Şimdi Ara

Arşivciler İçin Çoklu HDD Destekleyen Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem Tavsiyeleri bölümünde arkadaşlara çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor ...
    Bu tavsiyelerin içinde sistemin bir parçası olan kasa önerisi de var ...
    Kasa-Psu tavsiyesi genelde ''kaldırır mı acaba'' veya ''hava sirkülasyonu nasıl'' gibi sorulara cevap niteliğinde oluyor ...
    Yani kasalara güç ve hava akımı açısından yaklaşılıyor ...
    Ancak kimse arşiv için kasa tavsiyesi istemiyor ...
    Kimse bu kasada 3 tane HDD bölmesi var, bana uymaz demiyor ...
    Arşiv oluşturan, elinde birden fazla dahili HDD bulunan arkadaşlar yok heralde ...
    Şimdiye kadar böyle bir talebe rastlamadım, veya bu konuda yazılan bir mesaj okumadım ...
    Herneyse ...

Şu anda tavsiye edilen sistemlerde bulunan anakartlarda yanılmıyorsam genelde 6 tane sata portu var.
    Ben bu sata portlarının hepsini kullanmak istiyorum. Yani bu sata portlarına HDD takacağim, bir tanesi SSD olacak ...
    Elimde sata2 dahili HDD'lerim var. Harici HDD'lerim var ... Portlar sata3 olsa bile geriye yönelik çalışabilir olmalı ...
    Dolayısıyla bana 6 tane HDD bölmesi olan kasa tavsiyesi lazım ... Ne önerirsiniz?
    Keşke bu sayı daha da artmış olsa .. 8 sata portu olan anakart ve 8 hdd bölmesi olan kasa gibi ...
    Belki uç örnekler çıkabilir ancak bunların da fiyatları pahalıdır muhakkak ...

Diğer taraftan yaza doğru Haswell işlemciler ve onlara uyumlu Z87 anakartlardan bahsediliyor ...
    Bu anakrtlarda sata 3 port sayısının 10 olduğundan, sata2 port olmadığından bahsediliyor ...
    Sata3 port sayısı 10 olan bir ürün çıkıyorsa, 10 tane HDD destekleyen kasa da beraberinde satışa sunulucaktır diye düşünüyorum ...
    Acaba şimdi tam geçiş döneminde miyiz? Haswell işlemcileri, z87 anakartları ve onlara uygun çoklu HDD destekleyen kasaları beklemeli miyiz?
    Bu ürünlerin yaygınlaşması kısa bir sürede olacaksa sistem toplamak için acele etmeyim, bekleyim diyorum ...
    Ama diğer taraftan da tam karar vermiş değilim. Bu konuda düşüncelerinizi almak isterim. Teşekkürler ...

• SATA 3 SATA 2 yi çalıştırır, neden SATA 2 yok falan dediniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart yapıları değişmediği sürece kasa üretim süreci de değişmez, boşuna daha fazla çoklu HDD desteği olacak kasalar çıkar diye beklemeyin, mevcut olanlar arasından seçim yapın. Ayrıca Sata 3 portlar geriye dönük uyumluluk sahibidirler, yani Sata 2 HDD kullanılabilir.

8 HDD/SSD destekli işinizi görecek kasa mesela alt linkte.

http://www.teknobiyotik.com/aerocool-xpredator-x3-devil-red-mid-tower-bilgisayar-kasasi.html

• 5.25 slotu fazla olan kasalirin slotlarini Hdd yuvasina cevirebilirsiniz ustune kendi 3.5 hdd yerleri de eklenince dolduramayacaginiz kadar Hdd slotunuz olur cm rc 1000 de saniyorum ki 10 5.25 ve 5 3.5 slot var ama net hatirlayamiyorum mobildeyim siz kontrol edin Tj11 de 9 tane 5.25 6 tane de 3.5 slot var toplamda 15 slot yapar ayrica 2.5 lik slot da var ki sdd yi buraya takarsiniz,Sata portu konusuna gelecek olursak sunucu anakarti alabilirsiniz 30 hdd filan destekleyen modeller var ama daha ev kullanicisina yonelik olarak big bang xpower2 alirsiniz 6 sata 3 portu 4 de sata2 portu var toplamda 10 port eder,7 tane de pci slot var her birine 2 tane sata 3 portu sunan devre karti alirsiniz 14 sata 3 portunuz olur toplamda 20 sata 3 4 tane de sata 2 portuyla 24 hdd lik bir arsiv olusturabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş tabiki paraya bakar ama örnek olsun diye yazıyorum

Cooler Master Cosmos II
    Corsair 900D
    Silverstonedan da yukarıdaki arkadaş bahsetmiş

CaseLabs'dan bahsetmiyorum bile
  • corsair 400r
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Depolama için Harddisk Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.