Şimdi Ara

Armor Pen Hakkında (Mini Test)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun başındaki armor pen ve düz ad'nin etkisiyle ilgili ufak bir test yaptım.Miss Fortune'un ultisine gelen ad buffından sonra çok iyi olduğunu düşünüp bir rün ayarlamak isterken buraya geldim aslında.
    Testi minyolar üzerinde 1 lvlda aşağıdaki rünlerle vurduğum damage'leri not alarak yaptım resimleriyle beraber.Bunun doğrulutsunda armor pen rünlerinin neye kullanılıcağı hakkında hiçbir fikirim yok.

Armor pen yani rünlerden alınabilen armor pen yüzdeli değildir direk rakam kadar etki eder.
    Örnek olarak rünlerinizde 19 armor pen var ise vurduğunuz hedefin armorundan ilk başta yüzdeli olan armor pen çıkartılır (kabiliyetlerden ve son fısıltıdan alabileceğiniz) ve sonra rünlerizdeki 19 armor pen'in etkisiyle rakipten 19 armor çıkartılır, sonra kalan armor'dan ad'niz kadar hasar vurursunuz diye biliyorum ben.Yanlışım varsa düzeltin

Ufak teste gelicek olursak, testi 1 levelda 1 doranla başlayıp aşağıda vereceğim kabiliyetlerle minyonlar üzerinde yaptım.
    Beş farklı rün denedim hepsinin altında ikişer resim paylaşacağım, rünleri ve oyun içi görüntüleriyle. %6 Armor Pen yazanlar kabiliyetten alınan armor penler.

Bütün hepsinde kullandığım ortak kabiliyet.

1-) 19 Armor Pen + %6 Armor Pen = 64 DMG (klasik 19 armor pen rünü)

2-) 13 Armor Pen + 9.7 Magic Pen + %6 Armor Pen = 64 DMG (MF için düşündüğüm karma nüfuz rünlerini kullandım)

3-) 8.5 AD + 5.4 Armor Pen + %6 Armor Pen = 73 DMG (MF için düşündüğüm karma nüfuz rünlerini kullandım)

4-) 11 AD + %6 Armor Pen = 76 DMG

5-) 15 AD + %6 Armor Pen = 80 DMG (klasik 15 ad rünü)

Son olarak buda vurduğum minyonların armoru

Burada dikkatimi çeken şey ilk şey 19 armor pen'le 13 armor pen'in aynı hasarı vurdurması, ad'ler bile aynıyken.
    Çıkarttığım sonuç erken oyunda kesinlikle normal ad'nin armor pen'den daha etkili olduğu.

Bunların doğrultusunda bi fikri olan var mı ? yada armor pen'in ne zaman kullanılması gerektiğini bilen varmı ? daha doğrusu normal ad bu kadar daha fazla vurduruyorken armor pen'in ne işe yaradığını

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harsel -- 1 Ekim 2015; 15:52:10 >

• Kendisinde zaten burst skilli olan herolara alınıyordu armor pen. Eskiden Rengar, Kha ya da duruma göre Jayce'e alınıyordu. Core itemlar Black Cleaver veya Brutalizer olduğu için arpene de ihtiyaç kalmadı. Hem last hit hem de daha avantajlı olduğu için AD seçilmeli bence. Sonuçta artık jungle itemı bile armor pen veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 1 Ekim 2015; 5:35:33 >
  • ben olayı anlamadım armoru 0 değil mi onun 0 zırhın nesini delcen
  • Sayisal olarak zirh delme oyun basinda ne kadar onemli gibi gozukmesede uzun vadede asiri op olabiliyor ve zirh delmeli (assassin) run sayfam var bunun icin zed,talon,kha vb. sampiyonlar oynarken girdigim rünler

Ben ve karsi takimda zed oldugunda karsidakinin statlarina baktigimda klasik ad runleriyle girmis. Ben ise kirmizilarda zirh delme buyuklerde ad olan runlerle girdim. Ikimizdede uzun kilic var haliyle o daha cok vuruyor. Ama ikimizde Hirpalayani aldigimizda belirgin bi hasar takasi sonucu ben ondan daha cok hasar cikartiyorum.

cunku onun adside benim ademde 25 artti fakat onun zirh delmesi 10 iken benim 22 ye cikti ve daha cok vuruyorum haliyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Ekim 2015; 8:04:51 >
  • denediğin yer yanlış zaten 0 zırhı var. olmayan zırhı mı deliceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lMajesty

denediğin yer yanlış zaten 0 zırhı var. olmayan zırhı mı deliceksin
    dostum minyonların armoru olmadığı için zaten var olan ad en kadarını vuruyorsun.Bunu sen de anlamışsın zaten.Aynı armorlu bi heroya farklı rünlerle ne kadar damage vurduğunu göstermen daha dğru olur.Armor pen rünle girdiğin zman alışkın olmadığımız için minion almakta zorlanabiliyoruz.Normal herolara vurduğumuz damagelerde güzel bi fark yaratırsa o yüzden armor penle girmek daha mantıklı olur.
  • Bunu minionda anlayamazsin. Bir arkadasinla denemen lazim.
  • Diyelim junglesın 10 armor pen olsa 10 hırpalayandan gelse eder 20.

Birisi Vayne kaç zırhla başlıyo yazsın devam edelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kovlu

Diyelim junglesın 10 armor pen olsa 10 hırpalayandan gelse eder 20.

Birisi Vayne kaç zırhla başlıyo yazsın devam edelim.
    Biri minyonlarda armor olmadığını anlatabilir mi? Early için arpen pek bir şey ifade etmiyor zaten.
  • Dinleme kardeş eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crystal Prox

Dinleme kardeş eline sağlık
    Erken aşamada öldü çünkü sezon 4e geçerken mi ne nerf yedi armor pen rünleri. Bir de 0 zırh eksi (-) değere düşebiliyor ancak etkisi oluyor mu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Erken aşamada öldü çünkü sezon 4e geçerken mi ne nerf yedi armor pen rünleri. Bir de 0 zırh eksi (-) değere düşebiliyor ancak etkisi oluyor mu bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    armor pen. rünleri bende zamanında aldım pek faydasını göremeyince +15 ad ye döndüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

armor pen. rünleri bende zamanında aldım pek faydasını göremeyince +15 ad ye döndüm.

Alıntıları Göster
    Ben zırh kıran skillerle (wukong q, jarvan q) orman yaratıklarına vurduğumda eksilere iniyordu yaratığın armoru. O yüzden armor pen'de iniyordur dedim kafamda, ama eğer inmiyorsa cidden çok yanlış olmuş denediğim şey.Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

Alıntıları Göster
    Sürekli skill spamlayan herolarda işlevseldir. Oto atak üzerine ise AD rünler daha işlevsel oluyor.
  • BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    Minyonlarda armor olmadığının resmini kendim koymuşum zaten neyini anlatabilirmi ? Ben eksilere indirip hesaplanıyor diye biliyordum.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Ama senin bir başlangıç ad eksikliğinde olmuyor değil
  • armor Pen zaten çok işe yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

armor Pen zaten çok işe yaramıyor.
    0 Zırhı olan minyonda zırh delme rünlerini mi denedin kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: forq1ven

• quote:

Orijinalden alıntı: Oda Kokusu

quote:

Orijinalden alıntı: forq1ven

Alıntıları Göster
    Eline sağlık uğraşmışsın en azından ama arkadaşların dediği gibi armoru olan bi chample denemen lazım aynı olayı. Zaten klasiktir armor pen late game içindir earlyde ad daha önemlidir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.