hocam antidepresan anksiyete kullanırsanız sizi daha da mayhoş eder lobotomi yaptırmış gibi etrafa bakarsınız hicbirsey hissetmezsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ARKADAŞLAR RİTALİN CONCERTA İÇERİ (2. sayfa)
-
-
Muhtemelen ritalin yazıyor. İnternette dehb testi yaptığımda puanım çok yüksek çıktı. Tanı koyarlarsa sınavda ek sürem olur. Ama amacım bu değil. Hayatımı daha düzenli yaşamak. Defter tutabilen öğrenci olmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manwe.Sulimo -- 12 Temmuz 2021; 20:30:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu dehb için yazılan ilaçlar merkezi sinir sistemi uyarıcı. Uyuşturucudan çok farklı deniliyor. Ama bağımlılık yapıyor dopamin reseptörlerini açtığı için yanlış bilmiyorsam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
100 mg hocam bunyeden bünyeye farklı etki ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ilaçlar kırmızı reçeteli ilaçlar. Psikiyatri doktorundan başkası yazamaz ve yazılmadıktan sonrada almazsınız. Bir şekilde doktora yazdırdınız bu ilacı, yazabilmek için size tanı konacak, bu tanı sistemden asla silinmeyecek ve askeri okul, polislik vs unutun direk elenirsiniz.
En basit karşılacağınız sorun ehliyet için sağlık raporu alırken aile hekimi size sağlık raporunu psikiyatriden almanız gerektiğini söyleyecek.
Gerçekten ihtiyacınız varsa zaten sorun yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 12 Temmuz 2021; 23:13:0 > -
Ritalin kullanmadan direk concerta kullanman çok ilginç bir tercih çünkü concerta uzun salınımlı ve etken maddesi ritalinden daha fazla. Yani eğer ritalin bile kullanmadıysan ve direk concerta kullanmaya başladıysan çarpıntı yaşaman çok normal.
Bu yıl 5k dereceyse derece yapıyorum.Erken doğduğum için ileri dehb tanım var.1.sınıfta tedaviye başladım.(ama uyarıcı kuşlanmadım concerta ritalin)
İleri derecede dehbö olmasına rağmen 12.sınıfa kadar bu tip ilaçları kullanmadam kendi kendime mücadele ederek,terapi ile hallettim.
Sen zaten bu zamana kadar gelmişsen dehbn olsa bile çok hafiftir.
Bende küçüklükten tanılı,ciddi klinik olmasına rağmen 17ime kadar kullanmadım.Teogumda 495ti.
Senin durumunda uyarıcı ilaçlar yarardan çok kat kat zarar getirir.Psikiyatristler bile bu ilacı her dehbliye vermez,kar zarar analizi yapar.Ne olacak lan diyenler için kısa bir tablo;
Beyinde dopamini arttırır,geri çekilmede büzzüğü tadarsın.
Uzun süreli kullanım (3-4) ayda bile psikoz,sanrı riskin var.
Uyku düzenini bozar,sabah 10.15de afyonun patlamadan tyt çözersin.
Haftalar sonra hızla tolerans geliştirirsin,etki etmemeye başlar.Bu sefer doz arttırman lazım,doktor izin vermez.
Ya da 3-5 gün ara vermen gerekir ki bu ilac başkadıktan sonra ilaç almadığında dikkatinin daha kötü olduğunu anlayacaksın.
Ders olayını bunlara indirgemeyin beyler.
Bu ilaçlar ders çalışmak için değil,adhd hastalarının psikolojik ve sosyal problemleri için...
Siz böyle psikiyatristleri darladığınız için bizlere bile temkinli davranıyorlar.
Anasını sevdiğimin forumunda 12ye geçen ritalin konusu açıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Anladım hocam geçmiş olsun
Tusa hazırlanan yakınım kullanıyordu sonuç olarak istediği yeri kazandı ama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Bu tarz ilaçlara gerek duymadan derece yapan bir sürü kişi var ciddi rahatsızlığınız yoksa bence uzak durun.
hocam cok bir sey bildigimden degil yanlıssam birisi düzeltsin ama odak sorununuz varsa ve sizi cidden büyük bir sekilde etkiliyorsa galiba önce azıcık dozda ritalin yaziyolar ama doktora göre degisiyor mu bilmiyorum belki konusursunuz psikiyatrla
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de sınava son 2 ay kala falan kullandım bu sene, ne artı ne eksi hiçbir etkisi olmadı
Yatağa girdiğinde hemen uyuyamıyorsan, çok kararsız ve dağınık biriysen git.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X