E90'ı okuduğumda çingene işi bir pazarlık geleceğini tahmin etmiştim. Hepsi bir olmamakla beraber bu BMW'cilerin %90ı genelde böyle çingene pazarlığını sever. 2000TL gayet makul bir fiyat şu ortamda. Bununla beraber geçenlerde şirket aracım olan Megane 4 için ön 2 balata değişimine gittim. İstanbul Ümraniye Oto Sanayi'de kazıkçının Allah'ı olan bir esnaf 1000TL istedi. Tam o anda çırağı aracı lifte alıyordu. Patır kütür indir dedim indir. 1000TL ne ???? Koşarak uzaklaştım. Meymenetsiz, suratsız bir herifti zaten. Sanayide bir iş yaptırmadan önce fiyatı konuşup anlaşmak lazım. Bu yetkili servislerde de böyle olmalı bu arada. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 8 Aralık 2024; 22:32:0 > |
Arkadaşlar sizce ben kazıkcı mıyım? (2. sayfa)
-
-
Forumda genelde işçilik ücretleri fazla bulunur. 2000 lira normal bir fiyat olmuş.
Tabi yapılan işçilik de önemli. Fren kaliperi söküldüğünde temizlendi mi, pimlerin çalışması kontrol edildi mi, diskle gövde arasına bakırlı gres sürüldü mü, balatalar için de. Disk dönerken salgı kontrolü yapıldı mı?
Filtre, yağ değişimi yapılırken araçta genel kontrol yapıldı mı? Hata kodlarına bakıldı mı?
Bu tip işlerde 500 lira ucuza yaptıracağım diye işinin hakkını vermeyenlere gitmemek gerekir. Yağ filtrelisini değiştirirken plastik filtre kapağında diş kaptırmışlar. Boşuna kapak ve tekrar yağ parası verdim. bir başkası Mazot filtresinde su müşürü denen parçayı kırdı, önceki usta kırmış dedi.
-
Herkezin işciliği birmi.? Üç kuruş fazla olsun temiz olsun. -
Valla açtık konu fikir almak amaçlı ama forum belli hehe...Ben İzmir'de karabağlar sanayisindeyim
-
Tabi hepsi yapıldı diyagnozla bakımları da silindi.
-
Bilemiyorum altan...
-
Konudaki bakım işçilik fiyatlarını görünce herhalde ben kazıklanıyorum diye düşünmeye başladım.
-
Ben bugün Ankara da
sağ , sol rot başı
sağ rot mili
sağ direksiyon körüğü
Motor yağı ve Yağ filitresi değişimi
Hava filtresi değişimi
Antfriz değisimi için 1000 TL işçilik ödedim normal mi ? -
Motor yağı + yağ filtresi değişimi için edirne de 750 TL
işçilik aldılar. Tüm malzemeyi ben götürdüm. Araç honda civic.
Bana makul geldi yani 2000 TL -
Yarın gidip ustamın elini öpeyim. Birkaç hafta önce bakıma 300 TL verdim. -
İyi fiyat -
Ben kazıkçı mıyım diye anket açsan ustayı pis kazıklamışsın derdik
-
10 yıllık ustam. 3 araba değiştim ustayı değiştirmedim, belki ondandır.
-
hiç balata değiştirdinizmi...
dakika tutarak o aşamaya gelmeyi bir deneyin mesela..
ne demek istediğimi anlaycaksınız ve empati aralığınız açılacak.
disk ve balata değiştirdim kaç kere öyle 30 sn lik işler değiller.
o aşamaya hazırlamak.
ameliyat öncesi anestesi gibi.
konuya gelirsek istediğin fiyat normal 500 ü bıraksan o ve diğer müşterileride kazanırdın
sen bindiğin dalı kesmişsin.
esnaflık böyle birşey değil malesef..
-
Geçen Clio arabanın ön disk balata ve arka balata değişti 1500 TL işçilik yazmışlar , 1 saat sürmedi bile iş
Senin fiyat piyasaya göre normal ama ülkeye göre pahalı
Asgari ücret 17000 TL günlük 1000-1300 TL 12 saat çalışıyor millet
Bu yüzden ben alabildiğim en yeni arabayı alıp yetkili servise gideceğim artık sanayideki çakalları çok zengin ettik
-
bu minvalde bakarsak avukat dava dilekçesini 3 dakikada yazıyor ve aldığı para daha fazla
dediğiniz ülke şartlarını üsütüne koyun
yada motor ustası ile cerrahın fıkrası geldi aklıma...))
E 90 Bmw bir aracın bakımlarıda logoya göre veriliyor malesef
bu yetkilide de böyle özelde de..
-
Lahmacunun fırın çıkış fiyatımı 30 TL yoksa iç harcını verip pişittirmesi mi 30 TL
-
Mesajı ve öncesindeki mesajları iyi okursanız balata değiştirmenin değil ikaz fişini takmanın veya ekrandan uyarı sıfırlamanın 30 saniye sürdüğünden bahsedildiğini anlayabilirsiniz.
Balata değişimi yaptım bu arada, porya değişimi de yaptım, oksijen sensörü değişimi de yaptım, buji değişimi de yaptım, kayış değişimi de yaptım. Bu işlerin atla deve olmadığını yapanlar bilir.
Daha önce de yazdığım gibi, bırakalım araç bakımı yapmayı, stepne takamayan, onu da geçtim kendi arabasını yıkayamayan insanlar yetiştiği sürece ustaların elinde değil kucağında olacağız daima. -
Harcı evden götürüp pişirme için 30 lira vermil arkadaş izmirde. Adanada 5-7 lira dedim ben de.
-
Tamam bende onu sormuştum zaten anlaşıldı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X