Şimdi Ara

Arsa 'mız var.Müteahhit bina yapacak. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
28.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk Öncelikle İmar durumu nedir? Daire başına düşen arsa payı nedir?

Genelde kat karşılığı girerseniz siz karlı çıkarsınız.. Misal 5 Katlı Tek daireli yerlerde arsa payı genelde %20'dir.. Size tek daire verilir. Öncelikle Sizin oraya Etüt çalışması yaptırması lazım mütahit ve gelip sizle işte burası salon şurda bu var brüt şukadar diye izah etmesi lazım. Dediğim gibi Eğer 5 katlı tek daireli olursa ben paranızı alın derim kat karşılığına girmeyin.. 320m2 demişsinizde yoğunluk varsa sizin bina oturumu (%35'ten hesapladım) 112m2 yapıyor tek daire olur her katta..

Arsanızın yanında bina veya Camii var mı?
  • bayrampaşada 150 200 m2 bir arazi ortalama 1 trilyon ediyor sizin arazi neredeyse bayram paşayla kıyasla olmadı araziyi satarsınız böyle işlerde mütahitin en az ama en az 300 milyar cirosu oluyor
  • Eskişehirde evlerin metrekare fiyatları 1500 lira falan. Birde öğrenci kenti olacak, kira pahalı evler pahalı arkadaş bu ne ya. İstanbul Ankara'da yaşıyoruz sanki. Hep dışarıdan gelip yatırım için ev alanlar yüzünen aşırı derecede arttı fiyatlar. Normal bir ev 150 milyardan aşağı değil, 250 300 400 diye gidiyor .
  • Arkadaşlar benim babam da müteahhit...Sadece bodrum katta 70 bin lira masraf etti.Bu işler o kadar basit değil ancak adam gibi yapıldı mı da senede 400-500Bin lira bırakıyor.
  • hiçbir şirket yarı yarıya kabul etmez en azından 3 tane almaya çalışın biz 1700 metre karelik yere karşılık 1 dükkan artı 9 daire alıcağız (2+1,3+1 şeklinde ) 2012 teslim.
  • konunu tamamını okumadım ama saglık ocagı ve okul yakınlarda.o muteahıt ımkanı yok dukkanları sızınle paylasmayacaktır.
    ayrıca muhtemelen cadde ustu.bu gıbı durumlarda yuzde 40 durumu oluyor.ama muhıtıne vede arsanın konumuna gore degısebılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1
    hiçbir şirket yarı yarıya kabul etmez en azından 3 tane almaya çalışın biz 1700 metre karelik yere karşılık 1 dükkan artı 9 daire alıcağız (2+1,3+1 şeklinde ) 2012 teslim.

hocam merak ettım yerınız nerede?cıdden merak ettım.
  • büyükçekmece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1
    büyükçekmece..

yerlesım yerı olarak nasıl?
    ayrıca ımar durumu nedır?
    bına yukseklıgı ve arsanın yuzde kacına bına oturtulmakta?
  • evet yerleşim yeri toplamda 8000 metrekare lik bir alanın 1700 ü bizim
    imarlı 4veya 5 kat artı 1 dükkan şeklinde apartmanlar var..
  • ayrıca neden bu kadar dikkatinizi ve ilginizi çekti anlıyamadım..
  • Muthhit diksın 2 daire versın ha olmaz öle şey oranın degerı 2 daireden yuksek olur kaç katlı dıkecek kaç daire dıkecek 10 daire olacaksa 3 tane alın en az. Şehir merkezi dıyorsun sonucta.
  • şehir merkezinde 100m2 alana bir daire veriliyor.buna dikkat edin.müteahiti iyice araştırın.aynı durum bizim başımıza geldi adam 3 kat çıktı,bir firar etti 2 sene yok.
    tabi buarada parseldeki diğer 5 kişidende 120 bin tl ye yakın para aldı.25tl de biz vermiştik..adam ayrıca kaçarken binadan daha bitmeyen dairelerden 2sinide sattı.başkasının canı yanmasın.(akşam akşam hatırladım beynime kan sıçradı yine)

müteahit olayına aman dikkat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcon11

şehir merkezinde 100m2 alana bir daire veriliyor.buna dikkat edin.müteahiti iyice araştırın.aynı durum bizim başımıza geldi adam 3 kat çıktı,bir firar etti 2 sene yok.
    tabi buarada parseldeki diğer 5 kişidende 120 bin tl ye yakın para aldı.25tl de biz vermiştik..adam ayrıca kaçarken binadan daha bitmeyen dairelerden 2sinide sattı.başkasının canı yanmasın.(akşam akşam hatırladım beynime kan sıçradı yine)

müteahit olayına aman dikkat...

Adam işi biliyomuş
  • bızım gıbı salak mutahıt bulursanız cok karlı cıkarsınız
  • İnşaat mühendisiyim bi firmada çalışıyorum ama aynı firmada görev yapan müteahhit abilerime sordum.
    Bana;
    Yer kaç m2?
    İmar izni kaç katlı?
    Cadde üzerinde mi? yani alt kat dükkan olursa iş yapabilir mi?
    sorularını yönelttiler. bende bu cevapları verdim varsayım olarak..

120m2 +
    4 kat imar (veya daha fazla)
    Dükkan iş yapar

Mütehait 2 daire verir ve geriye kalan 2 daire+ dükkanı kendine alır.

Eğer daha detaylı yazabilirsen. Ben gerçek bi iş sözleşmesi gibi hazırlayıp sana detay faxı ya da maili yollarım
  • Beyler TTNET ADSL i iptal ettiğim için yoktum bi süre.arsamız MANİSA da.biz evleri dikecek kadar paramız yok malesef.ayrıca ben inşaat işlerinden anlamam.ygs-lys yolcusuyum :).işte bizim arsaya bakan sokağın başında adamlar 5 daire dikmiş.cadde üzerinde yalnız hani etrafta yığınla adam yok.yeni yapılmaya başlamış bir yer.altlar DÜKKAN olursa iş yapar.sağlık ocağı yapılıyor hemen arsamızın dibinde.karşısındada ilkokul yapılıyor.şuan için paraya ihtiyacımız yok.yalnız evleri yapacak kadarda para yok üzerimizde.
  • bizim burada yarı yarıya mesala 200m2 yere adam 4 katlı diare yapıo yarı tarafını arsa sahibine yarı tarafını kendine alıyor.

ve şartlara ne tür mal kullanacağınıda ekleyin yani sözleşmeye hangi daire hangi cephe olacağına felan en ince ayrıntıya kadar sözleşmeye ekleyin hatta kullanılacak malzemenin markasına kadar ve mesala adam 9ayda bitircem dedi ama bitiremedi diyelim uzadı 5 ay bu 5 ay için 5aylık kira isteyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 30 Eylül 2010; 1:00:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

arkadaşlar bizim bi arsamız var.il merkezinde 320 m2 yanında okul karşısında sağlık ocağı inşaatları başlamış.müteahhit bize teklif yaptı.bina dikelim.bizede daire verecek.bu işlerden anlayan kimse var mı?bu herif şimdi binaları dikmezse ne yaparız veya bu işler nasıl işliyor bilgisi olan var mı?

hort 4 yil sonra ne değişti hocam gelişme var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_can

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

arkadaşlar bizim bi arsamız var.il merkezinde 320 m2 yanında okul karşısında sağlık ocağı inşaatları başlamış.müteahhit bize teklif yaptı.bina dikelim.bizede daire verecek.bu işlerden anlayan kimse var mı?bu herif şimdi binaları dikmezse ne yaparız veya bu işler nasıl işliyor bilgisi olan var mı?

hort 4 yil sonra ne değişti hocam gelişme var mı

Okul inşaatı bitti yapılaşma devam ediyor.30 a aldığımız arsayı 80 e vermiyoruz.arsa olarak duruyor yol üstü ve sokakta geçiyor aynı zamanda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.