arkadaşlar şu anda kasada 1 egzoz 1 tane pasif soğutma e.kartına üfleyen VİDA GİRİŞİ OLMADIĞINDAN TELLE VE BANTLA BAĞLADIĞIM pwm fan(3000 devir tam traktör yani) 1 tane de işlemci fanının üstüne üfleyen molex(onu bilmiyorum devir yazmıyor) 1.Pwm i nasıl düşürebilirim 1500-2000 devir filan 2.nasıl sabitleyip sesi azaltabilirim 3. PSu frisby 500 w (neresi 500 se artık) kablo değiştirip 7 volt vermem tehlikeli mdir ve tehlikeyi nasıl azaltabilirim?
Arkadaşım gerçekten çok teşekkürler ancak internetten sipariş vermem olanaksız ama kendim bu işi hallederim diye düşünüyorum. ne kadarlık direnç almam lazım kırmızı kablo için(ve diğer kablolara dokunmaya gerek yok değil mi???)
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
Arkadaşım gerçekten çok teşekkürler ancak internetten sipariş vermem olanaksız ama kendim bu işi hallederim diye düşünüyorum. ne kadarlık direnç almam lazım kırmızı kablo için(ve diğer kablolara dokunmaya gerek yok değil mi???)
Benim de tam olarak bir bilgim yok kaçlık direnç konulduğuna dair. 12v akım hangi kablodan geçiyorsa direnci o kabloya koyman gerekiyor.
Şimdi ufak bir araştırma yaptım ve kaçlık direnç koyulacağını buldum.. Yazıyı direk olarak aşağıya kopyaladım.
quote:
fanın kırmızı kablosunu kesip araya 56 ohm 1wat direnc koyun
tamam arkadaşım o galiba 0.56 olacak 56 lıklar trafolar için filan galiba bunu elektrikcilerden filan bulursam ekleyeceğim. Molex için de olu mu ki bir de internette 100 lük 3,5 tl linkteki 5 tl yani adam yüzde kaç koymuş? 3,5/100=0,035 tl 0,50 tl kablo filan olsa yüzde 600 filan en iyi ihtimal
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
tamam arkadaşım o galiba 0.56 olacak 56 lıklar trafolar için filan galiba bunu elektrikcilerden filan bulursam ekleyeceğim. Molex için de olu mu ki bir de internette 100 lük 3,5 tl linkteki 5 tl yani adam yüzde kaç koymuş? 3,5/100=0,035 tl 0,50 tl kablo filan olsa yüzde 600 filan en iyi ihtimal
Valla ben elektrik işlerinden falan pek çakmadığım için birşey söyleyemeyeceğim malesef..