Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
4
Favori
66.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatan computer den alınabilir...orda fiyatlar çok uygun...üstelik % 10 bir nakit indirimleri var...reklam amaçlı söylemiyorum bilgilendirme amaçlı tamamen...bu tür medyaları kesinlikle ucuz olur oralarda diyip kipa gibi hipermarketlerden almayın...tam tersi çok pahalı oluyor oralarda...benden söylemesi..
  • samsung marka modelini bilmiyom
  • Verbatim alacak ve almayı düşünen arkadaşların dikkatine;
    Verbatimde üç üretim var Japon, Taiwan ve Indian üretimleri. Japon üretimi görürseniz fazlasıyla istifleyin derim piyasadaki bulabileceğiniz en kaliteli medyadır.. Taiwan orta kalitedir ve Indian üretimlerini hiç kimseye tavsiye etmem, uzak durun onlardan. Ucuz satılanda olsa ilk kriteriniz Verbatimler için üretim yerleri olsun.
    Hepsi verbatim demeyin. Sonuçta sadece üstündeki isimler aynı, üretimleri tamamen farklı kalitededir.
  • nerden anlayacaz hocam japon mu taiwan mı olduğunu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

nerden anlayacaz hocam japon mu taiwan mı olduğunu acaba?

frotolkien çok doğru bir noktaya değinmişsin.

Her paketin üzerinde nerde üretildiği yazıyor. Dış görünümleri ve kodları aynı çoğunun. Üretim yeri çok şey değiştiriyor.
  • Arkadaşlar bende artık arşiv işindeyim.

Dvd leri dvd kutusunda tutmak istiyorum.

http://www.multimedyacd.com/asp/show_stock.asp?product=13%20%20DMS%20223%20DD

Forumda bir arkadaş oyunlar için kapak yapmış. Bu kapakları film için yapabilirsem gayet güzel olacak. 2 li dvd kutusunda 10-12 tane film olabilir sanırım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_24989974/mpage_1/key_//tm.htm#25423517

Kapak resimleri için hangi yazıcıyı kullanmam gerekli ?yoksa kırtasiyeden falan çıkartmam dahamı karlı olur ?

• Benim Sorularım Olacaktı Bazı Siz Dizileri Filmleri Filan Yarken Hangi Programla Yazıyorsunuz. Ben Veri Dvd Yazıyorum Sona Dogru Bir Uyarı Geliyor Çoklu Ortam olmasına ragmen gine yazdır diyorum ben onun bir sakıncası varmıdır yada başka bir prg ile yazdırmalımıyım.
    Birde Dwd Rw Nin Secur Disk Korumalı Dısk oluyor heralde.Onla yazmalımıyım bi faydası yada zararı varmıdır. yada her dvd okuyabilrmi secur diski
  • quote:

Orjinalden alıntı: £mre

Benim Sorularım Olacaktı Bazı Siz Dizileri Filmleri Filan Yarken Hangi Programla Yazıyorsunuz. Ben Veri Dvd Yazıyorum Sona Dogru Bir Uyarı Geliyor Çoklu Ortam olmasına ragmen gine yazdır diyorum ben onun bir sakıncası varmıdır yada başka bir prg ile yazdırmalımıyım.
    Birde Dwd Rw Nin Secur Disk Korumalı Dısk oluyor heralde.Onla yazmalımıyım bi faydası yada zararı varmıdır. yada her dvd okuyabilrmi secur diski

Dvd writerınız sanırım Lg marka.. Bende de Lg var.. Ve securedisk ozelligi mevcut..

Securedisk ozelligini kullanacaksanız kesinlikle ve kesinlikle sifrelemeyi kullanmayın.. Diger ozelligi kullanabilirsiniz.. Sifrelemeyi kullanırsanız baska bilgisayarlarda calıstırmada zorlanırsınız.. Cunku harici bir programa ya da neroya ihtiyacınız olur.. Ama tek dvdye aynı dosyayı bircok defa yazdırma ozelligini kullanabilirsiniz.. Bu konuda bir sakınca yok..

Film yazdıracaksanız buyuk ihtimalle bu ozelligi kullanamayacaksınız cunku dvdnizin tamamını dolduracaksınız zaten.. Ben cogunlukla dizi ya da Hd (720p) film yazdırdıgım icin bu ozelligi kullanamıyorum cunku zaten dvd tamamen dolmus oluyor..

Neroyu kullanmanızı tavsiye ederim.. En son surum neronun lite surumunu yukleyebilirsiniz.. 30 mb gibi biseydi sanırım.. Nero burning romu kullanmanızı tavsi ederim, ayrıca bir dvdye bircok divx film yazıcaksanız zaten veri diski olarak yazmanız gerekir.. Yalnızca dvdye 2 gb dan buyuk tek parca bir film (hd 720p) yazdıracaksanız udf formatında yazdırmanız gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 23 Ağustos 2008; 14:00:22 >

• SecurDiskte Yazsak Şimdi Bir Faydası Olurmu Ömrü Filan UzarmıkiEger Faydası yoska yazmanını anlamı yok hem zamanda çalıyor hem her dvd okumuyacak
    Birde bu udf tam olarak ne oluyor yani udf yazınca ne fark ediyor.Bende daha önce birçok 720p filmimi veri dvd olarak yazmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 23 Ağustos 2008; 14:45:40 >
  • http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=108

Yukarıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim.. Securedisk yazdıgınızda aslında cdnin omru uzamıyor.. Yani yazdıgınız cd aynı cd.. Sadece mesela 100 mblık bir klip yazdırıcaksınız dvdye.. Dvdnin kalan bos bolumlerine bu klip 40 kez yazılıyor.. Dvdyi acıp baktıgınızda tek klip gozukuyor.. Ama aslında o dvdde o klibin 40 kopyası bulunuyor.. Boylece dvdnin herhangi bir yeri cizildiginde cizik olan bolum dvdnin farklı biryerinden okunabiliyor..

Amac bu dosya guvenligini arttırmak.. Bu ozelligi gonul rahatlıgıyla kullanabilirsiniz.. Ama diger sifreleme ozelligini kullanmanızı tavsiye etmem.. Videoda da gorebileceginiz gibi sifrelem yaptıgınız dvdyi nero kurulu olmayan farklı bir bilgisayarda calıstırmaya kalktıgınızda dvdyi calıstıramıyorsunuz..

Aslında cok yararlı ozellikler ozellikle aynı dosyanın tekrar tekrar yazılması super..

UDF ise tek bir parca halinde 2gb dan buyuk dosyaları dvdye normal olarak yazamazsınız.. Buyuzden UDF olarak yazmalısınız.. Mesela 720p 4 gb lık hd filmler... UDF ayarlarını en son surum nero kullanırsanız otomatik bırakın.. yani atıyorum 1.02 1.05 falan gibi secebiliyorsunuz.. Bu bolgeyi varsayılan olarak otomatik bırakın.. Hızınızı yine degistirebilirsiniz..

• Ya Bu Çoklu Ortam Kafamı Karıştırdı Yaw.Hepsinde Çıkıyor Udf Bile Tek Dosyayı Yazarkende Çıkıyor
  • Maxell dün akşam geldi ama henüz denemedim. Dvd writer TSSTcorp CDDVDW nasıl bir writerdır bu yanma olasılığı felan olmaz dimi
  • @@£mre

DVD filmi veri disk oluştur ile yazmaya çalışırsan hep aynı uyarıyı alırsın..Nero yu çalıştırdıktan sonra ilk ekrandan nero express açıp ordan vidyolar-resimler seçeneğinde DVD vidyo dosyalarını seçmen yeterli...zaten veri diski olarak yazarsan dvd yi dvdplayerdan izleyemezsin..

Divx tarzı dosyaları veri diski oluşturla yazman gerekir..

@@gD

dvd kapakları için ilk mesajımda bir link var ordan istediğin coverı kaydettikten sonra baskı için herhangi bir copy center a gitmen yeterli...cover başına 50 kuruş gibi bir para ödersin en fazla...normal printerdan sakın çıktı alma..hem kartuşa yazık sana daha pahalıya gelir hemde kaliteli bir baskı olmaz...zaten parlak kuşe kağıda basmaya kalkarsan normal printerdan boya tutmaz ve kurumaz bilgin olsun...
  • 300-400 tane bastıracağım sanırım buda 200 ytl yapıyor.
    Forumda bir kaç kişi gördüm yazıcı ile çıkartıp güzel demişler. Kafam karıştı şimdi.
  • normal beyaz a4 tipi kağıda evde kullandığımız printerlardan çıktı alırsan ortalama bir kapağa sahip olursun...harcağıdın kartuşlarda cabası..ama gerçek dvdkapağı parlak kuşe kağıttandır ve bu kağıda normal printerdan çıktı verirsen hem renk tutmaz abuk sabuk bir baskı çıkar hemde kurumaz..kuşe kağıda baskıyı copy centerlar ve matbaalar yaparlar...toplu alım yaparsan indirim yaparlar diye düşünüyorum..eğer istanbuldaysan heryer var copy centerlar...bi git konuş pazarlık yap bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 24 Ağustos 2008; 15:04:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

normal beyaz a4 tipi kağıda evde kullandığımız printerlardan çıktı alırsan ortalama bir kapağa sahip olursun...harcağıdın kartuşlarda cabası..ama gerçek dvdkapağı parlak kuşe kağıttandır ve bu kağıda normal printerdan çıktı verirsen hem renk tutmaz abuk sabuk bir baskı çıkar hemde kurumaz..kuşe kağıda baskıyı copy centerlar ve matbaalar yaparlar...toplu alım yaparsan indirim yaparlar diye düşünüyorum..eğer istanbuldaysan heryer var copy centerlar...bi git konuş pazarlık yap bence...

500 film kapağı için ne kadar ücret talep ederler? Geçmişte siz yaptırdınız diye hatırlıyorum.
  • 100'lük maxell satılıyor mu? Fiyatı nedir?
    Maxell yoksa diğer kaliteli markaların var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

quote:

normal beyaz a4 tipi kağıda evde kullandığımız printerlardan çıktı alırsan ortalama bir kapağa sahip olursun...harcağıdın kartuşlarda cabası..ama gerçek dvdkapağı parlak kuşe kağıttandır ve bu kağıda normal printerdan çıktı verirsen hem renk tutmaz abuk sabuk bir baskı çıkar hemde kurumaz..kuşe kağıda baskıyı copy centerlar ve matbaalar yaparlar...toplu alım yaparsan indirim yaparlar diye düşünüyorum..eğer istanbuldaysan heryer var copy centerlar...bi git konuş pazarlık yap bence...

500 film kapağı için ne kadar ücret talep ederler? Geçmişte siz yaptırdınız diye hatırlıyorum.

Bugün 2 yere sordum tanesi 50 kuruştan yapıyorlar. Düşüğünü bulamadım daha.

@PHI

http://maxipaket.com/store/ProductDetails.aspx?productId=88404

• quote:

Orjinalden alıntı: gD

quote:

80gr/cm³ olan standart A4 kağıda renki lazer baskı için toplu basımda 20 kuruşa basan bir yer buldum fakat daha kalın ve parlak kağıda basmak daha mantıklı. 50 kuruştan 250 YTL yapar ki çoklu basım fiyatı mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gD

quote:

quote:

@PHI

http://maxipaket.com/store/ProductDetails.aspx?productId=68792
    http://maxipaket.com/store/ProductDetails.aspx?productId=64090
    Bu üçünden hangisi daha iyidir acaba?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.