Şimdi Ara

Arkadaşlar Sinema Çekeceğiz Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HEEE Gönder :D Arkadaşlar lütfen konu cortlamasın.Güzel güzel bilgi yardımı yapın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

quote:

Orijinalden alıntı: steamstrgg

Örnek vereyim Bir çok pozdan çekim vardır.konuşma bölümlerinde sadece kafa kısımlarını alarak çekilir.veya yürürken kamera kişiyle birlikte yavaş yavaş geri çekilir.hiç olmadı Sana seninde bilmdiğin birşeyden söz edeyim

Yeşil perde bununla seni olmadığın yere götürebilirim.

Ben alacağım cevabı aldım senden. Allahım saydığı tekniklere bak.

quote:

Sinema yönetmeni yada sinema çekmek -film çekmek aynı şey yani sizi tebrik ediorum bu kadar eleştirdiniz bunu- için illa bi yerden eğitim alınması şart değil bunu usta yönetmenler söylüyor ben söylemiyorum. Filmi bir el kamerasıylada çekebilrsin veya yarı profesyonel bir kamerada da yada çok daha ii kameralarlada çekebilrsn bu senin bütçene ve zevkine kalmış birşey. Hem arkadaş öle ahım şahım bişey yapmak istemiyor zaten sanırım ilk film çekimi olucak doğal olarakda hataları olacak elbet.Ne de olsa amatör bir film olacak gayet doğal..

O her usta asistanlıkta yıllarca harmanlanıyorlar. Eğer genel olarak bir akademik eğitim gerekli değil. Ama kesinlikle ve kesinlikle. Bir ustanın yanında 6 ay çalışmalısın. Zaten elemanın yukarıda yazdıklarına göre işi çook uzun. Bir de beni sinema acemisi sanmış ya.

Bu iş sadece senaryo ve çekimlerle biten bir iş değil. Teknik montaj, filmi banyolama, ses montaj, ve belki en önemlisi kurgu. Biz kendisinden tutup yılın filmini çıkarmasını beklemiyoruz. Ama konuştukları çok absürd. Ayrıca pro kameranın 35 mm filminin ne kadar olduğunu biliyor mu?

Her şeyin bir ilki wardır. Her işin bi acemiliği wardır. Biz de bir filme niyetlendik şahsen benmde ilk deneyimim olucak açkcası.Bu iş öle hemen olmaz ama ne kadar istekli ve hevesli olursan o kadar hızlı öğrenirsin. Kendimden örnek veriym normalde bir gitarın tamamıyla öğrenme süresi 2 sene kadar bana dayım 6 ay boyunca ders werdi sadece teknik bnde çok istekliydim ve 1 senede dayımdan iyi çalmaya başladım dayım 8 senelik gitaristtir =) kendisi benden daha teknik ve daha iyi çalıyorsun dedi.... Herneyse knu sapmasn yani demk istediğim azimle çalışan yapar...

Bu iş sadece senaryo ve çekimlerle bitmiyor tabiki ama en önemlisi bnce senaryo ve çekimler... hem bn zaten arkadaş senaryoyu henüz kağıda geçirmemiş sanırım o yüzden öyle demiştm. Bir film yada çekilecek herhangi bir şey -bu reklamdır cartıdır curtudur- ne olursa olsun bir senaryo hazırlanmalı ki çekilebilsin. Bu işlerde ilk yapılacak şey senaryo bnce..

• Haklısın.zaten senaryo yazıyoruz aklımızda olan bir kaç projemiz var.INCSOFT Pictures 2007 Kurdum.4 senede grafiğe ve müzik produksiyona gleiştirdim kendimi.Şimdi ise film için hazırlanıyoruz.
  • Az bütçeyle büyük işler katedilebilir zor ama imkansız değil bknz: Paranormal Activity
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogancan_narter

Az bütçeyle büyük işler katedilebilir zor ama imkansız değil bknz: Paranormal Activity

• quote:

Orijinalden alıntı: Echo91

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Az bütçeyle büyük işler katedilebilir zor ama imkansız değil bknz: Paranormal Activity

Yeterki insan kendine güvensin işin bir köşesinden asılsın ve güzel bir senaryo ortaya çıkarsın herşeyin başı kendine güvenden başlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stand Alone -- 7 Mayıs 2021; 22:21:31 >
  • quote:

quote:

quote:

Yeterki insan kendine güvensin işin bir köşesinden asılsın ve güzel bir senaryo ortaya çıkarsın herşeyin başı kendine güvenden başlar

• Bu arada bişey merak ettim filmlerde kullanılan kameraların fiyatı ne kadar ?
  • Madem bu kadar kendinden eminsin o zaman bende editliyorum mesajımı.İnşallah iyi bir şeyler çıkarabilirsin ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyodor Dostoyevski -- 29 Haziran 2010; 18:05:49 >
  • Ben Eğitimimi aldım dostum.Sağol önerin için.düşük bütçeli bir film çekeceğiz diyorum artık amatör profesyonel nasıl olursa.

quote:

Bu arada bişey merak ettim filmlerde kullanılan kameraların fiyatı ne kadar ?

Filmlerde kullanılan kameranın fiyatı belli değil.çünki sony pictures bu Makineleri satmıyor.standart dijitaller var işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steamstrgg -- 29 Haziran 2010; 15:44:58 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Arkadaşım sen ne saçmalıyorsun. Yarı profosyonel bir kamera 5 - 6 bin TL ye mâl olur. Sen bunu gözden çıkarabilecek misin? Benim arkadaşım sinema-tv okuyor. Bazı derslerde 10 dklık kısa film çekerek not veriliyor ve o 10 dklık film kaç ay alıyor biliyor musun ? Yanlış sularda yüzüyorsun. Benim de hayalimde bir set ekibinde çalışmak var fakat bu iş uzaktan göründüğü kadar basit değil dostum.

Sinema yönetmeni yada sinema çekmek -film çekmek aynı şey yani sizi tebrik ediorum bu kadar eleştirdiniz bunu- için illa bi yerden eğitim alınması şart değil bunu usta yönetmenler söylüyor ben söylemiyorum. Filmi bir el kamerasıylada çekebilrsin veya yarı profesyonel bir kamerada da yada çok daha ii kameralarlada çekebilrsn bu senin bütçene ve zevkine kalmış birşey. Hem arkadaş öle ahım şahım bişey yapmak istemiyor zaten sanırım ilk film çekimi olucak doğal olarakda hataları olacak elbet.Ne de olsa amatör bir film olacak gayet doğal..

Film çekmek isteyen kardeşimede söyliim.İlla bir kamera almak zorunda deilsin.Yakınlarında mutlaka bir profesyonel kamera filan wardır veya yakınlarının tanıdıkları kameraman yada sağlam kamerası olan illaki wardır eğer yoksa en son çare olarak kiralar yada satın alırsın bir şekilde ama şunu söyliim bizde bir filme niyetlendik ama henüz çekim aşamasına geçmedk çünkü hem oyuncu hemde ekipmanlar eksik. O ekipmanları almaya kalksak 10 bin dolardan aşağı alamayız. Çünkü bunun profesyonel kamerasıdır tabanca mikrofonudur cartıdır curtudur çok şey.Bence bu işi tek başına değilde kendine söz geçirebileceğin sözünü dinletebileceğin bir grup bir kadro kurmalısn. Mesela yakınlarından biri ses programlarından çok iyi çakıo dielim onunla konusup yardmcı olmasını istesen bnce bu iş için seve seve yardım edecektir.Ben öyle yaptım mesela..

Ama tabi en önemlisi senaryo kardeşim.Aklnda senaryo warsa bile sen o senaryoyu bir metine dökmeli ve herşeyi kafanda kurup seneryonun kurgusunu yani çekilebilir senaryo haline getirip bölümler halinde yazmalı ve sonrada bölümlerde nasıl nerede ve hangi açılardan çekim yapacağını bölüm bölüm yazdığın senaryo üzerinden giderek hepsini denemelisin sonrada oyuncularla çekimlere başlayabilirsin.Yeşil perde kullanılacak yerlerde kullanmalısn ki film üzerinde oralara eklemeler yapabilesin...

Eleştiririm tabiki de. Adam çok rahat kolay bir iş gibi bahsedip durmuş. Benim de senaryolaştırılmayı bekleyen bir kaç kurgu hikayem var. Ama ha deyince hiç bir şey olmuyor. Çok emek vermek lazım çok da para dökmek lazım. Bu işe çok kafa yordum. Ama elinde patlıyor belli bi zaman sonra.

• Demekki Bu senin için geçerli.Gerçekleştiremeyen sensin.Bekleyin Birgün Filmimi size burada tanıtırım.Ben herşeyi göze alıyorum.Başlangıçtan bitişe kadar.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşım sen ne saçmalıyorsun. Yarı profosyonel bir kamera 5 - 6 bin TL ye mâl olur. Sen bunu gözden çıkarabilecek misin? Benim arkadaşım sinema-tv okuyor. Bazı derslerde 10 dklık kısa film çekerek not veriliyor ve o 10 dklık film kaç ay alıyor biliyor musun ? Yanlış sularda yüzüyorsun. Benim de hayalimde bir set ekibinde çalışmak var fakat bu iş uzaktan göründüğü kadar basit değil dostum.

Film çekmek isteyen kardeşimede söyliim.İlla bir kamera almak zorunda deilsin.Yakınlarında mutlaka bir profesyonel kamera filan wardır veya yakınlarının tanıdıkları kameraman yada sağlam kamerası olan illaki wardır eğer yoksa en son çare olarak kiralar yada satın alırsın bir şekilde ama şunu söyliim bizde bir filme niyetlendik ama henüz çekim aşamasına geçmedk çünkü hem oyuncu hemde ekipmanlar eksik. O ekipmanları almaya kalksak 10 bin dolardan aşağı alamayız. Çünkü bunun profesyonel kamerasıdır tabanca mikrofonudur cartıdır curtudur çok şey.Bence bu işi tek başına değilde kendine söz geçirebileceğin sözünü dinletebileceğin bir grup bir kadro kurmalısn. Mesela yakınlarından biri ses programlarından çok iyi çakıo dielim onunla konusup yardmcı olmasını istesen bnce bu iş için seve seve yardım edecektir.Ben öyle yaptım mesela..

Ama tabi en önemlisi senaryo kardeşim.Aklnda senaryo warsa bile sen o senaryoyu bir metine dökmeli ve herşeyi kafanda kurup seneryonun kurgusunu yani çekilebilir senaryo haline getirip bölümler halinde yazmalı ve sonrada bölümlerde nasıl nerede ve hangi açılardan çekim yapacağını bölüm bölüm yazdığın senaryo üzerinden giderek hepsini denemelisin sonrada oyuncularla çekimlere başlayabilirsin.Yeşil perde kullanılacak yerlerde kullanmalısn ki film üzerinde oralara eklemeler yapabilesin...

Eleştiririm tabiki de. Adam çok rahat kolay bir iş gibi bahsedip durmuş. Benim de senaryolaştırılmayı bekleyen bir kaç kurgu hikayem var. Ama ha deyince hiç bir şey olmuyor. Çok emek vermek lazım çok da para dökmek lazım. Bu işe çok kafa yordum. Ama elinde patlıyor belli bi zaman sonra.

Taxi 2004 diye bir film var Queen Latifah,Jimmy Fallon Gisele Bundchen Jeniifer Espositonun oynadığı bir film 25milyon$ ile çekilmiş 68milyon$ elde edilmiş çok bilindik bir film değil ancak filmin sonunda film ekibini görünce film çekmenin çok uğraş,emek(maddi ve manevi) gerektirdiği açık ama az parayada dünya çapında başarıya ulaşmış filmlerde var Paranormal Activity gibi zor iş gibi tabuları yıkıp işin bir ucundan başlamalı yoksa bizim Türk sinemamızda biz daha korku filmine girip daha çok güleriz Recer İvedik gibi filmleri daha çok komedi filmi yerine koyarız

• Tabiki bir şeylerin değişmesi lazım fakat bu bizim gibi amatör ellerden gelecek bir değişim değil.
  • quote:

quote:

quote:

Film çekmek isteyen kardeş tabi öyle bahsedebilir normaldir doğaldır. Adam film çekmek, bir şeyler yapmak istiyor ve henüz daha işin başnda. Her şeyin bir başlangıcı wardır. Yeniler gelmezse bu iş dewam etmez ve yenilerin ihtiyacı olan tek şey tecrübe. Sende de o tecrübe belliki war ne kadar oldugunu bilemem tabi ama sen yenilere böyle dawranırsan onların heveslerini kırarsın bu işten wazgeçtirirsn. Adam altı üstü bir sinema çekicez demiş bunu eleştirmişiniz. ha sinema çekmek ha film çekmek aynı şeylerdir.

Ben bu işte 100 TL ye mal olmuş ve üzrinden çok para kaznmış film çekenleride biliorm.. Ama önemli olan para değil bnce önemli olan burda sanat.. Önmli olan güzel bir şeyler ortaya koymak...

Film çekmek isteyen kardeşime söylüyorum eğer paraya ihtiyacı warsa ve gerçekten güzel bir şeyler ortaya çıkaracağına inanıyorsa -ki inanmalısn yoksa hiçbir şey yapamazsn ha yaparsn ama belli bi yere kadar sonra tıkıp kalırsn- bazı kuruluşlardan para yardmı alabilir. Mesela Kültür bakanlığı bunun için Sinema destek fonu veriyor...

quote:

Tabiki bir şeylerin değişmesi lazım fakat bu bizim gibi amatör ellerden gelecek bir değişim değil.

Yeniler geldikçe beyin sayısı ve fikir çokluğu olur...Ve buna bağlı olarak bir değişim söz konusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 29 Haziran 2010; 16:18:25 >

• Önemli olan tabiki sanat. Ama para insanın belini büküyor işte. Filmlerde çok acayip ayrıntılar vardır. Bunları yakalıyorum ama filme verebilir miyim bilmiyorum. Sanırsam başarabilirim. Zamanla olacak şeyler bunlar. Benim amacım heves kırmak değil doğruyu göstermek. The Book Of Eli tarzı film çekecekmiş arkadaş. Yeşil perde mi kullanacak bu bütçe ile. Yaşı kaç acaba epey merak ettim. Bu arada ayrıntıdan kastım çok ufak ve çarpıcı şeyler. Örnek: Şehrin Azizleri'nde 2 aziz ve 1 arkadaşı göreve giderken bi ara kamera zoom yapar yüzlere ve 3 ünün yüzü aynı karededir. Azizler irlandalıdır ve azizlerin arkadaşı italyandır. Hepsi güneş gözlüğü takmaktadır fakat İtalyan olanınki Ray-Ban'dır. Ray-Ban bir İtalyan markasıdır. Önemli olan bu ayrıntılarla filmi çekici kılmak. Her şey sanatta bitiyor. Üniversite devam ederken ben de bir kaç kısa film çekeceğim

• Bu bir heves değil.ben bu işi yapmak istiyorum.ve bir çok sitelerde araştırdım.elimden geldiği kadar çalışacağım ve bu işi bitireceğim.

ve ben kendimi amatör görmüyorum.kendini amatör sanan birşey yapamaz.birşeyleri başarmak için çaba gösterip çalışmak lazım.
  • quote:

Önemli olan tabiki sanat. Ama para insanın belini büküyor işte. Filmlerde çok acayip ayrıntılar vardır. Bunları yakalıyorum ama filme verebilir miyim bilmiyorum. Sanırsam başarabilirim. Zamanla olacak şeyler bunlar. Benim amacım heves kırmak değil doğruyu göstermek. The Book Of Eli tarzı film çekecekmiş arkadaş. Yeşil perde mi kullanacak bu bütçe ile. Yaşı kaç acaba epey merak ettim. Bu arada ayrıntıdan kastım çok ufak ve çarpıcı şeyler. Örnek: Şehrin Azizleri'nde 2 aziz ve 1 arkadaşı göreve giderken bi ara kamera zoom yapar yüzlere ve 3 ünün yüzü aynı karededir. Azizler irlandalıdır ve azizlerin arkadaşı italyandır. Hepsi güneş gözlüğü takmaktadır fakat İtalyan olanınki Ray-Ban'dır. Ray-Ban bir İtalyan markasıdır. Önemli olan bu ayrıntılarla filmi çekici kılmak. Her şey sanatta bitiyor. Üniversite devam ederken ben de bir kaç kısa film çekeceğim

Zamanla olcak şeyler tabi.. Ayrıntı çok önmli tabide bütçe kçkse bence çok ayrıntıya inmemek lazm ztn inilmez kçk bütçeyle..

quote:

Bu bir heves değil.ben bu işi yapmak istiyorum.ve bir çok sitelerde araştırdım.elimden geldiği kadar çalışacağım ve bu işi bitireceğim.

ve ben kendimi amatör görmüyorum.kendini amatör sanan birşey yapamaz.birşeyleri başarmak için çaba gösterip çalışmak lazım.

Amatörden kasıt yeni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 29 Haziran 2010; 16:48:49 >

• quote:

Önemli olan tabiki sanat. Ama para insanın belini büküyor işte. Filmlerde çok acayip ayrıntılar vardır. Bunları yakalıyorum ama filme verebilir miyim bilmiyorum. Sanırsam başarabilirim. Zamanla olacak şeyler bunlar. Benim amacım heves kırmak değil doğruyu göstermek. The Book Of Eli tarzı film çekecekmiş arkadaş. Yeşil perde mi kullanacak bu bütçe ile. Yaşı kaç acaba epey merak ettim. Bu arada ayrıntıdan kastım çok ufak ve çarpıcı şeyler. Örnek: Şehrin Azizleri'nde 2 aziz ve 1 arkadaşı göreve giderken bi ara kamera zoom yapar yüzlere ve 3 ünün yüzü aynı karededir. Azizler irlandalıdır ve azizlerin arkadaşı italyandır. Hepsi güneş gözlüğü takmaktadır fakat İtalyan olanınki Ray-Ban'dır. Ray-Ban bir İtalyan markasıdır. Önemli olan bu ayrıntılarla filmi çekici kılmak. Her şey sanatta bitiyor. Üniversite devam ederken ben de bir kaç kısa film çekeceğim

Bahsettiğin durum adamların uyguladığı ''milliyetçilik'' ile ilgili tıpkı amerikan filmlerinde genelde chevrolet,dodge,ford, GMC,Cadillac gibi Amerikan araçların kullanılmasına benziyor bu arada ayrıntılara bende önem veririm inşallah başarılı bir yapımcı olur gelecekte Türk sinemasının Recep İvedik gibi yapımlarıdan kurtulmasını sağlarsın

• Amerikan filmleri hayalimdi hep.[/bDediğin ortam burdada olsaydı güzel olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.