Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
4
Favori
66.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan böyle paylaşım programlarıyla ilgili bu konuya post atan üyeleri şikayet edicem... ben adam gibi uyarımı yaptım...

not: mutu07 lafım kesinlikle sana değil yanlış anlama sakın bu konudaki her mesajın bilgilendirici tekrar teşekkürler..
  • son iki sayfayi okudum,
    sorum acaba muziklerimi genre yani turlerine gore ayirip metal pop vs , ve sanatcilara gore ayirip arisvlesem herseferinde her dosya icine mp3 leri ayri ayri mi kaydetmek gerek baska yolu yokmu?
    demek istedigim
    muzik klasorum icinde iki klasor olsa teki tur olsa teki de sanatci olsa ture tikladigimda
    muzik>tur>metal>metallica>one.mp3 parcasini bulsam ve yine
    muzik>sanatci>metallica>one.mp3 gene karsima cikmasi icin ayri ayri dosyalamalimiyim yoksa bunun bir programi ya da bis seytan hilesi varmi?
    not: ornek basit gibi gelebilir ama tur ve sanatci cok olunca ihtiyac...
    umarim anlatabilmisimdir ne demek istedigimi ve boyle bir yol vardiir
  • Paylasım programlarını konusmak isteyenler icin zaten divx planet gibi siteler mevcut.. Oralara biraz göz atsalar herşey apaçık anlatılmakta..

Donanımhaberde butür konular yasak.. USdownloader da donanımhaber internet bölümünde uzun uzadıya konuşuldu.. Zaten programın ismi belli googleda aratırsanız birçok sitede konuşulduğunu görebilirsiniz..

Program gayet kullanışlı linkleri dizdiğiniz anda indirmesi gerek.. Ayarları kontrol edin.. Programı internet bölümünde konu açarak sorabilirsiniz.. Kolay gelsin..
  • Arkadaşlar DVD yazmak için hangi programı kullanıyorsunuz? Bende Nero vardı ama son yazdığım DVDlerde sorun çıkmaya başladı. DVD-RW'ım Samsung ve 1 senelik, yaklaşık 100 DVD yazmışımdır. Yazıcıda sorun olduğunu sanmıyorum. Medyalar ise Verbatim. Kullandığınız programları yazarmısınız? Şu anda Ashampoo Burning Studio 8'i indiriyorum.
  • Çıldırıcam ya. Daha öğlen sorunlu dosyaları olan dvd şimdi çalışıyor Bazen böyle durumlar olabilir mi? Ne zor işmiş arşivcilik. Nero'yu kaldırdım ondan olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 26 Eylül 2008; 19:35:22 >
  • Bu da benim arşivleme yöntemim.

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

Resmin orijinalini görmek için tıklayınız.

En son 64. dvd'ye kadar yazabildim. İlk mesajda da belirtildiği gibi birikince göz korkutuyor. (edit: 64 dvd'ye kadar excell'e yazabildim demek istedim. Belirteyim, yanlış anlaşılabilir.)
    Ama vakit çok geçmeden hepsini yazmalıyım çünkü aynı filmleri indiriyorum sürekli. Aklımda tutamıyorum. Yüzlerce film, kolay değil...

Bir de ekran görüntüsünde dikkat etmişsinizdir bir notlar bölümü var.
    O bölüme daha sonradan filmi hatırlamanız ya da izlemeye değer mi değmez mi dvd'yi takıp bakmadan görmeniz için notlar düşebilirsiniz.
    Her dvd için gerek yok, mesela Kill Bill, Requiem for a Dream gibi filmler artık hepimizin ezbere bildiği filmler olduğu için not almayabilirsiniz ama örnekte gördüğünüz filmlere not aldım ben. Ne olur ne olmaz, pratik olsun.

Onun dışında, IMDB puanı ve filmin türü de arşivde filmin adı kadar önemli rol oynuyor.
    Örneğin kız arkadaşınız misafiriniz oldu ve film izleyeceksiniz. Aklınıza film adı gelmiyor ve tüm listeyi tek tek tarayıp film arayacağınıza, listede "romantik(örnek)" diye aratırsanız filtreleyerek filmler arasında dolaşırsınız ve zamandan kazanırsınız. Puan ise burada devreye giriyor. Açıklamaya gerek yok herhalde. :)
    Ayrıca, oyuncular, filmin çekildiği ülke ve imdb kısayolu gibi seçenekler de ekleyebilirsiniz. Varsa bol vaktiniz filmin web sitesine de link verebilirsiniz.

Klasörleme yöntemim şöyle:
    Film
    Altyazı
    Filme ait görüntüler (Wallpaper + Caps + Oyuncu fotoğrafları)
    Varsa Fragman
    Cast (IMDB sayfasının text dökümanı.)

Dvd seçimine gelince:
    Bir süre PHILIPS kullandım, hiç memnun kalmadım. Çok fazla film kaybım oldu.
    MAXELL kullandım, DVD+R olanından memnun değilim. DVD-R çok iyi, hem hızlı hem uzun ömürlü. (Yazdıktan sonra açılan fakat 1 ay sonra takıp da denediğimde izleyemediğim DVD+R'ler oldu.)
    Şuan SAMSUNG'un PLEOMAX'ini kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Tüm dizilerimi PLEOMAX'e aktardım. Umarım beni yarı yolda bırakmaz.

Mümkün olduğunca 4x hızında yazmaya gayret gösteriyorum.

Saklama yöntemim:
    25'li, 50'li kutuların yanısıra tekli zarflarda muhafaza ediyorum. Ama bir an önce çanta ya da saklama kabı gibi birşeye terfi edeceğim.
    DVD'lerimi asla arkadaşlarıma vermiyorum. İsteyen olursa ipe un serdim diyorum. Size de asla vermemenizi tavsiye ediyorum. Asla sizin kadar titiz davranmıyorlar DVD'lere. Aman dikkat.
    Kopyalayıp verebilirsiniz. İnsanlık ölmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 26 Eylül 2008; 22:31:51 >

• Hocam saçma bir soru olacak ama gene yazayım:

Simpsons'un tüm sezonlarını indirdim fakat altyazı olarak çok az bölümün altyazısı var bulabildiğim altyazıları ekleyerek mi dvdye çekeyim yoksa direk altyazısız mı çekeyim?

Hakkatten saçma
  • benim dvd hakkında sorum olcak

şimdi bu dvd+r ile dvd-r arasındaki fark ne? hangisi daha uzun ömürlüdür?

benim dvd rw'nin üstünde dvd+rw bu dvd-r yazar mı?

boş dvd olarak elimde verbatim dvd+r var sizce ne kadar iyidir?

bide nero da dvd yazarken maksimum hız kullanıyorum.(nero 6) dvd yazarken hızı düşürmem gerekir mi? bu hızın etkisi olur mu kalitede?
  • @@@Replica_Gun_Snatch

bilgiler için teşekkürler..maxell de sorun yaşamana şaşırdım sadece..ben abartısız 1500 e yakın maxell DVD yazdım bugüne kadar hiç problem yaşamadım..dvd çekerken çektiğin program, işletim sisteminin o anki durumu ve writer ın kalitesi-ömrü de önemli...belki bunlarla alakalı bir sorundur senin yaşadığın..

@@@smd

altyazısı olan sezonları hatta bölümleri mutlaka ekle dvd ye yazarken...olmayan sezonlarıda not et bir dosyaya..not ederken mutlaka sezonun sayısını ve rip grubunun adınıda yazki altyazı çevrilip internete düştüğünde tespit etmen daha kolay olsun...özellikle en yeni filmlerin bazılarında altyazılar çok sonra çeviriliyor (az bilinen filmler) veya gene TR de henüz bilinmeyen ama popüler olan dizilerin altyazıları olmuyor fakat sonradan başlanıyor çevirilmeye..DVD yi açık bırakıp sonradan eklemek en mantıklısı...

@@@arseniCem

-R ve +R arasında şuan için artık bir fark kaldığını söyleyemeyiz çünkü artık çıkan bütün playerlar iki türüde oynatıyor o yüzden işin teknik kısmına hiç girmeye gerek yok...ikisinide al farketmez diyim...

artık bütün dvd rw lar ikisinide yazıyor seninkinin üstünde öyle bir şey yazması ilginç..eski model bir rw kullanıyor olabilirsin...

verbatim iyi markadır ama üretildiği ülkeyi gözönünde bulundurmak lazım...

dvd lerini hiç üşenmeden herzaman 4x le yazmanı tavsiye ederim...yazım kalitesi, uzun ömürlülük ve yazım sırasında oluşacak aksilikleri engellemek için tavsiyem herzaman 4x...en fazla 5 dakika fazla sürer ama değer...

EKLEME : Bu arada herkese NERO 7 PREMIUM u öneririm...

Son olarakta HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLARIM..Hepinize iyi bayramlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 30 Eylül 2008; 11:24:15 >

• ya aldığım bazı filmlerde dvd-r bazıların dvd+r yazıyor.elimde 10 adet hyundai dvd-r var. acaba onu yazar mı?onu geçtim en önemlisi verim alabilir miyim?yoksa akıl karı değil mi onu kullanmak?
  • hyundai için tek sözüm şu..

tuvalete at üstüne et sifonu çek..
  • Teşekkür ederim
  • @@@Replica_Gun_Snatch sistemini çok güzel anlatmışsın ama benim elimde 750'den fazla film var..
    bu saatten sonra hepsiyle tek tek uğraşmak da kolay değil..
    ben şimdilik sadece excel'de film isimlerinin listesini tutuyorum,
    yeni film indirirken emin olamadığım film için listede arama yaptırıyorum,
    böylece aynı filmi bir daha indirmemiş oluyorum
    ama birileri geldiği zaman rastgele film çıkarmak yerine bilinçli bir şekilde seçme fikri hoşuma gitti de 750tane filmle de uğraşılmaz ki..
    ne yapsam ki
  • Arkadaslar bir tane HDD ihtiyacim var.
    500 gb civari dusunuyorum, tavsiye ettiginiz satici, site vs. var mi?

gg' de 1000 gb (1 tb) Maxtorun fiyati 229 YTL.
    160 gb philipsin fiyati 160 YTL.

İkisinin de garantisi var ama arsivin, emeklerin bosa gittikten, HDD yandiktan sonra garantinin ne onemi var?

Aradaki bu kadar fiyat farki neden? Neyi tavsiye edersiniz? Bunlarin disinda onerebileceginiz HDD' ler var mi?

Simdiden tesekkurler...
  • Bir de arkadaslar film indirmek icin kullandiginiz siteleri PM gonderirseniz cok makbul gecer.
  • o zaman sana şunu diyim hdd lere güven olmaz yani bende yeni başladım arşiv yapmaya ufaka ufak ama düşün büyük bi arşivin var bi arıza tüm filmler gidiyor.ama dvd ye yazsan öle olmaz arada gider 3-5 tane
  • arkadaşlar exel'de yazmak baya zahmetli.program olarak Grieex öneririm.
  • @ kby

500 yerine, 2x250 almak daha mantıklı. Hatta bunu 3x160 da yapabilirsin. Herhangi bir arıza olduğu zaman, arşivin tamamını kaybetmezsin. Oranı ne kadar aşağı çekersen, muhtemel kayıplar ona göre azalır. Tabi ayrıca dvd'lere yazmayı da göze alırsan, garantili bir yöntem olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kby

Arkadaslar bir tane HDD ihtiyacim var.
    500 gb civari dusunuyorum, tavsiye ettiginiz satici, site vs. var mi?

gg' de 1000 gb (1 tb) Maxtorun fiyati 229 YTL.
    160 gb philipsin fiyati 160 YTL.

İkisinin de garantisi var ama arsivin, emeklerin bosa gittikten, HDD yandiktan sonra garantinin ne onemi var?

Aradaki bu kadar fiyat farki neden? Neyi tavsiye edersiniz? Bunlarin disinda onerebileceginiz HDD' ler var mi?

Simdiden tesekkurler...

Philips 500 GB Öneririm.

Hepsiburada fiyatı KDV Dahil 192 YTL.

İncelemem ;http://forum.donanimhaber.com/m_22360387/tm.htm

• Arkadaşlar bende başladım bu işe ama ben burada başka bulamadığım için princo dvd aldım onu değiştirip hepsini verbatim gibi bir markaya kopyalayacağım nerden ucuza alabilirim bu dvd leri

birde biriniz örnek bir arşivleme yazılımı yada excell dosyası koyabilirmi kendim yapamadım program olarak divxturk buldum o da çok karışık çıktı yardım eli uzatın kardeşinize bi
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.