Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yönetmen:Robert Schwentke
    “Zeki, Heyecanlı, Aksiyon Yüklü ve Komik”

-Emekli CIA ajanı Frank(Willis)gözlerden uzak,sakin bir hayat yaşamaktadır ta ki
    bir suikastçı karşısına çıkıp onu ölümle tehdit edene kadar.
    Bunun üzerine Frank, eski takım arkadaşları Joe(Freeman),Marvin(Malkovich) ve Victoria’yı(Mirren) biraraya toplamaya karar verir.
    Bu takımda hala iş olduğunu kanıtlayacaktır.
    Arkanıza yaslanın ve mermiler birer birer sizi sıyırıp geçerken keyfinize bakın.
    .. Bu durdurak bilmez aksiyon – komediyi sakın kaçırmayın!

Filmin Blu-ray versiyonu tiglon-Fida film etiketiyle çıktı..
    IMDB sitesinde kullanıcı notu 125113 kullanıcıdan 10/7..şubat-2013
    Eğlenceli,komedi,aksiyon çok iyi oyuncular ve sonuç 100/70...

VIDEO:
    Orjinal Blu-ray disk 50gb
    Kartonette 1080p bilgisi ve ölçek belirtilmemiş 16-9 yazılarak geçiştirilmiş..
    1080p transferi-karanlık oda,55inç panel,hdmı bağlantı ile izledim.
    Genelde mkv formatta sorun olabilen 24fps akış,orjinal diskte hiçbir falso vermeden ilerledi..
    ekran koltuk arası 3,5m..
    Orjinal negatif film klasik 35mm peliküle çekilmiş,
    ölçek 1.2:35...
    Aslında birçok anlamda sınıfı çok rahat geçen,aranır zorlanırsa kusur bulunabilecek transfer
    genelde net ve keskin,siyahlar doygun,kontrast başarılı,
    yer yer bazı sahnelerde yumuşama gözüme çarptı,keskinlik dış mekan çekimleri
    ve mavi-gri tonların hakim olduğu sahnelerde mükemmel seyrederken,daha çok
    sıcak tonların kullanıldığı iç mekan çekimlerinde daha yumuşamış..
    Kıyafetlerin dokuları,yüzlerdeki detaylar-kırışıklıklar gayet başarılı,
    ateş topları-kaldırım-duvardaki tuğlalar,keskin ve çok başarılıyken
    mesela kütüphane,balo salonu ve genelde kapalı iç ortamlar daha yumuşak,
    ama sorun yok..
    renkler genelde sıcak,dengeli ama mükemmel yada referans değil..
    100/80

AUDIO:
    Orjinal dil olan ingilizce seçeneğinde 48.0KHz DTS-HD master audıo 5.1 kullanılırken,
    Türkçe dublajda Dolby Digital 5.1 tercih edilmiş...
    Herşeşiyle filmin atmosferini yansıtan kayıt başarılı ama bence kesinlikle etkileyici değil..
    herhangi bir özelliği olmayan,tekdüze,bence daha usta ellerde çok daha iyisi olabilecek ses
    kurgusu,film için yeterli olsada mükemmellikten uzak...
    ..herhangi bir sorun yok,herşey basit,
    şöyle filmin değişik zamanlarında ağzı açık bırakacak bir-iki numara yapılsa çok daha
    etkileyici olur filme biraz daha dahil olabilirdik..
    Surround kanal kullanımı gerektiği yerlerde kendini gösteriyor ancak
    daha dolu olabilseydi,ve daha usta ellerde çalışılsaydı sonuç çok daha iyi olacaktı..
    Bass frekanslar bazen dengesiz yada ustalıktan uzak diyebileceğim oranda
    çok derin değil,
    bol bol hareketli müzik,arka planda hep bir ses-müzik var ancak etkileyici bulmadım..
    diyalog sorunu ben görmedim...
    daha rafine-daha uğraşılıp zenginleştirilseydi çok daha etkileyici olabilirdi,
    kesinlikle kusur yada hata değil,
    aslında filmin doğasıyla,komedisiyle aksiyonuyla gayet uyumlu ses kurgusu
    yani her anlamda filmin gereksinimlerini karşılıyor..
    100/75
    iyi seyirler..........

• Iron Man I -
    http://www.imdb.com/title/tt0371746/ - 356 bin oy ortalaması 7.9
    http://www.sinemalar.com/film/882/iron-man - sinemalar.com ise 2.750 kişi ile 8.3

2008 yapımı 126 dk.lık filmin en iyi efekt ve ses dalında iki oscar adaylığı var. Bilim kurgu severler için güzel bir film. İkincisi daha az hoşuma gitmişti. Filmin içindeki mantıksız ve tutarsızlıklar tolere edilebilir. Komutanın heryerde bitmesi, mc gywer vari telden çöpten koskoca robot yapma vs. vs. Iron Man renklerini çok güzel seçmişler bu arada. Konu: 82
    Filmi orijinal blu-ray disk olarak 47" lcd de izledim. Ölçeklendirmeyi kartonet bilgisi 2.40:1 olarak hatırlıyorum ancak imdb bilgisi 2.35 : 1 yazıyor, filmlerin sesinde olduğu gibi ölçeklendirmesinde de mi farklılıklar oluyor anlamadım. Görüntü yer yer camın arkasından gerçek izliyormuşsun gibi canlı, berrak. Ancak yer yer de düşük kalitede renkler birbirine girmiş. Tabi genel olarak fena değil: 82
    Ses: 5+1 dolby true hd, efektler patlamalar güzel ancak bas yoğun bir film ve zaman zaman rahatsız edici uğultular oluyor. Center hoparlörün sesini biraz daha açsalar iyiymiş. 82

• Lord of the Rings 1-2-3

Ses:9.5
    Görüntü:9.0
    Senaryo:9.5
  • SAFE HOUSE
    -Düşmanı Korurken
    2012
    Yönetmen:Daniel ESPİNOSA

Film IMDB kullanıcılarından 95863 oylama üzerinden 10/6.8 almış..

“Düşmanı Korurken’de araba takip sahneleri ve Yakın dövüş sahneleri çok etkileyici soluk kesiciydi”
    Uğur Vardan RADİKAL
    Oscar® ödüllü oyuncu Denzel Washington,eski bir CIA ajanını canlandırdığı bu aksiyon dolu filmde başrolü Ryan Reynolds ile paylaşıyor.
    On yıl süren kaçaklıktan sonra yakalanan tehlikeli eski ajanın sorguya çekildiği merkez, paralı askerler tarafından basılır.
    Frost(Denzel Washington),gözetiminde olduğu genç ajan (Ryan Reynolds)ile beraber canını zor kurtarır.
    Yeni ikili, kendilerini öldürmek isteyenleri buluncaya kadar hayatta kalmak zorundadır....
    100/78

Blu-ray,VIDEO:
    Filmi vizyondayken beyazperdede izleme imkanım olmuştu.
    perdedeki orjinal 35mm gösterimindeki tonların aynısı dijital blu-ray transferde mevcut.
    Bolca gren-kirli görünüm,sıcak kontrast filmin orjinal hali...
    yer yer kumlanma,ama dediğim gibi gren tamamen yönetmen tercihi.
    sıcak kavrulmuş renk paleti gibi yönleri beğenip beğenmeme kişisel zevk,
    türünün en iyi örneği olmamakla birlikte 1.sınıf aktarım,
    ama pürüssüz-pırıl pırıl değil,
    birkere,yönetmen tercihinden kaynaklanan gren ki bolca mevcut,bunun önüne geçiyor doğal olarak.
    her ton gibi siyahlarda sıcak paletten nasibini almış,
    ama doğru parlaklık-kontrast ayarı ile geyet sinematik-derin ve doygun sıcaklar görüyoruz,
    birçok yönüyle Universal aktarım kalitesini yansıtan disk yine
    tamamen karanlık ortam-55inç panel-hdmı bağlantı ile ekran koltuk arası 3,5m olarak izlendi.
    ...1080p çözünürlük ve orjinal blu-ray medyaları her zamanki gibi 24fps akış ile izledim,
    ölçek 1.2:40....
    kamera hareketlerini fazla bulanlar olabilir ama Denzel Washington filmi
    daha doğrusu geçtiğimiz aylarda intihar ederek yaşamına son veren yönetmen Tony SCOTT
    filmlerinden aşina olduğumuz kamera kurgusu kadar yoğun olmasada,onun tercihleri
    her anlamda bu filmdede mevcut,
    nedir onlar,
    hızlı yer yer film izlemeyi zorlaştıran kamera kurgusu,
    bool grenli-kirli görünen kareler
    gayet doygun sıcak renk paleti....
    Renkler tok,kontrast sıcak,siyahlar sıcağın etkisiyle yer yer koyu lacivert-mavimtrak tonlarda.
    şayet bu tonları beğeniyorsanız ekranda harika kareler göreceksiniz..
    en önemlisi aynen sinema perdesindeki tonlar evdeki HD ekranlarımızda mevcut.
    100/89

Blu-ray,AUDIO:
    Yine diğer WASHİNGTON filmlerinden Man on Fire(Gazap Ateşi) gibi etkileyici ses kurgusu bizi bekliyor,
    onun kadar etkili değil belki ancak filmin bütün gereksinimlerini fazlasıyla yerine getiriyor,
    yoğun trafik-patlamalar,kurşun sesleri gayet başarılı,
    diyalog kaybına rastlamayı bırakın fısıltı bile çok iyi işlenmiş..
    Surroun arka kanal kullanımı yer yer bir iki küçük numara ile birden filme sizi dahil ediyor,
    filmin büyük oranında iddialı bir doluluk sözkonusu.
    bass ses kaydı yine derin ve sarsıcı,bir iki sahnede beni rahatsız etsede genel olarak çok iyi.
    DTS-HD MASTER audıo 5.1 transfer artık nerdeyse orjinal bluraylerin standartı oldu,
    ..stadyumdaki kalabalık-kargaşa-hızlı araba sahneleri gibi riskli bölümlerde herşey açık ve net.
    Benim ses kurgusunda referans gördüğüm filmlerden olan gazap ateşi gibi olmasada
    1.sınıf-tertemiz usta işi ellerde yapılmış,kayıt ve kurgu....
    Kanal geçişleri etkileyici,
    ev sinema sistemini hareketlendirip şöyle bir silkinmek için birebir.....
    100/90
    iyi seyirler......................

• The Pursuit Of Happyness - Umudunu kaybetme
    http://www.imdb.com/title/tt0454921/ - 184 bin kişinin oy ortalaması: 7.8
    http://www.sinemalar.com/film/295/umudunu-kaybetme - 4 bin kişi oy ortalaması: 8.7
    2006 yapımı - 117 dakika - 2.35 : 1 ölçeklendirme - Başrol oyuncusu Will Smith e oyuncu oscarı adaylığı getirmiş dram filmi. Kıyaslama olsun diye @Hdmaniac ın yorumunu alta ekledim.
    Gerçek bir hikayeden alındığını unutmayın. Görüntü pırıl pırıl, akıcı sanki gerçek görüntüyle aranızda sadece cam varmış gibi doğal. Ses sadece 5+1 dolby digital olmasına, müzik harici surronundlar çalışmamasına, konu itibarıyla efekt içermemesine rağmen harika. Aynı görüntü ve konu gibi sizi çaktırmadan içerisine alıyor, rahatsız etmiyor, rahatlatıyor ve bir bakmışsınız muhteşem son sahneye gelmişsiniz ve aradan neredeyse iki saat geçmiş. Filmi 1080P MKV olarak izledim, arşive katılacak filmler listesinde kung fu panda, black hawk dawn ile beraber ilk üçe alıyorum.
    Filmi mutlaka çoluk, çocuk ailenizle seyredin. Her birey için ibret alınacak dersler mevcut. Filmi koyup arkanıza yaslanacaksınız, konu, ses ve görüntü sanki önünüzde gerçekleşiyormuş gibi zevkle seyredip, ağlamayı seviyorsanız Will Smith in gözlerinin kızararak ağladığı muhteşem son sahnede gözyaşlarınızı bırakarak rahatlayacaksınız. Filme konu - görüntü ve ses olarak 95 er puan veriyor ve kendi sıralamamda dördüncü sıraya yerleştiriyorum.

• Alıntıyı koymayı unuttum...

quote:

Orijinalden alıntı: hdmaniac
    The Pursuit of Happyness
    The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu
    Christopher’ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder... Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.
    Çok süper bir filmdi mutlaka izlenmesi gereken bir film...
    konu:100
    ses:95
    görüntü:100

• I Know What You Did Last Summer
    Filmi orjinal bluray disctrn izledim.1997 yapım bir film.
    Konu: 70
    Görüntüsü çıktığı yıl için gayet başarılıydı.Görüntü: 75
    Ses:70
  • Braveheart

10 dalda aday olmuş ancak en iyi makyaj, yönetmen, efekt, resim ve görüntü yönetimi (sinematografi) dallarında oskar kazanmış, 1995 yapımı filmin, başrollerinde Mel Gibson ve Sophie Marceau var. Ölçeklendirme 2.35 : 1 , süre 177 dakika halen imdb de 84. sırada 417 bin ve 8.4 oy ortalaması ile.http://www.imdb.com/title/tt0112573/
    http://www.sinemalar.com/film/595/cesur-yurek sinemalarda ise 5 bin kişinin ortalama oyu 8.9...
    1300 lü yılların başındaki ingiltereye karşı iskoçya nın bağımsızlık mücadelesinin baş kahramanı sir william wallace (Mel Gibson) ın gerçek hikayesini konu alan film iki aşk hikayesi ile güzelleştirilerek seyri mükemmel bir hal almış. Biyografi, tarih, aşk, savaş, aksiyon ne ararsanız var içinde. Üç saatlik süre kesinlikle sıkmıyor. Kanlı sahnelerin fazlalığı ve şiddeti küçükleri ekrandan uzak tutmanızı gerektirsede, her yaş grubunun ve cinsiyetin ilgisini çekeceğine eminim. Seçilen kareler, müzikler, renkler, oyuncular vs. vs... Konu olarak 100 puan veriyorum (100 verdiğim Godfather ve The Last Samurai ile birlikte üçüncü film)
    Filmi orijinal blu-ray disk olarak sanırım üçüncü izleyişim. Görüntü olarak bence referans sayılabilecek bir seçenek. Öyle sahneler varki, yeşillikler, su, yağmur görüntüleri hem kalitesi hem de seçimine bakarak çıktı alıp tablo gibi kullansanız olacak. Pekçok sahnede Mel Gibson un yüz hatlarındaki ayrıntılar on numara. Görüntü puanı olarak 99 veriyorum, daha iyisi çıkarsa ona da verecek bir puanım olsun diye.
    Ses: Dts Hd High Resolution 5+1 ingilizce dublaj ile izledim. Ön hoparlörlerin çalışması ve dağılımı mükemmel, özellikle yağmurun sesi pek güzel. Efektleri uygun olduğu halde arkaları pek işin için katmamışlar, surroundları daha fazla çalıştırsalar şahane olacakmış. 90
    Filmin repliği: "Herkes ölür ancak herkes gerçekten yaşayamaz"
    Filmin sahneleri: Mel Gibson un karısının öldürülürkenki yüz ifadesi ile ihanete uğradığını öğrendiğindeki yüz ifadesi.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/William_Wallace
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Bannockburn_Muharebesi
    Böylesine pekçok açıdan mükemmel bir filmdeki hatalar ise çok kez seyrettiğimden midir yoksa sayıca çokluğundan mıdır bana fazla geldi. Google amcaya sorduğumda çıkan sonuçların yanında benim dikkatimi çekenlerde var.
    -Ahırda asılarak öldürülen aile fertlerinden birinde ilmek tam gırtlak çıkıntısının(adem elması) üzerinde tutulmuş, oysaki böyle asılması imkansız, çünkü böyle asılsa dahi bu çıkıntı kemiğin kırılması ve düzleşmesi gerekirdi.
    -Mel Gibson un, babasının öldüğü sahnede, küçük kız; verdiği çiçek dikensi ve sert olmasına rağmen tek hamlede dalından koparıverdi.
    -Filmin 71. dakikasında Mel Gibson u suikastten kurtaran arkadaşı elindeki kılıcı rakibine fırlatır ve karnına saplar. Yanına gidip kılıcı çıkardığında en az 15-20 cm.lik içeri girmesini ve kana bulanmasını bekledik ancak sadece birkaç cm lik kan gördük.
    -Filmin 92. dakikasındaki savaş sahnesinde; arka planda dövüşen iki kişi sanki dövüşmüyor birbirleriyle şakalaşırcasına ağır çekimde mücadele ediyorlardı.
    -102. dakikada kralın oğlu babasına bıçak çekiyor ve kral elinin tersiyle oğluna vurduğunda bıçak elinden fırlayarak yatağın altına kaçıyor. Ancak kral yere eğildiğinde bir bakıyorsunuz bıçak elinin altında.
    -152. dakikada Mel Gibson hapishanede ve Sophia Marceu ziyarete geliyor. Gardiyan çıkışta kapıyı bir karış açık kalacak şekilde kapatıyor ancak o da ne sonraki sahnede kapı açıklığı iki karış olmuş.
    -170. dakikadaki hata ise süper. Yakın çekim görüntüde ağızda dolguyu çok rahat görüyorsunuz.
    http://www.kameraarkasi.org/sinema/filmler/cekimhatalari/braveheart.html

Sonuç: Herkesin mutlaka arşivinde bulundurması gereken ilk beş filmden biri diye düşünüyorum.

Edit: Hatalı web adresi düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 20 Şubat 2013; 20:39:04 >

• Looper - Tetikçiler

http://www.imdb.com/title/tt1276104/ 181 bin kişide 7.7
    http://www.sinemalar.com/film/84982/tetikciler 456 kişide 7.1

Bruce Willis in 2012 filmi, 119 dk, 2.35:1 ölçeklendirme.
    Alıntı : Rian Johnson'ın Brick / Asi Gençlik ve Bloom Kardeşler filmlerinden sonra çektiği Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

Bence tamamen zaman kaybıydı. B. Willis Die Hard 4 ten bu yana düzgün bir filmde izlemedim. İnşallah 5 te fos çıkmaz. Filmi 1080P MKV olarak 5+1 dts ses ile izledim. Ses ve görüntü olarak güzeldi ve 81 er puanı hakeder. Ancak konu olarak bana hitap etmiyor: 58

• sayın tcmb merhaba, öncelikle filmler hakkındaki açıklamalarınızı ve yorumlarınızı takip ediyorum. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Bir film var adını hatırlayamadığım. Belki yardımcı olursunuz. Karı koca var çocukları kayıp (7-8 yaşlarında), daha sonra çocuğu bir katil işkence çektirirken yakalıyorlar. Çocuk ölüyor. Katip tutuklanıp cezaevine götürülüyor. Başka cezaevine sevkedilirken karı-koca mahkum aracını takip ediyorlar. Benzinlik gibi bir yerde polisler kahve almak için duruyorlar. Kadın kahvelerine bir şekilde ilaç atıp ileride arabanın durmasını sağlıyolar daha sonra arabayı kaçırırken kaza yapıyolar ama adamı alıyolar biyere götürüyolar adama aynı şekilde işkence yapıyolar filmin sonunda anlıyolarki yanlış adamı kaçırmışlar.

Umarım seyretmişsindir bu filmin adı aklıma gelmedi bir türlü. Sinema tv de seyretmiştim adını unuttum. Bir türlü bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: basis35

sayın tcmb merhaba, öncelikle filmler hakkındaki açıklamalarınızı ve yorumlarınızı takip ediyorum. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Bir film var adını hatırlayamadığım. Belki yardımcı olursunuz. Karı koca var çocukları kayıp (7-8 yaşlarında), daha sonra çocuğu bir katil işkence çektirirken yakalıyorlar. Çocuk ölüyor. Katip tutuklanıp cezaevine götürülüyor. Başka cezaevine sevkedilirken karı-koca mahkum aracını takip ediyorlar. Benzinlik gibi bir yerde polisler kahve almak için duruyorlar. Kadın kahvelerine bir şekilde ilaç atıp ileride arabanın durmasını sağlıyolar daha sonra arabayı kaçırırken kaza yapıyolar ama adamı alıyolar biyere götürüyolar adama aynı şekilde işkence yapıyolar filmin sonunda anlıyolarki yanlış adamı kaçırmışlar.

Umarım seyretmişsindir bu filmin adı aklıma gelmedi bir türlü. Sinema tv de seyretmiştim adını unuttum. Bir türlü bulamadım

Filmin konusu iyiymiş. Araştırdım biraz ama birşey bulamadım. Bulan olursa bende izlemek isterim.

• Dune cihazimi satmasaydim bahsettiginiz filmi yadisten bulurdum zira o film arsivimde , izlemedim ama altyazisini attigimda biraz bakinmistim sanirsam baba 40 yaslarinda sarisin bir tipti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: basis35

sayın tcmb merhaba, öncelikle filmler hakkındaki açıklamalarınızı ve yorumlarınızı takip ediyorum. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Filmin konusu iyiymiş. Araştırdım biraz ama birşey bulamadım. Bulan olursa bende izlemek isterim.

o kadar güzel kurgu varki karı koca yada sadece kocası doktor iğneler ağrı kesicileri neşterler ne arasan var odunluk gibi yerde. Adama işkence yapıyolar kan kaybından ölmesin diye kan dolaşımını yavaşlatıcı iğne vuruyolar. Sonra bi iğne vuruyolar bütün kaslarına kramp sokuyolar daha sonra kas gevşetici iğne vuruyolar adam artık yalvarıyor beni öldürün diye :) zaten adam ellerinden kurtulup üst kattaki garajda asıyor kendini. Elinde de bir kağıtta ben yapmadım yazıyor :) akşam akşam ne sinir bozmuştu film sonunda

• buldum

filmin adı da konusu gibi aynımış İşkence (the tortured)

http://www.filmifullizle.com/iskence-the-tortured-2010-turkce-dublaj-izle.html

seyretmeni isterim sanki 2. serisi olacakmış gibi finali
  • Arkadaşlar TERMINATOR 2 skynet edition bluray arıyorum temiz, uygun TR ses veya altyazı önemli değil
  • WAIST DEEP
    -Ölümüne.2006
    Yönetmen:Vondie Curtis-Hall
    IMDB sitesi verileri 6329 kullanıcı,10/5,7 puan....
    bencede alabileceği en yüksek puan bu,izle ve geç-hatta daha net olarak 100/50

Blu-ray,VIDEO:
    50gb Blu-ray disk birçok yanıyla klasik universal aktarımını yansıtıyor,
    aktarım filme göre daha başarılı,
    1.2:35 ölçek 55inç panelde,tamamen karanlık ortamda hdmı bağlantı ile izlendi
    ekran koltuk arası 3,5metre...
    filmin orjinali 16-35mm ve hd dijital çekilmiş
    eğer dikkatli izlerseniz bu detayları ve dokuyu yakalıyorsunuz.....
    kontrast daha parlak olabilirdi,ama bu haliylede gayet sinematik.
    siyahlar derin,yer yer bir iki sahnede açılma olsada,genel olarak 1.sınıf,
    ama bütün bu detaylar doğru görüntü ayarlarıyla mümkün,
    renkler sıcak ve sinematik,
    sinematik kelimesini fazla kullanıyorum sebebi şu:
    ekranda görmek istediğim almak istediğim renk-doku,derinlik,detay,kontrast
    vs.vs.vs..sinema karesi,sinema salonlarında gördüğümüz tonlar,
    en doğru görüntü sinema perdesinde mevcut,klasik 35mm pelikül film.....
    derinlik anlamında aktarımı çok beğendiğimi söylemek isterim,
    kumlanma sıfır düzeyde,artalanlar pırıl pırıl,
    1.sınıf diyebileceğim transfer her anlamda ekranlarımıza yakışıyor,
    gayet net,yine oldukça detaylı,başarılı siyah ve yeterli diyebileceğim kontrast,
    neetlik anlamında hiçbir sorunyok,biraz daha parlak,daha kontrast yüksek olmalıydı
    ancak sinematik ve sorunsuz olması gayet yeterli...100/82

Blu-ray,AUDIO:
    Artık blu-ray disklerin neredeyse vazgeçilmezi DTS-HD MASTER audıo kayıt
    5.1 kanal....
    herzamanki gibi orjinal dil ve tr altyazılı olarak filmi izledim...
    Aslında filme daha gergin-entrika heyecan dozu yüksek ses efektleri ve müzikler
    konulsaydı bence çok daha başarılı olurdu,halbu ki;
    hip-hop ağırlıklı müzik gerilimi ne kadar aktarabilir herkesin takdiri,
    arka kanalalardayapılacak oynamalar,bir-iki numara seyir zevkini çok daha yükseltebilirdi,
    bass sesleri daha çok müziklerde hissedebiliyoruz,
    aslında kaliteli bir miks olmaya çok müsait bir film,
    aksiyon-kaçkovala,silah sesleri-gerilim vs.vs. tamda surround için uygun ama
    film bu anlamda bekleneni veremiyor,
    arka kanalların daha dolu olmasını beklerdim,
    diyalog-centerkanalda herhangi bir sıkıntı yok
    ön kanal L-C-R odaklı ses miksi filmin tamamında bu şekilde,
    daha iyi yapılamamasın için hiçbir neden yok,
    ses kayıt-kurgu ve miks için..100/75

iyi seyirler...............

• PERFUME: The Story of a Murderer
    Koku - Bir katilin hikayesi
    Yönetmen:Tom Tykwer

“OLAĞANÜSTÜ BİR UYARLAMA. ŞOK EDİCİ FİNALİYLE UZUN SÜRE HAFIZANIZDAN ÇIKMAYACAK BİR BAŞYAPIT”
    “PATRICK SÜSKIND’İN EN ÇOK SATAN ROMANINDAN”

Grenouille, kokulara karşı inanılmaz bir duyarlılığı olan ama bunun haricinde hiçbir duyusunun gelişmemiş olduğu çok ilginç bir adamdır.
    İstediği kokuları elde edebilmek için her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdır; cinayet işlemek de dahil...
    Az da olsa koku salan herşeyin ve herkesin kokusunu alabilen bu sıradışı ve dahi karakter,
    bir gün kendi kokusunun olmadığını anladığında hayatının tüm anlamını yitirir.
    Bu''hayati''önemdeki eksikliğini giderebilmenin tek yolunun, kendisine insanmış izlenimi verebilecek kokular üretip sürmesi olduğunu düşünür.
    İnsan kokuları yaratabilmek için de insanlara ihtiyacı vardır......100/70

IMDB-şubat/2013 tarihli 117,127 kullanıcı,not ortalaması 10/7.5

Blu-ray,VIDEO:
    Film birçok fransız filmlerinde görebilecğimiz tonlamaları içeriyor
    gerilim-kasvet-dram ve fantastik öğeler oldukça başarılı resmedilmiş,
    mkv 1080p-24.000fps olarak 55inç ekranda tamamen karanlık ortamda filmi izledim..
    1.2:35 geniş ölçekten başkası filme pek uygun olmazdı diye düşünüyorum,
    herzaman izlediğiniz parlaklık ayarını oldukça düşürmenizi öneririm,
    siyah ton,şayet doğru görüntü ayarıyla izlenirse çok iyi,
    gayet derin ve fazlasıyla sıcak....
    kontrast yeterli...
    ...kadife elbiseler-çiçekler,kostümler taştuğla duvar dokusu herşey çok iyi
    renkler 35mm pelikül seviyesine oldukça yakın,
    yoğun ve güçlü renkler vedoygun renk paleti.
    tablo gibi kareleri elde etmek zor ve usta işi film bu anlamda
    gayet yol gösterici,
    zaman zaman izlemeyi zorlaştırıp seyir zevkini yoran sahneler var ancak
    bu filmin atmosferi itibariyle başka doku düşünülemezdi...
    keskinlik yine mükemmel seviyelerde,
    art alanlar gayet temiz ve net,
    insan yüzlerindeki hat,saç telleri kristal temizliğinde
    bazı sisli-puslu kasvetli karanlık sahnelerde film tertemiz,
    hiçbir bozulma gözlemlemedim.....100/89

Blu-ray,AUDIO:
    DTS 5.1-1536kbps kayıt gayet başarılı...
    özellikle değinmeden geçmek istemiyorum
    filmin müziklerinde kullanılan insan sesi,alın stereo ses sisteminde referans olarak kullanın..
    müthiş detaylı-temiz,akıcı adeta ipek gibi,
    bass ses kaydı filmi son derece etkileyici kılmış,
    gövdeli-doygun ve yer yer diri diri...
    adeta filmin altına döşenmiş diğer frekanslarla çok başarılı çalışan,
    ses kurgusuna kişilik katmış,alıp yukarıla çıkarmış....
    referans seviyesinde temiz bass frekanslar mevcut.
    ..surround kullanımı gerekliyerlerde devreye giriyor ve bazen son derece titiz yapılmış numaralar sergiliyor,
    ancak daha doluluk olabilse yine çok daha etkileyici olur,film keyfi dahada artardı,
    ses kurgusu ve özellikle arka kanal kullanımı kesinlikle daha dinamik ve agresif olmalıydı,
    ama asla şikayet konusu değil,filmin atmosferi çok başarılı şekilde hoparlörlerimizde.
    diyaloglar daha doygun belki daha tok ve sarsıcı olabilirdi,biraz tekdüze kalmış bence,
    yine filmin ses efektleri gayet uyumlu ve başarılı..
    sırıtan,patlayan,kulak tırmalayan ses frekansı duymadım,
    belki orjinal disk HD ses çok daha başarılı olabilir....
    ön kanal ağırlıklı ses kayıt ve miks için.....100/82

iyi seyirler................

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Skyfall -

... Bu arada Adele in filmin adıyla aynı şarkısının mükemmelliğini söylemeden geçemeyeceğim.http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ ...

Dün gece açıklanan oscar ödüllerinde en iyi özgün şarkı ödülünü almış.
  • Başka sayfadan alıntı...

quote:

Orijinalden alıntı: tidus

Dün gece Braveheart filmini tekrar izledim. Herkese blurayini tavsiye ediyorum. Görüntüler muazzam, film deseniz zaten 10 numara. Daha önce çok defa izlememe rağmen hala etkisindeyim.

Özellikle Galatasaraylı olanlar zaten mükemmel olan film müziklerinden daha da etkilenecek :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.