Şimdi Ara

ARKASINA KONVOY YAPAN FAKAT ÖNÜNDEKİ ARACA KORNA ÇALAN MİNİBÜSÇÜLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de sinirleniyorum ama onlara da hak vermek lazım.

Biz şurada 30 dakika trafiğe takılsak sinirleniyoruz toplasan trafikte sabah gidiş-akşam geliş 1 saat en fazla harcarız. Adamlar sabahtan akşama kadar trafikteler, debriyaj - gaz - fren yolcu indir, yolcu al , kapıyı aç, trafiğe takıl, parasını verdi mi , üzerini aldı mı, kaçak mı bindi, polis mi var, çok mu yolcu aldık bilmem ne.

Onları da çileden çıkaran çok oluyordur, önüne kıran, sinirlerini bozan sonuçta gerçekten çok stresli bir iş olduğunu düşünüyorum.

Hem onları hem trafiği rahatlatmak için otobüs ve dolmuş yollarının ayrılması gerektiğini düşünüyorum ama çok büyük bir yatırım ve alt yapı istiyor. Gidiş geliş 1 şerit dolmuşlara ayrılsa çok güzel olur mesela.

Kendinizi koysanıza onların yerine sabahtan akşama kadar aynı yolu gidip geldiğinizi düşünün. 15 dakika da bile nelerle karşılaşıyoruz trafikte bir de gün boyunca nelerle karşılaşırsınız ? Yolun yarısında bir şey unutup eve dönmemiz gerektiği zaman bile uf puf ediyoruz bir de bir gün içinde 50-60 kez gidip gelmemiz gerekse ? Ben dayanamazdım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 20 Mayıs 2012; 4:52:18 >

• taksi kamyon otobüs ve minibüs şoförlerinin hal hareket ve seyir bütünlüğündeki davranışlarını kaale almayıp uzak durunuz

haklı haksız durumuna girmiyorum

kötü ihtimal el kaldırıp pardon deme lüksünüz var

diğer türlü olabilecekleri kestirmek imkansız
  • @Beamer, bizimle minibüscülerin arasında çok önemli bir fark var. Para. O direksiyonda oturuyorsa ve parasını kazanıyorsa çilesine katlanacak katlanamıyorsa başka iş bulacak kendine..
  • Kullanmaya kullanmaya beyinleri koreliyor bir sure sonra. Bu nedenle oldukca yavas hareket etmeye baslayip gec idrak ediyorlar. Ayni zamanda asiri sigara kullaniminin getirdigi olagan sertlesme problemlerini gizlemek adina maco erkek tavirlarina burunmek ve ulu orta kova ve firca cikartarak yol ortasinda minibus yikamak bu turler arasinda oldukca populer davranislar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik minibüsçüler.
  • Yediği kul hakkını düşünmüyor ve rahat ediyorsa diyecek birşey yok sen allaha havale ediyorum de geç
  • Küfür etmelik konu olmuş tam.

Adana'da Balcalı otobüsleri böyle. Bilen bilir ATO kavşağından sete dönecem, setin üstünde 30 ile gittiklerinden ışıklarda geçeyim dedim, yol bile vermiyor.

Adam gibi sürene lafım yok ama tek şerit yolda trafiğin anasını ağlatan, duraktan çıkarken arkasından gelene bakmadan sıkıştıran, daha sarı yanmadan arkadan korna selektör Allah ne verdiyse yardıranlar hayır duamı alıyorlar.

Ha bir de durağa sığmayınca sol şeritte yolcu indirip bindireni var, onlar tam katliamlık.
  • Arkadaslar adamlarin zamani kisitli ve bu kisitli sure icerisinde gidecegi yere varmasi ayni zamandada para kazanmasi gerekiyor ve saatlerce bunu o rezil trafikte bir dunya arza insanin arasinda yapmak zorunda.

Bu artik kafalarda yer etmis. Dolmuscu taksici dediler mi sovmeyen yok. Diger suruculer dolmusculardan cok daha saygisiz ve tehlikeli arac kullaniyor bence.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 20 Mayıs 2012; 12:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Arkadaslar adamlarin zamani kisitli ve bu kisitli sure icerisinde gidecegi yere varmasi ayni zamandada para kazanmasi gerekiyor ve saatlerce bunu o rezil trafikte bir dunya arza insanin arasinda yapmak zorunda.

Bu artik kafalarda yer etmis. Dolmuscu taksici dediler mi sovmeyen yok. Diger suruculer dolmusculardan cok daha saygisiz ve tehlikeli arac kullaniyor bence.

sen minibüscüsün sanırım.. biz de zamanla yarışıyoruz ama kimsenin hayatını ve malını tehlikeye atmıyoruz. ben yoğurt firmasında çalışıyorum. akşama kadar kamyonet kullanıyorum. hız sınırlarına da uyarım. diğer sürücülere de saygı gösteriririm. bir tek taksi ve minibüs şoförlerine saygı göstermem. çünkü bunlar saygıyı hak etmiyorlar. benciller. tüm yol onların sanıyorlar. kaç kere kaza tehlikesi atlattığımı saymıyorum bile.

• O.ç. ler diyecektiniz heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

quote:

Arkadaslar adamlarin zamani kisitli ve bu kisitli sure icerisinde gidecegi yere varmasi ayni zamandada para kazanmasi gerekiyor ve saatlerce bunu o rezil trafikte bir dunya arza insanin arasinda yapmak zorunda.

sen minibüscüsün sanırım.. biz de zamanla yarışıyoruz ama kimsenin hayatını ve malını tehlikeye atmıyoruz. ben yoğurt firmasında çalışıyorum. akşama kadar kamyonet kullanıyorum. hız sınırlarına da uyarım. diğer sürücülere de saygı gösteriririm. bir tek taksi ve minibüs şoförlerine saygı göstermem. çünkü bunlar saygıyı hak etmiyorlar. benciller. tüm yol onların sanıyorlar. kaç kere kaza tehlikesi atlattığımı saymıyorum bile.

Minibuscu degilimde size kaza tehlikesi yasatan sadece minibusculermis gibi konusuyorsunuz tuhaf olan bu

Adamlar kendilerine ayrilan ceplere girmeyip seritte yolcu indiriyor niye peki? Kaciniz o cepten cikmaya calisan minibuscuye yola cikmaya calisirken yol verdi?

Hergun trafikteyim bende ne minibuscuye nede diger suruculere kimse yol vermiyor frene basmaya gerek yok ayagini gazdan kesse adam yoluna cikacak ve bulundugu yoldada trafik s1k1smayacak.

Saygi kullandigin arac ve isinle olmaz.

Aracim 2007 E 200 ne yapayim ` herkes bana yol verecek ben mercedese biniyorum` moduna mi gireyim?

Minibusculer saygiyi haketmiyor demissinizde acaba bu cumlenizle siz ne kadar saygiyi hakediyorsun?

• quote:

quote:

quote:

Minibuscu degilimde size kaza tehlikesi yasatan sadece minibusculermis gibi konusuyorsunuz tuhaf olan bu

Adamlar kendilerine ayrilan ceplere girmeyip seritte yolcu indiriyor niye peki? Kaciniz o cepten cikmaya calisan minibuscuye yola cikmaya calisirken yol verdi?

Hergun trafikteyim bende ne minibuscuye nede diger suruculere kimse yol vermiyor frene basmaya gerek yok ayagini gazdan kesse adam yoluna cikacak ve bulundugu yoldada trafik s1k1smayacak.

Aracim 2007 E 200 ne yapayim ` herkes bana yol verecek ben mercedese biniyorum` moduna mi gireyim?

Minibusculer saygiyi haketmiyor demissinizde acaba bu cumlenizle siz ne kadar saygiyi hakediyorsun?

kaç kere sağ şeritte giderken üzerime kırıp kaza tehlikesini atlattım ben bilirim. bu forumdakilerin çoğu bilir. çünkü onlarında başına gelmiştir. tam gaz giderken zırt diye fren yapıp kaza tehlikesi atlattığımı ben bilirim. forumda bilir. onlarında başına gelmiştir. 2007 model mercedes kullanman umurumda değil. insan ol yeter. ben ceplerden çıkan araca eğer müsaitsem yol veririm. ama çoğu ayna ve sinyalden bihaber araç kullanıyor. ben kurallara uyuyorsam onlar da uyacak. uymuyorlarsa saygıyı hak etmiyorlar.. sizde bunların kanunsuzluğunu savunuyorsanız siz de hak etmiyorsunuz.. istisna olanlar hariç. onlara saygım sonsuz.

edit : imla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 20 Mayıs 2012; 14:12:48 >

• dünyanın hiçbiryerinde minibüs olayı yok varsa da çok az ama bizim ülkemizde hemen hemen her şehirde her adım başı minibüs ve kullanan ilginç adamlar. minibüs şöförü olabilmek için sanırım trafikte ki tüm kuralları çiğneme ve yok sayma kabiliyetinin olması lazım. haklıda olsanız sabır edip birşey söylemeden tartışmadan uzaklaşın yoksa başınıza bela alırsınız. teröristten hiç bir farkları yok tabi istisnalar vardır ama geneli böyle. minübüs kültürü ortadan kaldırılmalı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kaç kere sağ şeritte giderken üzerime kırıp kaza tehlikesini atlattım ben bilirim. bu forumdakilerin çoğu bilir. çünkü onlarında başına gelmiştir. tam gaz giderken zırt diye fren yapıp kaza tehlikesi atlattığımı ben bilirim. forumda bilir. onlarında başına gelmiştir. 2007 model mercedes kullanman umurumda değil. insan ol yeter. ben ceplerden çıkan araca eğer müsaitsem yol veririm. ama çoğu ayna ve sinyalden bihaber araç kullanıyor. ben kurallara uyuyorsam onlar da uyacak. uymuyorlarsa saygıyı hak etmiyorlar.. sizde bunların kanunsuzluğunu savunuyorsanız siz de hak etmiyorsunuz.. istisna olanlar hariç. onlara saygım sonsuz.

Yaptiginiz yorumlardan soylediklerimin hic birini anlamadiginizi goruyorum.

Aracim 2007 E 200 ne yapayim ` herkes bana yol verecek ben mercedese biniyorum` moduna mi gireyim? Bu cumleyi kurmakta ki amacim bu yollarin kimsenin babasinin tarlasi olmadigini ifade etmekti.

Bu isin aracla veya mesleginle ilgisi olmadiginin bir ornegiydi ancak goruyorum ki insan olmamdan kanunsuzlugu savunmaya kadar ilginc cumleler kurmussunuz.

Tekrar soyluyorum bunun minibuscu veya taksici olmakla ilgisi yok artik bayan suruculer bile camini acip kufur ediyor, makas atiyor, s1k1st1riyorsa bir yere yetismeye calisip para kazanmaya calisan insanlarada biraz oncelik tanimak lazim onlarin piskolojisini ve ruh halini dusunmek lazim bence.

Cepten cikan otobuslere trafigi tehlikeye atmayacak bir sekilde durup yol veririm acelem varsa zaten sag seritte isim ne?

Aksama kadar sizde direksiyon basindasiniz ve onlari en iyi sizin anlamaniz gerekirken butun sinir stresinizi kusmussunuz.

Yaptiklarini savunmuyorum cogu zaman bende kiziyorum ancak kimsenin birbirine saygisi olmadigi bir memleket oldu burasi ve minibuscu taksici isi eskide kaldi artik herkes sizin o bir kasik suda bogacaniz soferler gibi saygisiz ve dikkatsiz arac kullaniyor

Neyse kazasiz belasiz surusler diliyorum.

• Minibüsçü dediniz de bu forumda ana ve avratlarına selam göndermek serbest mi?

(Düzgün çalışanları tenzih ederim)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaptiginiz yorumlardan soylediklerimin hic birini anlamadiginizi goruyorum.

Aracim 2007 E 200 ne yapayim ` herkes bana yol verecek ben mercedese biniyorum` moduna mi gireyim? Bu cumleyi kurmakta ki amacim bu yollarin kimsenin babasinin tarlasi olmadigini ifade etmekti.

Bu isin aracla veya mesleginle ilgisi olmadiginin bir ornegiydi ancak goruyorum ki insan olmamdan kanunsuzlugu savunmaya kadar ilginc cumleler kurmussunuz.

Tekrar soyluyorum bunun minibuscu veya taksici olmakla ilgisi yok artik bayan suruculer bile camini acip kufur ediyor, makas atiyor, s1k1st1riyorsa bir yere yetismeye calisip para kazanmaya calisan insanlarada biraz oncelik tanimak lazim onlarin piskolojisini ve ruh halini dusunmek lazim bence.

Cepten cikan otobuslere trafigi tehlikeye atmayacak bir sekilde durup yol veririm acelem varsa zaten sag seritte isim ne?

Aksama kadar sizde direksiyon basindasiniz ve onlari en iyi sizin anlamaniz gerekirken butun sinir stresinizi kusmussunuz.

Yaptiklarini savunmuyorum cogu zaman bende kiziyorum ancak kimsenin birbirine saygisi olmadigi bir memleket oldu burasi ve minibuscu taksici isi eskide kaldi artik herkes sizin o bir kasik suda bogacaniz soferler gibi saygisiz ve dikkatsiz arac kullaniyor

Neyse kazasiz belasiz surusler diliyorum.

istanbulda sol şeridin ilerlemediği sağ şeridin daha çok ilerlediğini herkes bilir. benim şahsi düşüncem taksi ve dolmuş şoförlerinin diğer sürücülere göre daha tehlikeli araç kullandığıdır. çünkü onlar kendi canları haricinde başkalarının canlarını da tehlikeye atmaktadırlar. ben kimsenin canını tehlikeye atmıyorum ki. kurallara uyuyorum. tek hırsım kendime. müşteriye yetişmek için çaba harcarken strese giriyorum. araçtaki mallara zarar vermeden gitmem lazım. fren mesafesi için 1-2 araçlık mesafe bırakıyorum yolda giderken zart diye bir taksi giriyor araya üstelik sinyalsiz. sinyal verse yine kızmayacağım. trafikte en tahammül edemediğim olaylardan biri sinyalsiz şerit değiştirmek. sinir oluyorum. selektör korna ne varsa yapıyorum. kavga ediyorum yolda. benim elim sinyale öyle alışmış ki çok keskin bir virajda el alışkanlığından mı nedir sinyal veriyorum . o derece yani.

• gültepe yokmu gültepe.....
  • Arkadaşlar siz çok derinlere Girmişiniz Lütfen bu sadece eleştiri kimsenin annesi kardeşi veya soyu dahil değil tartışmamıza.

Sorun şu ki kimse bana (%20 lik kısmını ele alıp konuşuyorum) yaptıklarını göz ardı et takma boşver demesin ben hangi şöförün ne yaptığını gayet iyi görüyorum kimisi var ki yol verir kimisi sinyal verir yetmez eli dışarıda dur dur yapar uyarır adres sorarsın yarım saat anlatmaya çalışır. Fakat takribi %20 olarak dilimlendirdiğim minibüscüler var ki onlar 2 şeritli yolda ışıkların en başında yolu tam ortalayıp müşteri doldururlar kesinlikle umurlarında değildir arkada ne oluyor.

Birde artık Serseri diye tabir ettiğim liseden üniversiteden atılmış tastiknamesini eline almış adeta süleyman çakır polat alemdar karakterinde altlarında nike adidas eşofmanı üstünde kapşonlu birşey kafada şapka elde tesbih teypte Yabancı müzik şeklinde bir takım insanlar ele almış işi, tahmin ediyorum ki babası komşusu akrabası adam olamadın bari al şunu çalış diye ellerine anahtarı vermişler hergün Kadıköy-pendik-kartal minibüs yolunu felç ediyorlar.

• Tanıdığım hatta uzaktan akrabamız olan minibüs şöförleri var. Normal bi masada oturunca gayet medeni ve saygılı. Ama artık ne oluyorsa trafikte; tanınmaz bi hal alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

Tanıdığım hatta uzaktan akrabamız olan minibüs şöförleri var. Normal bi masada oturunca gayet medeni ve saygılı. Ama artık ne oluyorsa trafikte; tanınmaz bi hal alıyorlar

Minibüsüne binip sövdüğüm inince babamın uyarmasıyla '' Bak o bilmem kimin nesiydi gördünmü '' fark ettiğim tanıdığım bile olmuştu ama ne olursa olsun bir ışıkta 4 kez yeşil yanmasına rağmen hala müşteri almaya çalışan babam olsa duramam :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.