Şimdi Ara

Arkadaşlarımı Sürekli Arabayla Eve Bırakıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    üniversite 2. sınıftayım. arabayı geçen senenin 2. dönem sonlarına doğru aldı bizimkiler. bundan önce 1. sınıfta arkadaşlarım vardı araba konusu yüzünden kavga ettik şuan hiç biriyle konuşmuyorum. o konuda da işte onları her gün evden alıp eve bırakıyorum günde 2tl veriyorlardı falan parayı çok buldular öyle tartıştık.

sonra bende yemeden içmeden kestim tek başıma gidip geliyordum. sonra başka arkadaşlarla yakınlaşmaya başladık. okula giderken tek gidiyorum ama dönüşte evlerine bırakıyorum. evleri yolumun üstü sayılmaz ama yolu çokta uzatmıyor ben eylülün başından beri her gün mecbur bıraktım ayıp olmasın diye. yeri geliyor bi yere uğramam gerekiyor bunlar var diye gidemiyorum yada erken bi yerde inicem inemiyorum sanki bunlara işim var diyince suçlu ben olucakmışım gibi oldu durum sanki görevim onları bırakmak gibi oldu. şuana kadar ceplerinden çıkarıp 1tl bile vermediler. işin parasında değilim ama okulda mesela aralarda falan bazen kendileri takılıyor veya dışarı gidiyorlar falan o zaman akıllarına gelmiyorum ama.

bugün son ders tuvaletim vardı. hoca saldı bizimkilere haydi iyi akşamlar dedim wcye gittim sonra biraz kantine uğradım filan 5-10dk geçmiştir. sonra çıktım arabaya gidicem bunlar arabanın başında beni bekliyor. nerdesin oğlum donduk falan dediler o an bi garip oldum. bu işte bi terslik var ama şimdi ne yapsam bilemiyorum. gidipte gelmeyin desem küscez iyice arkadaşsız kalacam para falanda isteyemem. sizce ne yapmalıyım ?

• Hmm. arabayı bırak evde getirme bi kaç gün bak bakayim seni ariyorlarmi yok aramazlarsa arabayi getir yine arabayi görünce ararlarsa seni sende s.tt.r cekersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

Hmm. arabayı bırak evde getirme bi kaç gün bak bakayim seni ariyorlarmi yok aramazlarsa arabayi getir yine arabayi görünce ararlarsa seni sende s.tt.r cekersin

öyle bi durumda büyük ihtimal beraber otobüse biner gideriz. 1. sınıfta hep öyle oluyordu zaten sistem o şekilde , 5-10dkda bi geliyor otobüs çıkınca 1 sınıf biniyor yani ister istemez öyle olacak. pek işe yaramıycak gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peter Tägtgren

quote:

Hmm. arabayı bırak evde getirme bi kaç gün bak bakayim seni ariyorlarmi yok aramazlarsa arabayi getir yine arabayi görünce ararlarsa seni sende s.tt.r cekersin

öyle bi durumda büyük ihtimal beraber otobüse biner gideriz. 1. sınıfta hep öyle oluyordu zaten sistem o şekilde , 5-10dkda bi geliyor otobüs çıkınca 1 sınıf biniyor yani ister istemez öyle olacak. pek işe yaramıycak gibi

aralarda bahsediyorum
  • quote:

Hmm. arabayı bırak evde getirme bi kaç gün bak bakayim seni ariyorlarmi yok aramazlarsa arabayi getir yine arabayi görünce ararlarsa seni sende .......cekersin

En mantıklı cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baytar.

quote:

Hmm. arabayı bırak evde getirme bi kaç gün bak bakayim seni ariyorlarmi yok aramazlarsa arabayi getir yine arabayi görünce ararlarsa seni sende .......cekersin

En mantıklı cevap

Alıntıları Göster
    Yanlış anlama ama aklı başında biri olsaydın zaten adam akıllı arkadaş seçerdin.Adamlara özel şöförlük yapıyorsun hala mırın kırın ediyorlar.Sana araba aldıklarına göre parayada ihtiyacın yok.2 liranın lafını yapmışlar.Böyle bir parayı senin istemende yanlış oda ayrı bir konu.Arkadaşların seni sömüyorlar.Senin değil arabanın arkadaşı onlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Yanlış anlama ama aklı başında biri olsaydın zaten adam akıllı arkadaş seçerdin.Adamlara özel şöförlük yapıyorsun hala mırın kırın ediyorlar.Sana araba aldıklarına göre parayada ihtiyacın yok.2 liranın lafını yapmışlar.Böyle bir parayı senin istemende yanlış oda ayrı bir konu.Arkadaşların seni sömüyorlar.Senin değil arabanın arkadaşı onlar.

Çok doğru bir yorum. Boşver gitsin öyle arkadaş yerin dibine girsin. Bu devirde arkadaş edinmeyeceksin. Özellikle üniversite de erkek arkadaş. Tam oalrak bilmem fakat , duyduklarıma göre hep menfaatci insanlar.
  • kız arkadaş yapmaya bak okuldan yoksa eğer.
  • quote:

sonuçta sınıftan arkadaşlar işte yüzlerce kişi yok en çok anlaşabildiğim bunlar. arabadan önce de arkadaşlığımız vardı.
    pek para harcayan birisi değilim tek masrafım yol masrafı oluyor o yüzden pek sıkıntı olmuyor arabada zaten ferrari değil 13bin tlye aldık. bide aynı şehirde yaşıyorum bizimkilerle şehir dışına gitseydim şuan kinin 2 katı daha fazla para giderdi. ben onların vereceği 5-10tl ile ne çıkarım ne batarım ama garibime gitti yani insan bi düşünür yada kafeye gidiyoruz mesela git bi çay ısmarla jest yap ha ben ona ihtiyacım yok ama benim demek istediğim düşünce yapısı anlatabiliyor muyum işin parası değil manevi tarafındayım ben.

• quote:

quote:

sonuçta sınıftan arkadaşlar işte yüzlerce kişi yok en çok anlaşabildiğim bunlar. arabadan önce de arkadaşlığımız vardı.
    pek para harcayan birisi değilim tek masrafım yol masrafı oluyor o yüzden pek sıkıntı olmuyor arabada zaten ferrari değil 13bin tlye aldık. bide aynı şehirde yaşıyorum bizimkilerle şehir dışına gitseydim şuan kinin 2 katı daha fazla para giderdi. ben onların vereceği 5-10tl ile ne çıkarım ne batarım ama garibime gitti yani insan bi düşünür yada kafeye gidiyoruz mesela git bi çay ısmarla jest yap ha ben ona ihtiyacım yok ama benim demek istediğim düşünce yapısı anlatabiliyor muyum işin parası değil manevi tarafındayım ben.

onları basından atmanın bir yolunu bul yukarıdaki arkadas dogru yazmıs senin değil arabanın arkadası onlar

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    sırf şu konu yüzünden araba almak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: highflyeer

sırf şu konu yüzünden araba almak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Kişi ne demiş ?

Bir insana iyilik yapma. Yoksa anayasa olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDAGx

quote:

quote:

onları basından atmanın bir yolunu bul yukarıdaki arkadas dogru yazmıs senin değil arabanın arkadası onlar

Alıntıları Göster
    işim var de , liseden arkadaşla buluşcam de hazırlıktan arkadaşla buluşcam de at başından , ama bunu bir gün yapma iki hafta boyunca hergün yap sonradan onlar gelmez zaten sende çağırma , herkes kendi yolunu bulur merak etme , onların sana verdiği değeri görünce bin pişman olursun ki ben oldum sen olma , ben bir sene aynı şeyi yaptım bu sene tek takılıyorum, çokta faydasını gördüm

edit : imzanı yanlış görmüşüm pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre.unal -- 7 Ekim 2013; 23:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

işim var de , liseden arkadaşla buluşcam de hazırlıktan arkadaşla buluşcam de at başından , ama bunu bir gün yapma iki hafta boyunca hergün yap sonradan onlar gelmez zaten sende çağırma , odtüde herkes kendi yolunu bulur merak etme , onların sana verdiği değeri görünce bin pişman olursun ki ben oldum sen olma , ben bir sene aynı şeyi yaptım bu sene tek takılıyorum, çokta faydasını gördüm

şimdi birde işin şu tarafı var. sınıfta 4-5 kişiyle zaten ilk araba muhabbetiyle küstük. kalanlardan kimisiyle hiç tanışmıyorum kimisiyle anlaşamıyorum bi bu grup var. eğer bunlarla küsersem direk tek kalıcam. başka sınıftan arkadaş edinmekte çok zor.

iki ucu pisli deynek kafam karışık

edit: geçen giderken dediler hep bırakıyorsun falan 3-5 bişi atalım bizde diye sonra lafta kaldı olay hiç düşünmüyor da değiller yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peter Tägtgren -- 7 Ekim 2013; 23:36:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Kişi ne demiş ?

Alıntıları Göster
    senin jest olarak düşündüğün kafede falan çay kahve vs. olayı bana göre arkadaşların senin durumun iyi diye düşünüp zaten ihtiyacı yok tarzında düşündüğünden ısmarlama gereği duymuyordur kanımca.. diğer arkadaşın dediği gibi arabayı bir süre alma nedenini sorarlarsada maddi olarak bu aralar kötü olduğunu söyleyebilirsin olaki kafeye falan gidersen , gitmeden paranın olmadığı tarzında imalar yaparsan o zaman az çok konuşmalardan bir düşüncelerinin ne olduğunu fikir edinebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

Kişi ne demiş ?

Alıntıları Göster
    istemiyorsan bırakmazsın bu kadar basit ama aranız bozulucağı da belli bişey
    sonuç olarak katlanıcaksın malesef
    ayrıca onlar bugun sana muhtaç yarın belki sen onlara muhtaç olucaksın
    arkadaşlarınla iyi geçin derim
  • Universite de kimden ne yolarim,bi sigarayi kim den otlanirim,kimi kullanirim derdin de millet...kullandirtma kendini yalnizda kalma

Arkadaslarinla gecin ama onlarin ozel soforu de olma yarin söyle mesela "isim var baska bi yere gidicem ben" de.Anlasinlar ozel soforleri olmadigini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkbluestaz -- 7 Ekim 2013; 23:42:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozen Grenadier

istemiyorsan bırakmazsın bu kadar basit ama aranız bozulucağı da belli bişey
    sonuç olarak katlanıcaksın malesef
    ayrıca onlar bugun sana muhtaç yarın belki sen onlara muhtaç olucaksın
    arkadaşlarınla iyi geçin derim

Alıntıları Göster
    insanlara hayır demeyi öğrenemediğin sürece kaybedersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

insanlara hayır demeyi öğrenemediğin sürece kaybedersin

Alıntıları Göster
    Kendini kullandırtma işim var de geç git,bir iki defa daha sorarlar sonra sormazlar. Bana o donduk muhabbetini yapsalar ortakmısınız malıma derdim.Ben yol üstünde biryerse kendim çağırıyorum bazen gel seni durağa şuraya bırakayım vs ama bazen kafam bozuk oluyor kimseyi çekemiyorum kimsede birşey demiyor artık ben çağırırsam geliyorlar.
  • quote:

selam ,
    üniversite 2. sınıftayım. arabayı geçen senenin 2. dönem sonlarına doğru aldı bizimkiler. bundan önce 1. sınıfta arkadaşlarım vardı araba konusu yüzünden kavga ettik şuan hiç biriyle konuşmuyorum. o konuda da işte onları her gün evden alıp eve bırakıyorum günde 2tl veriyorlardı falan parayı çok buldular öyle tartıştık.

sonra bende yemeden içmeden kestim tek başıma gidip geliyordum. sonra başka arkadaşlarla yakınlaşmaya başladık. okula giderken tek gidiyorum ama dönüşte evlerine bırakıyorum. evleri yolumun üstü sayılmaz ama yolu çokta uzatmıyor ben eylülün başından beri her gün mecbur bıraktım ayıp olmasın diye. yeri geliyor bi yere uğramam gerekiyor bunlar var diye gidemiyorum yada erken bi yerde inicem inemiyorum sanki bunlara işim var diyince suçlu ben olucakmışım gibi oldu durum sanki görevim onları bırakmak gibi oldu. şuana kadar ceplerinden çıkarıp 1tl bile vermediler. işin parasında değilim ama okulda mesela aralarda falan bazen kendileri takılıyor veya dışarı gidiyorlar falan o zaman akıllarına gelmiyorum ama.

bugün son ders tuvaletim vardı. hoca saldı bizimkilere haydi iyi akşamlar dedim wcye gittim sonra biraz kantine uğradım filan 5-10dk geçmiştir. sonra çıktım arabaya gidicem bunlar arabanın başında beni bekliyor. nerdesin oğlum donduk falan dediler o an bi garip oldum. bu işte bi terslik var ama şimdi ne yapsam bilemiyorum. gidipte gelmeyin desem küscez iyice arkadaşsız kalacam para falanda isteyemem. sizce ne yapmalıyım ?

1 ay boyunca hergün mecbur bıraktım diyorsun. çok büyük hata yapmışsın ama hatanın neresinden dönersen kar. bence. ben olsam yolumun üzerinde onların evine en yakın bölge neresiyse oraya bırakırdım.yolumu uzatmam;uyarsa benim müsait olduğum hergün gelebilirler bnimle uymazsa otobüse devam :D.

hergün kendilerini evlerine bıraktırmalarının en büyük sebebi sensin bence, seni bu konuda kullanabilecekleri yargısını oluşturmasaydın onlarda emin ol hergün onları götürmek zorunda kalmayacaktın.benimde arabam var. ben arkadaşlarımla çıkacağım zaman bana hiç durduk yere gel beni al demezler. nerede buluşacaksak ben oraya arabayla giderim,onlarda kendi gelir otobüsle falan. normal olanda budur. ha ben bana yakında oturan arkadaşlarımı falan alırım yeri geldiğinde, onuda mesela "ben 7'de çıkıyorum hazır olursan senide alayım" gibi söylerim. yine benim saatime uymalarını isterim genelde.öncelikle o arabayı sana ait olduğunu bilmelisin. benimde arabam var. ben arkadaşlarımla çıkacağım zaman bana hiç durduk yere gel beni al demezler. nerede buluşacaksak ben oraya arabayla giderim,onlarda kendi gelir otobüsle falan. bu konuda hiçbir zaman aramızda kırgınlık olmadı,olmasıda saçma. ha ben bana yakında oturan arkadaşlarımı falan alırım yeri geldiğinde, onuda mesela "ben 7'de çıkıyorum hazır olursan senide alayım" gibi söylerim. yine bana uymalarını isterim.

"mesela aralarda falan bazen kendileri takılıyor veya dışarı gidiyorlar falan o zaman akıllarına gelmiyorum ama."

ben yerinde olsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iracible -- 7 Ekim 2013; 23:54:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.