|
Arkadaşlar üniversite okumak sizce gerekli mi
-
-
Okuyacağın sektör önemli, öncelikle bunu araştır.
Okursam ne kazanırım, okumazsam ne kaybederim kendince bu sorulara cevap bul.
Sektörün içindeki insanlarla konuş.
Ya da başka bir bakış açısı, yaşın daha küçük, ülkemizde emekli yaşı 65 olmuş. 20 yaşında okula başlasan en kötü ihtimal 25 yaşında mezun olacaksın ve girişimci bir ruhun yoksa, miras vs gibi durumlara da sahip değilsen. 40 sene boyunca çalışmak ZORUNDASIN.
Bu şekilde düşünürsen, o 40 sene boyunca sırf lisans mezunu olmadığın için kaçıracağın fırsatlar olabilir. Bunun pişmanlığını yaşamaman için maddi olarak zorlanmayacağını düşünüyorsan okumalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 4 Şubat 2021; 0:14:46 > -
Hocam devlet üniversitesi kazanırsan git oku, ortamı gör derim. Özel kazanırsan gitme.
-
Sağolasın güzel yazdın .
Boş boş okumam kesinlikle . Kendimi her açıdan geliştirmek için okumak istiyorum .
Gastronominin önü açık .
Hedefte zatent Akdeniz çevresinde okuyup hem okuduğum bölümle alakalı kendimi geliştirmek hemde ingilizce geliştirip turuzim , gastronomi alanına kapak atmak .
Bunun haricinde vücut geliştirme le de ilgileniyorum -
Özele gidecek para mı var :)) -
Kesinlikle -
Oku bütün hocalar dandik olsa bile üniversite ortamı bir şeyler kazandırır insana zaten gençsin bir ara dönem olur.Üniversiteyi gözünde çok büyütme insan üniversite'den sonra anlıyor ne kadar boş zamanı olduğunu üniversite'de hem okursun hem çalışırsın.Turizmi salla,gastronomiye biraz baktım da merakın varsa okunur stajı falanda varmış yaşın genç mutfak doğası gereği hoca-öğrenci ilişkisi türkiye'de bu tür iş öğrenmek sıkıntılıdır ama 21 yaşında falan koymaz.Zaten hayalci tip çoktur şef olacağım falan 20 yaşında her tür işi yapmış adam mutfakta tutunamazsa kimse tutunamaz.Akdeniz çevresi dediğin gibi çok daha iyi gözüküyor orada oturmuş bir yapı vardır büyük ihtimalle turizm şu bu.O kısmı araştır aman akdenizde tutturamadık şurayı yazayım dersin bir tecrübe kazanacak yer bulamazsın bir naylon stajla bir şey bilmeden mezun olursun dımdızlak kalırsın.
Sakin sakin düşün işte,tavsiye tehlikeli iş sonuçta benim doğru dediğim senin için doğru olmayabilir,kendin hakkında daha çok bilgiye sahip olan sensin.
-
Teşekkürler görüş için .
Akdeniz çevresi , Antalya, Muğla , İzmir , vs vs . Akdeniz üniversitesi gibi iyi de üniversite de okumak istiyorum kazanırsam tabi .
Gastronomi önü açık ve sağlam bölüm .
Akdeniz çevresini istemem . Orada kendimi geliştirebilecegimi düşünüyorum .
Yani okurken bir yandan da çalışmak ufaktan iş hayatına atılmak turizm vs. Birde kendimi ingilizce açısından geliştirmek -
Ben senin yaşında olsam tarla ve tarım işini iyice bilimsel olarak öğrenir ordan kazandkgim parayla ticaret mal alır satarım bir kısmı borsa uzun vadeli yatırım hissesi alırım. Esas işi tarımda yuruturum. Tek is yapmak zorunda değilsin para kazanma motivasyonun varsa. Ben kendi fikrimi yazdım hiç bir zaman köle style çalışmayı sevmedim patronları zengin etmekten başka işe yaramiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaydadeğer bir üniversite,bölüm kazanamadığın sürece kesinlikle tavsiye etmiyorum.
-
Üst düzey saygın bir bölüm okumayacaksan boş iş bu ülkede üni. okumak...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Diploma avantajı olucaktır. Yurtdışı gibi -
Bilgisayar mühendisliği okuyorum benim için gerekli.
Bu bölümle ilgili herkes konuşur. Okulu boşver Kendini geliştir muhabbeti beni çok sıkıyor.
Abi kendini nasıl geliştireceksin ya? Cv ye birşeyler yazabilmek için 1-2 sene bir programlama diliyle proje yapmakla uğraşmak gerekiyor.
Ne yapicaksin? Üniversiteye gitmeyip 2 yıl evde aileden geçinip kendini mi geliştireceksin?
Sizin aileniz belki buna izin verir ama benim ailem asla. 1 ay sonra bir yerde asgari ücrete iş bulurlar yollarlar beni.
Okula gitmedende yazılım öğrenirsiniz ama en fazla muhasebe programı yazarsınız web sitesi yaparsınız bu kadar.
İstisnalar var mıdır? Elbette ama sende o istisna kişilerden birisi olabilecek misin?
Kaç tane alaylı yazılımcı siemens'e başvurabilir ki mr cihazı için algoritma oluşturmak, programlamak için?
Kim bilgisayar mühendisi olmadan intele başvurabilir ki?
Daha bir çok örnek verilebilir ama bunlar yeterlidir umarım.
Tekrar söylüyorum istisnalar var mıdır elbette ama sanmayın ki o istisna kişiler normal birisi. Adam en iyi üniversiteyi yarıda bırakmıştır zaten zehir gibi adam okul ne katabilir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok haklısınız.
Bende gastronomi düşünüyorum -
cevap:özellikle bu zamanlarda gereksiz
Fakat yeteneğiniz ve ilginiz varsa gastronomi bence en okunulcak bölümlerden dandik mühendisliklere bin basar.
Gemide veya güzel bir otelde çalışırsan aşçı olarak büyük paralar dönüyor.
4sene mezun olmak içn diyelim 50bin harcadın [yurt,kişisel masraflar] onun yarisini zaten öğrenci bursu/kredisi ile halledersin 25bin harcamış oluyorsun öğrenci kredisini erteleme durumun var çalışırken küçük taksitlerle ödersin kazandığın paraya göre ayarlama durumun var.
minimum 3000dan başlarsın max 5000den başlarsın
maxdan hesaplarsak 60bin kağıt borcun üzerine güzel parada kalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 4 Şubat 2021; 11:2:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence gereksiz, okunacaksa da talep/arz bölümleri seçilmeli. Sırf uni okuyacağım diye, kolay bölüm seçen bir sürü işsiz var. İşinde yükselmek gibi planların yoksa, sadece mesleğim olsun diyorsan, bunun temellerini lise çağında atmak gerekiyor. Ani alınabilecek karar değil... Özel sektör pek cv'ye bakmaz, onlar için önemli olan tecrübe... (CarrefourSA, Migros, L.W.) gibi yerler. Yok buralar da çalışmam dersen talep/arz, iyi araştırılmalı..
Uniden lisans derecesi ile mezun olmak gerek ki, işsiz kalmayasın. Bu şekilde mezun olsanda işsiz kalma riski yine de var, elinde sadece kağıt parçası ile kalacaksın, ne meslek öğrenmiş olacak nede herhangi bir tücrebe sahibi olacaksın, işte bu yüzden bence gereksiz... Ama okuyup iş sahibi olursan şartların benden kat be kat iyi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 4 Şubat 2021; 11:25:41 > -
bence gerekli sanayi vs diyenlere bakma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X