Şimdi Ara

Arkadaşlar PWM ve molex fanlarla başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu anda kasada 1 egzoz 1 tane pasif soğutma e.kartına üfleyen VİDA GİRİŞİ OLMADIĞINDAN TELLE VE BANTLA BAĞLADIĞIM pwm fan(3000 devir tam traktör yani)
    1 tane de işlemci fanının üstüne üfleyen molex(onu bilmiyorum devir yazmıyor)
    1.Pwm i nasıl düşürebilirim 1500-2000 devir filan
    2.nasıl sabitleyip sesi azaltabilirim
    3. PSu frisby 500 w (neresi 500 se artık) kablo değiştirip 7 volt vermem tehlikeli mdir ve tehlikeyi nasıl azaltabilirim?

Şimdiden teşekkürler

• Fan devirini düşürmek için Firebal'da şöyle bir kablo satılıyor.http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100112
    Elektrikden falan anlıyorsan kendin fan devirini bu şekilde direnç bağlayarak düşürebilirisn.
  • Arkadaşım gerçekten çok teşekkürler ancak internetten sipariş vermem olanaksız ama kendim bu işi hallederim diye düşünüyorum. ne kadarlık direnç almam lazım kırmızı kablo için(ve diğer kablolara dokunmaya gerek yok değil mi???)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Arkadaşım gerçekten çok teşekkürler ancak internetten sipariş vermem olanaksız ama kendim bu işi hallederim diye düşünüyorum. ne kadarlık direnç almam lazım kırmızı kablo için(ve diğer kablolara dokunmaya gerek yok değil mi???)

Benim de tam olarak bir bilgim yok kaçlık direnç konulduğuna dair. 12v akım hangi kablodan geçiyorsa direnci o kabloya koyman gerekiyor.
  • Şimdi ufak bir araştırma yaptım ve kaçlık direnç koyulacağını buldum.. Yazıyı direk olarak aşağıya kopyaladım.
    quote:

fanın kırmızı kablosunu kesip araya 56 ohm 1wat direnc koyun
  • tamam arkadaşım o galiba 0.56 olacak 56 lıklar trafolar için filan galiba
    bunu elektrikcilerden filan bulursam ekleyeceğim. Molex için de olu mu ki
    bir de internette 100 lük 3,5 tl
    linkteki 5 tl yani adam yüzde kaç koymuş?
    3,5/100=0,035 tl
    0,50 tl kablo filan olsa
    yüzde 600 filan en iyi ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

tamam arkadaşım o galiba 0.56 olacak 56 lıklar trafolar için filan galiba
    bunu elektrikcilerden filan bulursam ekleyeceğim. Molex için de olu mu ki
    bir de internette 100 lük 3,5 tl
    linkteki 5 tl yani adam yüzde kaç koymuş?
    3,5/100=0,035 tl
    0,50 tl kablo filan olsa
    yüzde 600 filan en iyi ihtimal

Valla ben elektrik işlerinden falan pek çakmadığım için birşey söyleyemeyeceğim malesef..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.