Şimdi Ara

Arkadaşlarımı Sürekli Arabayla Eve Bırakıyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: conquête

insanlara hayır demeyi öğrenemediğin sürece kaybedersin

Aynı sorun bende var hayır diyemiyorum
  • Hocam arkadaşlarında çok yüzsüzmüş hani benim liseden tanıdığım bi arkadaş var üniversitede yolunun üstü olmasına rağmen çekinirim çoğu zaman otobüsle giderim hatta bugün çocuk kendi camı açıp başka bir yere gidiyorum falan dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arkadaşlarıma genelde ısmarlarım ya da arabayla götürdüm mü diyelim "araba benden şunları da sen ödeyiver bir zahmet" derim. Kız arkadaşın olsa anlarım ama bunu erkek arkadaşına da söyleyemezsen kimseye söyleyemezsin.
  • Önümüzdeki 2 gün araba babamda işi varmış de çıkışta geze geze beraber gidelim eve falan de kem küm eder gelmezlerse basarsın tekmeyi veya seni beklemezlerse çıkışlarda.
  • yav iyilik yapalım dedik işte ben fazla yüz verdim sanırım. ilk başlarda dedim boşuna yürümesinler 2-3km uzasın yol nolcak dedim ama bi baktım zorunluluk haline gelmiş durumun farkına bugün varabildim. ama mesela kafeye falan giderken yine ben arabayla gidiyorum onlar kendileri gidiyor ama dönüşte bırakıyorum yine. arkadaşlıklarından yana pek sıkıntım yokta bu durum kafamı karıştırdı işte , yarın işim var falan diyeyim bakalım sonra zaten bayram geliyor
  • Kullaniyolar abi seni belli yani
    Hayir demeyi ogren yalniz kalacam diyede korkma belesci arkadaslarin olacagina yalniz kal daha iyi bence

• Senin iş iki ucu boklu değnek meselesine dönmüş.Tek yol yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi arabayla gelme veya arabayı görülmeyecek uzak bir yere park et,erken çık.

Kesinlikle çıkar ilişkisi seziyorum
  • Adamlar seni kullanmıyor sen kendini kullandırtıyorsun. İşin varsa işim var de işine git. Onlara da o gün işin olduğunu başka yere gittiğini söyle bu kadar. Evlerine bırakma mecburiyeti hissetme. Sana neredesin donduk demelerinin sebebi de samimiyetlerinden gelen birşeydir azarlamak için değildir. Dışarıda araban yokken hiç mi beraber takılmıyorsunuz? Bunlar galiba aynı evde kalıyor evlerine falan da mı çağırmadılar hiç?
  • Aslında arkadaşlarını bırakman güzel bir davranış. Onlar olmasa da zaten o araba gidecek, ha 1 kişi ha 5 kişi farketmez. Fakat özel durumlarınızı arkadaşlarınıza söylemelisiniz ve bu duruma anlayışla karşılık vermeliler. Zaten arkadaşlığınız iyi ise bunu problem yapmazlar. Size mesafe koyuyorlarsa çıkarı için senin arabana biniyorlardır. Bir gün bu arkadaşların arabada iken benzin al. Eğer sana sembolik de olsa 3-5 lira veriyorlarsa bence art niyet yoktur. Bu durumu arada bir yap, bakalım tepkileri ne olacak? Eğer sen olmazsan zaten minibüs parası verecekler, hem de daha konforsuz gelecekler. Biz de öğrenci olduk can-ciğer ev arkadaşımın arabası vardı. Her benzinliğe çektiğinde 3-5 bir şey de biz atardık. Arkadaş her ne kadar istemese de bir daha senin arabana binmem, kavga-dövüş derken parayı cebine sokardık. Bence arkadaşlarınla konuşup ona göre yol izlemelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Aslında arkadaşlarını bırakman güzel bir davranış. Onlar olmasa da zaten o araba gidecek, ha 1 kişi ha 5 kişi farketmez. Fakat özel durumlarınızı arkadaşlarınıza söylemelisiniz ve bu duruma anlayışla karşılık vermeliler. Zaten arkadaşlığınız iyi ise bunu problem yapmazlar. Size mesafe koyuyorlarsa çıkarı için senin arabana biniyorlardır. Bir gün bu arkadaşların arabada iken benzin al. Eğer sana sembolik de olsa 3-5 lira veriyorlarsa bence art niyet yoktur. Bu durumu arada bir yap, bakalım tepkileri ne olacak? Eğer sen olmazsan zaten minibüs parası verecekler, hem de daha konforsuz gelecekler. Biz de öğrenci olduk can-ciğer ev arkadaşımın arabası vardı. Her benzinliğe çektiğinde 3-5 bir şey de biz atardık. Arkadaş her ne kadar istemese de bir daha senin arabana binmem, kavga-dövüş derken parayı cebine sokardık. Bence arkadaşlarınla konuşup ona göre yol izlemelisin.

2 kere gittim benzinliğe öyle bir şey olmadı ya ben işin parasında değilim bak senin gibi düşünseler bende almam zaten parayı da bunlar işi iyice bozdular gibi oldu o yüzden bu kadar uzadı iş ben takmıyordum büyütmüyordum ama olay ben farketmeden büyümüş

4 kişiler. birisi yol üstünde trene biniyor diğeri yol üstünde sayılacak evde diğeri benim evden 2km uzakta diğeri 10km ötede. 10kmlik son yere kadar gelip trene biniyor ben ordan eve geçiyorum. hepsi farklı evlerde yani

• Arkadaşlar arkadaş ise; Gir kardeşim şu benzinliğe bu seferlik bizden olsun der, 50-100 lira neyse alınır yani. Hatta aylık tekrarlanması lazım.

Siz diğer arkadaşlarında dediği gibi, 2-3 gün otobüsle gidip gelmeye başlayın.

İlla ki soracaklardır size, "Araba nerede? Neden araba ile gelmiyorsun?" şeklinde. Sizde, paranızın benzine yetişmediğinden bahsedin. Zaten ilk günden sorarlar araba muhabbetini. 2-3-4 gün bu şekilde devam edin ki, durumun ciddiyetini anlayıp size teklif ederler.

Eğer yok etmiyorlar ise, bilin ki umurlarında değilsinizdir (bana göre).

Hani zor durumda bir arkadaş olur anlarım, e bu seferde eve yürüyerek mi gidip geliyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peter Tägtgren

quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Aslında arkadaşlarını bırakman güzel bir davranış. Onlar olmasa da zaten o araba gidecek, ha 1 kişi ha 5 kişi farketmez. Fakat özel durumlarınızı arkadaşlarınıza söylemelisiniz ve bu duruma anlayışla karşılık vermeliler. Zaten arkadaşlığınız iyi ise bunu problem yapmazlar. Size mesafe koyuyorlarsa çıkarı için senin arabana biniyorlardır. Bir gün bu arkadaşların arabada iken benzin al. Eğer sana sembolik de olsa 3-5 lira veriyorlarsa bence art niyet yoktur. Bu durumu arada bir yap, bakalım tepkileri ne olacak? Eğer sen olmazsan zaten minibüs parası verecekler, hem de daha konforsuz gelecekler. Biz de öğrenci olduk can-ciğer ev arkadaşımın arabası vardı. Her benzinliğe çektiğinde 3-5 bir şey de biz atardık. Arkadaş her ne kadar istemese de bir daha senin arabana binmem, kavga-dövüş derken parayı cebine sokardık. Bence arkadaşlarınla konuşup ona göre yol izlemelisin.

2 kere gittim benzinliğe öyle bir şey olmadı ya ben işin parasında değilim bak senin gibi düşünseler bende almam zaten parayı da bunlar işi iyice bozdular gibi oldu o yüzden bu kadar uzadı iş ben takmıyordum büyütmüyordum ama olay ben farketmeden büyümüş

4 kişiler. birisi yol üstünde trene biniyor diğeri yol üstünde sayılacak evde diğeri benim evden 2km uzakta diğeri 10km ötede. 10kmlik son yere kadar gelip trene biniyor ben ordan eve geçiyorum. hepsi farklı evlerde yani

Sizin özel bir durumunuz varsa bunu söyleyin. Sonuçta kimsenin özel şoförü değilsiniz. Çünkü siz söylemedikçe onlar minibüs veya otobüs ile gitmek yerine arabanızı tercih edecektir. Samimiyetiniz ileri seviyede ise zaten buna bir şey söylemezler. Aranızdaki muhabbeti bilmiyorum fakat üniversitede arkadaşlıkların çoğu çıkar ilişkisi üzerinedir. Millet not, araba, karı-kız derken birbirinin suratına mecburiyetten güler. Benzin örneğini şu açıdan verdim. Tamam şimdi herkesin maddi bir durumu bir değil. Fakat düşünceli bir insan ulan adamın arabasına o kadar biniyoruz, bir gün de biz bir şeyler verelim diyebilmeli. Yardımlaşmak güzel bir şey, hele üniversitede bu yardımlaşma dostluk adına sağlam temeller atar.

• quote:

selam ,
    üniversite 2. sınıftayım. arabayı geçen senenin 2. dönem sonlarına doğru aldı bizimkiler. bundan önce 1. sınıfta arkadaşlarım vardı araba konusu yüzünden kavga ettik şuan hiç biriyle konuşmuyorum. o konuda da işte onları her gün evden alıp eve bırakıyorum günde 2tl veriyorlardı falan parayı çok buldular öyle tartıştık.

sonra bende yemeden içmeden kestim tek başıma gidip geliyordum. sonra başka arkadaşlarla yakınlaşmaya başladık. okula giderken tek gidiyorum ama dönüşte evlerine bırakıyorum. evleri yolumun üstü sayılmaz ama yolu çokta uzatmıyor ben eylülün başından beri her gün mecbur bıraktım ayıp olmasın diye. yeri geliyor bi yere uğramam gerekiyor bunlar var diye gidemiyorum yada erken bi yerde inicem inemiyorum sanki bunlara işim var diyince suçlu ben olucakmışım gibi oldu durum sanki görevim onları bırakmak gibi oldu. şuana kadar ceplerinden çıkarıp 1tl bile vermediler. işin parasında değilim ama okulda mesela aralarda falan bazen kendileri takılıyor veya dışarı gidiyorlar falan o zaman akıllarına gelmiyorum ama.

bugün son ders tuvaletim vardı. hoca saldı bizimkilere haydi iyi akşamlar dedim wcye gittim sonra biraz kantine uğradım filan 5-10dk geçmiştir. sonra çıktım arabaya gidicem bunlar arabanın başında beni bekliyor. nerdesin oğlum donduk falan dediler o an bi garip oldum. bu işte bi terslik var ama şimdi ne yapsam bilemiyorum. gidipte gelmeyin desem küscez iyice arkadaşsız kalacam para falanda isteyemem. sizce ne yapmalıyım ?

Anahtarı arkadaşlarına ver eve metro ile git bence

• O iş gittikçe kabalaşmaya başlamış. Hizmetcileri gibi olmuşsun. O yorum yazan hocam gibi yap bi kaç gün arabayı getirme bak seni nasıl aramıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kanig. -- 8 Ekim 2013; 2:03:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

selam ,
    üniversite 2. sınıftayım. arabayı geçen senenin 2. dönem sonlarına doğru aldı bizimkiler. bundan önce 1. sınıfta arkadaşlarım vardı araba konusu yüzünden kavga ettik şuan hiç biriyle konuşmuyorum. o konuda da işte onları her gün evden alıp eve bırakıyorum günde 2tl veriyorlardı falan parayı çok buldular öyle tartıştık.

sonra bende yemeden içmeden kestim tek başıma gidip geliyordum. sonra başka arkadaşlarla yakınlaşmaya başladık. okula giderken tek gidiyorum ama dönüşte evlerine bırakıyorum. evleri yolumun üstü sayılmaz ama yolu çokta uzatmıyor ben eylülün başından beri her gün mecbur bıraktım ayıp olmasın diye. yeri geliyor bi yere uğramam gerekiyor bunlar var diye gidemiyorum yada erken bi yerde inicem inemiyorum sanki bunlara işim var diyince suçlu ben olucakmışım gibi oldu durum sanki görevim onları bırakmak gibi oldu. şuana kadar ceplerinden çıkarıp 1tl bile vermediler. işin parasında değilim ama okulda mesela aralarda falan bazen kendileri takılıyor veya dışarı gidiyorlar falan o zaman akıllarına gelmiyorum ama.

bugün son ders tuvaletim vardı. hoca saldı bizimkilere haydi iyi akşamlar dedim wcye gittim sonra biraz kantine uğradım filan 5-10dk geçmiştir. sonra çıktım arabaya gidicem bunlar arabanın başında beni bekliyor. nerdesin oğlum donduk falan dediler o an bi garip oldum. bu işte bi terslik var ama şimdi ne yapsam bilemiyorum. gidipte gelmeyin desem küscez iyice arkadaşsız kalacam para falanda isteyemem. sizce ne yapmalıyım ?

Anahtarı arkadaşlarına ver eve metro ile git bence

Dostum sen de bu kadar pısırık kalma.Benzin az oldugu bi gün arabayla dönerken de ki 'ulan benzin de azalmış hangi ara bitiyo bu benzin' falan diye söyle.Hangi tonda nasıl söyleyeceğini biliyorsun.Sonraki gün de gel.Bi sonraki gün arabasız gel.Hani araba diyecekler.'Kanka çok masraflı oluyo öyle her gün alamıcam artık' de.Kendiliğinden birisi biz de atalım bişeyler derse ne ala.Demezseler bırak 3-5 gün takılın sonra otobüsle dönerken de ki 'hacı böyle otobüsle de çekilmiyo arabayı alıcam da onda da benzin masrafı var , hiç biriniz de iki benzin atalım demiyosunuz ki a...' de gülerek.Eğer dünyanın en cimri ya da akılsız arkadaşlarına sahip değilsen biz de atarız derler.Zaten cimrilik kısmını geçtim günlük otobüse verdikleri 1 ya da aktarmalı 1.5 tl'yi hesaplayınca arada sana benzin atsalar daha iyi.Dediğimi uygula küsme ihtimalleri yok bu şekilde yaparsan.

• quote:

selam ,

Üniversite 2. sınıfa gidiyorsun ve düşüncelerini neden dile getirmiyorsun dostum ? Yolunun üstüyse bırakırsın anlarımda , işin varsa vs . " bugün şurda inin, işim var " diyebilmelisin. Buna darılacak, laf yapacak adamla zaten işin olmamalı. Ek olarak aralarında takılıyorlar akıllarına gelmiyorum demişsin, net olarak seni sağılacak inek gibi görüyorlar bunun başka açıklaması olamaz. Kesinlikle diyaloğunu kes.

He birde şu var illa arabayla mı gitmek zorundasın ? Benimde arabam var tek tük giderim okula arabayla. Böyle bir zorunluluğun yok, olmamalı....

• Peter Tägtgren kullanıcısına yanıt
    benzin almak için petrole girersin , bir , iki derken üçüncüde hala ellerini ceplerine atmıyosalar bir daha götürmezsin
  • gerekirse Otobüse bin ama kullandirtma Kendini

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.