Şimdi Ara

Aldığım iphone 6 demo çıktı ( diğer konudan bilen bilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
26.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar diğer konuyu bilen bilir,geçen iphone 6 almıştım. Swap cihaz mı 2.el cihaz mi olduğunu sormuştum Arkadaşlara. Uzun uğraşlar sonucu apple arayıp telefonun "demo" olarak geçtiğini söyledi. Yani ürün demo imiş. Demo Ürünün satılması yasakmış Donanımsal yazılımsal bi problemini görmedim şuan. Ama bu bildiğin sahtekarlık şimdi gitsem iade alır mı ? Eğer almazsa şikayet etme yetkim olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demo nasıl oluyor ilk kez duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: OttomanEmpire86

Demo nasıl oluyor ilk kez duydum

Hocam apple Tarafından büyük elektronik mağazalarda incelenmesi için verilen ürün.(apple yetkilisi bunu söyledi)

Teşhir ürünü gibi bişey herhalde.ama ürün Sıfır

• Teknosada demişti görevli bu cihazı 2200 den veriyim hemen diye plus için.. Ama demo cihaz var bitane teknosada 5s ekranını krndi cihazımınkiule kıyasladığımda açık ara onun ekranının daha canlı ve parlak olduğunu görüyorum.. Bir pazarlama taktiği olabilir.

• quote:

Teknosada demişti görevli bu cihazı 2200 den veriyim hemen diye plus için.. Ama demo cihaz var bitane teknosada 5s ekranını krndi cihazımınkiule kıyasladığımda açık ara onun ekranının daha canlı ve parlak olduğunu görüyorum.. Bir pazarlama taktiği olabilir.

Olabilir hocam. Cihazda bi sorun yok şuan ama sonuçta demo cihaz.

2000 tl ye almış olsam neyse

• Gidip kafasına at cihazı, neyi bekliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafkef54

Gidip kafasına at cihazı, neyi bekliyorsun?
    Teşhir ürünü demek. Teşhir ürünü ile kapalı kutu arasındaki ürün arasındaki tek fark yazılımı. Restore edilip, yeni cihaz olarak tanıtılınca diğer ürünlerden herhangi bir farkı yok. Parfüm mü alıyorsunuz da teşhir ürünü orijinalinden kaliteli olsun. Az biraz kafayı kullanın. Boşuna taşımayın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beklemen hata. Git kafasına at.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    kaliteli demedim usta istanbulda oturuyosan git bak cevahit avm teknosada silver 5s cihazın yanına bir 5s koy ekrannın farkını gör. bu arada yazılımda ne gibi farklılıklar oluyor ki?
  • quote:

kaliteli demedim usta istanbulda oturuyosan git bak cevahit avm teknosada silver 5s cihazın yanına bir 5s koy ekrannın farkını gör. bu arada yazılımda ne gibi farklılıklar oluyor ki?

Apple, kendi ekranını üretmiyor. Aracı çeşitli firmalara kendi adına ekran ürettiriyor. Bu yüzden ekranlarda bazı farklılıklar çıkabiliyor. Mesela ofiste iki 6+'ı yan yana koyduk, arkadaşımınki benimkine göre sarı duruyordu. Halbuki bunu yaptığımızda 2 günlük cihazdı. Bu bir sorun değil. Çok takanlar için Apple değişim yapıyor. Yazılımsal olarak fark ise teşhir ürünler demo yazılıma sahip. Bir iPhone ile yapabileceğiniz her şeyi bunlarla yapamıyorsunuz. Sınırlandırılmış oluyor. Ancak restore edip, yeni bir iPhone olarak tanıtınca bu durum ortadan kalkıyor.

• Telefoncu sorun olmucağını söylesede içime sinmedi,iade istedim. Yarın alıcam yeni telefonu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Btuhan35

Telefoncu sorun olmucağını söylesede içime sinmedi,iade istedim. Yarın alıcam yeni telefonu
    Aldığınız iphone 5 veya 6 DEMO ürünler kullanılmış teşhir ürünü değildir.Sadece teşhirde,standda kullanılmak için yazılım yüklenmiş fakat ihtiyaç fazlası üretildiği için kurumsal büyük distirbitörlere satılmış ürünlerdir.
    Farkları kutu içerisinden sim iğnesi ve kulaklık çıkmaz,ve yazılımın iTunese girerek tekrar güncellemeniz gerekmektedir.Cihaz menüsü Demo Modda olduğu için sıfırlama menüsü bulunmuyor.
    Cihazı sıfırlamak için DFU moduna alıyoruz.Power tuşu ve home tuşuna basılı tutyosunuz.Cihaz kapanınca power tuşundan elinizi çekiyorsunuz,aplle logo çıkıncada home tuşundan elinizi çekiyorsunuz ve DFU moduna geçiyosunuz.Daha sonra İtunese bağlıyorsunuz ve orda cihazı fabrika ayarlarına geri yüklüyorsunuz.Cihaz fab ayarlarına yüklendikten sonra son güncel sürümü yüklüyor.Daha sonra cihazı kuruyosunuz ve (artık sıfırla menüsü geliyor)bu sefer tekrar cihaz üzerinden sıfırlıyosunuz.Daha sonra cihaz kullanıma hazır oluyor.

Yani gidip kimsenin kafasına atmanıza gerek yok cihazı.Tek farkı fiyatı.Piyasa fiyatından 300- 400 lira daha ucuz oluyor.Yani apple Demo cihazlar %30 falan daha ucuza veriyor toptancılara.

• quote:

Orijinalden alıntı: lost43

Aldığınız iphone 5 veya 6 DEMO ürünler kullanılmış teşhir ürünü değildir.Sadece teşhirde,standda kullanılmak için yazılım yüklenmiş fakat ihtiyaç fazlası üretildiği için kurumsal büyük distirbitörlere satılmış ürünlerdir.
    Farkları kutu içerisinden sim iğnesi ve kulaklık çıkmaz,ve yazılımın iTunese girerek tekrar güncellemeniz gerekmektedir.Cihaz menüsü Demo Modda olduğu için sıfırlama menüsü bulunmuyor.
    Cihazı sıfırlamak için DFU moduna alıyoruz.Power tuşu ve home tuşuna basılı tutyosunuz.Cihaz kapanınca power tuşundan elinizi çekiyorsunuz,aplle logo çıkıncada home tuşundan elinizi çekiyorsunuz ve DFU moduna geçiyosunuz.Daha sonra İtunese bağlıyorsunuz ve orda cihazı fabrika ayarlarına geri yüklüyorsunuz.Cihaz fab ayarlarına yüklendikten sonra son güncel sürümü yüklüyor.Daha sonra cihazı kuruyosunuz ve (artık sıfırla menüsü geliyor)bu sefer tekrar cihaz üzerinden sıfırlıyosunuz.Daha sonra cihaz kullanıma hazır oluyor.

Yani gidip kimsenin kafasına atmanıza gerek yok cihazı.Tek farkı fiyatı.Piyasa fiyatından 300- 400 lira daha ucuz oluyor.Yani apple Demo cihazlar %30 falan daha ucuza veriyor toptancılara.

Kendinizde diyorsunuz kafasına atmaya gerek yok diye ama yazmışsınız 300-400 ucuz fiyata satılıyor diye ben aynı fiyattan almış oldum

Neyse sorunu çözdüm yenisini aldım telefoncudan

• lost43 kullanıcısına yanıt
    @refurbished ile demo aynı şeymi ?
    @demo telefonları bulabileceğimiz bir yer biliyormusunuz ?
    *bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Brıghtmobıl e bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yes i dont

@refurbished ile demo aynı şeymi ?
    @demo telefonları bulabileceğimiz bir yer biliyormusunuz ?
    *bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hayır refurbished swap edilmiş telefondur. Apple iade edilen cihazları tamir eder ve refurbished adı altında daha ucuza satarç
  • yabancı sitelerde ilanlar görüyorum.mesela seller refurbished veya factory refurbished şeklinde.tam olarak ne ifade ediyor anlamadım ama fiyatlarıda oldukça uygun.demo versiyonlarda bunlarla eşdeğer olduğunu düşünmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainmanstern

yabancı sitelerde ilanlar görüyorum.mesela seller refurbished veya factory refurbished şeklinde.tam olarak ne ifade ediyor anlamadım ama fiyatlarıda oldukça uygun.demo versiyonlarda bunlarla eşdeğer olduğunu düşünmüştüm.
    Demo cihazların standart cihazlardan farkı yok arkadaşlar.

Demo cihazlar aynı üretim bandından standart satış ünitesi olarak üretilir.

Ancak bu ürünler satış ürünleri yerine mağazalara demo stoğundan giriş yapar

Yanı olay donanımsal bir fark değildir. Stoğa giriş şekli ve içindeki demo yazılımı farklıdır.

Demo yazılımı restore ile kaldırdığınızda standart üründen farkı yoktur.
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Demo ürün satın aldık diyelim
    Apple Store'da garantisi geçerli olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Teşhir ürünü demek. Teşhir ürünü ile kapalı kutu arasındaki ürün arasındaki tek fark yazılımı. Restore edilip, yeni cihaz olarak tanıtılınca diğer ürünlerden herhangi bir farkı yok. Parfüm mü alıyorsunuz da teşhir ürünü orijinalinden kaliteli olsun. Az biraz kafayı kullanın. Boşuna taşımayın...

Hocam bi bilip bilmeden bos konusmayin ya...

Yurtdisi 6s sahibiyim cihazimi 6 ile karsilastirmak icin turkcelle girdim... Teshirdeki iphone un ekrani benimkinden daha parlak, on kamerasi benimkinden daha iyiydi..
    Kesinlikle donanim farki var..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.