Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
4
Favori
66.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sadece en iyileri bulundurmak gerisini silmek arşivciliğin mantığına aykırı bir durum...o arşivcilik değil başka bir kategoriye giriyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

sadece en iyileri bulundurmak gerisini silmek arşivciliğin mantığına aykırı bir durum...o arşivcilik değil başka bir kategoriye giriyor....

O zaman biz de arşivcilik demeyiz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: irish

Ben indirip siliyorum. Tekrar izliyebileceğim film sayısı çok az..Onları da kaydediveriyorum...

E bu da farklı bir bakış açısı tabii.

Olaylara farklı bakma konusunda iyiyimdir.

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

• Şu H264 olayı nedir ya? Henüz hiç HD izlemedim bi göz atıym dedim ama bu olayı gördüm.
  • Kendi çapımda arşiv yapıyordum daha önce, ama uzun süredir geliştirmiyordum arşivimi... bu konuyu gördükten sonra mütevazi arşivimi genişletmeye karar verdim 2 gündür film ve dizi indirip dvd ye yazıyorum.. tabi ilk sayfadaki tavsiyelere dayanarak. Lord'un arşivini görüpte özenmemek mümkün değil zaten.

@sleepless^
    MPEG4 Part 10 (Advanced Video Coding) olarakta bilinir. Yüksek kaliteli video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 15 Eylül 2008; 7:23:36 >
  • son olarak; arşivcilik sanattır
  • Arşiv yapmak bambaşka bir duygu,arşivinin yanına gidip heyt be bunların hepsini ben indirdim ben yazdım dvd'lere teker teker... ben doldurdum caselere... hepsi benim bunların kimselere vermem deriz içimizden
    Ayrıca yaptığımız arşivleri hemen izlemek zorunda değiliz, bunun için en iyileri kaydedip fazla iyi olmayanları silmemiz arşivcilikte söz konusu olamaz.. o seçmece karpuz hesabına girer
  • İndirdiğiniz filmlerin boyutları nedir peki? Ben 700mb civarı indiriyorum ama kalite çok kötü. 1.5 gb civarı fena değil. Daha yüksek indirmeye gerek var mı?

Bir de elimde 5 sezonlık bir dizi var. Fakat ilk sezonu 5gb civarı yani tek dvdye sığmıyor. Diğerleri 4.1gb civarı. Siz bu durumda nasıl yazıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 15 Eylül 2008; 20:24:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

İndirdiğiniz filmlerin boyutları nedir peki? Ben 700mb civarı indiriyorum ama kalite çok kötü. 1.5 gb civarı fena değil. Daha yüksek indirmeye gerek var mı?

Bir de elimde 5 sezonlık bir dizi var. Fakat ilk sezonu 5gb civarı yani tek dvdye sığmıyor. Diğerleri 4.1gb civarı. Siz bu durumda nasıl yazıyorsunuz?

700 mb'lık filmlerle arşiv yapılmaz malesef. En kötü unseen, prodji falan indirilmeli arşiv için. Bunlardan sonra direk dvd sunumları olabilir.
  • Divx izlemiyorum artık mümkün olduğunca 720p ve 1080p çekiyorum..15.4 " dizüstü ekranında bile divx çok pixelleşiyor dvd fena değil ama en uygunu 720p..1080p leri geleceğe yönelik indiriyorum hani olurda birgün şöyle 22" üstü monitör alırsam diye.. Yani öncelikle izleyeceğin ekran önemli bir divx 14" ve altında tatmin edebilir dvd nin 15-21" inç aralığı vardır kaba tabirle ama bunların üstünde bir ekranda izleyeceksen hele bir de izleyeceğin ekran lcd ise kesinlikle 720p ve üstü 1080p izlemeni ya da arşiv yapmanı öneririm..40" ve üstü için çoğu zaman 720p de yetmez..bu böyle gider..Aslında bu yüzden arşiv yapmak istemiyorum ortam dijital olduğu için sürekli gelişiyor görüntü kalitesi..Ama şöyle 30 mm analog film geçse eline 1080p bile yanında gayta yer.. esas uzun soluklu arşivcilik odur..

• @PHI, unseen, prodji gibi gruplar genelde üyelik isteyen sitelerde oluyor galiba. Ücretsiz torrent sitelerinde hiç görmedim henüz.

@дltuğ, dediğiniz gibi işin içinden çıkmak biraz zor. Ben 15" üzerinde izleyeceğimi sanmıyorum ama 500 tane filmi kenara koyunca kaç yılda biter, o zaman kadar neler değişir kestirmek zor. 700mb gerçekten çok kötü, 1.5gb 15"de idare ediyor. Boyutu daha da büyütsem bu sefer de indirmek istediğim pek çok film var onlara sıra gelmiyor. Arşivcilik zor iş gerçekten. Daha başlamadığım halde yordu beni. Elimdfeki filmler hâla hdd'de duruyor ne yapıcam bilmiyorum.
  • Ben sindire sindire gidiyorum hoca bir filmi indirdiysem filmi izlemeden başka film indirmiyorum (zaten filmler en az 4.5 gb olduğu için 2 gün sürüyor indirmesi) böyle biraz geç inince filme olan saygım da artıyor geçen sene 128 kbit kablo net ile 8 gb lık transformers indirmiştim yaklaşık 20 günde filme tapmaya başlamıştım hala da dvd kutumda özel yeri var..Yoksa ben ipin ucunu kaçırıyorum öyle toptan indirim izleyeyim olaylarını yapamıyorum illa ki soğuyorum filmden..
  • ciddi emek isteyen bir iş

bi hobi aslında uğraşmak lazım :) yararlı topic
  • Valla hocam 300 tane film izlenmeyi bekliyor bende hâla. 700mb civarı olduğu için çabuk iniyor. Öyle devamlı film izlemeyi seven birisi de değilimdir, uygun zamanda canım istediği zaman izlerim, o yüzden bitiremiyorum. Her hafta 3 tane izlesem 2 sene işi var Senin yönteme geçebilirim, hem yavaş iner hem de hemen izlerim. Zaten ilk zamanlar indirdiğim filmlerin içeriğini bile hatırlamıyorum.

Hocam bir de filmleri nerden indirdiğini pmlermisin? Ben kalitelileri bulmakta zorlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 16 Eylül 2008; 0:06:36 >
  • Son bir soru soruyorum. DVD mi yoksa unseen, prodji ripleri mi? Ve prodji ripleri nerden bulabilirim? Sadece site ismi istiyorum (pm).
  • Şeçim meselesi ama hiç bir rip orjinalinden iyi olamaz prodji vs orjinaline en fazla yaklaşmayı başarır sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eddy -- 17 Eylül 2008; 16:59:39 >
  • quote:

Son bir soru soruyorum. DVD mi yoksa unseen, prodji ripleri mi? Ve prodji ripleri nerden bulabilirim? Sadece site ismi istiyorum (pm).

bulursan banada haber verirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sleepless^

quote:

Son bir soru soruyorum. DVD mi yoksa unseen, prodji ripleri mi? Ve prodji ripleri nerden bulabilirim? Sadece site ismi istiyorum (pm).

bulursan banada haber verirmisin

Valla bir sitede 30 tane falan var ama çoğu kalitesiz filmler. Emule için kaliteli filmler buldum ama emule kullanmayı sevmiyorum.

2CD'lik veya 1.5 gb civarı ne bulursam indiricem. Bana yeter bu kadarı. DVD indirmek de zahmetli iş. HD indirirdim ama benim pc'de takılıyor sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 17 Eylül 2008; 23:49:13 >

• @ osstation

Sonradan editlemişsin mesajı görmemişim kusura bakma..PM attım..
  • Teşekkür ederim.

@sleepless^, sana da yolladım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.