Şimdi Ara

Arkadaşlar Sinema Çekeceğiz Yardım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dogancan_narter

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Önemli olan tabiki sanat. Ama para insanın belini büküyor işte. Filmlerde çok acayip ayrıntılar vardır. Bunları yakalıyorum ama filme verebilir miyim bilmiyorum. Sanırsam başarabilirim. Zamanla olacak şeyler bunlar. Benim amacım heves kırmak değil doğruyu göstermek. The Book Of Eli tarzı film çekecekmiş arkadaş. Yeşil perde mi kullanacak bu bütçe ile. Yaşı kaç acaba epey merak ettim. Bu arada ayrıntıdan kastım çok ufak ve çarpıcı şeyler. Örnek: Şehrin Azizleri'nde 2 aziz ve 1 arkadaşı göreve giderken bi ara kamera zoom yapar yüzlere ve 3 ünün yüzü aynı karededir. Azizler irlandalıdır ve azizlerin arkadaşı italyandır. Hepsi güneş gözlüğü takmaktadır fakat İtalyan olanınki Ray-Ban'dır. Ray-Ban bir İtalyan markasıdır. Önemli olan bu ayrıntılarla filmi çekici kılmak. Her şey sanatta bitiyor. Üniversite devam ederken ben de bir kaç kısa film çekeceğim

Bahsettiğin durum adamların uyguladığı ''milliyetçilik'' ile ilgili tıpkı amerikan filmlerinde genelde chevrolet,dodge,ford, GMC,Cadillac gibi Amerikan araçların kullanılmasına benziyor bu arada ayrıntılara bende önem veririm inşallah başarılı bir yapımcı olur gelecekte Türk sinemasının Recep İvedik gibi yapımlarıdan kurtulmasını sağlarsın

Hocam her şey maddiyatta bitiyor. Ben sosyoloji okumaktayım. Sinema ile içli dışlı olmak ve bir set ekibinde en alt kademeden işe başlamak isterim fakat her şey para işte. Sinema benim için bir macera olarak gözükebilir ilerde. Sinema bir görüş meselesidir bunu biliyorum. Okulunu okumaya falan gerek yoktur. Doğru insanlarla doğru zamanda tanışmak için de biraz şans lazım

• Bu kamera sektörü ne karışıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: steamstrgg

Amerikan filmleri hayalimdi hep.[/bDediğin ortam burdada olsaydı güzel olurdu.

Adamlar işini biliyor ama
  • Fark da işi bilmekte zaten. Ama herkes zamanında birer amatördü.
  • Tabiki öyle bu arada bu iş ile ilgilenen arkadaşlar: uzmantv den yararlanabilirsiniz açıklayacı ve güzel..
  • quote:

Tabiki öyle bu arada bu iş ile ilgilenen arkadaşlar: uzmantv den yararlanabilirsiniz açıklayacı ve güzel..

evt çok iyi uzmantv. Ezel Akay güzel şeylerden bahsediyor. Sinema yönetmeni nasıl olunur diye google amcadan arattırırsanz bulrsunz.. Artı Emre Şan da görsel efect ve çizm programlarndan bahsediyor...
  • quote:

quote:

quote:

Önemli olan tabiki sanat. Ama para insanın belini büküyor işte. Filmlerde çok acayip ayrıntılar vardır. Bunları yakalıyorum ama filme verebilir miyim bilmiyorum. Sanırsam başarabilirim. Zamanla olacak şeyler bunlar. Benim amacım heves kırmak değil doğruyu göstermek. The Book Of Eli tarzı film çekecekmiş arkadaş. Yeşil perde mi kullanacak bu bütçe ile. Yaşı kaç acaba epey merak ettim. Bu arada ayrıntıdan kastım çok ufak ve çarpıcı şeyler. Örnek: Şehrin Azizleri'nde 2 aziz ve 1 arkadaşı göreve giderken bi ara kamera zoom yapar yüzlere ve 3 ünün yüzü aynı karededir. Azizler irlandalıdır ve azizlerin arkadaşı italyandır. Hepsi güneş gözlüğü takmaktadır fakat İtalyan olanınki Ray-Ban'dır. Ray-Ban bir İtalyan markasıdır. Önemli olan bu ayrıntılarla filmi çekici kılmak. Her şey sanatta bitiyor. Üniversite devam ederken ben de bir kaç kısa film çekeceğim

Bahsettiğin durum adamların uyguladığı ''milliyetçilik'' ile ilgili tıpkı amerikan filmlerinde genelde chevrolet,dodge,ford, GMC,Cadillac gibi Amerikan araçların kullanılmasına benziyor bu arada ayrıntılara bende önem veririm inşallah başarılı bir yapımcı olur gelecekte Türk sinemasının Recep İvedik gibi yapımlarıdan kurtulmasını sağlarsın

Hocam her şey maddiyatta bitiyor. Ben sosyoloji okumaktayım. Sinema ile içli dışlı olmak ve bir set ekibinde en alt kademeden işe başlamak isterim fakat her şey para işte. Sinema benim için bir macera olarak gözükebilir ilerde. Sinema bir görüş meselesidir bunu biliyorum. Okulunu okumaya falan gerek yoktur. Doğru insanlarla doğru zamanda tanışmak için de biraz şans lazım

Dostum paradan ziyade senin bağlılığın çok önemli, gerçi TR'de bu işler bu yolla yürümez, sonunda hüsrana uğrarsın. Sonuçta bizde taşeron aile şirketili gibiler kanallar ve stüdyolar. Ama şu var, bu iş cidden öyle göründüğü gibi kolay değil. Düşünün bir filmde en azından 10 birim vardır iş yapan ve sen bu
    10 biriminde en verimli şekilde çalışmasını sağlamalısın. Yönetmenlik kolay iş değildir, insanı çıldırtabilir. Çünkü siz sadece onu çekin tamam! diyemezsin. Bunun Makyajıylada,montajıylada sen ilgilenmelisin. Türkiye'de bu emekleri veripte bir yere gelemezsen, tutup senin yerine birinin dayıoğlunu alırlarsa hevesinin içine ederler maalesef.

Ben bu konu hafife alınmamalı diyorsam boşuna demiyorum. Ve eğitim kesinlikle gerekli bunun nasıl olduğu önemli değil, kişisel de olur, akademiksel de. Kendini iyi harmanlamalısın. Film denen şeyi yiyip yutmalısın. Vizyonunu inanılmaz genişletmelisin.

• Genç arkadaş altı üstü tavsiye istemiş, yok çok meşakkatliymiş, yok öyle bodoslama dalmayla olmuyormuş. Herhalde bütün bunların kendi de farkındadır. En azından, eğer bir film çekmeyi düşünüyorsa ve sizin de katkısı olacağını düşündüğünüz fikirler varsa paylaşın gitsin. Ortaya birşeyler koysun. Zamanı gelince bize de linkini atsın yorumlayalım, eleştirelim.

Don't tell me what I can't do!
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Genç arkadaş altı üstü tavsiye istemiş, yok çok meşakkatliymiş, yok öyle bodoslama dalmayla olmuyormuş. Herhalde bütün bunların kendi de farkındadır. En azından, eğer bir film çekmeyi düşünüyorsa ve sizin de katkısı olacağını düşündüğünüz fikirler varsa paylaşın gitsin. Ortaya birşeyler koysun. Zamanı gelince bize de linkini atsın yorumlayalım, eleştirelim.

Don't tell me what I can't do!

Katılıyorum
  • Tim Story nini yönetmenliği güzel mesela bence tabi
  • Bütün mesajları okudum. Tartıştığınız konu:

http://forum.donanimhaber.com/forumid_282/tt.htm

bu başlık altında olmalı. "Konu Dışı" bölümü bunun yeri değil ki?
  • Bende meraklıyım bu tür şeylere,tavsiyem kendimizden küçük ama kaliteli şeyler çekmeniz.Zamanında bende de bir yabancı film özentisi oldu,ama aradaki fark sadece teknik detaylarda gizli.Senaryo vs. Konularında da aynı şeyler geçerli, tekniği ilerletmek için bol bol çekim,beyin fırtınası,araştırma yapın kısa filmle ilgili sitelerden.Book Of Eli yi çekmek için illa gavur olmaya gerek yok beyin bedava nası olsa.Kısa film çekmek kısıtlı imkanlarla en iyisi elde etme amcını gütmelidir.Bol bol çekim yapın,kadraj ayarlama,plan,açı vs. Çekim tekniğinizi ilerletin.Sonra pc de montaj ve efekt programlarıyla profesyonel filmlerdeki görüntülere yakın görüntüler elde edebilirsiniz.Asla aşırı özentili olmayın orjinal olun bu şekilde ilerletirsiniz tekniğinizi.Sabır ister bu tür seyler.Kadir abinin sitesine göz atın.kkymn.com.Başarılar.

• "Sinema" çekmeye hevesli olan arkadaş everything is impossible düşüncesiyle hareket ediyor sanırım. Eğitim gereksiz araştırma yapıyorum diyen adam sinema sektörüne bile adım atamaz. Ayrıca holywood filmleri hayalim demişsin ama onun için çok çok yüksek bir bütçe,iletişimin ve tabiiki ingilizcen olması gerekir. Hadi onları geçtim, amerikada okuman gerekiyor türkiyede bir kaç kursa gitsen az da olsa öğrenirsin birşeyler ama elindekilerle the book of eli tarzı film çekemezsin ancak babam ve oğlum tarzı film olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 25 Eylül 2010; 15:09:44 >
  • ben de çok istiyorum böyle bir projede yer almayı biraz araştırmıştım phılıpsin hd kayıt yapan yaklaşık 1.500 tl civarı olan bir makinesi vardı ayrıca hdd li yani çok işe yarar birşey bi de videoları mov olarak kaydediyordu bu da after effects in istediği format videocopilot sitelerinden efektler hakkında dersler edinebilirsin hatta paralı dersleri de var ben bu sene buna çok yoğunlaşıcam sene sonuna doğru ustalaşırım diye düşünüyorum başarılar...

edit:http://aftereffects.forumotion.com/yeni-balayan-uyelerimizin-ae-calymalary-f74/yyldyrym-carpmasy-t5356.htm after effects ile yapabileceğiniz şeylerden yanlızca 1i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smmugler -- 25 Eylül 2010; 13:37:47 >

• ee yaz geçti gitti sinema çektin mi arkadaşım ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.