Şimdi Ara

ARKAŞLAR SONY'Mİ CRETIVE'Mİ 2 MAKİNA ARSINDA KALDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: soundchaser

Ne olup olmadığını biliyoruz da seninle tartışmaya devam etmeyeceğim çünkü marka fanatikliği en nefret ettiğim şeydir.O yüzden başka marka b.k atıp durmayı bırak.Ayrıca mantıksız konuşuyorsun esas sony'nin çöplüğü var tek,tek model yazmayayım buradan.En az 10tane mp3 çalar bulayım sana,başarısız olanları saymıyorum bile,

Bir de son not,esas iPod'un az ve öz modelleri var iPod 5G,shuffle,nano, bu kadar,
    sony'nin ürün düzenine bak bir de ondan sonra adam akıllı cevap vereceksen ver,yoksa boşu boşuna mesaj kirliliği yaratma.

benim forumda yetkimi bilmeden davranma...gerekli uyarı ibaresi aldın! kolay gelsin

• Arkadaşım yetkini napayım ben,senin yetkin üzerine mi konuşuyorduk?Hey Allah'ım ya,gerçekler duymak acıttı mı?Yani sony'e dil uzatan lanıyor mu
  • Ben Sony'de kalitede bulmuyorum, sesde bulmuyorum. Sony'nin mp3 çalar üzerindeki satışı markadan öteye değil. I-River, Cowon varken Sony'e yaklaşmam bile. Bir de bu gerekli gereksiz Sony savunmasını bırakın artık. Benim mp3 çalarım senin mp3 çalarını döver mantığı güdmeyin. Adam bir tavsiye istemiş sizde tavsiye edin.

Eski Sony'ler yok artık. Bu Sony kavramı beyninize eski kalitesi olarak kazınmış. Eski Sony bitti, mahvoldu, tarihe karıştı... (mp3 çalar için diyorum şimdi başlıcaksınız yok Psp dir Yok Ps2 dir Ps3 dür bir de onları tartış)

Ayrıca Creative Sony'den (mp3 çalar için diyorum) üstün bir firma. Madem savunuculuk olmuş, bende Creative'i savunuyorum

Toshiba Rulezz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseyy -- 29 Temmuz 2006; 17:08:21 >
  • tabiki burda kimse hiç bir markaya savunmuyor..savunmakta kimse bişey elde edemez..ki sony nin kazancıdan veya creative kazancıdan ne ben kazanırım nede sen ancak cene patlatırız bu gerceği blmeliyiz

sony nwe00x modeli için yazılmış bir yazı;
    bana yine de, hala ipod shuffle daha $ik, basit ve kullani$li geliyor, nanodan sonra bile..
    "bu alet ipod shuffle ile top diye oynar" diyenler olacaksa da, apple ipodlar ile milyonlar satarken sony avucunu yalamaya devam edecektir. yine de fasuyle bicimindeki ne idugu belirsiz sony mp3 playerlardan kat be kat ustun oldugu bir gercektir ve her ne olursa olsun sony'nin apple'in pe$inden pazar payi kapmasina yardimci olacak bir alettir.
  • Yine de Sony'nin pazar payı için çok çalışması gerekecek. Önündeki rakipleri yetmezmiş gibi arkadan bir de Microsoft geliyor. (Microsoftun bi mp3 çalarlara el atmadığı kalmıştı. Bill amca sen git işletim sisteminle uğraş onu adam gibi hallet de öyle gel) Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseyy

Ben Sony'de kalitede bulmuyorum, sesde bulmuyorum. Sony'nin mp3 çalar üzerindeki satışı markadan öteye değil. I-River, Cowon varken Sony'e yaklaşmam bile. Bir de bu gerekli gereksiz Sony savunmasını bırakın artık. Benim mp3 çalarım senin mp3 çalarını döver mantığı güdmeyin. Adam bir tavsiye istemiş sizde tavsiye edin.

Eski Sony'ler yok artık. Bu Sony kavramı beyninize eski kalitesi olarak kazınmış. Eski Sony bitti, mahvoldu, tarihe karıştı... (mp3 çalar için diyorum şimdi başlıcaksınız yok Psp dir Yok Ps2 dir Ps3 dür bir de onları tartış)

Ayrıca Creative Sony'den (mp3 çalar için diyorum) üstün bir firma. Madem savunuculuk olmuş, bende Creative'i savunuyorum

Toshiba Rulezz

Heheh benim suyumda mı vardır biz söyleyince millet kuduruyor Yok işte sony böyle sony şöyle,yok başına şu gelecek bu gelecek

Sony cidden pek iyi durumda değil,çıkardığı aletlerde bir de her şey yetmezmiş gibi ses limitleme saçlamağı da eklenince daha da bir beter oldu.Yani sony tavsiye etmemiz için,sony'nin bayağı değişmesi lazım.

• ne tartışma be
    adam creative mi yoksa sony mi dedi
    siz işi sony nin pazar payına çevirdiniz
    nedir bu sony düşmanlığı ya!
    araya ipodlar iriverler microsoftlar bilmem neler
    adam kesin mp3 player almaktan vazgeçti yaa!
    S-UNF sende ikisi de varmış koy abi noktayı da bitsin be!
    aaaa!
  • eyvallah arkadaşlar dün SONY ve CREATIVE'yi karıştırma fırsatım oldu. sony için en şık ve karızmatık mp3 çalar diye bilirim. ama kullanımı çok karmaşık ve gereksiz yazılımlar var ve bi creatıve kadar ses vermiyor + kullanışlı değil. sonuç olarak creatıve alcam gibi şimdi model araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbo! -- 30 Temmuz 2006; 12:47:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asean20

ne tartışma be
    aaaa!

Burda Sony düşmalığı yapan yok. Sony'yi seven ve her daim 2-3 marka arasından seçtiğim bir ürün olarak gören bir insanım. Ama Sony milliyetçiliğininde bir sınırı olmalı..

(+) kaliteli ses istersen Sony demişsin. Ben duyamadığım şeyin kalitesini naapayım.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseyy

quote:

Orjinalden alıntı: asean20

ne tartışma be
    aaaa!

Burda Sony düşmalığı yapan yok. Sony'yi seven ve her daim 2-3 marka arasından seçtiğim bir ürün olarak gören bir insanım. Ama Sony milliyetçiliğininde bir sınırı olmalı..

(+) kaliteli ses istersen Sony demişsin. Ben duyamadığım şeyin kalitesini naapayım.?

arkadaşım haklısın kimse burda sonyci creativeci değil
    ben sadece sony kullandım ben sonynin sesi yakında bir yorum yapmadım
    sadece kalite belli dedim
    ben 10 yıldır sony kulanıyorum sony almaya karar verdim ama şu dandik yazılımı insanı düşündürüyor
    bu da sony nin kötü yanı
    ha bunu da yukarıda belirttim

creativein sesi kötü dedim sanırım buda kulaklıktan kaynaklanıyor
    bence creative iyi bir kulaklık şart
    sizce de öyle değil mi???

• Evet Creative'lerin kulaklıkları kötü fakat şükretmek lazım. Toshiba'larınkini görmediniz çünkü

Yinede her ikisi içinde basıp parayı adam gibi bir kulaklık almak gerekiyor...

Sesi kaliteli diyen arkadaş forumda yetkisi olan arkadaştı galiba kusura bakma karıştırdım.
  • arkadaşlar şu konuyo acıklık getiriyim sony ve creative denedim demiştim sony'nin kutusunda verdiği kulaklık beş para etmez!! ama creative'yi sony'nin mp3 player.lar için çıkardığı kulaklıkta dinledim ses gerçekten mükemmeldi. yani sorun sony'nin avrupa birliği yasalarında belirli desibel kısıtlamalarına uyması ve mp3 player.da belli bi ses düzeğiyle sınırlaması
  • Sony A1000 ve A3000 için ses sınırlamasını kaldırmanın yolu var, sınırlamayı kaldırınca sesi sonuna kadar açıp dinleyemezsiniz. Ben hem creative muvo2, hemde sony A1000 kullanan biri olarak ikisi mevcut bende, biri kardeşim ama o pek kullanmadığı için 2 sinide ben kullanıyorum.
    Yani sonuç olarak A1000 in ses sınırlamasını kırınca ve CX300 kulaklıkla kullanınca daha üstün olduğunu söyleyebilirim, ben genelde hard rock tarzı müzik dinliyorum özellikle A1000 ve CX300 bu tarz müzik için daha uygun bence, yani benim kararım Sony A1000, creative muvo2 den 1 adım önde bence, ama çok fazlada bir fark olduğu söylenemez arada. Bu sony veya marka savunulucuğu olarak düşünmeyin, her 2 markada var bende hangisini istersem onu dinlerim, ikisine de para vererek aldım, hediye falan değil. Ama başka birine göre de creative daha iyi gelebilir, mesela x kişi türk sanat müziği dinliyordur, creative in sesi onda daha hoş gelebilir, biraz da zevk meselesi yani...

• eyvallah kardeş
  • Mixenon arkadaşım gibi bende bu iki cihazı kullandım.. her ikisinde de birlikte gelen kulaklıkların yetersizliği açık ortak bir kulaklıkla (ki bu panasonic hj50 oldu bende) bir karşılaştırma yapılırsa A1000 ses sınırlaması kalktığında hiçte azımsanmayacak bir sesivar hiç de öyle duyulmuyo ses falan değil hatta creative nazaran yüksek seste ses kalitesi daha iyi A1000 alıcak isen Eq ayarlarına nazaran muvo daha iyi bence sony nin sscp ve cp gibi programlar kullanması ise sıkıntı biraz ama bunları abartmamak lazım açıkcası gayet de basit bir işlem ben attım 1000 tane şarkı ve yaklaşık 15 gündür A1000 imi pc ye takmıyorum yani bukadar da takılmamalı bunlar bakıcaksın önemli olan ses!! ki aralarında çok fark yok belki 1 adım sony diyorum ben öle sesinin de az olduğu falan yok aslında gözümüz doymuyo creative zaten kaliteli mazeme açısından ikiside hoş tabi sony nin dizayları daha iyi ...ben creative den sony e geçtim eskiden sony marka cihazlar çok daha iyidi bu bir gerçek ki böyle bişi yapılmasına artık karşıyım yani onu satta ona geç falan zaten çok bi farkları yok ikisinide denemişsin artık çok kafanı yorma karşıtırma git ve al okadar memnun değilim demezsin iki markadada bence ... daha çok kafanı karıştırma hangisini alırsanda şimdiden güle güle kullan

• Ses sınırlaması kaldırılıyorsa o zaman bende hem estetik hem de şekil olarak sony derim,fakat yine de sony'nin yazılım durumları var.Yani iki şeyi göze almak lazım ya sony'nin tipi karizması için ya da creative'i kullanım kolaylığı için almak lazım.Bu ikisi arasında karar kıldıktan sonra gerisi kolay.Yani ses limiti kırıldıktan sonra bir tek yazılım dezavantajı kalıyor ki Sonic Stage eskiye göre bayağı yol katetti
  • s-unf madem ikisini de kullandın, benim de bikaç sorum var bu konuda. vaktini ayırırmsn :)
    ben de creative zen 1gb - sony NW-E002 1gb arasında kaldım da. açıkçası sony'deki atrac3 olayı ve 30saat bekleme süresi ilgimi çekti. sorularım;

-sscp ve cp gibi programlar nedir?
    -sony mp3 playerı pc'ye taktıımızda creative gibi direk sürücü olarak görmüo mu? yazılım mı kurmak zorunlu mu?
    -bu sony'deki ses sınırlama nası "kırılıo"? böle walkmanlardaki gibi avls tuşu mu var yoksa ekstra bişe mi lazım?
    -sony fişten de şarj edilio mu yoksa sadece usb'den mi ?
    -sony'deki 1 satırlık ekran yeterli oluo mu?
    -bi de yazılımı karışık fln denmiş, çok mu zor bu yazılımı kullanmak? artı yazılım mı zor, yoksa türkçesi yok da o yüzden mi zor dedi arkadaşlar?

creative'in muvo modellerini kullanma şansım olduğu için onunla ilgili pek sorunum yok. zen'in de dış görünüş ve usb'ye bağlanış biçimi dışında muvo'dan farkı olmadığını tahmin ediorm. varsa bilmek isterm tabi :)

şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corinthian -- 31 Temmuz 2006; 12:31:38 >

• Ben bildiklerimi cevaplayayım.
    Öncelikle NW-E002 lerin ses limiti daha kırılamadı bildiğim kadarıyla.Sony'nin atrac formatı pek tutan bir format değil,mp3 ile yapılan karşılaştırmalarda mp3 daha üstün çıktı ses kalitesinde,tabii kullanmak yine de kişinin tercihi.
  • s-unf cevap bekliom ya.
  • Tabiki arkadaşım nedemek;
    baştan söylemek iyi olucak Network walkman E serisinde E002 nin seslimiti kırmanın şu anda bir yöntemi yok şu anda.. aslında kırmak kelimesi de yanlış resmen menüden seslimitini kapatıyorsunuz ki bu menüde test menü denilen bişi bu E sesinde yok malesef sadece A1000 A1200 ve A3000 de var limiti kaldırma!!!!!

sscp Sonic Stage Connect Player ve cp Connect Player..Cp sony ürünü ile gelen ve cihaza mp3 atmana yarayan atract3+ formatına çevirmene ve DC yazmana yarayan bir program sscp ise sony nin artist link özel liğini daha performans lı kullanabileceğin arayüzü daha anlaşılı kullanması kolay ve az sorunlu çalışan cp ile aynı mantelitede programlar..Creativede kopyala yapıştır şeklinde atabiliyosun ve bu büyük kolaylık fakat sony de ki bu programlar sonucu zaman kaybet mene rağmen mp3 playerindeki şarkı düzeni ce yapısı çok hoş gerçekten sony nin bu bakıma kontrolü inanılmaz!!! cidden klasörlerle uğraşmana gerek kalmıyor ve bu programlarla winamp taki gibi playlistler oluşturabiliyosun yine winamp taki gibi bookmark özelliği de var hatta iconlarını bile değiştirebiliyosun ki bu açıdan yani sony çok kullanışlı bir teknolojiye sahip hatta sony buna devrim gözüyle bile bakıyo (intelegent shuffle)

sony i direk pc ne taktığında bir hard diskmiş gibi görüyor tabi ki bunda hiç bir sorun yok bildiğin flaş diskler gibi kullanabilirsin cihazı mp3ler ipod daki gibi gizli klasörler altında değil ama görünen bir dosyanın altında başka bir formatta duruyor yani içine atacağın bilgilerle karışma olasılığı yok çok rahat.. fakat direk A serisinde usb girişi direk değilde kablo ile olduğu için biraz zaman kaybı ama bunların bence hiç bir önemi yok !!

avls olayı A serisinde menüde aç kapa şeklinde bir tuş değil ON konumunda iken sınırlamayı getiriyo ya 15 yada 17 de sınırlıyo yanlış hatırlamıyosam ses kırma olayını başta anlattım öyle bi olay şu durum oluşuyo ses sınırlaması varken 30 konumundaki ses ile ses sınırlaması kalktığında 20 ye eşit oluyo fark bariz yani!!

sony hem fişten hemde usbden de şarj edilebiliniyor iki durumda var ayrıca sscp den veya cp den şarkı atarken de aynı zamanda şarj ediyor..

e serisindeki satırı bilemiyorum ama A serisi ekranlar inanılmaz hoşuma gidiyo gerçekten süper hele ekran koruyucularına hayranım doğrusu :D

zormor değil yaa aslında çok basit baya basit fakat işte türk mantığı..kopyala yapıştır çok daha kolay olduğu kaçınılmaz fakat ekstra kolaylıkları da yok değil hani ben memnunum valla hiç bir sorunum yok ama bilgisayarım birazda ha iyi olsa daha iyi olcak sanki

creative i kalite olarak biliyorum muvo şeklinde zenlere bişi diyemiyecem bilmiyorum para farkınıda ama yine dediğim gibi bu işlerde kafana çok takmıyacaksın alacaksın illaki ikiside iyi ama ben yeni cihazımdan daha memnunum..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.