Şimdi Ara

Arsa 'mız var.Müteahhit bina yapacak. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
27.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Orijinalden alıntı: go_can

quote:

arkadaşlar bizim bi arsamız var.il merkezinde 320 m2 yanında okul karşısında sağlık ocağı inşaatları başlamış.müteahhit bize teklif yaptı.bina dikelim.bizede daire verecek.bu işlerden anlayan kimse var mı?bu herif şimdi binaları dikmezse ne yaparız veya bu işler nasıl işliyor bilgisi olan var mı?

hort 4 yil sonra ne değişti hocam gelişme var mı

Okul inşaatı bitti yapılaşma devam ediyor.30 a aldığımız arsayı 80 e vermiyoruz.arsa olarak duruyor yol üstü ve sokakta geçiyor aynı zamanda.

okul işler hale gelirse kırtasiye ,msrket, internet cafe için potansiyeli yüksek kat karşılığı yaptırmak en mantıklısı gibi hayırlısı artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bizim bi arsamız var.il merkezinde 320 m2 yanında okul karşısında sağlık ocağı inşaatları başlamış.müteahhit bize teklif yaptı.bina dikelim.bizede daire verecek.bu işlerden anlayan kimse var mı?bu herif şimdi binaları dikmezse ne yaparız veya bu işler nasıl işliyor bilgisi olan var mı?

Okul inşaatı bitti yapılaşma devam ediyor.30 a aldığımız arsayı 80 e vermiyoruz.arsa olarak duruyor yol üstü ve sokakta geçiyor aynı zamanda.

okul işler hale gelirse kırtasiye ,msrket, internet cafe için potansiyeli yüksek kat karşılığı yaptırmak en mantıklısı gibi hayırlısı artık

Okul 2 senedir faaliyette. Bu yaz bakacağız duruma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okul 2 senedir faaliyette. Bu yaz bakacağız duruma

Daireyi salla dükkanı kaptırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

İnşaat mühendisiyim bi firmada çalışıyorum ama aynı firmada görev yapan müteahhit abilerime sordum.
    Bana;
    Yer kaç m2?
    İmar izni kaç katlı?
    Cadde üzerinde mi? yani alt kat dükkan olursa iş yapabilir mi?
    sorularını yönelttiler. bende bu cevapları verdim varsayım olarak..

120m2 +
    4 kat imar (veya daha fazla)
    Dükkan iş yapar

Mütehait 2 daire verir ve geriye kalan 2 daire+ dükkanı kendine alır.

Eğer daha detaylı yazabilirsen. Ben gerçek bi iş sözleşmesi gibi hazırlayıp sana detay faxı ya da maili yollarım

5 yıl geçti aradan
    mühendislik kariyerinde ne tür gelişmeler oldu

• hocam bize şu yeter deyip çıkmayın direk. adamın kaç daire yapacağını öğrenin ve ona göre anlaşma yapın. Mesela binayı sadece sizin arsaya yapacak başka bi arsa katılmayacak. Diyelim ki 10 daire yapacak. bunun en az %30-35i belki 40 sizin olmalı. Yani 3 daire + bulunduğunuz ilde piyasının durumuna göre yarım daire parası. Aşağısında müteahhit sizi kazıklamış olur. başka bi husus da anlaşmaya herşeyi ekleyin. mutfak dolabı yapılmış olacak, şu odalar laminat olacak tarzı. anlaşmanıza eklemediğiniz sözlü kalan herşey için ilerde pişman olursunuz ama birşey yapamazsınız.
  • Özel sektörde devam ediyorum. Eski çalıştığım firmadan çalışma koşulları nedeniyle ayrıldım. İyiki de ayrılmışım, 4 katlı ufacık arsalar üzerinde kafa patlatmaktansa şu an AVM, Katlı otopark gibi daha büyük projeler üzerinde daha yoğun çalışıyorum. Bi de ss atalım palavracı demesinler :)

Arsa 'mız var.Müteahhit bina yapacak.

• quote:

Özel sektörde devam ediyorum. Eski çalıştığım firmadan çalışma koşulları nedeniyle ayrıldım. İyiki de ayrılmışım, 4 katlı ufacık arsalar üzerinde kafa patlatmaktansa şu an AVM, Katlı otopark gibi daha büyük projeler üzerinde daha yoğun çalışıyorum. Bi de ss atalım palavracı demesinler :)

hangi üni mezunusunuz yüksek varmı birde ayıp olmassa maaş ne kadar han ileride bizi ne bekliyor onu bilmek açısından hocam yanlış anlamayın birde iş terübeniz kaç yıl tabi

• quote:

Özel sektörde devam ediyorum. Eski çalıştığım firmadan çalışma koşulları nedeniyle ayrıldım. İyiki de ayrılmışım, 4 katlı ufacık arsalar üzerinde kafa patlatmaktansa şu an AVM, Katlı otopark gibi daha büyük projeler üzerinde daha yoğun çalışıyorum. Bi de ss atalım palavracı demesinler :)

Allah kolaylık versin

İnşaat mühendisliğini çok seviyordum, ama ailemin fazla sermayesi yok diye, yüksek katma değer oluşturarak daha kısa zamanda sermaye edinebileceğimi düşünüp bilgisayar mühendisliğini seçtim, seviyorum da; inşaat içimde kaldı.Sabahları 06:00'da gider şantiye izlerdim Lise de :(

Kariyerinde, hayatında başarılar dilerim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2014ygslysşampiyonu kullanıcısına yanıt
    Karadeniz Teknik. Yüksek lisans yok. 4830 TL, Yemek, Yol (Özel araç), Maaş üzerinden sigorta bir de prim var. Aylık prim ortalama 600-800 TL arası hemen hemen. 6 Yıldır aktif olarak çalışıyorum. Daha öncesinde lisedeyken İç mimar ofisinde ayakçılık yaptım, hayatımın dönüm noktasıda orası oldu zaten :)
  • quote:

Karadeniz Teknik. Yüksek lisans yok. 4830 TL, Yemek, Yol (Özel araç), Maaş üzerinden sigorta bir de prim var. Aylık prim ortalama 600-800 TL arası hemen hemen. 6 Yıldır aktif olarak çalışıyorum. Daha öncesinde lisedeyken İç mimar ofisinde ayakçılık yaptım, hayatımın dönüm noktasıda orası oldu zaten :)

hety be öğrenci adama 5bin maaş çok geliyor ama 6yıldır çalışıyormuşsunuz eminim daha fazlasınıda hak ediyorsunuzdur açıkças beklediğimden çok daha detaylı bir cevap oldu teşekkür ediyorum ayrıca inşaat sektöründe olduğunuz için soruyorum illaki mimar arkadaşlarınız vardır bu sektörde gerek ekonomik koşullar gerek iş rahatlığı olsun mimarlık ile inşaat mühendisliği arasında hangisi daha avantajlı durumda sizin gözlemlerinize göre

• Mimalık çok daha avantajlı. Çok daha iyi paralara çok daha rahat işler yapıyorlar ya da bize davulun sesi uzaktan hoş geliyor :) Yardımcı olabilirsem ne mutlu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.