne televizyonumu ne DVD player"larımı fişten çıkartmadım,standby konumundan geri almadım.Ben bir sorun yaşamadım Xbox 360 gibi bir makinada bile.Ne kadar doğrudur değildir bilmem ben arkadaşıma inandım ve öyle devam ettim başıma bişey gelmedi.Yapın demiyorum ama aklınızda bulunsun diyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.