merhaba arkadaşlar,turkticaretten aldığım alan adına bir site kuracamda bu konularda biraz acemi olduğum için veri tabanı nasıl kurulur ve nasıl bağlantıya geçilir bir bilgim yok.turkticarette teknik yardım da mysql.siteismi.com şeklinde bir link vermiş bu girdiğimiz site ne oluyor bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşım verdiğin bilgiler çok yetersiz. Kodlama yapıyorsunda veri tabanı bağlantı bilgilerini mi istiyorsun? Bir script kuracaksında mysql yedeği mi yüklemek istiyorsun? veri tabanı olarak ne kullanıyorsun. Veri tabanı derken access, mysql, mssql, oracle vs.. bir çok veri tabanı çeşidi var bunlardan hangisi? Yapmak istediğin şey konusunda biraz daha detaylı bilgi verebilirsen yardımcı olabiliriz.
öncelikle cevap verdiğin için sağol uzun zaman oldu evet şimdi başlangıç seviyesinde olduğum için şuan access, mysql, mssql, oracle vs.. veri tabanlarından hangisinden başlıyacağımıda bilmiyorum ama aklımda şimdilik access var.peki nasıl olacak bu,mesela accessde hazırladığım veriabanını nasıl yönetecem site dosyalarınamı atmam lazım.... umarım derdimi anlatabilmişimdir
O halde gayet basit bir veri tabanı olan access ten başlayabilirsin işe. zatn veri tabanında tablo sütun vs.. oluşturmayı biliyorsun sanırım. Şimdi yapman gereken şey öncelikle bilgisayarına iis server kurarak asp de veri tabanı bağlantısı nasıl yapılır konusunu öğrenmek. Aslında bundan çok daha önce öğrenmen gereken nesnelerin tanımı, form kontrolleri gibi konular var ama sen veri tabanında bir şeyler yapmak istediğin için bunu yazdım. Veri tabanı bağlantısından sonra tablolara nasıl bağlanıldığı konusunu öğrenirsen öğrenmek istediğin şeyin %50 sini bitirmiş olursun. Kalan %50 de veri tabanına veri göndermek zaten. Öğrenirken kesinlikle cp yapmamanı öneririm. hiç üşenmeden otur tek tek yaz. Hataların olacak ama yinede yazmaktan vazgeçme. Hatta tüm bunları not padde yazarak öğrenmeni tavsiye ederim. takıldığın bir konu olursa pm yada burdan sorarsan yardımcı olurum.
Kolay gelsin.
tamam verdiğin bilgiler için ççok sağol üzerinde çalışmaya başlıayacam takıldığım yerlerde sana danışırım ona göre şimdilik hoşçakal...