Şimdi Ara

arşiv için harddisk mi, dvd mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hepsiburadadan alan var mı hdd almayı düşünüyorum da bir sorun olur mu ?
  • Paraya kıyıp 3TB almaya karar verdim sanırım :P
  • Ben de hdd almayı düşünüyorum green serisine bakayim bir.
  • HDD bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Paraya kıyıp 3TB almaya karar verdim sanırım :P

3TB parasına 2 tane 2TB alınıyor hocam, bence gerek yok, sınır kapasite olduğu için gereksiz pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Paraya kıyıp 3TB almaya karar verdim sanırım :P

3TB parasına 2 tane 2TB alınıyor hocam, bence gerek yok, sınır kapasite olduğu için gereksiz pahalı.

Kesinlikle katılıyorum.Su sıralar 3TB ların fiyatları baya yüksek.2 TB 2 tane WD Cavier Green seni baya süre idare eder.Ben 720p ve 1080p filmleri depoloyurum su an hala 480gb bos yer var.Her sene 1 tane HDD alıorum hem fiyat uygun hem büyük rahatlık.
  • HDD ye at DVD mi kaldı hala...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boston George

HDD daha uzun ömürlü olur

HDD daha uzun ömürlü mü? 15 senelik CD'lerim, 7-8 senelik DVD'lerim hala tek bir çiziksiz ve sorunsuz şekilde çalışmaya devam ediyor. Peki söylermisin bana hangi HDD'nin alındıktan 1 gün sonra bozulmayacağını garanti edebilirsin.? İstersen havasız ortamda, çelik kasada sakla, istersen hiç kullanma HDD elektronik bir üründür ve her an arıza yapabilir. Arıza yaptımı da veri kaybın güncel HDD boyutlarını baz alırsak en az 500 GB'dan başlar. Peki bir DVD'in bozulsa veri kaybın ne olur? 4 GB..

En garanti arşiv DVD (4 ve 8 gb) ve gelecekte de Bluraylerde saklanılandır. HDD ise yardımcı üründür. HDD'si kesinlikle olmaz çünkü illaki herzaman elinin altında olması gereken programlar, oyunlar, diziler, filmler, müzikler HDD ile çok daha rahat ulaşılabilir olacaktır. Ama HDD'nin içindeki her MB verinin mutlaka DVD'de yedeklenmesi şarttır.

Not : Konumuz Arşiv. Arşivlemenin mantığını ve ne demek olduğunu araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 21 Haziran 2011; 10:21:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

HDD daha uzun ömürlü mü? 15 senelik CD'lerim, 7-8 senelik DVD'lerim hala tek bir çiziksiz ve sorunsuz şekilde çalışmaya devam ediyor. Peki söylermisin bana hangi HDD'nin alındıktan 1 gün sonra bozulmayacağını garanti edebilirsin.? İstersen havasız ortamda, çelik kasada sakla, istersen hiç kullanma HDD elektronik bir üründür ve her an arıza yapabilir. Arıza yaptımı da veri kaybın güncel HDD boyutlarını baz alırsak en az 500 GB'dan başlar. Peki bir DVD'in bozulsa veri kaybın ne olur? 4 GB..

En garanti arşiv DVD (4 ve 8 gb) ve gelecekte de Bluraylerde saklanılandır. HDD ise yardımcı üründür. HDD'si kesinlikle olmaz çünkü illaki herzaman elinin altında olması gereken programlar, oyunlar, diziler, filmler, müzikler HDD ile çok daha rahat ulaşılabilir olacaktır. Ama HDD'nin içindeki her MB verinin mutlaka DVD'de yedeklenmesi şarttır.

Not : Konumuz Arşiv. Arşivlemenin mantığını ve ne demek olduğunu araştırmanızı tavsiye ederim.

1080p rip filmlerin boyutu 8.80 gb dan başlıyor gidiyor bunları nasıl dvdye sığdıracaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

quote:

1080p rip filmlerin boyutu 8.80 gb dan başlıyor gidiyor bunları nasıl dvdye sığdıracaz?

WD Caviar Black in bozulmayacağını garanti ederim dostum sana

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

quote:

quote:

Blurayleri bekleyeceğiz. Aynı sorunu bende yaşıyorum o yüzden şuan için 1080p film indirmiyorum. Brriplerle idare ediyorum. BlurayRW aldığım gün herşeyi bırakıp 1080p arşivine başlayacağım.

• Ben kalabalıkla uğraşmamak ve istediğim verilere ulaşabilmek için Hdd kullanıyorum. Çok uzun ömürlü olmasını istiyorsan dvd olabilir ama veriye değil de verilere anında ulaşmak istiyorsan hdd
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Ben de hdd almayı düşünüyorum green serisine bakayim bir.

Sabitmiş onlar ben harici arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Ben kalabalıkla uğraşmamak ve istediğim verilere ulaşabilmek için Hdd kullanıyorum. Çok uzun ömürlü olmasını istiyorsan dvd olabilir ama veriye değil de verilere anında ulaşmak istiyorsan hdd

Dediğin gibi el altında olmasını istediğin tüm şeyleri (program, müzik, dizi, film vs.) gibi şeyleri HDD'ye doldurup heran ordan kullanıma hazır bekletmek mantıklı. Ama bunların hepsinin yedekleri DVD (birsüre sonra Bluray) de olmalı. Zaten HDD ile arşiv yapmak arşiv olayının mantığına ters. Ona arşiv değil depolama denir. Arşiv demek çektiğin veriyi kalıcı bir medyaya aktarıp kutulamak hatta coverlamaktır.
  • ben hdd olarak lacie nın starck serini tercih ediyorum 2 adet 2tb lık aldım en az 2-3 sene yeter bi i geliyor
  • Bendede 500lük dahili seagate vardı harici yaptım onda depoluyordum 60gb boş yer kaldı 1lik alacağım WD ler iyi gerçekten.Ayrıca sağlamlarda 160lık 2,5' wd var kaçkere düştü hatırlamıyorum hala takır takır çalışıyor 160lık olduğu için biraz kaba davranıyorum inadına çalışıyor
  • verbatim'in harddiskleri nasıldır.bi arkadaşıma söyledim yurtdışından getirecek ama markasının verbatim olduğunu söylüyor.bilmiyorum kullanan var mı?
  • bence bu arşiv işi boş şrey internet denen şey varken niye böyle şeylerle uğraşırkş zaten bu heves hevesini alan bıraakıyo yani şimdi hevesi olanlara saçma gelir ama aynı bisiklete binecek çocuğa ilerde bu değil araba kullancaksın geçici demeye benzer bi dönem yapılır sonra bırakılır masrf tabiki düşünülmez.
  • Şöyle bir mantık yürüteceğim;
    Bazen arkadaşlarıma dizi veya film kopyalamam gerekiyor. Hard-disk'ten hard-diske, 10 saat de sürse başında beklemeden kopyalayabiliyorum. DVD'de olsa işkence olacak. Ayrıca WD Live media player'im var, mkv, avi, divx, dvd-iso dosyalarını harddisk'ten izleyebiliyorum.

Eğer sizin için önemli gördüklerinizi arkadaşlarınıza kopyalayabilirseniz, güvenlik açısından 1 basamak daha rahatlamış olursunuz.

Yani şu anda, hard-disk kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.