Şimdi Ara

Arkadaşlar Sinema Çekeceğiz Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örnek vereyim Bir çok pozdan çekim vardır.konuşma bölümlerinde sadece kafa kısımlarını alarak çekilir.veya yürürken kamera kişiyle birlikte yavaş yavaş geri çekilir.hiç olmadı Sana seninde bilmdiğin birşeyden söz edeyim

Yeşil perde bununla seni olmadığın yere götürebilirim.
  • Arkadaşım sen ne saçmalıyorsun. Yarı profosyonel bir kamera 5 - 6 bin TL ye mâl olur. Sen bunu gözden çıkarabilecek misin? Benim arkadaşım sinema-tv okuyor. Bazı derslerde 10 dklık kısa film çekerek not veriliyor ve o 10 dklık film kaç ay alıyor biliyor musun ? Yanlış sularda yüzüyorsun. Benim de hayalimde bir set ekibinde çalışmak var fakat bu iş uzaktan göründüğü kadar basit değil dostum.
  • Film çekin læ
  • Zaten Türkiye bu yüzden gelişemedi değilmi ? Herşeyi zor gördüğünüzden. Bırakında artık serbest çalışalım.Eğitime gideceğime araştırarak öğrenirim.Ve Makine 6 7 milyar olmasına gerek yok.Ben ucuz DSLR Makinelerle çekerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Arkadaşım sen ne saçmalıyorsun. Yarı profosyonel bir kamera 5 - 6 bin TL ye mâl olur. Sen bunu gözden çıkarabilecek misin? Benim arkadaşım sinema-tv okuyor. Bazı derslerde 10 dklık kısa film çekerek not veriliyor ve o 10 dklık film kaç ay alıyor biliyor musun ? Yanlış sularda yüzüyorsun. Benim de hayalimde bir set ekibinde çalışmak var fakat bu iş uzaktan göründüğü kadar basit değil dostum.

Sinema yönetmeni yada sinema çekmek -film çekmek aynı şey yani sizi tebrik ediorum bu kadar eleştirdiniz bunu- için illa bi yerden eğitim alınması şart değil bunu usta yönetmenler söylüyor ben söylemiyorum. Filmi bir el kamerasıylada çekebilrsin veya yarı profesyonel bir kamerada da yada çok daha ii kameralarlada çekebilrsn bu senin bütçene ve zevkine kalmış birşey. Hem arkadaş öle ahım şahım bişey yapmak istemiyor zaten sanırım ilk film çekimi olucak doğal olarakda hataları olacak elbet.Ne de olsa amatör bir film olacak gayet doğal..

Film çekmek isteyen kardeşimede söyliim.İlla bir kamera almak zorunda deilsin.Yakınlarında mutlaka bir profesyonel kamera filan wardır veya yakınlarının tanıdıkları kameraman yada sağlam kamerası olan illaki wardır eğer yoksa en son çare olarak kiralar yada satın alırsın bir şekilde ama şunu söyliim bizde bir filme niyetlendik ama henüz çekim aşamasına geçmedk çünkü hem oyuncu hemde ekipmanlar eksik. O ekipmanları almaya kalksak 10 bin dolardan aşağı alamayız. Çünkü bunun profesyonel kamerasıdır tabanca mikrofonudur cartıdır curtudur çok şey.Bence bu işi tek başına değilde kendine söz geçirebileceğin sözünü dinletebileceğin bir grup bir kadro kurmalısn. Mesela yakınlarından biri ses programlarından çok iyi çakıo dielim onunla konusup yardmcı olmasını istesen bnce bu iş için seve seve yardım edecektir.Ben öyle yaptım mesela..

Ama tabi en önemlisi senaryo kardeşim.Aklnda senaryo warsa bile sen o senaryoyu bir metine dökmeli ve herşeyi kafanda kurup seneryonun kurgusunu yani çekilebilir senaryo haline getirip bölümler halinde yazmalı ve sonrada bölümlerde nasıl nerede ve hangi açılardan çekim yapacağını bölüm bölüm yazdığın senaryo üzerinden giderek hepsini denemelisin sonrada oyuncularla çekimlere başlayabilirsin.Yeşil perde kullanılacak yerlerde kullanmalısn ki film üzerinde oralara eklemeler yapabilesin...

• Hiç düşünemiyorm öyle bişey. İsmail yk'nın facebook klibindeki sahneler gibisini yapamazsınız hayatta
  • Sony vegas, Adobe after effects gibi programlarla aran nasıl?
  • çok tezcanlı hareket ettiğinden insanların dalga geçmesi normal.

çok okuman, çok araştırman lazım. arkadaşların da dediği gibi senaryo önemli. gerekli çalışmayı yaptıktan sonra da burda "film çekicez yardım" gibi çok genel bi konu açmak yerine "X programını bilen var mı?", "Y kamerasını kullanan var mı?" gibi daha spesifik sorularla ihtiyacın olan yardımı alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steamstrgg

Örnek vereyim Bir çok pozdan çekim vardır.konuşma bölümlerinde sadece kafa kısımlarını alarak çekilir.veya yürürken kamera kişiyle birlikte yavaş yavaş geri çekilir.hiç olmadı Sana seninde bilmdiğin birşeyden söz edeyim

Yeşil perde bununla seni olmadığın yere götürebilirim.

Ben alacağım cevabı aldım senden. Allahım saydığı tekniklere bak.

quote:

Sinema yönetmeni yada sinema çekmek -film çekmek aynı şey yani sizi tebrik ediorum bu kadar eleştirdiniz bunu- için illa bi yerden eğitim alınması şart değil bunu usta yönetmenler söylüyor ben söylemiyorum. Filmi bir el kamerasıylada çekebilrsin veya yarı profesyonel bir kamerada da yada çok daha ii kameralarlada çekebilrsn bu senin bütçene ve zevkine kalmış birşey. Hem arkadaş öle ahım şahım bişey yapmak istemiyor zaten sanırım ilk film çekimi olucak doğal olarakda hataları olacak elbet.Ne de olsa amatör bir film olacak gayet doğal..

O her usta asistanlıkta yıllarca harmanlanıyorlar. Eğer genel olarak bir akademik eğitim gerekli değil. Ama kesinlikle ve kesinlikle. Bir ustanın yanında 6 ay çalışmalısın. Zaten elemanın yukarıda yazdıklarına göre işi çook uzun. Bir de beni sinema acemisi sanmış ya.

Bu iş sadece senaryo ve çekimlerle biten bir iş değil. Teknik montaj, filmi banyolama, ses montaj, ve belki en önemlisi kurgu. Biz kendisinden tutup yılın filmini çıkarmasını beklemiyoruz. Ama konuştukları çok absürd. Ayrıca pro kameranın 35 mm filminin ne kadar olduğunu biliyor mu?

• Alacağım ve Kullanacağım Makine DSLR'Dir.Sizin Film Anlayışınız Farklıdır. X Y Tavan kamerasına Bütçem yok Tek makine ile yapacağım.Üstelik Seslendirme sorun değil.Sesleri bilgisayar üzerinden ekliyeceğim.Dublaj gibi.Zaten Yazılım olarak After fx ve Final cut pro Kullanmayı planlıyorum.

qRueL

Teknik montaj, filmi banyolama, ses montaj, ve belki en önemlisi kurgu

Bunlar Çağdışı şeyler eski türk filmi çekmiyoruz.Dijital makineler kullanıyoruz HDD yada Bir bellekden alıyoruz kaydı.

2008'de çektiğim kısa filmden bir görüntü göstereceğim.Makine benim değildi.Canon 500D bunun bir üst modelini alacağım.renklendirme film look olarak ayarlanmıştır.

Arkadaşlar Sinema Çekeceğiz Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steamstrgg -- 29 Haziran 2010; 11:51:36 >

• quote:

Alacağım ve Kullanacağım Makine DSLR'Dir.Sizin Film Anlayışınız Farklıdır. X Y Tavan kamerasına Bütçem yok Tek makine ile yapacağım.Üstelik Seslendirme sorun değil.Sesleri bilgisayar üzerinden ekliyeceğim.Dublaj gibi.Zaten Yazılım olarak After fx ve Final cut pro Kullanmayı planlıyorum.

qRueL

Teknik montaj, filmi banyolama, ses montaj, ve belki en önemlisi kurgu

Bunlar Çağdışı şeyler eski türk filmi çekmiyoruz.Dijital makineler kullanıyoruz HDD yada Bir bellekden alıyoruz kaydı.

2008'de çektiğim kısa filmden bir görüntü göstereceğim.Makine benim değildi.Canon 500D bunun bir üst modelini alacağım.renklendirme film look olarak ayarlanmıştır.

Tamam film banyolama işi ileri teknik bir iş sizin için gerekli birşey ama şunu bana desene DSLR ile nasıl film çekmeyi düşünüyorsun. Yani öyle bir tercih yaparsan yanılgıya uğrarsın. Film banyolama dediğim olay çağdışı değil. 35 mm film kullanılan her filmde uygulanan tekniktir.

+ Şunu demek istiyorum dediklerin inanılmaz tutarsız. Bana yazdığın her cevap senin bu işte ne kadar acemi olduğunu gösteriyor maalesef. Birşey demiyorum, tabi bu acemiliğini kabul edersen. Biz burda kimseyi yadırgamıyoruz. Bana düşmez ne yapacağın tabi.

• Şunu söylemek istiyorum örneğin Bilgisayarda CD olarak film izliyoruz.Formatı Avi MPG bunlar oluyor 35 mm Filn ne işe yarıyor.Benim bildiğim HDV Makineler filmi çeker.Bilgisayardan Montajlanır ve HD olarak yayınlanır.

Benim çekeceğim film ise 720 Px olacak HD olarak geçiyor. Zaten Full HD 1080i Olarak geçiyor.Ben Dosya boyutu için 720px yapacağım. 35 mm Açıklamasını yaparsan.
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/35_mm

.avi .mpeg bunlar digital çözümleyiciler. Bizim sinemada izlediğimiz filmler genel olarak makara şeklindedir. Tabi bu değişiyor artık yavaş yavaş ama benim dediğim boyutla (35mm) 720p arasında kocaman dağlar var. Şuan sinemaya sunumu nasıl yapılıyor bilmiyorum Halen makaramıdır değil midir.

http://turkteknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=HVR-HD1000E

Mesela sana dediğim makine böyle birşey eğer bu işi ciddi ciddi geliştirmeyi düşünüyorsan bunun gibi birşey bulman lazım. Asla ama asla DSLR ile olacak iş değildir. DSLR fotoğraf makineleridir, video değil.

• Örnek vereyim :) şu TNT'deki House Canon EOS II ile çekiliyor.Sadece efket yok.
  • quote:

Örnek vereyim :) şu TNT'deki House Canon EOS II ile çekiliyor.Sadece efket yok.

Bir ara dedim hadi lan araştırınca anladım. Sadece sezon finali çekimlerinde kullanılmış. Büyük ihtimalle reklam amaçlıdır yoksa kolay kolay kimse kullanmaz böyle bir makineyi. Tabi amatörler için iyidir ama asla profosyonel çekimlerde sanmam zor ihtimal.
  • xD Sonuçta çekilmiş.Üstelik 1080p Film çözünürlükteki bir film Sinemada yayınlanabilir.35mm Şart değil.18 mp kamera kullanacağım.1920x1080 Tam çözünürlük.Zaten iyi bir bilgisayar yazılımla bu işi halledilir.Sadece çalışmak ve vakit bulmak lazım. DSLR Dmovie diye birşey var.bunuda unutma

3840 piksel x 5760 35mm Çözünürlüğü.

biraz araştırdım 35mm görüntü ve digitalin farkını.

digitallerin tek sorunu var kenara doğru eğimlemesi.yani ovelleşmesi.ama 35mm'de panavision kullanımlası sebebiyle görüntü tam düz alınıyor.yani 35mm nin digitalle karşılaştırmasında tek yenme sebebi panavision lenslerdir.ben yinede digitali tercih ederim.

herşey tamamen pavanision'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steamstrgg -- 29 Haziran 2010; 13:29:50 >

• ve birşey daha var 35mm çözünürlüğü yüksek olduğu için herzaman kenarlardan kesim yaparlar panavision kalitesini versin diye.gerçekden güzel

Şu resime bakda Canon'un marifetlerini gör.Digitallerin panavisionda daha iyi olduğunu söyleyeyim

Canon 7D Çektiği filmleri görmelisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steamstrgg -- 29 Haziran 2010; 13:41:48 >

• işinizi görürse bu kameradan var bende

• :) Dostum Çok sağol ama bu tarzda makinele lazım değildi.Biraz profesyonel olacak.
  •  Arkadaşlar Sinema Çekeceğiz Yardım

şöyle bi kamera olsa yeter zaten =)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.