Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dmrbrn

L'immortel-Ölümsüz
    22 Bullets
    Richard BERRY-2010

Film:
    Charly karanlık geçmişine sünger çeker ve suçlardan,suçlulardan uzak durma kuralı üzerine oturttuğu yeni bir sayfa ile hayata döner.
    Nitekim 3 yıl boyuncada bunu hayatını karısına ve 3 çocuğuna adayarak başarı ile gerçekleştirir.
    Lakin o uzak durmak,unutmak istesede geçmiş onun yakasından düşmemeye kararlıdır.
    Marseille’de bir otoparkta açılan ateş sonucu 22 kurşunu bedeninde hisseden Charly buna rağmen mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır.
    Artık tek gayesi ve amacı intikamdır....
    Mayıs 2012 itibariyle 12631 kullanıcıdan 10/6.7 puan almış,IMDb verilerine göre..
    Benim film için puanım 100/70

Blu-ray,video:
    Filmin Türkiye,de Kanal-D video tarafından yayınlanan Blu-ray disk versiyonu 1080p çözünürlük,24fps akış hızı,
    tamamen karanlık ortamda-55inç led tft-lcd panelde,HDMI bağlantı ile,orjinal sinema gösterim ölçeği olan 1.2:35 çerçeve ile,
    oynatıcı olarak playstation 3 kullanılarak izlendi..
    Mükemmel ayrıntılara sahip,çok çok net,tutarlı kontrast seviyesi ile 1.sınıf bir disk..
    Fransız filmlerinin vazgeçilmez tonları olan sepia renkler baştan sona filme hakim,
    ENfes manzaralarla açılan süpergeniş 2:35 ekran,ilerliyen dakikalarda şiddet,çatışma
    hızlı-hareketli sahnelerle ilerliyor..
    HD diskler ve HD paneller ile evimize gelen prograsive kayıt ile artalanlar pırıl pırıl..
    Bazı geriye dönük,flashback sahnelerde,grimsi,kumlu kareler tercih edilmiş.
    Renklerin gayet doygun,tok ve sepia tonların eşliğinde sıcak olduğu gözlemlendi..
    Siyah seviyesi yine gayet tutarlı ve etkileyici,
    ve bence en önemlisi,bu kadar sepia tonlara rağmen çok doğal görünüyor film,
    Açıkçası ben herhangi bir dijital gürültü,aksaklık hissetmedim,
    Şayet yeşilimtrak,sarımtrak-kahverengimsi tonlarda;ki Fransız filmlerinde çokça rastlanır
    film kareleri sizi rahatsız etmiyorsa bence referans diyemesekte,
    yazının başındada belirttiğim gibi 1.sınıf denebilecek kalitede bir disk....
    ...100/91

Blu-ray,audio:
    Diskteki orjinal dil olan Fransızca için 48.0Khz DolbyTRUE-HD 7.1 olarak gerçekleşmiş olan kayıt
    yine görüntü gibi gayet temiz-hiçbirşeyin eksikliğini hissetmediğiniz,
    her anlamda filmin ihtiyaçlarını karşıyan miks ve kurguya sahip...
    Özellikle müziklerin güzelliğinede değinmeden geçmek istemiyorum..
    Türkçe dublaj olarakta dts-hd master 5.1 kayıt kullanılmış,
    Ben filmi her zamanki gibi Orjinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak izledim..
    Gayet akıllıca kurgulanan ses miksinde,vurucu,derin frekanslar kendini hissettirmekte,
    yine gayet dolu ve en önemlisi akıllıca doldurulmuş surround kanallar,gayet dinamik..
    ses geçişleri ve özellikle arka kanallar daha uğraşılıp bizi şaşırtabilecek numaralar sergilese
    çok daha başarılı olunabilirdi..
    Bass sesler temiz,herhangi uğuldama çatlaklık ve diğer frekansları ezmek gibi bir olumsuzluk hissetmedim..
    Diyaloglar açık ve net,tizler detaylı,çok baskın ve abartılı değil..
    Yine her anlamda yeterli ses bandı için:
    ...100/82
    iyi seyirler.............

L'immortel - 22 Bullets - Ölümsüz

Jean Reno nun 2010 yapımı filmi. @dmrbrn ın geçen seneki yorumunuda ekledim.
    Bir yılda imdb puanı aynı kalmış ancak oylayan sayısı üçte bir artarak 16 bin kişi olmuş.
    Filmin blu-ray versiyonu şu an HB da 13 tl. Bence denk getirirseniz fazlasıyla değer.
    Konusunun gerçek yaşamdan alındığını belirteyim ve 76 vereyim.
    Görüntü: 88 - sarımtırak, kahverengimsi tonların rahatsızlığı haricinde dmrbrn ın yorumlarına aynen katılıyorum. Bu tip tonlar ilk fotoğram makinamı aldığımda geçirdiğim bir aylık acemilik dönemini hatırlatıyor. Filmin üzerine düşen ışık fazla olursa çıkan fotoğralara sarımsı bir renk hakim olur ve güzel olmaz.
    Ses: Orijinal blu-ray diskte Dts hd ma 5+1 Türkçe seçeneğine göre fransızca 7+1 doby true hd seçeneği daha doyurucu sese sahip olduğundan orijinal dublaj ve Türkçe altyazı ile izledim. Böyle bir filmde surroundlar daha etkin olabilirdi diye düşünüyorum. Onun harici diğer hoparlörlerin ses dağılımı güzel...84

• Australia (2008)
    Avustralya
    Yönetmen: Baz Luhrmann

HAYATINIZDA BİR KEZ KARŞINIZA ÇIKACAK TÜRDEN DESTANSI BİR MACERA..kartonetten.

2.Dünya Savaşı öncesinde,kendisine kocasından bir sığır çiftliği miras kalan ve bunun için kuzey Avustralya’ya giden İngiliz aristokratı Lady Sarah Ashley çevresinde gelişiyor.
    İngiliz sığır baronları,arsasını almak isteyince;kaba sığır sürücüsü ile kerhen de olsa çalışmak zorunda kalır.
    Çünkü 2000 baş sığırı sadece birkaç ay önce Pearl Harbor baskınının yapıldığı topraklardan yüzlerce mil geçirmek için ona ihtiyacı vardır.
    Yolculuk sürecinde adama aşık olur.
    Ayrıca Avustralya’ya da hayran kalır ve kendisi için yeni bir hayatın başladığının farkına varır.....
    70,786 kullanıcı oylamış ve 6,6 puan almış film,IMDB verilerinde......02-2013.
    ...100/69

Blu-ray,video:
    20th century FOX
    etiketiyle ülkemizde çıkan disk 1080p çözünürlük ve yine orjinal sinema gösterimi olan
    ölçek 1.2:35 çerçeve ile basılmış...
    55inç panelde,24.000fps ile-tamamen karanlık ortamda,ekran koltuk arası 3,5metre mesafede filmi izledim..
    ve bir kez daha şayet filmci iseniz plazmanın nokta atışı olduğu gerçeğini söyleyerek yazıya giriyorum,
    neden,bir kere doğallık,
    plazmada çok daha gerçekçi olabilen sinematik kareler lcd panelde daha yapay,ve doğallıktan uzak olabilmekte..
    iki,kontrast yapısı gereği crt-fosfor tabanlı olan plazmada inanılmaz yüksek..
    ...Film transferi için kur bulmak neredeyse imkansız,
    gayet doğal,yer yer inanılmaz net ve sinematik,
    sıcak ve filmin doğasıyla gayet uyumlu renk paleti ve bazen
    3boyut etkisi yaratabilecek oranda keskin ve doğal kareler....
    orjinal filmin 35mm peliküle çekildiğini belirtmekte fayda var,
    bazen filmi referans gördüğüm kıng-kong(peter jackson-2005) tonlarına çok çok yakın bulduğumu ilave edebilirim.
    bazı karelerde çekim,gösterim cihazları için risk olabilecek tonların altından çok rahat kalkıyor film,
    yüksek bit akışı bu sahnelerde,sisli-karanlık,tek renk,gece planlarında muazzam başarılı..
    Bazen avustralya,nın sıcak tozlu toprakları,bazen kidmanın buz mavisi gözleri alıp götürüyor,
    yabani otlar,kum kaya,arazi mükemmel sinematografiyle birleşiyor,
    birkaç kare dışında göze batan hiçbir sahne yok....
    asla referans göstermem ama 1.sınıf gözüktüğünüde inkar etmek hata olur,
    yönetmen LUHRMANN aksiyonu,komediyi,dram,macera ve romantizmi aktaracak tonları gayet iyi seçmiş.
    şayet 5 yıldız üzerinden değerlendirme yapsaydık en az 4,5 alırdı,
    bende 100 üzerinden 89 olarak notumu verdim......

Blu-ray,audıo:
    Kartonet-tiglon- ülkemizde basıldığından(dvd zamanından beridir böyle) bilgilerinde yanılgı mevcut,
    halbuki disk üzerinde ve disk menüsünde dts master audıo yazmıyor,
    ancak kartonette master audıo bilgisi verilmiş hernedense?
    ...Dts HD HIGH resolatıon 5.1 ses seçeneği mevcut orjinal ingilizce dil seçeneğinde,
    ve 3.0 mbps olarak sabitlenmiş durumda....
    ve ben,herzamanki gibi orjinal dilinde ve türkçe altyazılı olarak filmi izledim..
    Yönetmenin filmi kotarmasındaki en büyük destekçilerinden belkide ses kurgusu için daha başkası herhalde olamazdı,
    çokmu etkileyici?,hayır..
    referans mı?,hayır..
    ağzımızı açık bırakıp,olmaz bu kadarda dedirtiyor mu?...hayır,
    ama filmin atmosferiyle çok çok uyumlu ses kurgusu mevcut,
    müzikler-efektler,daha başka nasıl olabilirdiki dedirtiyor insana,
    net,doygun ve gerçekçi ses kurgusu filmle uyumlu,
    surround kanallar gerektiği yerde devreye girebiliyor ama o kadar,
    sığırların-atların koşturmaları sırasındaki bass frekansler gayet dengeli,
    esasında filmin geneli dengeli frekans örgüsüne sahip olsada yinede daha cüretker,daha albenili ses miksi olabilirdi,
    en azından birsürü filmde bunu gördük....
    diyalog açısından herşey yeterli,şikayet edilebilecek net bir açı yok..
    yüksek frekanslardan hyoksun ilerleyen film,genelde orta frekasnlarda geziniyor..
    görüntü aktarımından biraz aşşağıda puan veriyorum..100/77

iyi seyirler..............

Yönetmen: James Cameron

Filmin yorumunu yapmayacağım. Filmi bilen biliyor zaten. Daha önce DVD formatında seyretmiştim. Görüntüler iyiydi ama fazla tatmin edici değildi. Dün akşam Blu-ray formatında seyrettim. Hiç görmediğim renkleri keşfettim. Blu-Ray disk filmin hakkını tam vermiş. Görüntüler çok net. Renkler keskin ve canlı. Tablo gibi. Üstelik HD Ready (Full HD değil) bir LCD'de seyretmeme rağmen böyle.

Görüntü: 10/10

Ses sistemim yok. Ama eminim ses te 10 numaradır. Çünkü filmin THX sertifikası var.

Film: 10/10
  • Toy Story 2 - Oyuncak Hikayesi 2
    http://www.imdb.com/title/tt0120363/ - 219 bin kişinin oyu 8.0
    http://www.sinemalar.com/film/579/toy-story-2 - 1.458 kişinin oyu 8.1
    Serinin 1999 yapımı, 92 dk lık, 1.85 : 1 ölçeklendirmeli, ikinci ve belkide en az beğenileni. Buz Devri, Oyuncak Hikayesi, Cars ve hafiften Kung Fu Panda özel bir aşk yoksa arşive birer bölümü konularak arada bir seyredilmeli bence. Buz Devrinin 3. sü diğerlerinin ilk filmleri arşiv için ideal gibi.
    Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim; kısa zaman önce değerlendirdiğim birinci bölümden ses hariç pek bir farkı yok. Konu 79 / görüntü 82...Ses ise oldukça vasat, sanki tüm hoparlörlerde (ki surroundlar en fazla etkilenen) volüme kaybı var: 60
    DÜZELTME: Aşağıda @furai nin uyarısıyla filmin ilk 10 dk sını akşam üzeri tekrar izledim. dts hd ma 5+1 (ex 7+1) orijinal ingizlice ile. Daha önce çocukların ısrarıyla dolby digital ex 7+1 mi izlemiştim hatırlamıyorum ancak dd bile olsa böyle bir ses kaybı olmaması lazım. İkisini karşılaştıracaktım unuttum. Neyse filmin seyrettiğim başlarında surroundlarda herhangi bir sorun olmadı. Misal hatırladığım birkaç sahnede; Woody nin ekrana sol taraftan girip ilerlediği bölüm, köpeğin odaya girdiği ve içerde dolaştığı sahne, woody nin andy nin elinden yere düştüğü sahne vs. surroundların dağılımı güzeldi. Sadece en baştaki buzz lightyear ın savaştığı sahnede de bence eksikliği görülüyor; surroundlar biraz daha belirgin hale getirilebilirdi, sonuçta yaptığınız animasyon olduğu için kaldırır ve daha hoş olurdu diye düşünüyorum. Yani sol taraftan gelen patlama sesi seyredeni irkilterek başının geriye çevrilmesine sebep olmalı hafiften... Ses puanını 81 olarak düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 1 Mart 2013; 2:11:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yönetmen: James Cameron

Filmin yorumunu yapmayacağım. Filmi bilen biliyor zaten. Daha önce DVD formatında seyretmiştim. Görüntüler iyiydi ama fazla tatmin edici değildi. Dün akşam Blu-ray formatında seyrettim. Hiç görmediğim renkleri keşfettim. Blu-Ray disk filmin hakkını tam vermiş. Görüntüler çok net. Renkler keskin ve canlı. Tablo gibi. Üstelik HD Ready (Full HD değil) bir LCD'de seyretmeme rağmen böyle.

Görüntü: 10/10

Ses sistemim yok. Ama eminim ses te 10 numaradır. Çünkü filmin THX sertifikası var.

Film: 10/10

ayrıca 3D görüntü kalitesi de 10/10

• Water For Elephants - Aşkın Büyüsü

2011 yapımı film 120 dk. Filmi orijinal blu-ray disk içeriği olarak izledim. 2.35 : 1 ölçeklendirme ve dts hd ma 5+1 ingilizce ses.
    http://www.imdb.com/title/tt1067583/ 60 bin kişide 6,9 oy ortalaması.
    http://www.sinemalar.com/film/66931/askin-buyusu 800 kişide 7,6 ortalama.
    Konu: Alıntı "Doksan yaşında, huzurevinde kalan ömrünü Büyük Buhran zamanında çalıştığı sirkteki anılarını anlatan emekli bir veteriner. Jacob Jankowski, 23 yaşında, anne-babasının bir trafik kazasında öldüğü haberini aldığında Cornell Üniversitesi'nde veterinerlik bölümünün son sınavlarına hazırlık yapan bir öğrencidir. Sirk treni olduğunu öğrendiği bir trene atlayıp, başı boş, korkutucu, topluma ayak uyduramayan bir topluluğun arasına girer. Eğitiminin veterinerlik üzerine olduğunu öğrenen sirk sahibi ona hayvanların sorumluluğunu verir. Orada Rosie'yle tanışır. Sirkin eğitelemeyen asi fili. Ama genç veteriner fili eğitmenin bir yolunu bulur. Baş eğitmen August, etrafındaki insanlara ve eğiticisi olduğu hayvanlara kötü muamele yapan acımasız bir adamdır. Ama o aynı zamanda da oldukça karizmatik biridir. August ve onun karısı Marlena ile temkinli bir ilişki kuran Jacob bir süre sonra binicilikte bir yıldız olan genç ve güzel Marlena'a aşık olur. Aşkın lüks sayıldığı bir dünyada bile her ihtimali aşan iki insanın arasında yaşanan aşkın hikayesi."
    Boş zamanınız olursa ailecek oturup izleyebilirsiniz. Genelde uzaktan çekilen görüntüler heleki ölçek oranı bu filmdeki gibi artarsa göze daha hoş geliyor. Özellikle manzara, yeşillikler ve su varsa ekranda görüntü sizin önünüzdeymiş gibi oluyor ve sizi filmin içine çekiyor. Filmde yeşillikler, tren yolları kimi görüntüler kartpostallık. Görüntü olarak puanım: 95
    Ses dağılımı, hoparlörlerin performansı güzel, dikkati dağıtmıyor görüntü ile birlikte sizi olayın içine çekiyor: 90
    Konu olarak filmde pekçok şey hoşuma gitmedi. Erkek başrol oyuncusu; Robert Pattinson (http://www.imdb.com/name/nm1500155/?ref_=tt_ov_st ) belkide bu sene kazandığı altınahududu ödülleri yüzünden (http://www.trthaber.com/videolar/altin-ahududu-odulleri-2013-14778.html ) olsa gerek bu rolü yakıştıramadım. Kadın oyuncu Reese Witherspoon (http://www.imdb.com/name/nm0000702/?ref_=tt_ov_st ) ise güzel bulmadım. İncecik dudaklar, keskin ve sivrelmiş yüz hatları ile hiç romantik film oyuncusu gibi gelmedi. Bizimkilerin filme verdiği isim biraz abartılı olsada orijinalinden daha çok yakışmış. 72
    Sonuç: Film genel yorumlarda bahsedildiği üzere bana aşırı romantik, müthiş bir aşk hikayesi olarak gelmedi. Ancak ses ve özellikle görüntü olarak mükemmel, boş zamanınızda vakit geçirmek için izlenebilir. Ben kendi adıma arşive koymam hatta elimdeki 40 gb lık içeriği de sildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Toy Story 2 - Oyuncak Hikayesi 2
    http://www.imdb.com/title/tt0120363/ - 219 bin kişinin oyu 8.0
    http://www.sinemalar.com/film/579/toy-story-2 - 1.458 kişinin oyu 8.1
    Serinin 1999 yapımı, 92 dk lık, 1.85 : 1 ölçeklendirmeli, ikinci ve belkide en az beğenileni. Buz Devri, Oyuncak Hikayesi, Cars ve hafiften Kung Fu Panda özel bir aşk yoksa arşive birer bölümü konularak arada bir seyredilmeli bence. Buz Devrinin 3. sü diğerlerinin ilk filmleri arşiv için ideal gibi.
    Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim; kısa zaman önce değerlendirdiğim birinci bölümden ses hariç pek bir farkı yok. Konu 79 / görüntü 82...Ses ise oldukça vasat, sanki tüm hoparlörlerde (ki surroundlar en fazla etkilenen) volüme kaybı var: 60

Sn. @tcmb,

Öncelikle yanlış anlamanızı istemem fakat neredeyse tüm eleştirmenler tarafından görüntü ve ses transferi açısından referans gösterilen ve demo kalitesinde olduğu belirtilen bir filme bu tarz bir yorum konuyu takip edenler için yanıltıcı olabilir. Bence diskinizi farklı bir okuyucu ile test etmenizde fayda var, seyrettiğiniz disk'te problem olabilir. Ayrıca toy story 2 tüm zamanların en iyi devam filmlerinden biri olarak gösterilmektedir. Animasyona merakı olanların bu serinin tüm filmlerini mutlaka edinip seyretmelerini tavsiye ederim.

Bir kaç inceleme sitesinin değerlendirmesi,

http://www.blu-ray.com/movies/Toy-Story-2-Blu-ray/6642/#Overview

http://bluray.highdefdigest.com/2885/toystory2.html

http://www.dvdtalk.com/reviews/41169/toy-story-2/

http://www.highdefdiscnews.com/?p=39782

• @ furai;
    Yorum için teşekkür ederim. Kendimi bu konuda gelişmiş bir düzeyde görmediğim için yapılan eleştirilerin beni, kişileri ve konuyu geliştireceğine inanıyorum.
    Puan verirken, yorum yaparken oldukça dikkat ediyorum. Bazen bir yorumu yazmam birkaç saati buluyor, filmi seyrederken notlar alıyor ve yazarken tekrar değerlendiriyorum. Kendi verdiğim tüm puanlar excel ile ayrı bir dosyada duruyor. Konu, görüntü ve ses olarak puanlama yaparken ayrı ayrı yukarıdan aşağıya verdiğim puanları sıralıyor ve o filmlerle karşılaştırarak puanlıyorum. Yani mümkün olduğunca filmlere haksızlık etmemeye çalışıyorum. Konularına göre puanlama muhakkak kişiden kişiye değişir. Eğitim durumu, ilgi alanı, yaş, cinsiyet, meslek vs. vs. beğeniyi etkileyecektir. Benim için her açıdan mükemmel animasyon "ratatouille" ki ona da verdiğim puanlar konu-95 / görüntü-93 ve ses-94. Sanırım biraz notum kıt. Toy Story I puanlarım ise 83-84-83. Toy Story II nin görüntüsü için ise dediğim gibi bir animasyondan beklenen güzellikteydi. Konu olarak ise ilk bölüme verdiğim 83 puanla kıyasladığımda sanırım daha az beğendiğim ikincisine verdiğim 79 da normal. Ses için haklı olabilirsiniz. Bugün müsait olursam tekrar izleyeceğim. Verdiğim 60 puan şu ana kadar puanladığım 100 film içinde ses olarak sondan üçüncü, demekki epey sorun var. Seyrettiğim oynatıcıda sorun olduğunu sanmıyorum ancak hanım temizlik günlerinde kaldır kondur yaparken bozmuş olabilir

• @tcmb, sizin filmler hakkında ki yorumlarınızı ilgiyle ve beğenerek takip ediyorum, genel olarak zevklerimiz örtüşüyor, siz ve diğer yorumcu arkadaşlar sayesinde filmler hakkında bilgi ediniyoruz, emeğiniz için teşekkür ederim. yanlış anlaşılmaktan korkarak yazmıştım anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

@tcmb, sizin filmler hakkında ki yorumlarınızı ilgiyle ve beğenerek takip ediyorum, genel olarak zevklerimiz örtüşüyor, siz ve diğer yorumcu arkadaşlar sayesinde filmler hakkında bilgi ediniyoruz, emeğiniz için teşekkür ederim. yanlış anlaşılmaktan korkarak yazmıştım anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.

Yukarıda düzeltme yaptım.
  • Flight -

http://www.sinemalar.com/film/176143/ucus 6,9 puan / 354 kişi
    http://www.imdb.com/title/tt1907668/ 7,3 puan / 80 bin kişi

2.35 : 1 ölçeklendirme - 138 dk. süre - 2012 yapımı - Başrolde: Denzel Washington (http://www.imdb.com/name/nm0000243/?ref_=tt_trv_trv ) Bu adamın neredeyse tüm filmlerini seviyorum. American Gangster - Unstoppable - The Taking of Pelham 1 2 3 - Man on Fire - The Great Debaters - The Book of Eli birkaç tanesi. Filmleri sizi alıp göklere çıkarmasa da tamamı zevkle seyredilecek en az 80 er puanlık filmler bana göre. Oyuncu "Training Day"http://www.sinemalar.com/film/2504/ilk-gun ile iki oscar almış. Bu filmi izlemedim, araştırırken dikkatimi çekti ve listeme ekledim.
    Filmi 1080p ve dts 5+1 ingilizce dublaj ile mkv olarak izledim. Görüntü oldukça güzel, ışıklandırma, renkler sanki ekrana değil camdan gerçek yaşama bakıyor gibi. Seste ise sanırım mkv aktrımından kaynaklana bir sorun vardı. İlk olarak hastanede üç hastanın konuşması esnasında fondan gelen sesi hastane havalandırma sesi sandım ve kayıpsız ses budur işte tüm ayrıntılar eklenmiş diye düşündüm ancak pekçok sahnede aynı ses devam etti. Başka izleyen arkadaş olursa dikkat etsin. O yüzden puanlama yapmadım ancak konu olarak 80, görüntü olarak 90 puanlık güzel bir film. THY nin pilotlarına bu filmi izlemesini yasakladığını duymuştum. Filmin uçakta başlayıp sonlara doğru düşeceğini ve kahraman pilotumuzun uçağı kurtaracağını düşünüyordum ancak uçak filmin başında düştü ve filmin sonuna kadar kahraman pilotumuzu kurtarmaya çalıştık.
    Filmin açılışındaki yaklaşık 2 dk. lık hostesin striptiz şovunu sansürleyebilirseniz ailecek seyredilebilecek bir film ancak filmde beni üzen daha önemli konu uyuşturucu kullanımının neredeyse özendirilmesi. O yüzden ergenlerinizle seyredecekseniz dikkat edin.

• KİRLİ İŞLER

INFERNAL AFFAIRS 1.Kirli İşler 1-2002.Mou gaan dou I-IMDB 56327 kullanıcı...10/8.1
    INFERNAL AFFAIRS 2.Kirli İşler 2-2003.Mou gaan dou II-IMDB 8861 kullanıcı...10/7.3
    INFERNAL AFFAIRS 3.Kirli İşler 3-2003.Mou gaan dou III:Jung gik mou gaan-IMDB 6369 kullanıcı...10/6.9

-Yönetmen:Wai-keung Lau, Alan Mak

holywood-departed ismiyle ilk filmi kendi yorumladı,gayet başarılıydı,ki yönetmen scorsese sözkonusu..
    ben orjinal yapımı daha iyi bulduğumu ve aynen IMDb kullanıcıları gibi ilk filmden
    sona doğru puanı düşürüyorum...100/87-78-70

Blu-ray,VIDEO:
    Uzakdoğu filmlerinde çok beğendiğim,birçok filmde gördüğüm şöyle bir durum sözkonusu,
    inanılmaz derecede SİNEMATİK....
    her zaman değindiğim,referans görüp/gösterdiğim beyazperdede gördüğümüz 35mm pelikül
    sinema filmindeki renk-doku-detay-derinlik ve doğallık,bu filmlerde aynen mevcut.
    ..2:35 geniş ölçek son derece estetik kullanılmış,
    özellikle görüntü olarak olaya benim gibi bakıp-düşünenler için enfes çekim tonları...
    birde uzakdoğu filmlerinde bolca rastladığım siyah-gri/soğuk mavi-yeşil tonların mükemmel
    kullanımı bu filmdede inanılmaz başarılı...
    ..ilk filmin 2002 yapımı olduğunu varsayarsak bile aktarım 1.sınıf..
    belki ağzımızı birkarış açık bırakacak keskinlik yok,yada parlak değil görünüm
    ama eğer sinema denince aklınıza sinema salonlarındaki kareler geliyorsa bu film tam sizlik..
    -kaliteliprojeksiyon cihazları ve doğru görüntü ayarları ile filmi izleyen arkadaşlar eminim fazlasıyla
    aradıklarını bulacaklardır...
    Türkiye,de DVD baskıları çıkmıştı ama henüz Blu-ray baskıları çıkmadı ve geç bile kalındı..
    .Ben 1080p çözünürlükte ve 24.000fps kare akışta filmi izledim,
    yine tamamen karanlık ortam ve 55 inç panel-HDMI bağlantı...
    Belki 2013 tarihli çekilmiş bir film aktarımı gibi değil ama çok etkileyici olduğu kesin,
    keskinlik filmlerin çekildiği tarihlerde göz önüne alındığında gayet iyi,
    siyahlar biraz açık tonlarda görünsede eğer doğru ayar ile izlenirse,siyah derinliği
    1.sınıf..işin bu tarafıda filme inanılmaz derinlik katıyor.
    ..Orjinali 35mm pelikülm olan filmler için tek kelimeyle sinematik diyebiliriz ve
    derinliğin mükemmel olduğunun tekrar altını çiziyorum..
    artalan planlar genel olarak gayet temiz,
    renk tercihi doğal olmakla birlikte,yer yersoğuk,ama yine çok başarılı.
    .daha önceleri bir yazımda belirtmiştim bazı filmlerin çok sinematik göründğünü
    Ülkemizde çıkan Osman F. SEDEN koleksiyonu DVD filmlerden siyah beyaz bir-ikisini izlemiş ve
    belirtmiştim çok sinemasal ve etkileyici göründüklerini,
    Toshiba ep-30 hd-dvd player ile bu filmleri projeksiyonda izlemiş ve inanın kendimi
    aynen yazlık sinemada-perdede 35mm film makarası dönüyor hissine kapılmıştım,
    ..KİRLİ İŞLER içinde benzer şeyler düşünüyorum,
    göze batan herhangi bir taraf olmadığı gibi,ekranda oluşan kareler inanılmaz doğal..
    ....100/90

Blu-ray,AUDIO:
    Orjinal Blu-ray disklerde HD ses formatları mevcuttur,ama benim izlediğim MKV
    sürümde Dolby Dıgıtal 5+1 mevcuttu..
    Görüntüde üzerine basa basa durduğum derinlik ve sinematik olguyu ses kayıt ve miks içinde
    gönül rahatlığıyla kullanabilirim.....
    ..Gayet tok-gayet dengeli ve derin...
    çok çok etkileyici değil yada
    ağzımızı bukadarda olmaz dedirtecekgibi açık bırakacak numaralar içermiyor ancak
    gayet dengeli.....
    nedir dengeli olması?
    birkere sırıtan,patlayan görüntüye yakışmayan-sırıtan ses elementi yok,
    filmin o sahnesinin atmosferiyle mükemmel uyumlu ses kurgusu
    bazen geriyor bazen heyecanlandırıyor....
    ..filmin içine izleyiciyi dahil edebilme başarısı bu doğallığı oluşturmuş,
    filmler zaten çok çok iyi,özellikle ilki bence mükemmel
    eee görüntüler gayet estetik-doğal birde buna ses kurgusu eklenince işte o zaman
    ev sinemasını daha çok seviyorsunuz....
    suç,dram,gerilim-silah,patlama,kaç-kovala çok başarılı kurgulanmış,
    Surround kullanımı referans olmasada 1.sınıf...
    .kanal geçişleri-efektlerle birlikte bazen çok çok iyi..
    denge,doğallık ve sinemasal....
    ....100/88

iyi seyirler......

• Life Of Pi -

http://www.sinemalar.com/film/199532/pinin-yasami bin kişi 7.1 oy ortalaması.
    http://www.imdb.com/title/tt0454876/ 128 bin kişi 8.2 oy ortalaması.
    2012 yapımı filmin konusu. Alıntı "Pi adındaki çocuğun ailesi Hindistan da bir hayvanat bahçesine sahiplerdir.. Günün birinde işleri yolunda gitmez ve hayvanlarını alarak Kanadaya bir gemi ile yola çıkarlar.. Bu gemi yolculuğu normal gibi görünürken birden fırtına çıkar ve gemi batar.. Gemiden şans eseri filikayla Pi ve orangutan, zebra, sırtlan ve bir kaplan kurtulmayı başarırlar.. Bu farklı türden hayvanların ve bir insanın okyanusta hayatta kalma mücadelesini gözler önüne seren bir film..."

Filmi 1080p görüntü ve dts hd ma 7+1 den dts ex 7+1 e indirgenmiş olarak izledim. 127 dk ve geniş ekranları tam dolduran ancak sinema havasından izleyenleri uzaklaştıran 1.85 : 1 ölçeklendirme. Konu olarak ilginç, ailecek izlenebilecek güzel bir film:83 / 100... Ses efektleri, tüm hoparlörlere aktarım gayet güzel, özellikle filmde eksik olmayan dalga, yağmur, su sesi sizi filmin içerisine çekecek güzellikte. 89 / 100
    Görüntüye ayrıca değinmek lazım. Filmin çoğunluğuna deniz ve gök mavisi egemen olsada özellikle 3D versiyon için çekildiğine inandığım ve seyretmesemde mükemmel yakışacağına inandığım şahane sahneler var. Rengarenk deniz canlıları, çıkılan adadaki bitkiler hayvanlar tüm ekran görüntüleri neredeyse tablo güzelliğinde. Renk cümbüşü bana "Hugo" filmini anımsattı: 92 / 100

İlave...http://www.amazon.de/Life-Pi-Schiffbruch-Tiger-Blu-ray/dp/B00APYPGW8/ref=sr_1_1?s=dvd&ie=UTF8&qid=1362433310&sr=1-1
    Film amazon.de versiyonunda Türkçe dublaj mevcut ve halen 18 euro...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 4 Mart 2013; 23:44:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

KİRLİ İŞLER

INFERNAL AFFAIRS 1.Kirli İşler 1-2002.Mou gaan dou I-IMDB 56327 kullanıcı...10/8.1
    INFERNAL AFFAIRS 2.Kirli İşler 2-2003.Mou gaan dou II-IMDB 8861 kullanıcı...10/7.3
    INFERNAL AFFAIRS 3.Kirli İşler 3-2003.Mou gaan dou III:Jung gik mou gaan-IMDB 6369 kullanıcı...10/6.9

-Yönetmen:Wai-keung Lau, Alan Mak

holywood-departed ismiyle ilk filmi kendi yorumladı,gayet başarılıydı,ki yönetmen scorsese sözkonusu..
    ben orjinal yapımı daha iyi bulduğumu ve aynen IMDb kullanıcıları gibi ilk filmden
    sona doğru puanı düşürüyorum...100/87-78-70

Blu-ray,VIDEO:
    Uzakdoğu filmlerinde çok beğendiğim,birçok filmde gördüğüm şöyle bir durum sözkonusu,
    inanılmaz derecede SİNEMATİK....
    her zaman değindiğim,referans görüp/gösterdiğim beyazperdede gördüğümüz 35mm pelikül
    sinema filmindeki renk-doku-detay-derinlik ve doğallık,bu filmlerde aynen mevcut.
    ..2:35 geniş ölçek son derece estetik kullanılmış,
    özellikle görüntü olarak olaya benim gibi bakıp-düşünenler için enfes çekim tonları...
    birde uzakdoğu filmlerinde bolca rastladığım siyah-gri/soğuk mavi-yeşil tonların mükemmel
    kullanımı bu filmdede inanılmaz başarılı...
    ..ilk filmin 2002 yapımı olduğunu varsayarsak bile aktarım 1.sınıf..
    belki ağzımızı birkarış açık bırakacak keskinlik yok,yada parlak değil görünüm
    ama eğer sinema denince aklınıza sinema salonlarındaki kareler geliyorsa bu film tam sizlik..
    -kaliteliprojeksiyon cihazları ve doğru görüntü ayarları ile filmi izleyen arkadaşlar eminim fazlasıyla
    aradıklarını bulacaklardır...
    Türkiye,de DVD baskıları çıkmıştı ama henüz Blu-ray baskıları çıkmadı ve geç bile kalındı..
    .Ben 1080p çözünürlükte ve 24.000fps kare akışta filmi izledim,
    yine tamamen karanlık ortam ve 55 inç panel-HDMI bağlantı...
    Belki 2013 tarihli çekilmiş bir film aktarımı gibi değil ama çok etkileyici olduğu kesin,
    keskinlik filmlerin çekildiği tarihlerde göz önüne alındığında gayet iyi,
    siyahlar biraz açık tonlarda görünsede eğer doğru ayar ile izlenirse,siyah derinliği
    1.sınıf..işin bu tarafıda filme inanılmaz derinlik katıyor.
    ..Orjinali 35mm pelikülm olan filmler için tek kelimeyle sinematik diyebiliriz ve
    derinliğin mükemmel olduğunun tekrar altını çiziyorum..
    artalan planlar genel olarak gayet temiz,
    renk tercihi doğal olmakla birlikte,yer yersoğuk,ama yine çok başarılı.
    .daha önceleri bir yazımda belirtmiştim bazı filmlerin çok sinematik göründğünü
    Ülkemizde çıkan Osman F. SEDEN koleksiyonu DVD filmlerden siyah beyaz bir-ikisini izlemiş ve
    belirtmiştim çok sinemasal ve etkileyici göründüklerini,
    Toshiba ep-30 hd-dvd player ile bu filmleri projeksiyonda izlemiş ve inanın kendimi
    aynen yazlık sinemada-perdede 35mm film makarası dönüyor hissine kapılmıştım,
    ..KİRLİ İŞLER içinde benzer şeyler düşünüyorum,
    göze batan herhangi bir taraf olmadığı gibi,ekranda oluşan kareler inanılmaz doğal..
    ....100/90

Blu-ray,AUDIO:
    Orjinal Blu-ray disklerde HD ses formatları mevcuttur,ama benim izlediğim MKV
    sürümde Dolby Dıgıtal 5+1 mevcuttu..
    Görüntüde üzerine basa basa durduğum derinlik ve sinematik olguyu ses kayıt ve miks içinde
    gönül rahatlığıyla kullanabilirim.....
    ..Gayet tok-gayet dengeli ve derin...
    çok çok etkileyici değil yada
    ağzımızı bukadarda olmaz dedirtecekgibi açık bırakacak numaralar içermiyor ancak
    gayet dengeli.....
    nedir dengeli olması?
    birkere sırıtan,patlayan görüntüye yakışmayan-sırıtan ses elementi yok,
    filmin o sahnesinin atmosferiyle mükemmel uyumlu ses kurgusu
    bazen geriyor bazen heyecanlandırıyor....
    ..filmin içine izleyiciyi dahil edebilme başarısı bu doğallığı oluşturmuş,
    filmler zaten çok çok iyi,özellikle ilki bence mükemmel
    eee görüntüler gayet estetik-doğal birde buna ses kurgusu eklenince işte o zaman
    ev sinemasını daha çok seviyorsunuz....
    suç,dram,gerilim-silah,patlama,kaç-kovala çok başarılı kurgulanmış,
    Surround kullanımı referans olmasada 1.sınıf...
    .kanal geçişleri-efektlerle birlikte bazen çok çok iyi..
    denge,doğallık ve sinemasal....
    ....100/88

iyi seyirler......

Mükemmel bir trilogydi benim için zamaninda trt1,dvd, gecen senede 1080p dts mkv olarak seyrettigim açıkcası anlattiğin kadarda harika karelerle süslü(çatı sahnelerine hastayım) zengin bir seri.Ben şahsen 3. Filmi pek sevemesemde(senaryoda yama gibi duruyo) yinede hollywood versiyonundan sonra sevmeye başladım.
    Bu arada size daha önce izliyip beğenip arşivimde bulundurduğum kore,hongkong ve japon sinemasindan kesinlikle izlenmesi gereken filmleri buradan paylasacağım.

n

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son iki hafta içerisinde bayağı bluray film izleme fırsatı buldum.Değerlendirmelerimi yazmadan önce sistemim hakkında bilgi vermek istedim. Filmleri Samsung 32c650 Lcd tv de Samsung HT E 3550- Ev sinema sisteminde izliyorum. Pasif Sub lı 500 W lık bir sistem, çok gelişmiş bir sstem olmadığı için ses ile ilgili değerlendirmelerim çok doğru olmayabilir. Daha çok filmdeki ses dağılımı, müzikler gibi konuları değerlendireceğim bu kapsamda.

Lord Of The Rings Extended Edition

Yüzüklerin Efendisi 1 - Yüzük Kardeşliği

Filmin Extended versiyonunu Türkçe olarak ülkemizde bulamadığımdan İngilizce olarak yurt dışından getirtim. İngilizcem çok iyi değil fakat kitabını da okuduğumdan sıkıntı olmayacağını düşünerek izledim. Belirtmek isterim ki tüm konuşmaları tam olarak anlayamasamda film 1 dk olsun beni sıkmadı.

İlk filmin seti 5 Discten oluşmakta. ilk 2 Disc Filmin bluraylerini içeriyor. İki discin yazılar vs hesaba katmazsak yaklaşık süresi 3 Saat 15 Dakikadır.
    Film haricinde ekstraların yer aldığı 3 adet dvd yer almakta. Ayrıca blurayler de esktralar mevcut fakat filmi çok net izledikten sonra ekstraları açınca görüntü çok kumlu geliyor insana. Ekstralar bluray görüntüsünde değil.

Filmin senaryosuna zaten yorum yapmak bile gereksiz. Hayranı olanlar zaten filmi beğeneceklerdir. Film ilk çıktığında kitabınla arasında 100 den fazla fark bulunduğu için fanları tarafından eleştirilse de bundan iyisi yapılabilir miydi? Bunu da cevaplamak güç.
    Bazı sahnelerde ana karakterlerimiz Kara Murat vari hareket etmeseler daha hoş olurdu. (Örnek olarak Yaklaşık 50 kişiyi 5 kişinin temizlemesi gibi )

Senaryo 9,5/10

Bluray in görüntüsünü değerlendirecek olursam şunu diyebilirim ki şu ana kadar izlediğim en muazzam görüntüye sahip.
    Özellikler Hobbit lerin köyündeki o yeşillik göz alıcı, pırıl pırıl bir görüntü var. 10/10

Sesler gayet iyi. Center kolonda konuşmalar diğer filmlere göre biraz daha yüksek çıkıyor fakat rahatsız edici düzeyde değil. Filmde arka planda sürekli hakim olan müzikler gayet iyi, filmin havasına alıyor sizi.
    Ses 9/10

Sonuç olarak tam arşivlik bir set olmuş gerçekten. Setin içerisinde Yönetmenin yorumlarının yanısıra Yüzüklerin Efendisi kitabının yazarı Tolkien hakkında video da mevcut.

Senaryo 9,5/10
    Görüntü 10/10
    Ses 9/10

• Sayın ArGoDa,
    ..Yaklaşık 1 yıldır uzakdoğu sinemasını takip ediyorum,çok iyi örnekler denk geliyor,
    özellikle teknik anlamda holywood,dan artısı var eksisi yok diyebilirm,
    sizde izlediklerinizden paylaşırsanız sevinirim...

Sayın tidus,
    ..Benim hem dvd zamanından bu yana ses görüntü anlamında referans filmlerimdendir,
    hemde bluray versiyonlar bu şekilde birçok yönüyle referans....
    ben extented bluray mkv olarak izledim,
    yine ev sineması adına,teknik anlamda kusursuz gösterebileceğim,çok iyi film ve aktarımlardır..
  • The Imposible - Kıyamet Günü

http://www.sinemalar.com/film/84218/the-impossible 224 kişinin oy ortalaması 7...
    http://www.imdb.com/title/tt1649419/ 50 bini kişinin ise 7.6

Naomi Watts 2013 oscarlarına aday olmuştu bu filmdeki rolüyle.
    2012 yapımı film 2004 yılındaki büyük tsunami felaketinde kaybolan ve birbirlerini bulmaya çalışan bir ailenin gerçek hikayesini anlatıyor. Gerçek hikaye olması sebebiyle ilgiyi biraz daha fazla çeksede bana kimi sahneleri gereksiz uzatılmış, sonu ise birden olup bitmiş gibi geldi.
    Film iki saate yakın, 2.35 : 1 ölçeklendirme mevcut. Ben 1080p mkv ve 5+1 dts ses ile izledim. Film hem ses hemde görüntü açısından oldukça yeterli; filmin başında ve sonunda kimi yüzler hafif flu gibi geldi, onun harici herhangi bir sorun hissetmedim. Su efektlerini güzel ayarlamışlar, sanki suyun dibinde yuvarlanıyormuş hissine kapılıyorsunuz.
    Sonuç; Bence arşive konularak yılda birkaç seyredeyim türünde bir film değil. Ancak ailecek seyredilerek, sıkılmadan geçirilecek iki saate ve aile bağlarını güçlendirmeye sebep olabilir
    Konu: 75 - Görüntü: 89 - Ses: 82

• John Carter -

http://www.imdb.com/title/tt0401729/ 121 bin oy ortalaması 6,7
    http://www.sinemalar.com/film/16244/john-carter-iki-dunya-arasinda 600 kişide 7,1
    Konu: Alıntı-"Savaş yorgunu eski bir askeri kaptan olan John Carter (Taylor Kitsch) açıklanamayan bir şekilde kendisini Mars'ta bulur. İki farklı ırkın yaşadığı bu gezegende kendisini büyük bir savaş beklemektedir. Güzel ve alımlı prenses Dejah Thoris ve düşmanı Tars Tarkas arasındaki savaşın sonucu ve Barsoom (Mars) gezegeninin kurtuluşu onun ellerindedir. Carter sonunda burada olmasının bir amacı oluğuna inanır. Artık yok olmak ile yüzyüze olan bu gezegen için elinden geleni yapmaya karar verir."

2012 yapımı film, 132 dk ve 2.35 : 1 ölçeklendirmeye sahip.
    Filmi remux versiyon dts hd ma 7+1 ile izledim. (iki gün önce izledim 7+1 olduğuna eminim ancak düşük bir ihtimal dolby true hd de olabilir)
    Ailecek boş, ama bomboş vaktiniz olursa izleyebilirsiniz. Çocuklar sanırım sizlerden daha fazla sevecek. Bu tip bilim kurgu - aksiyon ve animasyon havasında filmler için sanırım yaşımız geçmiş (42) Konu: 67 / 100
    Son zamanlarda seyrettiğim birkaç yıllık filmlerde neredeyse standart bir görüntü kalitesi güzelliği var. Sanki animasyon izliyormuşum gibi görüntü ve renkler net, parlak. Bu filmde de öyle: 87 / 100...
    Ses: 86 / 100
    Filmde kutsal yere ilk girişteki bir sahne var. Ses ve görüntü olarak mükemmel; evdeki tüm hoparlörlerin yerini duyabilirsiniz, futboldaki meksika hareketine benzer ve rengarenk cümbüş. İzlerken mutlaka dikkat edin. Ses ve görüntü sistemini test etmek için filmlerden sahneler deseler bu filmden alınacak sahnedir bence.

• Bourne Legacy - Bourne' un Mirası

IMDB Puanı: 6.7

Önceki serileri beğendiğimden büyük beklenti ile izledim fakat beklentilerimi karşılayamadı maalesef. ilk üçlemede yer alan aksiyon sahneleri, kamera açıları, filmin içine çeken güzel müziklerden adeta eser yok. Farklı bir film olarak ele alıp izlerseniz belki beğenebilirsiniz fakat Bourne serisi gibi bir film beklerseniz çok tatmin olacağınızı zannetmiyorum. Filmin görüntü ve ses kalitesi ise önceki seride olduğu gibi gayet tatminkar. Serinin en fazla beğendiğim filmi Meduda Darbesi'dir.

Senaryo 6/10
    Görüntü 9/10
    Ses 9 /10

Önceki Filmlere ait puanlamam:

1. Geçmişi Olmayan Adam:

İMDB Puanı: 7,9

Senaryo 7,5/10
    Görüntü 9/10
    Ses 9/10

2. Medusa Darbesi

IMDB Puanı: 7,7

Senaryo 8/10
    Görüntü 9/10
    Ses 9/10

3. Son Ultimatom

IMDB Puanı: 8.1

Senaryo 7/10
    Görüntü 9/10
    Ses 9/10

• Requiem for a Dream - [ Bir Rüya için Ağıt ] / 2000

IMDB Puanı : 8.4 (Top 250 de şuan 74.sırada)
    Sinemalar.com : 8.3

Tür : Dram
    Süre: 102 dk
    Yönetmen :Darren Aronofsky
    Senarist :Hubert Selby Jr. (Kitabından uyarlama) , Darren Aronofsky
    Oyuncular :Jennifer Connelly, Jared Leto, Marlon Wayans, Ellen Burstyn, Keith David
    İzlenen Video/Audio Format: Orj.Bluray
    Aspect Ratio : 1.37 : 1 (negative ratio) / 1.85 : 1 (intended ratio)

Yine arşivimde yer alan bir süredir izlemeyi düşündüğüm bir filmdi,bana göre 2000 yılından beri yapılmiş en güzel dram filmlerinden biri, belkide başında yer alır.

Pi ve Black Swain den tanıdığımız yönetmen Darren Aronofsky ve yine aynı filmlerin müziğine imza atan Clint Mansell,bence muhteşem bir
    soundtrack (Tr de bazı programlarda da jenerik müziği olarak kullanılmıştı).

ilaç ve uyuşturucu kullanımının hayatı nasıl etkilediği ve sonuçlarını farklı çekim teknikleri ile anlatan bence herkes tarafından izlenmesi gereken bir film (herkes derken konusu ve bazı sahneleri itibarı ile çocuklar için uygun değildir).
    Film bittikten sonra da uzun süre etkisinde kalacağınız arşivlik bir film.

Konu 85/100 Görüntü 80/100 Ses 80/100 (Soundtrack 85/100)

Edit :resim ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 12 Mart 2013; 13:16:39 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.