Şimdi Ara

Arkadaşlar teknik bilgiye ihtiyacım var lütfenn çok basit bir konu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ADSL bağlantı kurduğumda 512 den bağlandığımda 512 nin anlamı saniyede indirebileceğim kb başına 512 doğru değilmi. Yani 512 kilobayte.
    Peki modemimde wireless ile bağlandığımda üzerinde yazan 54mbps bunun anlamı nedir 54megabitperseconda mı ... kilobayt olarak ne kadar indirebiliyorum bunları karıştırdım ...
    Acil yardımmm

• teorik olarak adsl bağlantınla maksimum indirebileceğin veri saniyede 512 kb

fakat pratikte 53-54 kb/sn olur

diğer 54 mbps ise senin wireless ethernet kartını kullanarak saniye transfer edebileceğin veri miktarı

bu da saniyede 54 mb tır

ikisi farklı. sonuç olarak netten 512 adsl kullanıyorsan maksimum ortalama 53-54 kb/sn veri indirebilirsin

• yanlış bilgilendirmeyelim..

512 kbyte diil 512 kbit..
    1 kbit=1024 bit.. 512kbit=524288 bit.. 1kbyte=8bit.. 524288bit/8bit=65536 byte. 65536byte/1024=64 kbyte/sn de max indirme yapabilirisn internetten..

direk 512/8=64 KB/s diyerek te int hızını bulabilirsin (sadeleştirmiş hali)

54mbps ile bilgisayarın ile modem arasındaki bağlantının hızıdır. int hızını değiştirmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 15 Ağustos 2006; 12:13:13 >
  • Arkadaşlar anlattığınıza göre wireless modemin üzerinde yazan 54Mbps wireless yolu ile internete bağlandığımda 54Mbps hızdan bağlantı yapıyorum ve bu hız benim internet hızımı etkilemiyor ben gene 512 Kb den bağlantıma devam ediyorum sizin anlattıklarınızdan bu çıkıyor doğrumu... Ayrıca 512Kb kilobyte değil kilobit..
    Wireless tan bağlandığım hız 54 Mbps ise sadece modemle bilgisayarın senkronisazyon hızımı burayı tam anlayamadım...
  • Benim bağlantılarda da 100 Mbps yazıyor. Bu ethernet kartıyla ilgili . Sen internet bağlantı hızını merak ediyorsan test edebilirsin.
    http://speedtest.ttnet.net.tr/
  • magnaflux acaba yapmış olduğun işlemde hata yokmu
  • Benim bildiğim kadarıyla
    8bit 1byte
    1024byte 1kilobyte
    1024kilobyte 1mb

bu hesaba göre ADSL de 512 Kilobyte bağlanırsak saniyede indirebileceğimiz veri hızı max. 512 yada 256kilobyte bağlanırsak indirebileceğimiz veri 256kilobyte

Ben böyle biliyordum b u yanlışmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzamanlar neden cevap vermiyorsunuz Allah rızası için yokmu cevap veren
  • Yaptığım işlemde hata YOK! (Bak bu da aynıhttp://www.byte.com.tr/drf1/default.asp/Soru/49 )

54mbps : bu senin BİLGİSAYARIN İLE ADSL MODEMİN asrasındaki bağlantı hızı.. Senin tabirine göre senkronizasyonu..

Bence sen KİLOBYTE ile KİLOBİT i karıştırıyosun.. önceki msjında "ADSL de 512 Kilobyte bağlanırsak saniyede" demişin 512 KİLOBYTE ile bağlanmak diye bişiy yok (Telekom 512 KİLOBİT diye söyler bağlantı hızını).. 512 KİLOBİT, 64 KİLOBYTEa tekabül eder.

Eğer senin 2048 lik adsl len varsa bu max 256 KİLOBYTE/SANİYE ile indirme yapacağını gösterir..
    Eğer senin 1024 lik adsl len varsa bu max 128 KİLOBYTE/SANİYE ile indirme yapacağını gösterir..
    Eğer senin 512 lik adsl len varsa bu max 64 KİLOBYTE/SANİYE ile indirme yapacağını gösterir..
    Eğer senin 256 lik adsl len varsa bu max 32 KİLOBYTE/SANİYE ile indirme yapacağını gösterir..

Daha fazla bilgi istiyosan yada bana hala inanmak istemiyosan GOOGLE da arama yapmayı deneyebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnaflux -- 15 Ağustos 2006; 14:19:47 >

• Kardeşim inanmamak diye kesinlikle birşey olamaz lütfen yanlış anlama sadece öğrenmek için sordum şuanda net olarak kafama oturdu çok teşekkürler yani bağlantı hızlarını öğrendim burda hiç bir problemim yok modemide anladım yani modemin üzerindeki 54Mbps modem ile bilgisayarım arasındaki hız ama biraz daha netlik açısından modemin üzerindeki 54Mbps yi açıklarmısın yani şöyle söyliyim ben wireles ile bağlandığımda 54 lük hız nasıl bir akışı içeriyor tam olarak anlatamadım yada şöyle söyliyim bazı modemlerde 124 Mb yazıyor...
    Saygılar
  • arkadaşlar bende bakıyorum modeme 10.0 mpbs yazıyor. şimdi bu benim bilgisayar ile modem arasındaki hızı mı anlamına geliyor?? sizce bu sayı biraz düşük değilmi ??. şimdi bu ethernet kartının hızımıdır?*..
  • Gençfırat galiba o anlama geliyor. Ama yanlış olabilir tabi
  • Karman çorman olmuş, bir arkadaşımız (magnaflux) olayı doğru düzgün anlatmış ama herkes kafasına göre bir şeyler yazmışta yazmış

Kb=Kilobit demektir
    8kb = 1KB yapar

KB=Kilobyte demektir
    1024KB=1MB yapar

İnternet hızlarımız genel olarak 512Kb/sn yani teorik 64 KB/sn. Şu anda var olan her tür ADSL modem bu hızın kat kat yükseğini destekler o yüzden benim modem şu kadar senin ki bu kadar muhabbetlerine girmeye hiç gerek yok, korkunuz olmasın. Mesela modeminiz 54Mb ise bu da 6.75MB/sn teorik hız demek ki elimizdeki bağlantının 512Kb/sn = 64KB/sn olduğunu düşününce ne kadar yüksek bir modem limitine sahip olduğumuzu görebiliyoruz.

LAN dediğimizde bilgisayarlar arasındaki hızı anlıyoruz. Genelde LAN bağlantılarımız 100Mb/sn olur ki 12,5MB/sn anlamına gelir. Yüksek model anakartlarda bu 1Gb olarak bulunur yani 125MB/sn.

Başka sorusu olan?

• Tamam dostum yanlış anlamadım.. Sana onuda şöyle izah edeyim..

1 MEGABİT = 1024 KİLOBİT (1024 LÜK ADSL) = 128 KİLOBYTE/SANİYE..
    54 MEGABİT = 6912 KİLOBYTE/SANİYE = 6,75 MEGABYTE / SANİYE.

Şimdi senin modeminle aranda saniyede 6,75 MEGABYTE veri transferi yapabilceğin anlamına geliyor. Eğer sen bir ağ (LAN) kurarsan diğer bilgisayardan kendi bilgisayarına (yada senin bilg dan diğer bilg a) max 6,75 MEGABYTE/SANİYE hızında veri transferi yapabilirsin yani. Yada eğer bizim şu an kullandığımız ADSL miz 60 MEGABİT/SANİYE olsaydı bizim modemimizle bilgisayar arasındaki hızımızda max 54 MEGABİT/SANİYE olduğu için biz 60 MEGABİT/SANİYENİN hepsini verimli bi şekilde kullanamayacaktık.

Gelelim 10.0 Mbps ye eğer telekom şu an standart olan 1024 kbit i (1 mbit i) 30-40 mbit gibi bi hıza çıkarırsa (ki bu imkansız şimdilik) sen ethernet kartını 100.0 mbps olan bi ethernet kartıyla değiştirmelisin yoksa sadece 10.0 mbps luk bir indirme işlemi yapabilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: magnaflux

Tamam dostum yanlış anlamadım.. Sana onuda şöyle izah edeyim..

1 MEGABİT = 1024 KİLOBİT (1024 LÜK ADSL) = 128 KİLOBYTE/SANİYE..
    54 MEGABİT = 6912 KİLOBYTE/SANİYE = 6,75 MEGABYTE / SANİYE.

Şimdi senin modeminle aranda saniyede 6,75 MEGABYTE veri transferi yapabilceğin anlamına geliyor. Eğer sen bir ağ (LAN) kurarsan diğer bilgisayardan kendi bilgisayarına (yada senin bilg dan diğer bilg a) max 6,75 MEGABYTE/SANİYE hızında veri transferi yapabilirsin yani. Yada eğer bizim şu an kullandığımız ADSL miz 60 MEGABİT/SANİYE olsaydı bizim modemimizle bilgisayar arasındaki hızımızda max 54 MEGABİT/SANİYE olduğu için biz 60 MEGABİT/SANİYENİN hepsini verimli bi şekilde kullanamayacaktık.

Gelelim 10.0 Mbps ye eğer telekom şu an standart olan 1024 kbit i (1 mbit i) 30-40 mbit gibi bi hıza çıkarırsa (ki bu imkansız şimdilik) sen ethernet kartını 100.0 mbps olan bi ethernet kartıyla değiştirmelisin yoksa sadece 10.0 mbps luk bir indirme işlemi yapabilirsin..

ok saol yardımcı olduğun için..

• Tamam çok teşekkürler ama şimdi bir şey söyleyecem iyice kızacaksınız o yüzden anladım diyim çok saol teşekkürler...
    Daha fazla kafanızı şişirmeyelim geçfırat modem konusunu sen anladın galiba doğrumu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sfor

Tamam çok teşekkürler ama şimdi bir şey söyleyecem iyice kızacaksınız o yüzden anladım diyim çok saol teşekkürler...
    Daha fazla kafanızı şişirmeyelim geçfırat modem konusunu sen anladın galiba doğrumu...

evet iyi anladım kardeş...
  • Anladığını bana aktarırmısın
  • İşin özeti şudur arkadaşlar. Gerçi yukarıda yeterince bilgilendirme çok usttaca biçimde yapılmış ama...

ADSL hızına hiç girmiyorum zaten herkes anlamış.

Modem hızına gelince de; şimdi siz bilgisayarınızı wireless modeme 54Mbit ile bağlıyorsunuz. Ama ADSL bağlantınız 512Kbit. o zaman ne gerek var Mbit hıza?

Bunun açıklaması da şurada. Diyelim ki 2. bir bilgisayar daha aldınız. Ve onu da wireless şekilde modeme bağladınız. (çünkü odem bağlantı köprüsü görevi görür aynı zamanda) bu durumda sizin iki bilgisayarınızın arasındaki bağlantı hızı 54Mbit olacaktır.

Yani tek bilgisayar için hiç bir şey ifade etmez ancak işin içine 2. ve başka makineler girince anlamı ortaya çıkar...
  • bakınız sevgili dostum arkadaşlar olayı teknik kavramları dile getirerek anlatmışlar ama sanırım hala bazı soru işaretleri kalmış kafanızda..şimdi aklınıza takılan konuyu size en basit şekilde örnekleyerek anlatayım ki mantığı kurun.. ağ sistemi denilen şeyin mantığını şöyle kabaca kafanızda canlandırmanız gerek...internet denilen şeyi birçok bilgisayarın oluşturduğu bir ağ sistemi olarak düşünün, sizde kendi bilgisayarınızı bu ağa bağlayarak bu ağdaki kaynaklara erişmeye çalışırsınız..bu internet ağına bağlanmak için bilgisayarınızla internet arasında bu alışverişi yapacak bir elemandır modem denilen şey aslında...kabaca söyleyecek olursak modemin bir ucunu bilgisayara diğer ucunuda bu internet ağına bağlarsınız ve modem sizinle internet ağı arasında köprü olarak görev yapar..şimdi modemle sizin bilgisayarınız arasında ki kablo(bunu anlamanız için böyle yazıyorum) 54 mbps veri trafiğine olanak verecek bir kablo (arkadaşlar bu mbps falan açıklamış).. ama modemle internet ağı arasındaki kablo ise 512 kbpslik bir kablo gibi düşünün, bu kabloyuda telekomun size verdiğini düşünün..daha fazla para verirseniz daha kaliteli bir kablo da alabilirsiniz(dediğim gibi kablo mecazi anlamda) şimdi internetten alabileceğiniz veri bu kablonun performansıyla ilgili, ama sizin bilgisayarla modem arasında ise 54 mbps lik veri aktarımı mümkün..buda bir bilgisayar daha bağlarsanız bu ağa modem yoluyla onunla 54 mbpslik veri aktarımı yapabilirsiniz demek...anladınız mı şimdi?

saygılar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.